BIF-Linghem

Helloooooo all ya blogglovers out there!! Look who's back! I skrivande form alltså, inte på plan...
 
Vill börja med att be om ursäkt, dels för att jag varit lite frånvarande på träningar/matcher senaste tiden, men framförallt för att det här inlägget inte kommer förrän nu! Frånvaron har sina orsaker och jag kan rabbla dom i en evighet men mest har det handlat om jobb, semester och framförallt en skadad fotjävel. Inläggets försening har också sina orsaker men dom är inte lika bra.. En rivig skolstart varvat med lite för mycket plugg såhär i början och ett försök att komma igång med träningen är det jag tänker skylla på!
 
Uppdatering om den fruktansvärt intressanta foten:
Jag går hos en sjukgymnast och har köpt superduper bra ilägg till skorna så nu hoppas jag att det går åt rätt håll, även om det går långsamt! Förra veckans ironiska var när jag och Lollo möttes i väntrummet på Healthcare. Kändes väl sådär.. Missförstå mej rätt, jag träffar gärna på Lollo men helst inte hos sjukgymnasten.. Men hon fick ju bra besked så förhoppningsvis ses vi inte på samma sätt igen!
 
Nu till det viktiga, MATCHEN JAG LOVAT ATT BLOGGA OM!
Jag åkte upp och kollade på matchen i söndags, även om det är lite deppigt att inte kunna vara med. BIF skulle möta Linghem och det kändes att det skulle bli en spännande och jämn match! Sist vi möttes var det rätt jämnt men vi tog rättvist hem segern med 3-2 efter en blöt och rolig match!
 
BIF ställde upp med en hel del från flicklaget, både på planen och på bänken. Jag har inte sett så många av dessa spelare lira förut men kan inte säga annat än att jag blev positivt överraskad! Snacka om räddare i nöden, nu har vi ju ett lag igen, även om det inte är så samspelt än så funkar det rätt bra på plan ändå!
 
BIF hade redan gjort ett mål genom Ebba när jag kom så det stod 1-0, kändes lovande! Tyvärr fick Linghem in en boll rätt snart och det stod 1-1. Matchen vägde lite, det var inget skönspel men lagen turades i alla fall om att hålla i spelet. Tyvärr får Linghem en tveksam frispark från bra läge och lägger den bra in på mål. Fiskis går upp för att nicka bort bollen men ser ut att ändra sej i sista sekund så det blir bara en lätt touch på bollen vilket tyvärr räcker för att den ska styras lite olyckligt och gå in i mål. Helt okej att du gör nickmål Erika, men gör dom på motståndarnas mål nästa gång, OKEJ?!?!?!?! Agnes i mål hade inte en chans.
 
Efter halvlek gör Linghem snabbt ett 3-1 mål efter lite slarv av BIF och matchen känns rätt klar. Men sen händer det något sista 15! BIF taggar till och Linghem viker ner sej, Fiskis kommer upp som forward istället och Lollo, Ebba, Fiskis mfl får till ett bra spel där uppe med en MASSA fina lägen! Tror Ebba fick typ fem lägen som var riktigt vassa, en del gick på mål, andra precis utanför men turen var som vanligt inte på BIFs sida. Det var i alla fall skönt att se att det skapades mycket! Hade ni satt några av lägena hade vi vunnit, men vi tar igen det nästa match! Huvudsaken är att vi håller oss kvar i fyran och att vi har kul nu dom sista matcherna! Nästa säsong är skadorna läkta och flickspelarna mer med i spelet från början, då jävlar!
 
Bra match ändå tjejer, Linghem är inget dåligt motstånd!
 
Stjärnorna:
Lina - 3
Ebba - 2
Malin Nilsson - 1
 
Eftersom jag inte skrv upp stjärnorna när Tobbe sa dom ("för det skulle jag ju komma ihåg ändå") har jag såklart glömt hur det var. Men går på känsla och är det så att jag har fel vill jag att ni lämnar en överklagan i kommentarsfältet!
 
Slutligen vill jag bara ge Agnes i mål lite extra beröm, vilken match och vilka bra räddningar du gjorde! Skönt med en inskolad målis i laget, trots att Emma gjort riktigt bra insats i målet när vi inte haft någon annan :)
 
Tack för mej, ses kanske på söndag!
 
//Sjösvärd

Mot smultronstället

Jahopp nu blev det ett till blogginlägg av mig.. Erika passar på att berätta för mig att jag ska blogga när hon går ut i mitten av andra halvlek.. Tack vännen ;)
Så till matchen, Söderköping/Ringarum står för motståndet i vad vi väntar oss bli en tuff match mot serietvåan. Vi börjar i alla fall bra och sätter 0-1 ganska tidigt i matchen, det känns bra och vi spelar oss fram och skapar chanser men lyckades inte få in den där jäkla bollen!  Hade livet varit rättvist hade det stått 0-3 till oss i halvlek. 
Istället går vi ner oss lite efter ett mål av sörping och i halvlek står det 1-1. Andra halvlek är inte så mycket att kommentera, dom får in två skit mål snabbt efter varandra o vi va borta. Vi borde ha vunnit men resultatet står sig matchen ut och det blir förlust med 3-1.
Matchens största nono är att Ebba med 1 1/2 minut kvar av matchen skadade sig i vänster knä. Vi hoppas att det inte är något allvarligt och att du är tillbaka till nästa match. Igårkväll sprang hon omkring på träningen så det verkar vara okej med knät, skönt!

