BIF - Linghem

Igår utspelades giganternas kamp på Lingheden! BIF mötte Linghem och det var mycket som stod på spel! Linghem med sina 10 poäng var nog rätt sugna på att gå om BIF i tabellen, tre poäng och dom skulle passera våra 12.
 
Till allas besvikelse och efter Lottas succé senast så har vi tyvärr inte raggat någon match-skribent! Det är inte för att ingen vågar (eller?) utan för att Erika och jag var så pass fokuserade på matchen att vi glömde bort! Men nästa gång ska det kommas ihåg, pinkie promise!
 
Anyway, kvällen började med bra väder och ett taggat lag. Förutsättningarna fanns för att det skulle bli en bra match! Förra året åkte Linghem på däng x2 och vi gjorde dessutom rätt mycket mål på dom. Med tanke på att vi värvat en av deras målisar kändes det lite som att det var vi som hade det psykologiska övertaget innan matchen. Matchen spelades på en plan nånstans i samhället. Planen var den minsta vi skådat, stenhård och (tro det eller ej) värre än a-plan! Bollarna flög åt alla håll när vi värmde upp, kändes stabilt.
 
Avspark. Den spontana känslan var att det var för många spelare på plan och att det hade gått att göra mål med en tåpaj från mitten, SÅ liten var planen! BIFs första halvlek är inget att hänga i granen, passningar som var för lösa eller gick direkt till en motståndare, förlorade närkamper, missade målchanser och slarvigt spel i allmänhet. Den va riktigt tråkig faktiskt! Målis-jojo fick göra några snygga räddningar i alla fall vilket säkert kändes gött med tanke på motståndet! Linghem får till ett inlägg, missförstånd uppstår i försvaret och bollen hamnar vid ena stolpen och rullar sakta in. 1-0 vilket kändes orättvist men ändå inte. Linghem hade press och vi spelade dåligt. I första halvlek kunde vi konstatera att domaren som var klädd i svart likagärna kunde tagit på sej den gröna tröjan istället. Det blåstes hela tiden och till 99 % till Linghems fördel, ofta för väldigt oklara saker!
 
Inför andra halvlek gjorde Tobbe några byten och Hermansson och Ida kom in på höger kanten. Inställningen i BIF hade vänt och efter att Jenna lagt världens smörpass från backlinjen fram till en löpande Melander satt 1-1 som en smäck! Efter det blev det fart i BIF! Folk tog initiativ, man gick in hårdare i närkamperna och Linghem blev nervösa. Meeen domaren hade fortfarande på sej samma tröja. Värst var när hon blåste frispark för 17e gången utanför straffområdet. Linghem la upp bollen, tog sats och var beredda på att den skulle slås. Tjejen stegar fram och slår till bollen, sen går det sisådär 3-4 sekunder så blåser domaren i pipan. Eeeh, jaha tänker vi när bollen är i luften på väg mot mål. Var det offside? Stod vi för nära bollen? Men nej, hon blåste bara igång spelet, EN HALV MINUT FÖRSENT!!!!! Det blev livsfarligt och tillslut fick vi ut bollen till en hörna! När jag frågade varför hon blåste svarade hon först inte, sen sa hon att "då måste det blivit tajmat preciiiis när dom slog till bollen". A just det! Spektaklet fortsatte men hon bytte faktiskt sida! Helt plötsligt var det BIF som fick med sej mycket och Linghem som blev irriterade!
 
Kommer inte ihåg vem som slog inlägget, Lollo eller Melander, men det nådde i alla fall Ebba som med knäet stenhårt petade bollen i stolpen och in! Vi hade ledningen och det kändes så välförtjänt! Jag säger till Lollo att nu kommer dom inte förbi på kanten! 1/2 minut senare sitter 2-2. Men vi ger inte upp för det utan fortsätter kämpa på. Till det kommer ösregnet som förvandlar planen till en leråker! Ebba tar löpet på kanten och utmanar backen som fäller henne i straffområdet. Domaren blåser straff och Linghem skyller på att gräset är halt. Fiskis stegar fram och lika säkert som vanligt placerar hon den i mål! 3-2 och nervös stämning på planen! Som tur var valde Linghem att fokusera på domaren och började spela både dåligt och fult vilket resulterade i gult kort och frisparkar till BIF. Linghem fick några farliga lägen men dom styrdes undan av Jojo och backlinjen och 3-2 stod sej matchen ut!
 
