Zeros borta

Vill börja med att tacka för förtroendet att få kliva in som gästbloggare! Tack tack!

Vårsäsongens sista match spelades alltså på onsdagen i ett regnigt och kallt Motala. För motståndet stod Zeros, vilka vi slog med 5-0 när vi mötte dem hemma tidigare i våras. Den matchen kommer vi i supporterligan ihåg mycket väl eftersom det var en av de få tillfällen solen valde att gästa en BIF-Dam match!

Dagen till ära bjöds alltså regn och en temperatur på 8 grader. Mamman i mig är glad att inte Emanuel är här, han har ju genomgående under den gångna säsongen visat på dåligt omdöme när det gäller att klä sig efter väder! Inte konstigt att uppvärmningen till en början var lite loj och Tommy fick be om lite skärpning, något som 14 tappra spelare genast tog fasta på. Coacherna ställde upp med följande startelva:

SS
Lisa, Malin, Carro, Tilda
Lollo, Herman, Linnea, Ida, Millan
Sjösvärd.
En taggad bänk bestående av Ellen, Wilma och Emmie.

Lisa vilade sig i form innan matchen, med de bästa skorna som tur var

Matchen börjar och ganska snart får Lisa ett fint läge, Melander lägger en fin snedträff perfekt till Lisa som avancerar på egen hand och får till ett fint skott på mål.

Vi bollar som vanligt fint i backlinjen och involverar SS som kan börja om och bygga upp ett nytt anfall. I 13:e minuten får Zeros ett anfall där de slår en långboll på bortre ytan och vår SS gör en utrusning, tyvärr är Zeros ytter längre fram och hinner före, hon petar förbi SS som hinner i kapp men yttern lägger då in bollen mot mitten till en medspelare som kan slå in bollen i öppet mål och plötsligt ligger vi under med 0-1.

I 17:e får vi en frispark efter hands av en Zeros-spelare och Lollo och Millan kliver fram, det är ett Lollo-läge och Lollo lägger bollen snyggt på mål men målis räddar till hörna. Vi spelar nu lite plottrigt och gör det svårt för oss. Tommy beordrad bredd och djup i passningarna. Sjösvard och Linnéa byter plats och försöker skapa oreda för Zeros. Detta gillas! :)

Herman jobbar hårt på mitten och slår en genomskärare till Lollo som rundar sin spelare och lägger en snygg vänster i bortre, otagbart för målis och 1-1 på resultattavlan. Och något för Millan och Sjösvärd att bita i då Lollo nu drar ifrån i den interna skytteligan!

Men säg den lycka som varar, strax efter kommer Lollo uthaltandes till bänken med en stukad fot. Av med sko och på med is och linda. Hård linda! In kommer Wilma som tar Thildas plats på vänsterbacken och Thilda kliver in på Lollos högerytter. Thilda gör direkt en fin löpning och får på ett riktigt bra skott som genererar vår andra hörna, Millan lägger den och Linnéa nickar snyggt men inget mål.

Vi jobbar på och sliter men det vill sig inte riktigt. Vi har en del lägen och del fast situationer men ingen utdelning. Ida och Sjösvärd krigar på mitten, även Sjösvärd får en smäll och vi på sidan blir rädda att vi ska få ut en skadad spelare till. Lollo frågar nu varannan minut om det har gått 10 minuter för hon tycker att det är dags att lätta på trycket – på foten alltså! :)

Nu jobbar vi till oss en del lägen, fina passningar flera hörnor, en ny fin nick av Linnéa, ett snyggt inspel av Herman till en helt ren Sjösvärd, som vid detta tillfälle försöker att skjuta med benskyddet, och det vet vi ju alla som försökt, att det brukar sluta med en boll högt över målet.

Det närmar sig halvtid och vi hinner med ännu en hörna och när domaren blåste står det 1-1, och det är blött och kallt!

Känslan är att Zeros fått jobba hårt för detta resultat. Hörde innan match att de fått lite sena återbud och frågan är nu om de kommer att orka hänga i när andra börjar. ”Våra gamla spelare” Jenna och Krumlinde står på skadelistan och är inte med i spel.

När 2:a startar är det om möjligt ännu kallare. Ida fryser och tar en orange väst under matchtröjan vilket nu gör henne svagt självlysande, henne kommer vi nu lätt ha koll på resten av matchen.

