Kampen om toppen, BIF-Maik!

Finally kära bloggläsare, här kommer inlägget ni väntat på!

Sol, värme, leenden och ett taggat damlag (BIF) var något man möttes av på bergvallen denna underbara söndag när seriefinalen mellan vårt älskade BIF och serieledande Malmslätt var ett faktum. Mycket publik ( mer än på herrarnas matcher haha) var på plats för att heja fram enligt Rogga, BIF:s representationslag. Det är alltså dags för oss att sätta de malliga linköpingsborna på plats.

Några utropstecken (!) för er som inte läst vårt tidigare inlägg om matchen är att vår kära Ellen är tillbaka på planen igen och har en plats i kvällens startelva. För er nya supportrar spelar hon såklart som högerback, som på den gamla goda tiden.

! Sjösvärd har införskaffat sig nya dojjor, närmare bestämt NIKE MercurialVeloce. Ingen press, men nya skor måste invigas med minst 1mål!

 

Matchen börjar helt okej från BIFs sida och efter 13min får Linnea en fin pass framför mål men missar. Strax därpå i 14e minuten sätter Malmslätt 1-0 och Borensberg känns lite sega i benen. Vi skapar en hel del lägen och Erika lägger en kanonpass till Lollo som drar ett hårt skott i ribban, utanför straffområdet. Vi känns fortfarande inte hungriga efter boll och Malmslätt får även in 2-0. I samband med de här åker Anna på ett gult kort och varför de kan man ju fråga sig. Annas svar i halvtid var ”jag tror jag snackade” vilket visade sig stämma eftersom vår kära målis hade frågat om domaren var dum i huvudet, såna saker måste man ju fråga domaren ibland också! Matchen fortsätter och Tommy skriker att det är för slappt spel i borensberg, har vi lagt fotbollskorna på hyllan idag??? Ellen byts ut och Jojjo in. Fortfarande mycket bollinhav hos svarta ( Maik). Domarn blåser för vätskepaus och Tommy har chans att ge sina tips och idéer hur vi ska kunna vända underläget. Spelet blir bättre och vi höjer pressen.

Andra halvlek kör igång och direkt sätter Malmslätt 3-0 i första minuten på något vi inte hann uppfatta, men rykten säger att det var ett skott långt utifrån. Anna kämpar med solen i ögonen. Irritationer från läktaren börjar komma. ”Jävla fläskkarré” tycker Tilly om en maikare som tar det alldeles för lugnt vid en hörna. Frågan är om han inte fick lite inspiration från grillsäsongen när han kom på det fina smeknamnet. Hungrig blev man i alla fall. Matchen fortsätter. Erika slår en klockren boll in mot mål som målisen missar och även sjösvärd (kan det vara ovanan med nya skorna??? ) men som når Carlsson och drämmer till den rakt upp i nättaket. Ställningen är alltså 1-3 och vi fortsätter med vårt spel. Erika kommer strax därpå i ett friläge men får inte med sig bollen och målvakten lyckades att rensa. Millan skapar därefter ett farligt läge men väljer att inte skjuta ( why??) utan passar till Jaktfalk som inte riktigt får in bollen i mål. Borensberg börjar ta för sig mer och vi hör Sjösvärd peppa med sina väl valda ord: kör kör kör. När man hör dessa ord är det bara o köra, man får helt enkelt lita på henne. Hon är ju trotsallt en av dom äldre nu i laget ( 18 i sinnet dock).

Efter ca 15min in på andra halvlek får Maik en frispark utanför straffområdet och sätter den rakt i stolpen och våra backar är genast där och gör ett bra jobb. 2min senare lägger Lollo en klockren hörna som målisen lämnar retur på, men ingen målhungrig borensbergare syns till. Vi tar över spelet mer och mer och vi får flera lägen på mål som vi missar. Det blir vätskepaus. Matchen drar igång efter någon minut och i slutet av halvleken byts Sjösvärd och Melander ut ett tag. Malmslätt börjar få en hel del boll igen och våra backar får återigen jobba. Sjösvärd inne på planen igen och Jojjo kommer perfekt ner på kanten och får till ett inlägg som Sjösvärd är nära att få en fot på. Vi kämpar vidare och Jojjo får till ett bra skott som målis tappar och det blir retur som Erika är snabb på och drar ett skott strax utanför målet. Maik fortsätter ligga på och får en hel del farliga skott i slutet av andra halvlek och Tommy skriker ”hungrigare på boll i vitt ” och kommunikationen måste bli bättre. Matchen avslutas och resultatet blir 1-3.

