BIF - BIF (Gästbloggare)

Bättre sent än aldrig har blivit något av vårt motto här på bloggen. Nu har matchreferatet om söndagens match ramlat ner i min inkorg då matchen till ära en gästbloggare blev utvald. Jag och Sjösvärd funderade ett tag på vem det skulle bli denna gång. Någon ny skulle vara spännande! Varför inte pappaBarthis tänkte vi?? Frågan gick ut men han ursäktade sig med att han inte kunde komma och kolla då han skulle repa med bandet. Surt för oss.. Men! Det visade sig vara sanning (tror vi) då en säker källa meddelat bloggen att pappaBarthis uppträdde i parken ikväll och skickade även med bildbevis:

Snyggt!
Istället gick då frågan ut till den alltid lika trogna Fredrik Lindblad. Läs och njut!

Boxholm kom med 16 spelare. BIF har tidigare haft ganska lätt relativt sett för Boxholm. Denna gång syntes det att Boxholm varit uppe i trean, och visserligen åkt ut med dunder och brak, men utvecklats.
BIF hade sedvanlig trupp så när som på Annelie (och Carro var hemma för att spela en match). Alma, Emelie och Wilma på bänken. Sommarvärme av bästa sort och spänd stämning på läktaren. Tre poäng till BIF och man var med i rejset om seriesegern.
Matchen startar och BIF blir rejält nedtryckta av Boxholm till att börja med. Redan efter en minut får Boxholm en jättechans då en spelare tar sig upp på bortre ytan bakom/utanför ytterback men missar som tur är. Andan i halsgropen på läktaren. Det ser ut att finnas två snabba forwards i Boxholm och BIF ställer backlinjen högt med mycket yta fram till Anna. Hur ska det gå?
Första tio minuterna är det Boxholm som styr och sätter ett rejält tryck på BIF. De vinner alla bollar i mittplan, andrabollar också och kan ganska ostört slå långa pass mot sina två forwards.
Efter tio minuter så får Ida ett läge som tyvärr inte resulterar. En minut senare får Hermansson en gratischans efter en bjudning av Boxholms back men det resulterar bara i en hörna.
Två minuter senare är det dags vid andra målet. Boxholms snabba nummer tio sprintar ifrån BIF:s backlinje och tar ett riktigt snyggt volleyavslut som passerar Anna otagbart och upp i bortre hörnet. Klass på det avslutet. 0-1.
I minut sjutton ringer det igen. Lång boll mot nummer tio igen. Backlinjen springer bara mot henne och missat Boxholms nummer sju som blir helt ensam mitt i straffområdet med Anna. 0-2 och rejäl uppförsbacke. BIF förlorar kamperna på alla ytor på planen och Boxholm kan slå långa bollar på sina forwards utan att BIF sätter press.
I tjugoandra får BIF ett bra frisparksläge strax utanför Boxholms vänstra hörn av straffområdet. Lollo lägger bollen i perfekt båge och höjd. Där dyker, gissa vem upp? Sjösvärd såklart men hon nickar dessvärre utanför. Kanonläge!

