Bif- Ac studenterna

 

Ännu en match spelad, denna gången mot Ac studenterna. Matchen spelades på ett soligt och varmt bergvallen. Ac studenterna är ett lag vi inte tidigare har möt, det ända vi visste var att de kom ner ifrån div 2 inför denna säsongen.

 

Våran uppställning såg inför matchen ut på följande sätt:  

 

           Anna 

  Linn Lisa Malin Carro 

Alma Emmy Ellen Emelie 

  Schenström Sjösvärd 

 

Bänk: Moa, Mattsson och Hermansson

 

Matchen blåstes igång 19.00, vi är med från början och spelet är jämt. Båda lagen har lägen. I match minut 19 är bollen strax utanför Ac:s målområde. Både Carro och Sjösvärd är på väg mot bollen. Carro kom i bra vinkel så hon skulle kunna ha skjutit men det är Sjösvärd som får tag i bollen först, passar mig (Lisa) som står lite framför mittcirkel, jag drar ett direkt skott som går in över Ac:s målvakt. MÅL!!! 1-0 till oss! 

 

Matchen fortsätter som innan och i match minut 29 kommer reduceringen då en av Ac:s spelare kommer på våran högerkant och skjuter bollen till vänster om Anna. Det blir mål och 1-1. Efter målet orkar vi inte längre följa våra markeringar och går ner i en svacka. Mål nr två för Ac kommer jag inte i håg men det sker i match minut 38. Strax där efter kommer även 3-1 målet genom en hörna, med mycket spelare framför målet lyckad en Ac spelare få in bollen till höger om Anna. Vi går in i halvtid med ett 3-1 underläge. 

 

I halvtid åker Sjösvärd och jobbar och tyvärr är Moa skadad. Detta medför att vi inte har någon avbytare mer än Hermansson som denna matchen fick ta på sig målvakts kläderna pga skadat knä. 

 

Bytet i mål sker en stund in i andra perioden. Ibbe säger till domaren om timeout. Hermansson kommer in på plan och Anna springer in till omklädningsrummet och byter om efter det kommer hon in på toppen. I övrigt har både Ac och vi ett par lägen i andra men ingenting går in. Ac har en i ribban och vi har en på mållinjen. Domaren blåser sedan av matchen som alltså slutar med en 3-1 seger för Ac studenterna. 

 

Värt att nämna är även att både Anna och Hermansson gör jättebra insatser trots ovana positioner. Detta byte är något vi  kommer få se mer utav förmodligen redan på lördag då vi har ännu en hemma match denna gången mot lindö FF B kl 11. 

/ Lisa 

 

 

 

 

BIF-Svärtinge

Då var det dags för säsongens andra hemmamatch  på Bergvallen och det var Svärtinge som  stod för motståndet den här gången Solen sken och det skulle komma och bli en riktigt varm och svettig  kväll. Inte bara på grund av den sköna sommarvärmen som kvällen bjöd på, utan för att vi också skulle möta vad som troligtvis är ett av seriens  löpstarkastelag. Vi mötte Svärtinge förra året och vi lyckades då försvara oss och s pela smart vilket ledde till tre  poäng. Det var dock en tuff match då så vi visste vad som troligtvis väntade även denna kväll. 

Ibbes plan var ungefär som senast vi mötte dem: vara lite defensiva , ha tålamod och låta dem springa mestVi ställde upp med följande lag, från höger:

 

Anna 

Carro, Lisa, Malin, Filippa

Bartis, Ida, Sjösvärd, Lollo, Emelie 

Ellen

Bänk: Schenström, Mattsson, Alma

 

Efter en svettig uppvärmning blåsematchen  igång och som förväntat hade Svärtinge ganska högt tryck redan från start. De fick rulla mycket boll både i backlinjen och på mittfältet. Vi höll emot ganska bra men de lyckades ändå lägga sina långa bollar på sina snabba forwards som kom förbi vår backlinje ett antal gånger.  I 17:e minuten lyckas en av deras forwards ta sig förbi och då även hela vägen den här gången, trots en tuff närkamp med  Melander Anna som nästan alltid är först på boll rusar ut,  men  Svärtingespelaren lyckas finta och kan säkert lägga in bollen i må l och det står nu  0-1 till Svärtinge. 

Efter det här målet kändes det som att vi taggade till ordentligt. De försökte fortfarande spela runt  och väldigt många bollar går på en av deras nyckelspelare i mitten Ida som var lite mer defensiv såg dock till att plocka bort den här spelaren väldigt bra vilket störde deras spel mycket. Vi lyckas nu själva hålla i bollen en hel del och spela runt både genom mitten och längre bollar på kanterna. Vi hade ett flertal chanser här i mitten på första halvlek och detta gjorde  Svärtingespelarna lite nervösa vad det verkade som. Bland annat hade Lollo  ett riktigt bra läge med ett skott utifrån: med sin säkra vänsterfot lägger hon ett skott i högra krysset och vad det såg ut som från backlinjen så trodde jag att den skulle gå in. Tyvärr lyckas Svärtinges målis få tag på den bollen och det är fortfarande mållöst för oss. Ett annat läge var när en av Svärtinges backar skulle lägga en hemåtpass  till deras målvakt. Målvakten missar passningen och bollen rullar förbi henne. Dock stod målvakten lite utanför målet (såklart?!)  så istället för att rulla in i mål så rullar den ut till hörna. Så återigen ett läge som var nära att bli  1-1 och matchbilden hade kunnat se annorlunda ut innan det blåstes av för halvlek. 