Vi startar bra och Herman lägger i 2:a minuten en fin boll till Millan som lägger en utsida (eller var det en missad passning?) tar sig förbi målis och lägger in 1-2!

Vi håller oss på deras planhalva och producerar inom några minuter ytterligare två hörnor och en frispark i ett bra läge men utan resultat.

Nu blir det en stund med press från Zeros. De har ett skott på mål, anfaller igen, rundar SS och lägger bollen mot öppet mål. Då dyker Wilma upp som en räddande ängel och skjuter ut bollen till hörna.

Ida och Millan har ett fint samspel som avslutas med ett snyggt skott av Ida men det går tyvärr över. Ida får en smäll i ansiktet och går ut, in kommer Ellen som nu är taggad att ta tag i spelet på mitten. Vi skapar ytterligare hörnor och Melander får till två fina nickar, vilka snygga mål de kunde ha blivit!

Tommy byter plats på Wilma och Thilda. Wilma hamnar direkt i hetluften och hon slår en kanonpassning till Herman som gör mål men blir avblåst för offside, synd!

Linnéa gör på egen hand en fin genombrytning som slutar med en ny hörna för oss. Frispark i fint läge men resultatlöst. Vi jobbar hårt nu och har ett fint anfall med många pass inom laget som avslutas med en kanon av Lisa, ny hörna. Det är vi som skapar det mesta men rätt som det är så vänder spelet och Zeros går till anfall och de är absolut inte ofarliga. Både Sjösvärd och Melander får göra kvalificerade brytningar för att stoppa dem.

Lisa är på hugget och producerar ytterligare ett skott i nästa anfall där vi också sliter till oss ett par nya hörnor.

I 34:e går Wilma ut och Emmie kommer in på hennes plats som högerytter.

Vi jobbar på men är lite sena när det gäller att vara föst på boll vid utsparkar. I den 41 minuter sliter Sjösvärd, hon jobbar stenhårt i straffområdet och blir fälld. Dommaren blåste straff och kapten Melander kliver fram och dundrar snyggt in 1-3

Slutminuterna bjuder på ett par fina chanser åt båda håll men matchen slutar 1-3 och tre nya poäng till oss som för oss åter upp i serietoppen där vi nu känns etablerade.

Matchen som helhet går enligt mig inte till historien som en av våra bättre. Men jag vill ändå hedra laget som jobbar och sliter för varandra och de som kliver fram och dels tar jobbet men också de som vågar gå på mål och skjuta. Utan skott finns inte ens chansen att det ska bli mål, fortsätt med det!

Ser fram emot hösten även om jag kommer att sakna nummer 16 som då inte kommer att vara med (om inte någon snor hennes tröja :) )

Tack för mig! Lotta

Superbra jobbat Lotta, informativt inlägg, sådant gillas!
Vi vill be om ursäkt för brist på införinlägg men det blev lite knas i planeringen och kommunikationen oss bloggare emellan men Lotta kompade upp det bra med detta inlägg!

Bloggen håller med Lotta om att det inte var våran bästa match men trots det hade vi väldigt många lägen vilket var rikigt kul att se! Sedan blir det självklart lite annorlunda när en sådan viktig plats som mittback byts men Carro hade ju koll på läget och snackade på bra. Vi kunde varit lite mer hungriga på förstabollen men hur som haver så kom vi hem med tre goa poäng!

Matchens ströis har vi i störisjuryn kommit fram till tillsammans och vi var överrens. Den ärofyllda titeln går till vår alldeles egna Herminator! Som Sjösvärd skrev till mig: Tyckte Hermansson hade rätt inställning genom hela matchen, hon gjorde skäl för namnet Herminator! Hon va så hela matchen, jobbade hem samtidigt som hon köttade framåt o slog många bra passningar! Hennes bästa match i år. Jag kan inte annat än att hålla med. Rätt inställning och kampen om förstabollen var alltid tuff. Helt klart värd matchens ströis!

Herminator tycks ha lyssnat på Tommys ord, i alla fall av det som syntes på matchen

Nu har vi kommit till en fråga som jag grunnat på mycket: Hur ska vi göra med tipset när Kisa-matchen kommer att spelas i höst? Jo jag har kommit fram till att vi väntar. I dagsläget är det 8 stycken som delar på förstaplatsen (om man inte kollar på utslagsfrågorna) och matchen mot Kisa är viktig i den frågan då det har getts många olika bud. De som nu ligger i topp är Håkan Melander, Johanna Sjösvärd, Hampus Runesson, Ann-Christine Andersson, Lotta Persson, Rogga, Bengt A Jansson och Lisa Caesar. Två av dessa har tippat på förslust, fyra på lika och två på vinst det innebär att det kan att ske mycket inom tipset beroende på hur matchen går. Därför ligger dessa pengar och väntar på dess nya ägare fram till i höst.

