BIF - BIF (Gästbloggare)

Bättre sent än aldrig har blivit något av vårt motto här på bloggen. Nu har matchreferatet om söndagens match ramlat ner i min inkorg då matchen till ära en gästbloggare blev utvald. Jag och Sjösvärd funderade ett tag på vem det skulle bli denna gång. Någon ny skulle vara spännande! Varför inte pappaBarthis tänkte vi?? Frågan gick ut men han ursäktade sig med att han inte kunde komma och kolla då han skulle repa med bandet. Surt för oss.. Men! Det visade sig vara sanning (tror vi) då en säker källa meddelat bloggen att pappaBarthis uppträdde i parken ikväll och skickade även med bildbevis:

 
Snyggt!
Istället gick då frågan ut till den alltid lika trogna Fredrik Lindblad. Läs och njut!

Boxholm kom med 16 spelare. BIF har tidigare haft ganska lätt relativt sett för Boxholm. Denna gång syntes det att Boxholm varit uppe i trean, och visserligen åkt ut med dunder och brak, men utvecklats.
BIF hade sedvanlig trupp så när som på Annelie (och Carro var hemma för att spela en match). Alma, Emelie och Wilma på bänken. Sommarvärme av bästa sort och spänd stämning på läktaren. Tre poäng till BIF och man var med i rejset om seriesegern.
Matchen startar och BIF blir rejält nedtryckta av Boxholm till att börja med. Redan efter en minut får Boxholm en jättechans då en spelare tar sig upp på bortre ytan bakom/utanför ytterback men missar som tur är. Andan i halsgropen på läktaren. Det ser ut att finnas två snabba forwards i Boxholm och BIF ställer backlinjen högt med mycket yta fram till Anna. Hur ska det gå?
Första tio minuterna är det Boxholm som styr och sätter ett rejält tryck på BIF. De vinner alla bollar i mittplan, andrabollar också och kan ganska ostört slå långa pass mot sina två forwards.
Efter tio minuter så får Ida ett läge som tyvärr inte resulterar. En minut senare får Hermansson en gratischans efter en bjudning av Boxholms back men det resulterar bara i en hörna.
Två minuter senare är det dags vid andra målet. Boxholms snabba nummer tio sprintar ifrån BIF:s backlinje och tar ett riktigt snyggt volleyavslut som passerar Anna otagbart och upp i bortre hörnet. Klass på det avslutet. 0-1.
I minut sjutton ringer det igen. Lång boll mot nummer tio igen. Backlinjen springer bara mot henne och missat Boxholms nummer sju som blir helt ensam mitt i straffområdet med Anna. 0-2 och rejäl uppförsbacke. BIF förlorar kamperna på alla ytor på planen och Boxholm kan slå långa bollar på sina forwards utan att BIF sätter press. 
I tjugoandra får BIF ett bra frisparksläge strax utanför Boxholms vänstra hörn av straffområdet. Lollo lägger bollen i perfekt båge och höjd. Där dyker, gissa vem upp? Sjösvärd såklart men hon nickar dessvärre utanför. Kanonläge!