 

Vi passar i halvlek på att fylla på med en massa vatten och Ibbe  berättar att han är nöjd med vår prestation så långt, speciellt sista delen av första halvlek. Vi spelar som det är sagt med mycket tålamod och låter Svärtinge springa mycket, men också att vi vågar hålla i boll och ta oss igenom när det finns läge. 

 

Andra halvlek sätter igång och den liknar första halvlek väldigt mycket.  Jag tycker vi skapar en del lägen men vi lyckas inte riktigt hela vägen, vilket såklart är frustrerande. Samtidigt ligger Svärtinge fortfarande på och i 70:e minuten lägger någon  Svärtingespelare ett inlägg och en annan Svärtingespelare  lyckas nicka den bollen och den var väldigt svår för Anna  att ta . Istället seglar den in i mål och ställningen är nu 0-2  till Svärtinge. 

Det dröjer tyvärr inte mer än 10 minuter innan Svärtinge får ett till läge. En av deras snabba forwards tar sig förbi igen  och jag minns inte riktigt hur själva målet gick till, menställningen är nu istället 0-3 .

Någon gång under andra halvlek blir Schenström  inbytt och i 81:e minuten får hon tag på bollen på mittfältet, kliver fram och lägger upp den för ett skott utifrån. Det är riktigt bra tryck på skottet och trots att det var en bit från mål seglar den in. Så snyggt!
Vi börjar bli ganska trötta nu men vi försöker ändå hålla i och jag tycker att vi gör det bra mot ett sådant löpstarkt och tekniskt säkert lag som Svärtinge.  Schenström fick göra matchens sista mål vilket resulterade i 1-3  till Svärtinge. Vi var verkligen värda ett mål och  det var extra roligt att Schenström fick utdelning av sin säkra vänsterfot. 

 

Jag vill ge en stor eloge till alla i laget som kämpade och gav allt mot detta tuffa motstånd.  Måste också nämna Mattsons och Idas grymma jobb på mittfältet som  turades om att  plocka bort Svärtinges nyckelspelare på ett galant sätt vilket s törde deras spel ordentligt. Tycker också Filippa  gjorde ett riktigt bra jobb på vänsterbacken som med sin snabbhet lyckades komma ifatt och störa Svärtinges snabba forwards flera gånger.
Detta kan låta klyschigt, men allra bäst är vi när vi spelar som ett lag vilket vi verkligen gjorde  denna matchSvärtinge var värda att vinna den här matchen, men det är synd att vi inte lyckas få in fler mål med tanke på de lägen som vi ha deSå vi tar med oss vad vi gjort bra från den  här matchen och så är det nya tag på söndag igen då vi istället möter Tallboda på bortaplan. Ses där  va?!

 

Tacohej!

CarroBorta mot LiU

Hejsan svejsan

Andra matchen för säsongen är spelad och tyvärr blir det inte ett så  positivt blogginlägg den här gången. Vi möter ett LiU på konstgräsplanen i ryd, ett LiU som hittills tagit tre raka segrar och tippas att vinna serien. Det blev en förlust match med 4-0 även dock tycker jag inte antalet mål speglar matchbilden. Vi ställde iaf upp såhär när det var dags för avspark:

Filippa Lisa Malin Carro

Emelie Alma Emmy Ida

   Sjösvärd Mattsson

Bänk: Ellen, Linn och Jossan

Matchen började svajigt med mycket förlorade kampen ute på plan, det märktes redan från start att LiU var det mest alerta laget och dem pressade ner och ganska rejält. Första målet för LiU kommer redan bara efter ett par minuter in i första halvlek då man lägger in ett inlägg från högerkanten, framför mål var det mest att lägga in bollen. 2-0 var också var ganska snart ett faktum efter att de fått ett ganska fritt läge där Anna kommer ut ganska långt och LiU lägger bollen i en båge bredvid. Efter 2-0 rycker vi dock upp oss ganska rejält och vi börjar att vinna mer mark på mitten, sista kvarten lyckas vi hålla fast dem på offensiv planhalva. Sjösvärd och Mattsson skapar ett bra lägen som likväl kunde gett utdelning.

Andra halvlek börjar med två byten, Ellen och Jossan in på topp då Emelie och Alma får gå ut. Tanken är att Sjösvärd nu ska ta över mitten och Mattsson kliva ut på kanten. Ibbe uppmuntrar oss i halvtid att vi ska fortsätta att stå upp och att vi ska vara hårdare i närkamperna. Han varnar också för att vi kommer gå ner på en trebackslinje om LiU fortsätter att få utdelning. Matchen är nu igång och det känns som om vi kommer ut piggare än tidigare, men ändå så lyckas LiU få in ett ganska tidigt 3-0 mål och luften rinner ur oss en del, men som Ibbe varnade om gå vi nu ner på ett trebackslinje för att få ytterligare tryck på motståndarna. Vilket vi också får, Carro har två riktigt heta lägen och mest rättvist hade varit 3-2 i det läget.. Istället blir det 4-0. Vi fortsätter kämpa sista minuterna och nu har även Linn kommit in på högerkanten. Ett riktigt bra inhopp. Summering av match är att vi stod emot mycket bättre i andra halvlek trots siffrorna och att vi tar med oss ett möte med ett topplag. Antagligen är de så här bra lag vi kommer att få möta framöver och all matchtid vi får är utvecklingsmässigt bra för vårt lag.

Helgens match skulle spelas mot Smedby B, något som vi såg fram emot då tanken var att vi skulle få spela på fantastiska Bergvallen. Men som vi alla vet har A plan en förmåga att aldrig vara spelklar i tid och denna gång berodde det på vattensjuka. Smedby får helt enkelt vänta på mötet med vår fina plan.

Tack och Hej

/Ellen