Seriepremiär, BIF-Tallboda

Jaha då va det dags! Seriepremiär och en drös taggade brudar anlände till Tallbodas hemmaplan i söndags. I förväg visste vi att Tallboda är ett lag som slagits ihop med Linghem och spelade i div tre förra säsongen men var tvugna att flytta ner en division pga sammanslagningen. Tror även att dom har ett lag i trean i år så vissa spelare dubblar? Efter uppvärmningen precis innan matchstart så avslöjade Tommy att han hade hört hur snacket gick på planen. Vi är tydligen "bara ett division fyra lag", piece of cake att slå då tydligen? Vet inte om dom hängt med i svängarna men det här division fyra laget har slagit allt motstånd i Danske banks cup och därmed även två division två lag.
Matchen drog igång och det är ingen överdrift att säga att det va BIF som ägde spelat nästan hela tiden. Det spelades exemplariskt runt på backlinjen, till Anna, tillbaka till backlinjen, ut på en kant osv. Alla tog det lugnt och det märktes att det uppstod en del frustration hos Tallbodagänget. Tommys taktik: att dom förhoppningsvis ska bli förvirrade av vår uppställning. Resultatet? Irritation, förvirring och riktigt dålig stämning bland motståndarna! Vi på mittfältet hörde hur dom försökte styra upp sitt försvar men det blev alltid en över som var omarkerad! Dom skrek på varandra och var missnöjda med i princip allt. Mission complete. Vi skapade några lägen men i det stora hela tycker jag att vi saknade ett bra anfallsspel. Som Tommy sa igår så spelar vi oss framåt hur bra som helst med snygga överlappningar, kortpassningsspel osv men när vi ska slå den avgörande passningen blir det fel. Antingen slås den i panik rakt på en motståndare eller så blir passningen för lång mm. Dock fick vi ett par riktigt bra lägen som vi tyvärr inte tar tillvara på.Tallboda hade inte många anfall i första, mycket tack vare en hårt kämpande backlinje och exemplariska utrusningar av Anna. Paus och 0-0 efter första halvlek.
Andra kommer jag inte ihåg så mycket av, vi kämpar på men spelet svajar och det blir mycket byten på vissa positioner vilket medför att det blir ganska rörigt på plan. I en situation på mitten hamnar jag i duell med nån i Tallboda, slarvar och blir av med bollen, Tallboda anfaller med två spelare och på nåt sätt är en av dom i princip helt fri (mycket misstänkt offside/kommer från offside) och placerar säkert bollen till vänster om Anna, svårtaget. Inte alls rättvist med tanke på hur spelet sett ut. Vi fortsätter att försöka sätta press men det känns som vi inte riktigt orkar och slutar kämpa i vissa lägen. I matchens sista minut blir jag nerdragen precis utanför straffområdet och vi får frispark, tyvärr sitter den inte men går ut till hörna och vi får totalt två hörnor men det blir inget mål på dom.
Avslutningsvis kan man väl sammanfatta det så att vi saknade Lollo (inga mer musikaler på matchdagar från och med nu!), men som Tommy sa står inte ett lag och faller för att en spelare är borta. Enligt vår trogna publik spelade vi bra och det får vi ta till oss!
I samråd med Melander så har vi svårt att utse en ströis den här matchen så det får vänta till nästa match. En morot till alla att ge det där lilla extra framöver, ströis kan gå till vem som helst och är den finaste utmärkelsen bloggen har att dela ut! Vi vill dock dela ut lite extra beröm och det är till backlinjen med Lina i spetsen som visade riktigt bra inställning och kämpade hela tiden, kul att se!
Så då va det sagt, nu är det ingen idé att deppa mer över förlusten, det mest rättsvisa resultatet hade varit oavgjort eller vinst till oss om man ser till helheten! Tyvärr är fotboll inte alltid rättvist. Vi får ta nya tag och peppa inför ett par intensiva veckor med många matcher på schemat! Det börjar med hemmapremiär mot Zeros nu på söndag, känns redan nu som att det kommer bli en rolig och spännande match! På träningen igår tränade vi mycket på det som brast i matchen mot Tallboda och det va nog den roligaste, jobbigaste och mest givande träningen i år enligt mig. Riktigt bra inställning av alla som var där! Känns lovande inför söndag :)
Tack för mej! //Sjösvärd