BIF börjar hitta lite energi och aggressivitet. I 25:e lägger Sjösvärd, med härlig kyla en perfekt pass till Hermansson. Tyvärr väljer hon att passa efter att hon dragit målvakten till en offside Lollo. Avblåst och målchansen upp i rök. BIF håller kvar trycket och skapar flera bra lägen. Snygga pass och löpningar av Ellen och Ida men det vill sig inte riktigt det där sista. 
Ytterligare en frispark i nästan samma läge som förra gången. Samma variant men nu har Boxholm koll och det blir ingen farlighet.
I 31:a är det repris på Sjösvärds kanonpassning till Hermansson (denna gång med typ tån) som blir helt ren med målvakten. Hon tar ett tidigt avslut med vänsterfoten och några av ss på läktaren tappar nästan andan. Varför så tidigt och med vänstern? Men en riktigt hård pärla precis invid stolpen. 1-2. Det är jakt.
Strax därefter får Carro ett kanonläge i kanten av straffområdet efter bra hörna av Lollo. Tyvärr blir det en riktig strumprullare av skottet. Hermansson har direkt därefter ytterligare ett friläge med målvakten men i sämre vinkel och målis kan rädda. 
Nu är matchen väldigt jämn. BIF är aggressivare och vinner mer boll över hela planen. Boxholm fortsätter med sina långa bollar på sina snabba forwards. De skapar flera chanser och Anna får göra ett par riktigt svettiga räddningar. Både fasta situationer och frilägen. 
Halvtid med ledning för Boxholm men BIF är med nu. Väldigt jämnt spelmässigt och det känns lite surt att de fick ett par relativt lättförtjänta mål så tidigt. 
Efter signal för andra halvlek är det Boxholm som sätter ett rejält tryck på BIF. Varenda boll som BIF försöker slå upp i mittplan kommer tillbaka lika fort igen. BIF har inget ordnat spel och de gånger man kommer upp på Boxholms planhalva är det en ensam Hermansson mot flera motspelare. 
Femton minuter in har matchbilden ändrat sig lite och Sjösvärd tar en bra löpning och blir ganska ensam bakom baklinjen. En något ojämn domare blåser för offside tyvärr- denna gång hade han väl rätt tyvärr men det kommer att bli mer tveksamt senare. 
I sextonde minuten får Ellen lite hybrid som sista back och blir snuvad på bollen och Boxholms tia blir helt ensam mot Anna som gör en grym räddning. Puh!
BIF är nu igång och skapar tryck. Ny energi på mitten och man kan sätta tryck på Boxholm. Flera bra chanser runt 65 och 70:e minuten.
BIF får en hörna som Sjösvärd och/eller Hermansson köttar in. På ÖFF står Hermansson som målgörare. Oklart här alltså. 2-2. Nu jäklar tänker man på läktaren då. Fördel BIF nu. 
Både Boxholm och BIF jobbar fram bra lägen. Boxholm är riktigt nära att ta ledningen men Wilma räddar i sista stund. Sjösvärd blir så när fri med målvakten. Det är lite hawaiifotboll nu. Båda lagen går helt tydligt för tre poäng. Vem ska vinna eller kanske förlora på det?
Boxholm skapar ett riktigt farligt läge mot Anna som gör ytterligare en fantomräddning. De skapar även farligheter på ett par hörnor men BIF kan reda ut stormen.
Strax därefter blir tyvärr domaren huvudfigur i avgörandet. Boxholms nummer tio blir ensam med Anna efter en jätteoffside. 2-3. Domaren blir mer i fokus under resten av matchen.
BIF är riktigt frustrerade nu. Grinig och köttigt. Domaren kompensationsblåser sedan två gånger till BIF:s fördel. 
10 minuter senare skapar BIF en jättechans. Herman snurrar upp två backar och lägger en kanonpass till Sjösvärd som sätter pannan till. Allt är klart men målis gör en fantomräddning. Sjösvärd gjorde allt helt rätt. Neråt mot målis vänstra stolpe men hon lyckas på något mirakulöst sätt få dit foten och rädda. 
Två minuter senare gör Boxholm ett korrekt mål men domaren väljer att blåsa offside. Minst en Boxholmsspelare är i offsideläge men påverkar inte spelet eller stör Anna. Men som sagt dömer han offside. 
Nu är det som sagt chansbytarfotboll. Bara minuten senare lyckas Hermansson ta sig förbi sin back och målis och slår bollen mot ett tomt mål men otroligt nog lyckas en boxholmsspelare hinna in med en tå och slå bort bollen. 
Boxholm stuvar om i laget de sista fem minuterna och backar hem. Det är bra tryck från BIF nu. Fysiskt som sjutton. Alla går all in. 
Tyvärr räcker det inte utan Boxholm kan åka hem med tre poäng i bagaget och har chans att vinna serien (beroende på vad de andra lyckas med). För BIF:s del krävs det under för att vinna. Till att börja med att slå Tallboda i nästa match. Det är på tiden. 