Nu tar bloggen lite uppehåll, vi får se om någon smaskig sommarspecial kommer upp här men hoppas inte på allt för mycket.

/Melander

BIF - Tinnis

Matchernas match spelades igår på Bergvalllen. Som ni kunde läsa på bloggen inför matchen var det mycket som stod på spel, vem skulle stå som ledare av tabellen efter 90 minuter? Well, nu blev det som så att vi tog hem segern och tre mycket viktiga poäng, trots manfall! Slutar aldrig att förvånas över vår förmåga att anpassa oss till både motstånd och förhållanden, vi ger nästan alltid allt för varandra och det är när vi gör det som vi är som bäst! Vi fick som sagt starta utan vårt ordinarie mycket stabila mittbackspar vilket inte är helt lätt. Tommy valde som vi misstänkt att para ihop Annelie och Mellis tillsammans med dom numera rutinerade ytterbackarna Thilda och Lisa, en kombo som skulle visa sig vara mycket bra! Bergvallens läktare fylldes av 78 (enl ÖFF) viktiga supportrar som kommit för att stötta oss till seger. Solen sken till vår förvåning men det var desto blåsigare. Dock avtog vinden lite framåt kvällen vilket var skönt för tidigare under dagen var det nästan stormvarning.
Matchen blåses igång av en domare som dömde sin första match någonsin. Tydligen skulle han börjat med att vara linjeman men det saknades folk så han fick hoppa in och döma själv, vilket inte märktes för han var hundra gånger bättre än flera av dom domare vi haft tidigare i år. Uppställningen var följande: Lisa, Mellis, Annelie och Thilda på backen, ett rakt mittfält med Millan, Ida, jag själv, Hermansson och Lollo och Linnéa på topp. På bänken hade vi Ellen, Wilma och Erika. Spelet gick lite fram och tillbaka, det var mycket anfall åt båda hållen. Tinnis fick en bra start och hade några farliga anfall som som tur var inte resulterade i något. Det var viktigt att den nykomponerade backlinjen fick lite tid att spela ihop sig och komma in i matchen, ett mål i baken hade varit en tuff start. Matchen gick och vi hade flera farliga lägen men Tinnis var svåra att möta, en blandning av rutinerade, äldre spelare och kvicka flicklagsspelare. Dom anföll med många personer och ställde snabbt om så dom fick tre forwards samtidigt som mittfältet tryckte upp och vara delaktiga i anfallsspelet. Men trots lite nya varianter på mitten var vi lika köttiga som tidigare och stod upp bra emot Tinnis spel. Ca 30 min in i första fick Linnéa en löpboll och sprang ifrån försvararna och placerade snyggt in bollen till höger om målis, 1-0!!! Ett resultat som stod sig till halvlek. Det ska dock tilläggas att Tinnis hade ett riktigt farligt läge på en hörna som deras bästa spelare fick huvudet på och styrde mot bortre krysset. Som tur var gick den precis utanför, hade den gått på mål hade Anna inte haft en chans att rädda den. Men vi hade också flera bra lägen som det borde blivit resultat på så det var relativt jämnt.
Andra halvlek drog igång och spelet gick återigen fram och tillbaka. Vi inledde ganska svagt, vi tog inte jobbet på mitten och avvaktade i flera situationer istället för att sätta press direkt vilket var instruktionen från Tommy. Ge dom ingen tid på mitten! Tinnis fick några onödiga anfall som backlinjen tillsammans med Anna lyckades avstyra. Spelet vände och vi hade några bra lägen. Det ska erkännas att jag nästan inte minns nåt från andra halvlek, kanske beror på att vi på mitten var helt slut efter att ha slitit och försökt hänga med i anfall samtidigt som vi skulle försvara när spelet vände. Vet i alla fall att Lollo fick en snygg passning av nån som hon tog emot nära mål och sen lyfte över målis. Tinnis gör tyvärr 