Det var en viktig seger på många sätt!
 
Matchens stjärnor:
Tre stjärnor - Ebba
Två stjärnor - Jenna
En stjärna - Ellen
 
Matchens ströis var inte lätt idag heller! Några tyckte domaren skulle haft den, men nej det var hon verkligen inte värd. Nån annan tyckte publiken, som stod ut med ösregn, skulle ha den. Fast nej, inte en ströis, men en STOR eloge för ert trogna och alltid så uppskattade stöd ska ni ha! Uppmärksammas bör Pappa Sjösvärd som tog motorcykeln till och från matchen. Ryktet säger att han var blöt ända in till fillingarna när han kom hem. Men det va det säkert värt!
 
Så vem får ströisen då? Ellen Fasth, för att du blev nermejad typ tre gånger av en galen Linghemare, sprang iväg med bollen längs med hela planen och fintar en hit och en dit i en oklar frisparkssituation (efterkonstruktionen säger att Lollo petade bollen först) men mest för att du efter Morsans uppmaning att gå till bollen vid inkast verkligen gjorde det. Med stilen som tävlings-gångare har. Skrattet på bänken retade sönder motståndare!
 
Tack förresten till Göran för den fina, nya lilla stereon han fixat! Den funkade finnemang :)
 
Ses inte ikväll tjejer, men träna hårt! Själv hade jag tänkt slå en kenyansk elitlöpare i Elimuloppet ikväll... Wish me luck!
 
Just ja, höll på att glömma matchens hundbild! Denna gång är det Krassus som får äran att vara modell, som vanligt med ryggen mot matchen men....
...den här gången fanns det en anledning! Han fick span på en Linghemspudding!
 
//Sjösvärd

Maaaaaatcchhhh!

Sorry för det sena inlägget, men det är ingen av oss som vågat skriva efter Lottas fina inlägg men nu va det verkligen på tiden! Sex timmar kvar till match-start!! Så jäkla laddad!

Vi ska alltså idag åka till Linghem o visa upp vårt fina spel o förhoppningsvis plocka med oss tre poäng hem!
 
28 mål har gjorts den här omgången av övriga lag (8-1, 0-8, 1-0 och 9-1) så jag tycker vi klämmer i med en storvinst oxå, vi vill väl inte vara sämre än något av dom andra lagen eller?? ;)
 
Boren o Söderköping/ringarum toppar tabellen på 15p men vinner vi idag så har vi samma, och nästa helg tar vi ju emot Boren hemma på Bergvallen...
Match-bilder från förra året när vi spelade mot LSK hemma på Bergvallen, då blev det storvinst om jag inte har helt fel? :)
 
Linghem ligger två poäng efter oss (men då fick dom ju tre poäng skänkta av Boren..) och deras A-lag hade en viktig match i helgen som dom borde satsat allt på (Fredrik har upplyst mig om det) så vi kan ju alltid hoppas på att dom har lite dåligt med folk o är lite slitna ;)
 
Vi ser till att försvara oss lika bra som vi brukar (minus mjölby matchen) så tycker jag det är dags för Ebba att sätta några bollar i målet (inte på målvakten alltså..) och Melander mangla in en eller två bollar!
Det är dags att någon sätter press på Sjösvärd nu så vi börjar producera framåt (Lollo har ju egentligen två mål oxå, men det är ÖFFs lista som är den officiella o där har du bara ett, dags för några till idag?) :)
 
Så nu har jag sänkt nivån tillräckligt så den som får äran att skriva matchreferatet behöver inte va orolig för att göra bort sig eller göra det dåligt! Vi gillar o uppskattar alla som gästbloggar :)
 
LADDA NU FÖR FASEN!! Match snart, så jäkla gött!!! Har lovat min gamla mittbacksvän från Kenty-tiden att jag ska köra en Ströis på henne oxå, hoppas jag får chansen bara, hon påstår att jag är för lat för att ta mig ner till hennes straffområde så hon va inte så orolig... ;p

