Borensberg kryssade

Borensbergs herrar kryssade i vårsäsongens sista match mot Vadstena, 1-1 slutade matchen på Bergvallen.

Borensberg tog på så sätt halvt revansch för förlusten i premiären, men enligt flera av spelarna kändes det som en förlust. Borensberg spelade som vanligt bra fotboll och hade ett övertag, men när bollen inte lyckades rensas undan i eget straffområde och Rickard Hultgren släppt retur gjorde Vadstena 1-0. Hultgren tog sedan revansch med flera fina räddningar vilket resulterade i en ny "Matchens Lirare"-tröja. 1-0 var resultatet i paus, tränaren Mikael Brandt ville framåt och bytte till en offensivare 3-4-3 uppställning vilket ledde till ett ännu större spelövertag och press mot Vadstenas mål.

Vadstena är täta och svåra att få hål på, vilket är bra för dem, men dåligt för Borensberg. Den som tillslut tog sig igenom muren var Calle Ohlsson som kvitterade till 1-1, men något segemål kom aldrig och matchen slutade som ni förstått 1-1.

Skadade Björn Persson var besviken på läktaren och ansåg att Borenberg borde vunnit, det såg ut som det brukar, vi gör inga mål, var hans första kommentar.

Borensberg spelade på följande sätt:

Rickard Hultgren

Niklas Melkersson, Daniel Melkersson, Niklas Ring, Gustav Alsteryd

Rasmus Aktner, Gordan Ilic, Jonathan Brehmer, Tobias Nyberg

Calle Ohlsson, Albin Croné

Niklas Melkersson bytte ut sig tidigt och Rasmus Aktner tog hans plats, in på högerkanten kom Pierre Lilja. I andra halvlek fylle Matthias Reinholdsson på i anfallet.

Nu är det sommaruppehåll som gäller, men Brandta har delat ut träningsprogram, så ingen vila blir det!

BIF – Tinnis B 1-3

I söndags var det dags för ”fotbollsmatch” på Bergvallen för div IV damerna. Anledningen till de där kaninöronen är det förbannade Svenska vädret. Det märks att midsommar är på ingång, det brukar ju innebära en del arbete för Norrköpingsborna och SMHI. Vi som tjatat om att A-planen varit torr och sandig fick ju definitivt som vi ville den dagen. Det var glidtacklingarnas dag och jag skulle tro att Alex kläder fick tvättas minst två omgångar.

 

En hel drös tappra myste under sina paraplyer på läktaren. Cred till er! För er som inte var där kan jag informera om att vi har vita tischor, det bokstavligen hällde ner regn och blåste lite småkallt. You do the math! Själv hittade jag min givna roll i laget. Flaggvifftare. Planens gigant. Att jag inte antagit utmaningen tidigare!? Matchen som bjöds var inte i Barcelonastil med vackert kortpassningsspel, men det skyller vi helt på de enorma pölar med vatten, som den något ojämna planen samlat på sig. Jag tycker vi i genomskinligt verkligen visade viljan att lira boll. Det såg riktigt bra ut stora delar av matchen och den största dippen kommer när orken tryter. Som vanligt.

 

Vi startar matchen piggt men får bakslag redan i elfte minuten då Tinnis nätar. Det är mycket vilja, lite flyt och ovan, svårspelad plan som gör att vi tappar till 0-1. Tunga huvuden lättas dock snabbt upp när Melander står så jävla rätt och kan peta in en retur till kvittering. Vi är nu i fjortonde minuten och matchen blir helt öppen. Jag tycker själv att vi äger mycket av spelet och får en hel del farliga lägen innan halvleken tar slut. Mycket tack vare våra hungriga forwards och grönas något famliga backlinje.

 

När andra halvlek blåses igång är planen så blöt att spel knappt är värt att nämna. Här går vi på ren röta och många bollar stutsar för ovanlighetens skull vår väg. Chanserna däremot. De sätter vi inte. Vi skjuter när vi bör passa och passar när vi borde panga på ordentligt. Positivt i början av andra är att hela laget är delaktiga. Vi trycker upp folk, har bra avstånd mellan lagdelarna och pressar högt. Just så vi bör göra med förutsättningarna. Tinnis är duktiga med crossbollar, de kommer i rätt tillfälle och dimper ner bra. Det är väl egentligen de grönas farligaste anfallsvapen mycket tack vare deras, alldeles för bra för div IV, mittfältare. Imponerande faktiskt. Redan i mitten av andra tryter orken och vi går som vanligt över på ren vilja. Runt 20 in i andra får Tinnis två mål med mindre än tre minuter emellan. En riktig magspark och energin tröt. Värt att notera är att Tinnis samtliga tre mål gjordes av samma nummer 10 Emma Lundblad.

 

I stort perspektiv var det tapper match på en svår plan och med en hel del skador och sjukdom i laget. Jag blir stolt. Vi är bra och vi kan om vi bara får till det där lilla extra.

 

Mina plus:

  • Vår ytter/forward Millan blev högerback denna match och gjorde det med bravur
  • Coachningen kan man ju bara inte klaga på. Samarbetet Fiskmås-Janne-Jenna är ju guldvärt! Inte att förglömma Melander lite vid sidan av där med. Bara Rogge som saknades.
  • Seaswords underbara humör. Du är så jävla underhållande när bollen inte studsar din väg i vattnet. Minen man inte vill se i en mörk tunnel.
  • SS räddade rumpan och brallorna från att djupdykas i största pölen på planen med en fin krabba. Tur att vi tränade krabbfotboll i veckan!
  • Emma Nilssons inhopp är väl ändå helt underbara! Matchens ströis är din trots att du inte lirade i 90. Det är en bedrift!
  • Forwards glidtacklingar. Förstaläget kommer Emma på Tinnis ytterback. Fem sek senare kommer Melander i full fart mot samma spelare. Så jäkla kul att se!

 

Vill även hälsa ett grattis till vår Olle som missade matchen på söndagen tack vare dryga 15 timmar på en cykel. Imponerande!

 

Tisdagen den 28:e är det dags för sista matchen innan uppehållet. Bara att ladda om!

 

 

/Jenna

Borensberg vann pånytt

Borensbergs herrar vann på lördagen mot Skänninge med 5-1 hemma Bergvallen efter en bra och underhållande match enligt Martin Loord.

Calle Ohlsson skrev återigen in sig i målprotokollet med sina två mål. Måltjuven, den notoriske Albin Croné gjorde som vanligt mål, även kaptenen Gordan Ilic fick sätta dit den, sidta målet gjordes av comebackande Mattias "Affelay" "Reine" Reinholdsson som äntligen blivit kvitt sina efterhängsna skador.

/ David