2-1 ganska snart och det var ett riktigt snyggt mål. Har för mig att det kom en boll från vänsterkanten till en sopren Tinnisspelare på andra sidan (hon som var nära på att nicka in hörnan i första), som rutinerat tar emot bollen, lägger upp den och placerar in den stenhårt i Annas högra hörn. Otagbart men tydligen hade Anna i alla fall några fingrar på den. Som Erika sa: man såg direkt när hon fick bollen att det skulle bli mål. Tyvärr en försvarsmiss men det var också nästan enda missen som blev så det är inget vi hänger upp oss på. 2-1 med tio minuter kvar att spela, nu blev det helt plötsligt match och lite nervöst igen. Men några minuter senare fick Linnéa ytterligare en löpboll som hon lyckades peta förbi målis ut på kanten, skickade bollen ganska sakta mot öppet mål och det såg länge ut som att backen skulle hinna upp den men hon fick bara till en pet på bollen när den redan var i mål och vi hade viktiga 3-1! Ett resultat som stod sig och vi fick knalla hmeåt med tre viktiga poäng. Nu leder vi serien med 21 poäng, tvåa kommer Derby med 19 poäng och trea ligger Tallboda på 18. Nu återstår två matcher innan sommaruppehållet och det är bara seger som gäller för att ha bästa möjliga utgångsläge inför höstsäsongen.
Matchens ledord
Nu ska det bli lite extra beröm till var och varannan spelare! Vi kan börja med Anna som enligt Tommy utan tvekan är seriens bästa målvakt och vi i laget kan bara instämma. Det är helt sjukt va bra du är med din spelförståelse, utrusningar och snygga TV-räddningar! Tillsammans med den nya backlinjen gjorde ni det riktigt jobbigt och svårt för Tinnis att slinka igenom. På tal om backlinjen, vilken match! Mellis snabbhet kombinerat med Annelies mosande köttiga spel och fantastiska inställning skötte ni den nya uppgiften med bravur! Thilda och Lisa var lika stabila och kyliga som vanligt. På mitten slängdes det in alla möjliga spelare, framförallt på vänster innermitt och alla gjorde ett bra jobb! Ellen var riktigt vass och stod emot bra trots en del tunga, starka spelare! Enligt uppgift fanns det tillfällen när Tommy fick rysningar av vårt spel, låt oss fortsätta så! Sen har vi Linnéa, eller Linnet som det blivit den senaste tiden, på topp. Förstår inte vart energin kommer ifrån men det springs konstant och det är inte en slump att du gjorde två baljor igår, springer man så kommer lägena!
Mellis var lycklig över tre poäng och en väl utförd match
Matchens ströis - själv tyckte jag det va svårt att utse en ströis så frågade som vanligt ströisjuryn och dom tyckte jag skulle få den den här gången. Enligt Erika pga rätt inställning och hårt spel i närkamperna samt minst en glidtackling (tips till alla, Erikas hjärta smälter lite av glidtacklingar).
Lurade länge på att maila ÖFF och påtala att jag faktiskt gjorde två av målen, men samvetet tog över och jag tänker att det är bra att kämpa lite i underläge så låter det vara som det är för tillfället. Nu ser den interna skytteligan ut såhär:
1. Millan och Lollo på 7 mål vardera
2. Sjösvärd 6 mål
3. Linnet utökar till 4 mål och är lite väl nära mej nu
4. Sen har vi ett gäng på 1 mål vardera, Mellis, Carro, Erika och Ellen.
Hade på tal om inget planer på att skriva ett hyllningsinlägg till Idas nya, lovande målgörarskor men eftersom dom började sin premiär med att ge henne stans skoskav avvaktar jag med det!
Sett och hört på läktaren, ERIKA ELLBRANT är tillbaka och spanade in oss på gårdagens match! Ryktet säger att hon tänker satsa på comeback till hösten men vi ser gärna att hon kommer tillbaka så snart som möjligt!
Nu ser vi fram emot träningen i morgon!
/Sjösvärd

