Kampen om toppen, BIF-Maik!

Finally kära bloggläsare, här kommer inlägget ni väntat på!

Sol, värme, leenden och ett taggat damlag (BIF) var något man möttes av på bergvallen denna underbara söndag när seriefinalen mellan vårt älskade BIF och serieledande Malmslätt var ett faktum. Mycket publik ( mer än på herrarnas matcher haha) var på plats för att heja fram enligt Rogga, BIF:s representationslag. Det är alltså dags för oss att sätta de malliga linköpingsborna på plats.

Några utropstecken (!) för er som inte läst vårt tidigare inlägg om matchen är att vår kära Ellen är tillbaka på planen igen och har en plats i kvällens startelva. För er nya supportrar spelar hon såklart som högerback, som på den gamla goda tiden.

! Sjösvärd har införskaffat sig nya dojjor, närmare bestämt NIKE MercurialVeloce. Ingen press, men nya skor måste invigas med minst 1mål!

Matchen börjar helt okej från BIFs sida och efter 13min får Linnea en fin pass framför mål men missar. Strax därpå i 14e minuten sätter Malmslätt 1-0 och Borensberg känns lite sega i benen. Vi skapar en hel del lägen och Erika lägger en kanonpass till Lollo som drar ett hårt skott i ribban, utanför straffområdet. Vi känns fortfarande inte hungriga efter boll och Malmslätt får även in 2-0. I samband med de här åker Anna på ett gult kort och varför de kan man ju fråga sig. Annas svar i halvtid var ”jag tror jag snackade” vilket visade sig stämma eftersom vår kära målis hade frågat om domaren var dum i huvudet, såna saker måste man ju fråga domaren ibland också! Matchen fortsätter och Tommy skriker att det är för slappt spel i borensberg, har vi lagt fotbollskorna på hyllan idag??? Ellen byts ut och Jojjo in. Fortfarande mycket bollinhav hos svarta ( Maik). Domarn blåser för vätskepaus och Tommy har chans att ge sina tips och idéer hur vi ska kunna vända underläget. Spelet blir bättre och vi höjer pressen.

Andra halvlek kör igång och direkt sätter Malmslätt 3-0 i första minuten på något vi inte hann uppfatta, men rykten säger att det var ett skott långt utifrån. Anna kämpar med solen i ögonen. Irritationer från läktaren börjar komma. ”Jävla fläskkarré” tycker Tilly om en maikare som tar det alldeles för lugnt vid en hörna. Frågan är om han inte fick lite inspiration från grillsäsongen när han kom på det fina smeknamnet. Hungrig blev man i alla fall. Matchen fortsätter. Erika slår en klockren boll in mot mål som målisen missar och även sjösvärd (kan det vara ovanan med nya skorna??? ) men som når Carlsson och drämmer till den rakt upp i nättaket. Ställningen är alltså 1-3 och vi fortsätter med vårt spel. Erika kommer strax därpå i ett friläge men får inte med sig bollen och målvakten lyckades att rensa. Millan skapar därefter ett farligt läge men väljer att inte skjuta ( why??) utan passar till Jaktfalk som inte riktigt får in bollen i mål. Borensberg börjar ta för sig mer och vi hör Sjösvärd peppa med sina väl valda ord: kör kör kör. När man hör dessa ord är det bara o köra, man får helt enkelt lita på henne. Hon är ju trotsallt en av dom äldre nu i laget ( 18 i sinnet dock).

Efter ca 15min in på andra halvlek får Maik en frispark utanför straffområdet och sätter den rakt i stolpen och våra backar är genast där och gör ett bra jobb. 2min senare lägger Lollo en klockren hörna som målisen lämnar retur på, men ingen målhungrig borensbergare syns till. Vi tar över spelet mer och mer och vi får flera lägen på mål som vi missar. Det blir vätskepaus. Matchen drar igång efter någon minut och i slutet av halvleken byts Sjösvärd och Melander ut ett tag. Malmslätt börjar få en hel del boll igen och våra backar får återigen jobba. Sjösvärd inne på planen igen och Jojjo kommer perfekt ner på kanten och får till ett inlägg som Sjösvärd är nära att få en fot på. Vi kämpar vidare och Jojjo får till ett bra skott som målis tappar och det blir retur som Erika är snabb på och drar ett skott strax utanför målet. Maik fortsätter ligga på och får en hel del farliga skott i slutet av andra halvlek och Tommy skriker ”hungrigare på boll i vitt ” och kommunikationen måste bli bättre. Matchen avslutas och resultatet blir 1-3.

Lina var inte så glad över förlusten

Första förlusten för oss men det är bara nya tag som gäller. Vi har vårt mål och tillsammans ska vi nå det. Förresten så har norskorna hittat hem till Borensberg igen och även virre kom och tränade. Detta firade såklart Coach Tommy med fys, wehoo! För övrigt var det spelarrekord på träningen med hela 18personer (!!) i tisdags, snacka om ett starkt lag i år. Nu går vi mot vinst. Together to the top.

/Ida

Vi på bloggen ber så hemskt mycket om ursäkt för den långa väntan på att detta inlägg skulle publiceras.Men vi tackar Ida för det fina inlägget!

Ströisjuryn och korvutdelningsjuryn hade ett litet snack efter matchen och blev ännu en gång besvikna på resultatet. Fortfarande ingen solklar ströissituation under matchen, skärpning från hela laget!
Men juryn kom till slut fram till att Ebba får ströisen då hon köttade in bollen i mål efter missar från både Maik-målvakten och Sjösvärd.

En liten korv skulle jag vilja ge till Jojjo som tog för sig den här matchen och gick in i närkamperna för att sedan ta bollen och vända upp, fint!

Annat att kommentera är Sjösvärds nya skor som Ida nämnde. Det var inte de bästa skorna att INTE gå in innan match. Skorna resulterade i skoskav vilket var anledningen till att Sjösvärd fick bytas ut i sista minuterna av matchen för att byta till de gamla dojjorna. Snygga skor resulterar inte alltid i sköna skor, visdomsord

Nu tar vi nya tag inför Kisa/Rimforsa på söndag. För er som håller koll på matchtiderna genom att kolla på tipset har all rätt att bli chockade nu. En miss har nämligen smygit sig in och Kisa/Rimforsa matchen finns inte med i tipset vilket vi ber så hemskt mycket om ursäkt för och vi hoppas ni kan förlåta oss.