/Fredrik

Ett sent men oj så detaljerat inlägg. Bloggen är nöjda med valet av gästbloggare. tack Fredrik!
Ja, som Fredrik skriver var det inte en lätt match. Dock en rolig och köttig match likt alltid mot Boxholm. Jag blev förvånad över deras trevliga bemötande då jag inte har fått den uppfattningen innan. Dock kan det vara för att Lisas skada är det mesta jag kommer ihåg från förra mötet vilket inte är så trevligt. Det är aldrig roligt att förlora men jag personligen kände inte att den här matchen var så mycket att deppa ihop för. Då var mjölbymatchen värre. Boxholm är ändå ett bra lag där det inte förekommer så mycket tjafs och annat skit och vi spelade ganska svajigt genom matchen men när vi hade våra bra perioder så var de riktigt bra och alla gav verkligen allt. Det som vi var mest irriterade på efter matchen var faktiskt domaren då det blev en ganska sönderblåst match och energi las på världsliga saker ibland. Även konstigt att, som Fredrik skrev, "Domaren kompensationsblåser". Men det ska vi inte lägga mer energi på nu. Istället ska vi rikta in oss på morgondagens match mot Tallboda. Ett lag som vi i de senaste mötena förlorat mot med uddamålet. I våras gick jag från matchen med ett rejält blåmärke på ryggen efter att ha blivit stämplad och än idag kan jag känna smärtor där. Jag är däremed superduperdundertaggad på att ta tre poäng den här matchen som ett sätt att ge igen. Så det hopppas jag verkligen att alla andra också är! Att plocka hem tre poäng borta mot Tallboda är som sagt på tiden!

 

/El capitano Melander

Zeros - BIF

Vill varna redan nu för att det kan bli en och annan lögn i detta inlägg, men det är bara för att minnet är kort och det är svårt att minnas exakt hur och när alla mål blev till trots hjälp från både ÖFF och Sjösvärd.
Men vi spelade alltså match borta mot Zeros igår. En match som hela laget var riktigt taggade på efter tisdagens sura förlust. Sjösvärd var fortfarande lite smått sur efter Mjölbys kommentar om att vi var gamla och vi andra var väl fortfarande mest irriterade på deras attityd i stort. Vinst var helt enkelt det enda som gällde. Vi var en stark trupp på 13 personer och många tvingades stå över i och med att B-laget skulle ha match samtidigt men den blev dessvärre inställd. Det intressanta var att Tommy valt lite olika positioner än vanligt. Laget såg ut enligt följande:
Målvakt:  Anna
Backar: Melander, Annelie, Lina, Barthis
Mittfält: Emelie, Sjö, Erika, Ida, Lollo
Forward: Herman
 
