Bif- Ac studenterna

Ännu en match spelad, denna gången mot Ac studenterna. Matchen spelades på ett soligt och varmt bergvallen. Ac studenterna är ett lag vi inte tidigare har möt, det ända vi visste var att de kom ner ifrån div 2 inför denna säsongen.

Våran uppställning såg inför matchen ut på följande sätt:

Anna

Linn Lisa Malin Carro

Alma Emmy Ellen Emelie

Schenström Sjösvärd

Bänk: Moa, Mattsson och Hermansson

Matchen blåstes igång 19.00, vi är med från början och spelet är jämt. Båda lagen har lägen. I match minut 19 är bollen strax utanför Ac:s målområde. Både Carro och Sjösvärd är på väg mot bollen. Carro kom i bra vinkel så hon skulle kunna ha skjutit men det är Sjösvärd som får tag i bollen först, passar mig (Lisa) som står lite framför mittcirkel, jag drar ett direkt skott som går in över Ac:s målvakt. MÅL!!! 1-0 till oss!

Matchen fortsätter som innan och i match minut 29 kommer reduceringen då en av Ac:s spelare kommer på våran högerkant och skjuter bollen till vänster om Anna. Det blir mål och 1-1. Efter målet orkar vi inte längre följa våra markeringar och går ner i en svacka. Mål nr två för Ac kommer jag inte i håg men det sker i match minut 38. Strax där efter kommer även 3-1 målet genom en hörna, med mycket spelare framför målet lyckad en Ac spelare få in bollen till höger om Anna. Vi går in i halvtid med ett 3-1 underläge.

I halvtid åker Sjösvärd och jobbar och tyvärr är Moa skadad. Detta medför att vi inte har någon avbytare mer än Hermansson som denna matchen fick ta på sig målvakts kläderna pga skadat knä.

Bytet i mål sker en stund in i andra perioden. Ibbe säger till domaren om timeout. Hermansson kommer in på plan och Anna springer in till omklädningsrummet och byter om efter det kommer hon in på toppen. I övrigt har både Ac och vi ett par lägen i andra men ingenting går in. Ac har en i ribban och vi har en på mållinjen. Domaren blåser sedan av matchen som alltså slutar med en 3-1 seger för Ac studenterna.

Värt att nämna är även att både Anna och Hermansson gör jättebra insatser trots ovana positioner. Detta byte är något vi  kommer få se mer utav förmodligen redan på lördag då vi har ännu en hemma match denna gången mot lindö FF B kl 11.