BIF börjar hitta lite energi och aggressivitet. I 25:e lägger Sjösvärd, med härlig kyla en perfekt pass till Hermansson. Tyvärr väljer hon att passa efter att hon dragit målvakten till en offside Lollo. Avblåst och målchansen upp i rök. BIF håller kvar trycket och skapar flera bra lägen. Snygga pass och löpningar av Ellen och Ida men det vill sig inte riktigt det där sista.
Ytterligare en frispark i nästan samma läge som förra gången. Samma variant men nu har Boxholm koll och det blir ingen farlighet.
I 31:a är det repris på Sjösvärds kanonpassning till Hermansson (denna gång med typ tån) som blir helt ren med målvakten. Hon tar ett tidigt avslut med vänsterfoten och några av ss på läktaren tappar nästan andan. Varför så tidigt och med vänstern? Men en riktigt hård pärla precis invid stolpen. 1-2. Det är jakt.
Strax därefter får Carro ett kanonläge i kanten av straffområdet efter bra hörna av Lollo. Tyvärr blir det en riktig strumprullare av skottet. Hermansson har direkt därefter ytterligare ett friläge med målvakten men i sämre vinkel och målis kan rädda.
Nu är matchen väldigt jämn. BIF är aggressivare och vinner mer boll över hela planen. Boxholm fortsätter med sina långa bollar på sina snabba forwards. De skapar flera chanser och Anna får göra ett par riktigt svettiga räddningar. Både fasta situationer och frilägen.
Halvtid med ledning för Boxholm men BIF är med nu. Väldigt jämnt spelmässigt och det känns lite surt att de fick ett par relativt lättförtjänta mål så tidigt.
Efter signal för andra halvlek är det Boxholm som sätter ett rejält tryck på BIF. Varenda boll som BIF försöker slå upp i mittplan kommer tillbaka lika fort igen. BIF har inget ordnat spel och de gånger man kommer upp på Boxholms planhalva är det en ensam Hermansson mot flera motspelare.
Femton minuter in har matchbilden ändrat sig lite och Sjösvärd tar en bra löpning och blir ganska ensam bakom baklinjen. En något ojämn domare blåser för offside tyvärr- denna gång hade han väl rätt tyvärr men det kommer att bli mer tveksamt senare.
I sextonde minuten får Ellen lite hybrid som sista back och blir snuvad på bollen och Boxholms tia blir helt ensam mot Anna som gör en grym räddning. Puh!
BIF är nu igång och skapar tryck. Ny energi på mitten och man kan sätta tryck på Boxholm. Flera bra chanser runt 65 och 70:e minuten.
BIF får en hörna som Sjösvärd och/eller Hermansson köttar in. På ÖFF står Hermansson som målgörare. Oklart här alltså. 2-2. Nu jäklar tänker man på läktaren då. Fördel BIF nu.
Både Boxholm och BIF jobbar fram bra lägen. Boxholm är riktigt nära att ta ledningen men Wilma räddar i sista stund. Sjösvärd blir så när fri med målvakten. Det är lite hawaiifotboll nu. Båda lagen går helt tydligt för tre poäng. Vem ska vinna eller kanske förlora på det?
Boxholm skapar ett riktigt farligt läge mot Anna som gör ytterligare en fantomräddning. De skapar även farligheter på ett par hörnor men BIF kan reda ut stormen.
Strax därefter blir tyvärr domaren huvudfigur i avgörandet. Boxholms nummer tio blir ensam med Anna efter en jätteoffside. 2-3. Domaren blir mer i fokus under resten av matchen.
BIF är riktigt frustrerade nu. Grinig och köttigt. Domaren kompensationsblåser sedan två gånger till BIF:s fördel.
10 minuter senare skapar BIF en jättechans. Herman snurrar upp två backar och lägger en kanonpass till Sjösvärd som sätter pannan till. Allt är klart men målis gör en fantomräddning. Sjösvärd gjorde allt helt rätt. Neråt mot målis vänstra stolpe men hon lyckas på något mirakulöst sätt få dit foten och rädda.
Två minuter senare gör Boxholm ett korrekt mål men domaren väljer att blåsa offside. Minst en Boxholmsspelare är i offsideläge men påverkar inte spelet eller stör Anna. Men som sagt dömer han offside.
Nu är det som sagt chansbytarfotboll. Bara minuten senare lyckas Hermansson ta sig förbi sin back och målis och slår bollen mot ett tomt mål men otroligt nog lyckas en boxholmsspelare hinna in med en tå och slå bort bollen.
Boxholm stuvar om i laget de sista fem minuterna och backar hem. Det är bra tryck från BIF nu. Fysiskt som sjutton. Alla går all in.
Tyvärr räcker det inte utan Boxholm kan åka hem med tre poäng i bagaget och har chans att vinna serien (beroende på vad de andra lyckas med). För BIF:s del krävs det under för att vinna. Till att börja med att slå Tallboda i nästa match. Det är på tiden.

/Fredrik

Ett sent men oj så detaljerat inlägg. Bloggen är nöjda med valet av gästbloggare. tack Fredrik!
Ja, som Fredrik skriver var det inte en lätt match. Dock en rolig och köttig match likt alltid mot Boxholm. Jag blev förvånad över deras trevliga bemötande då jag inte har fått den uppfattningen innan. Dock kan det vara för att Lisas skada är det mesta jag kommer ihåg från förra mötet vilket inte är så trevligt. Det är aldrig roligt att förlora men jag personligen kände inte att den här matchen var så mycket att deppa ihop för. Då var mjölbymatchen värre. Boxholm är ändå ett bra lag där det inte förekommer så mycket tjafs och annat skit och vi spelade ganska svajigt genom matchen men när vi hade våra bra perioder så var de riktigt bra och alla gav verkligen allt. Det som vi var mest irriterade på efter matchen var faktiskt domaren då det blev en ganska sönderblåst match och energi las på världsliga saker ibland. Även konstigt att, som Fredrik skrev, "Domaren kompensationsblåser". Men det ska vi inte lägga mer energi på nu. Istället ska vi rikta in oss på morgondagens match mot Tallboda. Ett lag som vi i de senaste mötena förlorat mot med uddamålet. I våras gick jag från matchen med ett rejält blåmärke på ryggen efter att ha blivit stämplad och än idag kan jag känna smärtor där. Jag är däremed superduperdundertaggad på att ta tre poäng den här matchen som ett sätt att ge igen. Så det hopppas jag verkligen att alla andra också är! Att plocka hem tre poäng borta mot Tallboda är som sagt på tiden!