Matchens stjärnor
3st Ebba, vad mycket stryk du får ta där framme men vad bra du gör det!
2st Ellen, du vet varför!
1st Melander, du slutar aldrig springa! Sånt gillar vi!

Värt att nämna var att Sargen gjorde ett gästinhopp som målis, det gjorde du bra! Vi hoppas att vi får se dig i målet någon mer match! Även flickspelarna, Ebba Carlsson som fick spela från start tillsammans med Melander centralt på mittfältet, superbra jobbat!
Även Lisa Ceasar, Agnes Svensson och Thilda Runesson gör en bra match! Vi gillar när flicklagsspelarna går in i närkamperna och visar no mercy.
Det får avsluta dagens inlägg från Lollo, över till dig Fiskis!

Jag har väl inte så mycket mer att tillägga förutom att den obligatoriska Ströisen ska delas ut och den går den här gången till Ebba, inte för att hon själv gör så mycket ströis-aktigt utan för all stryk hon får där framme o fortsätter att köra även när det gör så ont o hon är så arg att det till o med kommer några tårar!! Det ska man fasen få en ströis för! (speciellt när det inte va några andra ströis-värdiga händelser i matchen)

Nu laddar vi för söndagens match hemma på bergvallen mot Linghem kl 18.00!

Gästbloggning!

Då var det dags för ännu ett gästinslag i bloggen. För att ni inte ska bli allt för trötta på mina dumma antaganden och onödigt invecklade meningsbyggnader så tänker jag baka ihop två kakor i en smet! Tipsansvarige i mig ska få säga sitt och åskådaren i mig får sina rader. Sen slipper ni mig för en tid framöver, skönt va!?
 
Vinnare av vårtipset och tusen spänn blev alltså Victor Collin, hans egen välslipade kommentar efter segerutnämnandet:
 
"Till sist vill jag tacka alla mutade spelare och domare för de taktiska fullträffar som lett fram till min vinst, skulle aldrig klarat det själv" 
 
Kan det funnits en föraning om att vinnarkommentaren tillslut hamnar på bloggen och lite extra krut proppades in i ordvalen? En sann mediatränad vinnare!
 
Ryktet säger dock att det var MammaCollin som betalade själva lotten, hur är det med samvetet där BroderCollin? Stort grattis till en väl värd vinnare i alla fall! Redaktionen önskar lycka till med studierna och påminner om att pengarna ska gå oavkortat till NollePerioden och absolut inte till kurslitteratur!

 

Höstens tips har varit lite mer svårsålt med tanke på en svacka i marknadsföringen, men vi har ändå kommit upp i en pott av 700 kr. Uppdateringar om resultat utlovas under höstens gång!

 

Angående matchen i söndags, BIF - MAI, så vill jag börja med att säga; snöpligt att tappa två poäng, men läktaren tackar för den mycket goda underhållningen och gratulerar till en pinne plus.

Mina egna tummar upp går till följande prestationer:

  • Hermansson för två bollar i nät, odiskuterbart!
  • Collin för alla framjobbade chanser, läktaren var enig om att du förtjänade fler mål i protokollet!
  • Emma i målet, som inte kunde rå på någon av bollarna som passerade
  • Alma och Virre som återigen ställer upp på bänken, det krävs en trygg bänk för att ha möjlighet att vinna matcher!

Matchen slutade förresten 3-3 efter ett tapp av BIF från 3-1. Ett riktigt trist mål rann igenom med få minuter kvar på uret, men vi fick beskåda tappert kämpande vitklädda hela matchen ut! Jag blev positivt överraskad och ser mycket fram emot nästa match, nu har vi nåt på gång igen!

 

Matchens ströis går till Lina för hennes blixtar i ögonen under korta intensiva intervaller i andra halvlek. När den svarta blicken slår till på innermittfältaren skulle jag passa mig om jag var gulklädd. En gul frispark är en mild konsekvens!

 

Nu tackar jag för den här gången och låter Fisk få sista ordet som vanligt

/Jenna

 

 

Stjärnorna:

3st Melander, förlorade knappt en förstaduel på mitten, grym match helt klart!

2st Ebba sprang o sprang o sprang o sköt en hel del oxå, skapade massor lägen för sig själv, snart sitter 4 av 5! Ett viktigt mål idag

1st Millan som bevisade hur grym hon är på favoritplatsen högerytter, fina löpningar o bra inlägg

 

Har en jättefin video när Melander o Ebba sjunger o dansar jättefint till Spice girls efter dom mesta gått från omklädningsrummet idag, men dessvärre får man tydligen inte lägga upp videor här :(((

 

Dagens citat kommer helt klart från Ida som säger till Tobbe efter i omklädningsrummet:

 

"Jag skulle vilja se hur du ser ut efter du precis duschat!"

 

Hmm bloggen vet inte riktigt vad vi ska säga eller tycka om det Ida...

 

/Fisk