Inför SERIEPREMIÄR och vintern som gått

Kära följare, supportrar och medmänniskor, vi är tillbaka!!
En ny säsong, ett lite nytt lag men samma gamla goa tränare kommer detta år att bjuda på.
Så vad har hänt den senaste tiden? Ni har kunnat följa oss lite under vintern på vårt instagramkonto borensbergsifdam där vi har bjudit på några bilder och några filmer. Bland annat dessa:
Första inomhusträningen i höstas
Cup i Mjölby 
Första grästräningen
En vacker lagbild innan Kenty-matchen
 
Vi har alltså spelat lite inomhuscuper och även deltagit i Danske banks cup. Inomhus gick det väl sådär men när vi kom ut på riktiga planer och fick spela riktig fotboll så hände det något. Vi vann match på match och har nu kommit till kvartsfinal som kommer spelas mot LFC den 5/5 på hemmaplan, mer info om det kommer senare. Som ni kan se så är det några nya ansikten och en hel del gamlingar. En presentation av säsongensnykomlingar kanske skulle vara på sin plats?
 
Gamla godingar som kommit tillbaka:
Nina Lindgren 96:a
Morsan Lindgrens lillasyster. Uppväxt i BIF, spelade i damlaget för x antal år sedan men har tagit ett litet uppehåll fram till nu. En typisk allround spelare som tidigare varit allt från målvakt till forward.
Annelie Turesson 96:a
Spelade i f99-96 till och med år 2012 då det blev ett uppehåll för att satsa på tennisen och plugget men som nu är tillbaka med tacklingar och styrka. Stark kandidat till ströisjakten
 
Från flicklaget har vi värvat:
Ellen Andersson 99:a
Spelade med f99-97 fram till laget upplösning då Ellen gick ner till f00 men nu påväg uppåt med en strålande kvickhet och spelförståelse.
 
Emmi Ström 00:a
Spelat i f00 under många år men som nu tagit klivet upp i damlaget. En allround spelare med mycket kämparglöd.
 
Alma Ludvigsson 00:a
Spelat i f00 i många år och som nu tagit klivet upp i damlaget. En spelare som har en förmåga att enkelt sno bollen från motståndarna och springa iväg.
 
Emmy Bartholdson 00:a
Spelat i f00 i många år och som nu tagit klivet upp i damlaget. En löpstark spelare som brinner för fotbollen och som kämpar in i det sista.
 
Nya spelare till klubben:
Amanda Fryklund 96:a
Har tidigare spelat i Österstad om jag inte mistar mig men som nu funnit BIF-hjärtat. En stark allaround mittfältare.
 
Morsan Lindgren har även börjat visa sig lite på träningarna och likaså Emma Nilsson så frågan är om detta är året som ströisen kommer fram på allvar? Vi har även haft några starka spelare på enstaka träningar som vi hoppas kommer fler gånger! Stabil och härlig trupp med så mycket som 17 personer på torsdagsträningen och 18 på tisdagsträningen, hur bra??
 
Nog om det som varit, nu till det som komma skall, nämligen SERIEPREMIÄREN!
söndag drar serien igång och vi är taggade till tusen! Motståndet står Tallboda för.
Som vanligt har jag försökt luska ut lite om deras trupp och spel. Och vad ska jag säga? Det var inte det lättaste. Jag fann Tallboda dam på laget.se men senaste inlägget skrivet där är från 5 april 2014 där de tillkännager ett samarbete med Linghem. Jag fann även Tallboda IKs föreningssida där det finns ett inlägg om matchen på söndag, det står lite kort om att kiosken kommer vara öppen och att vi kommer ha bollkallar mycket mer går inte att läsa ut av det. Nej detta verkar inte vara något lag som lägger energi på att informera sina supportrar (och andra nyfikna) om vad som händer, tråkigt för oss..
Så här såg det tydligen ut i trean där de spelade förra året i alla fall:
 
Mer än så har jag tyvärr inte lyckats få fram om Tallboda.. Vi får helt enkelt se vad som sker på söndag. Vi hoppas på stor uppslutning av våra supportrar.
Var? Tallboda
När? Söndag 26/4 klockan 17.00
 
OBS! Se till att ni har fyllt i ett tips och lämnat in det innan matchstart! Det är jag som tar hand om dem men det går lika bra att lämna det till en mellanhand i laget.
 
Ät pasta, drick vatten och sov ordentligt, nu ska vi banne mej göra allt vi är kapabla till för att vinna på söndag!
 
/Melander