Pokalen

Idag befann sig åtminstone halva damlaget på Bergvallen. Den årliga Borensbergspokalen skulle avgöras. Vi fick dessvärre snällt placera oss på läktaren istället för på, den faktiskt riktigt fina, A-planen. Tanken med cupen är att fyra herrlag och fyra damlag ska spela parallellt men när inte ett enda lag i Östergötland vågar möta vårt nya, starka damlag så fick vi helt enkelt agera hejarklack till herrarna istället.
.
Första matchen spelar BIF-herrarna mot Fornåsa och vinner relativt enkelt med siffror jag inte ens minns (nej jag ska inte bli sportreporter). Albin Cronés fruktansvärt välplacerade vänsterskott i nätet minns jag i alla fall. Och allmänt väl kämpande och rättvist segrande vitklädda. Bra jobbat pojkar! 

Nästa match var som vanligt lite hetsigare, lite tuffare och betydligt mer publikvänlig. Här somnade man definitivt inte till och tyvärr verka domaren ha samma känsla eftersom pipan jämt och ständigt befann sig i käften pån. Är det derby och lite av en rivalmatch så är det. Då får man trycka till lite tuffare i närkamperna. Jag talar såklart om div IV bottenlaget Kristberg som har haft en fantastiskt tung vår utan en enda pinne i protokollet. Förlorar man till och med emot Zeros så är det något som inte riktigt står rätt till.
.
Matchen slutar 1-0 till Kif och vi kan väl inte annat än att gratulera, framförallt "killen-med-händerna-i-tröjan".Bif är med, men det räcker inte riktigt ända fram. Och vi får väl erkänna att Damernas Coach-Jonas gör en bra match trots att det är fel färg på tischan.
.
Tredje, och vad som skulle bli den sista, matchen för Bif liras mot ett köttigt Västerlösa (eller vare Fågelstad..he he). Inte konstigt att man lirar köttigt när man tillbringar den två timmars långa rasten på Borensbergs pizzeria. Bra uppladdning verkar det som.
.
Bif missar alltså finalspel då matchen Kif-Fornåsa slutar med vinst för Fornåsa. Taktiskt av Kif undrar vi på läktarplats? Möter man hellre Fornåsa än Bif i en final? Har en känsla av att Kristbergare är hala jävlar så det skulle ju inte förvåna mig.
.
Finalen behöver vi väl inte nämna. Kif vinner.
.
Vi på läktaren hade fullt upp med annat då i vilket fall. Vår nye bollkalle Vincent (3 bast) kommer definitivt bli chef när han växer upp. Vi var sysselsatta. Jag själv byggde pool och brasa, Lill-Anna målade och skvätte mest sand, Tessan var glassköpare och vattenhämtare, Forslund bara SKULLE LEKA MED BILARNA!!
.
Dagens lärdom: "Skrik högre så gör han som du säger"
.
Tur att han är så söt du Virre, vi tycker ju om han i vilket fall!
/Jenna