Bänk: Millan, Wilma
 
Jag skulle alltså spela högerback?? Intressant och spännande! Annelie fick därmed ta mittbacksrollen. Barthis har tidigare ägt på vänsterbacken så det är ju inte så förvånande. Emelie har tagit en plats i startelvan, härligt! Erika fick testa på att vara defensiv innermittfält och klarade det galant! Det är så underbart att så många spelare kan spela på så många olika platser, helt klart en av våra styrkor!
Men för att ta allt från början. Då Tommy hört en fågel viska i hans öra att Zeros skulle försöka punktmarkera Lollo fick Lollo och Emelie börja på "fel" kant vid start och så fort singnalen gått byta kant för att skapa lite förvirring. Det fungerade bra då Zeros bytte plats på några spelare för att lättare kunna plocka bort Lollo (som att det någonsin är lätt eller fungerar??)
Foto: Freddans Fotbollsfoto
Vi vann slantsinglingen och valde att byta sida i förhoppning om mindre sol i andra halvlek. Zeros började därmed med bollen och vårt mål var att sätta hög press redan från början. Barthis och jag skulle försöka vara relativt offensiva i vårt spel för att på så sätt få mer kraft bakifrån och förhoppningsvis en hel del avslut. Vi satte därmed press på direkten. Vi höll dem uppe och vi fick tag i matchen ganska direkt. Men det var inte förrän i 23:e minuten det gav resultat. Vi fick då en hörna som Lollo skulle slå från högersidan. Det var mycket folk i boxen, men som vanligt lyckades Sjösvärd vara på rätt plats och huvudet (vad annars) var med vilket ledde till en snygg styrning och ett nickmål var givet! 0-1
Straxt därefter hade Sjösvärd bollen igen och jag antar att hon ville tacka Lollo för den fantastiska hörnan så hon slår en helt fantastisk passning mellan backarna som Lollo tar och skjuter in i mål! 0-2 under loppet av två minuter.
Men sedan vänder det och efter några missar att plocka bort spelare i mitten lyckas Zeros i 29:e minuten att trycka in ett mål efter en fin långpass mellan vår backlinje där deras snabba forward knep bollen och sköt i mål. 1-2.
Vi tappar lite och får inte riktigt till spelet. Vi blir stressade och vågar inte riktigt gå in i närkamperna. Men i 41:a minuten kommer Herman i full galopp med bollen och försöker sig på ett skott. Men det blir snarare en passning som kunde varit lätt för målvakten att ta om inte Sjösvärd hade varit där och skjutit in den i måååål! 1-3. Woow, nu kändes det säkert och bra igen. MEN efter lite dålig kommunikation från oss runt omkring om vad som fanns bakom Annelie som var bollhållare kom en Zeros spelare och knep bollen från henne, vände om och där kom 2-3 målet bara 2 minuter efter vårt tredje mål och 2 minuter innan halvtid.
Vi peppade varandra och diskuterade lite små förändringar i halvtid. Erika som briljerat som defensiv innermitt kände att hon inte visste vad hon gjorde där (vilket inte syntes) så jag, som då gått från högerback till högermitt till offensiv innermitt och var vilse där, fick byta med Erika så att hon blev mer offensiv och jag fick känna mig lugn på min gamla vanliga plats igen. 
Foto: Freddans fotbollsfoto
Vi gick ut med ny energi och lite nerver då det endast var uddamålet som skillde. Det märktes att det var lite nervöst. Vi hade inte riktigt vårt spel fullt ut än. Det var lite väl plottrigt ibland med korta pass som ställde till det för oss. Men när vi väl fick igång de långa fina passen på kanterna gav det genast resultat. Någon (vem?) passade en aningen lång boll som vi nästintill var säkra på skulle gå ut till hörna. Men icke sa nicke. Vem var där om inte Sjösvärd igen som lyckades få tag på bollen och drämma in den i mål. 2-4 och det kändes lite lugnare i kroppen. Vi spelar vidare och håller uppe relativt bra. I 63:e minuten får Zeros en hörna som dimper ner i straffområdet. Det blir lite kallabalik och vi får inte riktigt iväg bollen. Någon får till ett fjöspass som rullar ut mot en fri Zerosspelare som lägger iväg ett dunderskott upp i luften som slickar ribban och åker in i mål. En omöjlig boll för Anna att nå men Annelie hade hoppet uppe och ropade för allt hon var värd "Hoppa Anna!" och nog hoppade hon, riktigt snyggt hopp också, men det räckte inte riktigt till. 3-4 och det blev återigen nervöst.
Men i 77:e minuten får ingen mindre än Ida tag i bollen på halva Zeros planhalva. Hon drar iväg ett skott som är så välplacerat att det är kusligt. Den går som en pil, slickar stolpen och rakt in i mål. 3-5 Så snyggt!
Efter det släpper det för oss. Sjösvärd får göra ytterligare ett mål genom en pass från Lollo till Sjösvärd som spelade vidare till Herman inne i boxen. Men istället för att skjuta passar Herman tillbaka till Sjösvärd som skjuter in den i mål. 3-6. Det blev nog lite väl mycket för Herman att missa en sådan chans att ligga först i målskyttetabellen så sex minuter senare när hon får bollen på högerkanten hinner man knappt blinka förrän hon har drämt dit den i mål. 3-7 med endast 1 minut kvar och vinsten var ett faktum!
Stark mittback! Foto: Freddans fotbollsfoto
En härlig seger som vi behövde efter tisdagens förlust. Dock skulle jag inte säga (med risk för att tala emot min egen tränare) att vi hade ett superbra spel. Stuntals visst, och många visade framfötterna men det var inte vår bästa match. Dock härlig inställning!!
En ströis skulle jag vilja dela ut matchen till ära. Denna går till någon som inte slutade jobba en sekund och det droppade svett från håret, ansiktet, nacken jaa överallt redan i halvtid. Sen gjorde ju hon fyra mål också. Matchens ströis är Sjösvärd gott folk!
Svetten rinner och kämparglöden riktigt lyser om hela Sjösvärd! Foto: Freddans fotbollsfoto
En guldstjärna går till Emelie som verkade ha övat på sina finter? Det var så att hela läktaren skrattade åt att det var så många dribblingar och så mycket skönlir. Något för oss andra att lära oss av ibland, att våga ta för oss lite och våga prova en fint (dock bara när det är läge!!).
 