BIF-Tannefors IF

Den som väntar på något gott har kanske väntat lite för länge, så är det nog många känner. Eller för att citera Fredrik Lindblad på Facebook i måndags: "Här sitter man och räknar med att kunna läsa ett fyndigt och djuplodande inlägg på fajsrajp och så kommer det aldrig!!! Vem ska jag utkräva ansvar av?" Men jag kan säga att om det är något inlägg man ska ha tålamod att vänta lite på så är det detta! Fantastiskt skrivet av Lotta Ellbrant som förtjänar fina kommentarer här på bloggen sen när ni läst! Dock uppskattar vi på bloggen att inläggen är så efterlängtade! Vi vet såklart om att det är fantastisk läsning vi bjuder på, men att vi har så många följare som längtar efter inläggen det visste vi inte! :)

Här kommer det i alla fall, se till att ni har några minuter över för jag har redan läst det både en och två gånger!

 

Denna kväll tar av Bifs damer emot Tannefors

Och vi hoppas alla på seger förstås

Det är varmt, grått och regnet duggar lätt

Så det gäller att vara på tå och hålla tätt

 

Trots hundväder så saknas Crassus, Tuss och Freja

De som alltid brukar vara med och heja

På läktaren hittar vi istället denna lilla skara

Lika trogna, men kanske inte riktigt lika söta och rara.

 

På bänken börjar SS, Ida, Lina, Lollo och Ellen

Det är dessa 5 som i kväll får ta den smällen

Eftersom vi har 16 spelsugna damer idag

Det kan man kalla ett riktigt superlag

 

Avspark och under matchens första 3 minuter

Får BIF 2 frisparkar som Erika L skjuter

på Sjösvärd som är pigg och sätter lite press

tillsammans med Hermansson och Ebba som skapar stress

 

Efter en frispark får kvällens gäster ett par hårda skott på mål

Men 2 utboxningar får hemmapubliken att brista ut i ett vrål

Just det, lagets senaste tillskott presenterar sig dagen till ära

Härligt att Johanna L valt att just BIFs målvaktströja bära.

 

Sedan följer mycket spel på planens mitt

Få målchanser och bollinnehav ungefär lika i snitt

BIF rullar stundtals boll riktigt snyggt

Och vårt försvar spelar väldigt tryggt

 

Tannefors är snabba, tunga och spelar tufft

De hugger som kobror och lämnar ingen luft

Knuff i rygg är vardagsmat under spelets gång

-Borde kanske bli avblåst för det någon gång…

 

Ebba dribblar snabbt och gör värsta rycket

Tillsammans med Malin skapar hon högsta trycket

men efter en frispark kontrar Tannefors fort

Men Millan är där och försvarar stort

 

Det är svårt och vått, besvärligt och halt

Men Bif spelar på som om de detta väder valt

Kämpar och sliter i alla lägen

Det gäller ju att hålla i och vara trägen

 

Johanna S är först med huvet på det mesta

Och det på motståndarlaget börjar fresta

Man anar att en och annan spelare i rött

Redan efter 30 minuter börjar bli trött

 

I 32:a kommer första hörnan för Borensberg

Det är nu vi ska bekänna färg

Snyggt slagen hörna av Millan och efter en släppt retur

Kan Erika E sätta 1-0 i Tannefors bur

 

Tannefors har några anfall men inget känns riktigt hett

Försvaret gör det bra och håller väldigt tätt

Lite spänning uppstår lite då och då

Men de riktigt farliga chanserna känns få

 

Malin N kommer fri på vänster sida

Slår ett inlägg som tyvärr lite snett glida

Då hörs hennes röst över stock och sten

-Faan fel fot, medans hon hoppar runt på ett ben

 

Erika L är alltid i vägen och alltid på plats

Det hjälper föga att Tannefors tar sats

Brytningarna är stabila och klockrena

Och motståndarna får igen snällt hemåt ”skena”

 

Spelet går vidare och i minut 41

Är Malin N sååååå nära att hitta rätt

Skottet tyvärr i ribban tar

Och Hermanssons retur strax utanför far

 

Med en 1-0 ledning går vi till halvtidsvila

Det är dags för Tobbe och Roger att på detaljerna fila

Så att våra damer fortsätter med sin offensiv

Och höjer skärpan ytterligare några kliv

 

Tannefors börjar 2:a med lite väl mycket fysik

Och detta gillar inte Bergvallens hemmapublik

Det är ju så väldigt lätt att man i stridens hetta glömmer

Vem det är som egentligen dömer

 