Inför Tinnis

Imorgon smäller det. Matchen som räknas som seriefinal kommer spelas på hemmaplan mot Tinnis. Tinnis är ett nytt lag för oss att möta, senast vi mötte dem var för några år sedan i Danske Banks damcup då det inte gick allt för bra så det går vi inte in på för mycket. Nu har Tinnis skaffat sig ett b-lag som alltså spelar i division 4.  
Tinnis har börjat säsongen starkt med 5 segrar och 1 oavgjord match vilket gör att de i dagsläget ligger trea i tabellen då de har spelat en match mindre än oss och Tallboda som ligger etta respektive tvåa. Tinnis har en rätt köttig målskillnad på 29-1. Detta då de verkar ta tillvara på sina chanser, de senaste matcherna har de vunnit med 6-0 mot Zeros, Ljungsbro och Kisa. 
Tinnis har i veckan hört av sig till Tommy då de hade dåligt med folk eftersom att deras A-lag spelar samma dag. Synd för dem tycker vi men ett A-lag är ett A-lag och ett B-lag är ett B-lag så vi ser inte rikitgt problematiken här. Hur som helst så har de, enligt deras lagsida, med ca 7 ordinarie spelare och resterande är flicklagsspelare från 99 och 01 om jag förstått rätt. Vi ska dock inte ställa in skorna för det då de tycks ha gjort en liknande lösning när de mötte Kisa här om helgen och då vann med 6-0. 
Hur ser det då ut från vår sida? Jo även vi har lite manfall då Lina är på smekmånad och även Carro är iväg och gottar sig utomlands. Så vi tänkte strunta i mittbackar denna match och endast köra offensivt på söndag. Nej då, såklart inte. Tommy och Rogga har vetat om detta ganska länge och har diskuterat fram och tillbaka om hur vi ska lösa problemet på bästa sätt. I lördags på Ljungsbromatchen tog Tommy upp 2 möjliga mittbackspar, jag och Jaktfalk (big suprise men Jaktfalks kvickhet krävs bredvid tunga Melander) och sedan var även jag och Annelie på tal. I och med min sjukdom blev det aldrig så att vi testade några av dessa par på mittbacken i lördags men i torsdags på träningen fick Annelie och jag kliva ner och träna lite på försvarsspelet. Tommy verkade nöjd med oss men vi får se vad som sker. Även om man är bra på fotboll så är det svårt att byta position som Annelie sa, men det ska nog lösa sig! Annelie var en given mittback under hennes glasndagar i Borensbergs f99-96 så det sitter nog i ryggraden. 
 
Jag vill nu be så hemskt mycket om ursäkt för alla fel i föregående inlägg. Angående tipset så hade jag skrivit upp en tvåa istället för en etta gällande Malmslättsmatchen på dokumentet. Det ger då helt klart nya förutsättningar och nya personer i toppen. Istället för att endast 3 stycken fajtas om första platsen är det nu hela 5 personer med på toppen. Håkan Melander, Johanna Sjösvärd, Lotta Persson, Rogga och Bengt A Jansson. Det vill säga en helt ny liga. På fem rätt kommer sedan 11 stycken. Även värt att nämna är att det endast är 1 person som har alla fel, eloge till dig. Jag ber om ursäkt och hoppas att ni trotts detta missöde nu kan känna er lugna igen. 
Efter att domaren satt upp två av våra mål som självmål förra matchen skickade Sjösvärd in ett mail om detta till ÖFF (jaa hon är desperat om att ligga på toppen gällande skyttetabellen ;)) Hon skrev att det var konstigt och så, inget hotfullt eller hetsigt tydligen men på något vis så har ÖFF respekt för Sjösvärd så i måndags stod det istället såhär:
 
Alla fick sina mål så Lollo och Sjösvärd blev toppenglada medans Millan drog ner mungiporna en aning.
Men ett till fel hade krupiti sig in i förra inlägget, nämligen att Millan endast har 6 mål, självklart har Millan hela 7 mål. Så hur som helst så leder hon med 1 mål över Lollo och Sjösvärd.

Interna skytteligan ser ut såhär just nu:

Millan                    7 Mål

Lollo                      6 Mål                     

Sjöis                      6 Mål

Linnéa                   2 Mål

Ellen, Carro, Lindgren, Melander 1 Mål var

Sådär, nu har vi nog rett ut det mesta så nu laddar vi upp inför söndagens match istället. Pasta, vatten och sömn är prio ett nu i helgen alla som ska spela för nu ska vi minska Tinnis målskillnad rejält!

Göran har en liten hälsning också från torsdagens träning:
Konstigt med sol!!

Annelie och Ida höll med. Vi är mer vana vid att spela i ösregn så solen var konstig att se men samtidigt riktigt skönt att den kikade fram.
/Melander