Nu laddar vi om inför matchen på söndag mot Boxholm. Det lär bli en intressant match då det dels är seriens topplag och vi har ganska många borta. Kanske, jag säger bara kanske, kommer däremot en saknad spelare tillbaka i helgen. Vi håller tummarna!
 
/Melander

BIF - Mjölby

Nu så, jag har inte glömt bara förträngt!
 
I tisdags va det äntligen dags för match igen efter lite drygt två veckors uppehåll! Vi skulle ta emot Mjölby hemma på Bergvallen. Vi visste från början att vi absolut inte skulle underskatta Mjölby, sist vi möttes var det en jämn match och dom hade flera duktiga och framförallt snabba unga spelare. Man kan väl säga att vi redan från början hade en ganska tuff start. Det första som händer när vi kommer till Bergvallen är att vi får veta att vi ska byta om i barackerna. Okej, varför då? Så vitt vi vet är det det lag som har match som har förtur till att vara i klubbstugan? Det brukar stämma för det mesta, men nu va det tyvärr så att herrarna skulle träna samma kväll och då var dom tvugna att vara där, dom brukar ju duscha osv efter träningen och för att undvika att behöva göra det tillsammans med oss (vilket alla var glada över) så fick vi flytta ut. En tanke till nästa gång vår match råkar krocka med herrarnas träning är att dom kanske kan flytta ut och duscha därute? Det skapade onödigt dålig stämning och fokus hamnade på fel saker. Men å andra sidan är vi damer vana att flytta på oss. Nummer två på listan med oflyt var att Tommy tyvärr inte kunde vara med. Jätte tråkigt och även om vi försökte peppa varandra och ladda upp som vanligt så blev det inte riktigt samma grej. Ingen skugga ska dock falla på Rogga som gjorde så gott han kunde och verkligen ställde upp för laget på bästa sätt! Nummer tre på oflytslistan var att flera spelare inte kunde komma till samling utan kom direkt till matchstart. Oflytslistan är viktigt pga att den skapats för att hitta saker att skylla matchens dåliga resultat på.
Anneli håller koll. Tack Lisa för bilderna!
Matchen skulle dra igång och ut kommer Mjölby med en rosa målvakt i spetsen. Men... tänker vi, hon kan ju inte se ut som Anna? Sen gjorde hon inte det eftersom Anna matchat hela outfiten (inklusive skorna) och fått rosa strumpor dagen till ära som Göran jagat runt överallt för att skaffa. Men ändå, en principsak! Dessutom hade hon svarta strumpor som resten av laget, vilket alla som spelat en fotbollsmatch vet att man faktiskt inte ska ha. Vi påpekade det för domaren som svarade med att det inte störde honom. Eh, nej, okej? Vad hände med det här med rätt, fel osv som han som domare är till för att ha koll på? Skit samma, vi valde att inte heller bry oss. Mjölby startade starkt och hade ett bra spel. Vi tappade som vanligt mitten och backlinjen föll ner i knät på Anna, vilket gjorde att dom kunde anfalla i princip hela tiden. Vi hade 0-0 lite turligt ett bra tag och sen fick vi till en bra kontring. Bollen gick ut till Herman som kämpade på högerkanten och tillslut fick in en riktigt bra höjdboll till bortre stolpen där jag (Sjösvärd) kom springandes. Tyvärr fick jag den på smalbenet och den gick precis utanför, riktigt jävla skit om ni frågar mej. Det som är extra jobbigt med det missade läget är att Mjölby fick till en utspark som nådde en snabb forward som sköt på mål, Anna slänger sig men bollen går precis under henne och in i mål. Det speglar matchen ganska väl psykologiskt, att vi kämpar och försöker, sen får Mjölby till ett anfall och det blir mål. Anna skadade tyvärr armen och det var till en början oklart om hon kunde fortsätta matchen. Som tur är bet hon ihop och körde vidare!
 