En liten miss av BIF och Tannefors går mot mål

Men Ida är där och ger dem vad de tål

Hon biter sig fast och strider och stör

Och skottet går precis utanför

 

Lollo, Malin och Sjösvärd spelar fram varandra gång på gång

Och det känns som om BIF skaffar sig ett litet försprång

Men skotten går i gaveln, över ribban och på målvakt

Tannefors verkar ha fått hjälp från en högre makt

 

Ett inkast från Millan som Lollo får tag i

Och nu börjar det hända saker, ni

Hon fintar målis och med fel fot

Sätter hon 2-0 vid målstolpens vänstra rot

 

In kommer SS, Lina och Ellen på sin kant

Som vanligt sköter de sitt jobb elegant

Ellen passar Ebba som får till en hörna

Lollo lägger den och vi ser bollen målburens utsida ”törna”

 

Jennas fot verkar nu vara hel

Man märker i alla fall ingen på hennes spel

Full av energi går hon fram som en bulldozer

Hon sprider mycket runt sig och det är inte ”roser”

 

Snygg slagen boll av Erika L till Millan på språng

Men tyvärr strax utanför av Bif denna gång

Emma bryter utsparken och snor åt sig bollen

Så länge hon är på plan har hon alltid kollen

 

Johanna tar emot en utspark på sin panna

Och snyggt nickar hon vidare till Anna

som slår en lobb för målisen är långt ut

detta fina anfall borde fått ett bättre slut

 

Matchen är Bifs under de sista 25

Tannefors är slitna och vill bara hem

Bifs Chanser är många och alla är på topp

Motståndarna ser ut som de sprungit ett maraton lopp

 

Att bita ihop och kämpa på lönar sig verkligen inte alls

Uppenbarligen bättre att skrika ut sin frustration för full hals

Det finns tydligen en (ny?) regel där det räcker med att TÄNKA något fult

Det märkte Lina som inget sa, men som ändå fick gult.

 

Sjösvärd får också en varning till sist

Hon gör ingen min och använder inte heller sin list

Äh, lika bra att sitt hjärta då lätta

Och låta all frustration äntligen släppa

 

I sista minuten kommer Melander loss helt

Hon ska bara lägga bollen förbi målvakten, som agerar stelt

Då blåser domaren helt plötsligt i sin pipa

matchen är slut, det är ju så man kan börja lipa

 

Trots brist på verklig statistik

Är jag säker på att man blivit snudd på rik

Om man fått en tjuga för varje frispark, hands och knuff i rygg

Då hade pensionen varit säkrad och trygg

 

En stor eloge till alla i laget

Det är ju så att, sammantaget

Så har BIF ett damlag, om vi får säga det själva

Där precis alla platsar i en startelva

 

Och återigen tar detta härliga gäng

Ytterligare 3 välförtjänta poäng

Jag tackar för detta hedersuppdrag

och önskar Tobbe lycka till med att ta ut nästa lag

 

Vi kan återigen konstatera att det var ett lyckat beslut att låta någon på läktaren skriva inlägg om matcherna! Lotta förtjänar lite extra beröm, inte bara för detta fantastiska referat, inte heller för att hon tillsammans med fler trogna supportrar alltid kommer till BIFs matcher oavsett väder och avstånd, utan för att hon varje torsdag serverar damerna fika efter träningen! Det är väldigt uppskattat kan jag säga!


Här kommer Tobbes och Roggas stjärnor:
Tre stjärnor - Erika Lindgren
Två stjärnor - Jenna
En stjärna - Sjösvärd

Matchens ströis var inte lätt att utse den här matchen heller, men efter lite diskussioner så kom vi fram till att den går till Lina, får man ett gult för sitt minspel så måste det vara extra ordinärt och då är ströis solklar! Fiskis kunde dessutom intyga att det verkligen var en blick utöver det vanliga som delades ut till domaren. Rätt åt honom!

Om det var så att man kunde dela ut ströis till någon utanför laget, kan jag tycka att tjejen som valde att riva mej kunde ha fått den. Rivas? På riktigt? I damlagsfotboll div 4? Man kan nästan misstänka att det är något Tannefors tränar på, rivningen gjordes noggrant och med precision, dessutom svider det fortfarande!

 
Ses i morgon på träningen flickor!
//Sjösvärd