Första halvlek slutade 1-0. Inför snacket i andra hade någon hört en av Mjölbyspelarna säga något i stil med "dom är så gamla så dom orkar inte". Till vem det nu var som sa det kan jag hälsa att det fick önskvärd effekt, för oss alltså. I andra gjordes lite ändringar och Lollo och Millan som kommit sent kom in på varsin mittfältskant. Vi pressade direkt och var mycket tuffare. Vi hade flera farliga målchanser som vi kunde förvaltat bättre. Mjölby blev stressade och spelade inte alls lika självsäkert som tidigare. Det blev dålig stämning, både från deras spelare, ledare och publik. Domaren var inte heller klockren som tillät tugget som var på och utanför planen. Det klagades på det ena och det andra och väldigt mycket på domsluten. Dock måste det tilläggas att domsluten ofta var helt oförståeliga. Det var vid flera tillfällen vi från båda lagen tittade på varandra och ryckte oförstående på axlarna. Mjölby fick på nåt sätt till 2-0, kommer inte ihåg hur men troligtvis på en snabb kontring. I en tilltrasslad situation framför mål gör Herman 2-1 och det blir liv i matchen igen. Det känns absolut som att vi kan kvittera. Men sen får vi tyvärr en frispark mot oss precis utanför straffområdet pga att domaren tyckt sig se att Anna hållt i bollen utanför straffområdet vid en utspark. Anna säger dock att hon släppt den innanför men sparkat på den utanför och jag väljer att tro på henne. Frisparken förvaltas riktigt jäkla väl av Mjölby som sätter den över muren rätt upp i krysset. 3-1 och där går luften ur oss. Mjölby gör tillslut även 4-1 vilket inte speglar matchen men är ändå inte helt orättvist heller. I matchens sista minuter får en spelare i Mjölby sitt andra gula och därmed rött pga att hon sparkar bort bollen när vi ska lägga en frispark. Really, med 4-1 i ryggen och typ två minuter kvar att spela?
 
En tråkig match och en ännu tråkigare förlust. Nu tar vi nya tag och revansch i morgon mot Zeros borta kl 17! Kom och stötta oss!
 
//Sjösvärd