Lina var inte så glad över förlusten

Första förlusten för oss men det är bara nya tag som gäller. Vi har vårt mål och tillsammans ska vi nå det. Förresten så har norskorna hittat hem till Borensberg igen och även virre kom och tränade. Detta firade såklart Coach Tommy med fys, wehoo! För övrigt var det spelarrekord på träningen med hela 18personer (!!) i tisdags, snacka om ett starkt lag i år. Nu går vi mot vinst. Together to the top.

 

/Ida

Vi på bloggen ber så hemskt mycket om ursäkt för den långa väntan på att detta inlägg skulle publiceras.Men vi tackar Ida för det fina inlägget!

Ströisjuryn och korvutdelningsjuryn hade ett litet snack efter matchen och blev ännu en gång besvikna på resultatet. Fortfarande ingen solklar ströissituation under matchen, skärpning från hela laget! 
Men juryn kom till slut fram till att Ebba får ströisen då hon köttade in bollen i mål efter missar från både Maik-målvakten och Sjösvärd. 

En liten korv skulle jag vilja ge till Jojjo som tog för sig den här matchen och gick in i närkamperna för att sedan ta bollen och vända upp, fint! 

Annat att kommentera är Sjösvärds nya skor som Ida nämnde. Det var inte de bästa skorna att INTE gå in innan match. Skorna resulterade i skoskav vilket var anledningen till att Sjösvärd fick bytas ut i sista minuterna av matchen för att byta till de gamla dojjorna. Snygga skor resulterar inte alltid i sköna skor, visdomsord

Nu tar vi nya tag inför Kisa/Rimforsa på söndag. För er som håller koll på matchtiderna genom att kolla på tipset har all rätt att bli chockade nu. En miss har nämligen smygit sig in och Kisa/Rimforsa matchen finns inte med i tipset vilket vi ber så hemskt mycket om ursäkt för och vi hoppas ni kan förlåta oss.

 

/Melander

Inför Malmslätt hemma

Malmslätt alltså. De ligger på toppen i tabellen men det är endast målskillnaden som håller oss isär. De har precis som oss vunnit alla sina matcher utom en, matchen mot Boxholm där det blev lika. De är ett lag som skriver matchreferat, vilket gillas! Men två matcher saknas däribland Boxholmsmatchen. Varför? Gick det så dåligt att de skäms och inte vill lägga upp det i cyberrymden så att alla kan läsa? Eller vad är det som de inte vill berätta?

Utifrån det som jag har kunnat läsa på de tre andra matchreferaten så kan jag konstatera att de tycks vara lite som oss; kan spela riktigt elegant fotboll men ibland funkar det inte bara och bollen vill inte alltid in. 

 bild från Mamslätt-BIF matchen förra året som BIF efter mycket om och men till slut tog hem!

Första matchen tycks på referatet ha varit en match utan några som helst misstag för Malmslätts del men jag vet inte, den där som skriver referaten har kanske förskönat det lite? Jaja matchen var i alla fall mot Kisa/Rimforsa och den slutade med 3 mål fram och 0 mål i baken för Malmslätt. 

Andra matchen spelades mot Östria/Lambohov. Malmslätt tycks ha haft det lite tufft i första där det i halvtid stod 1-0 men när domaren blåste i pipan efter yttligare 45 minuter hade 6 mål till kommit in i nätet och det slutade alltså 7-0 till Malmslätt. 

Tredje matchen spelades mot Lotorp och där tycks de precis som oss ha haft lägen men inte riktigt målen. Men det slutade 4-2

De andra två matcherna är alltså inte dokumenterade på Malmslätts sida MEN, vi hade en person från spionligan på plats under Zeros-Malmslätt matchen. Denna hemliga person avslöjade för oss att Malmslätt ser farligare ut på tabellen än vad de egentligen är. Deras farligaste vapen är enn snabb forward, men där har vi en stabil backlinje, och de är relativt farliga på fasta situationer så där får vi vara beredda. 

Vi ska imorgon se till att göra en match i klass med första halvlek mot Lotorp och tagga till ordentligt för när vi spelar vårat spel så kan ingenting stoppa oss! Bloggen hoppas även på att ströistävlingen börjar tas på allvar. En riktig solklar kandidat sökes imorgon!

Saker att se fram emot:

  • Ellen Fasth skall göra sin comeback på morondagens match! Härligt att se att du är tillbaka och nu förväntar vi oss en kanon start med minst 1 mål!
  • Vi är minst 3 avbytare sades det på torsdagsträningen, härligt, då är det bara att jobba järnet! 
  • Vilken Rogga Nilssonär  bäst? BIF-Rogga eller MAIK-Rogga (Jag tror 100% på våran, BIFare) 
  • Och sist, men absolut inte minst, så får vi nog se fram emot en riktig rysarmatch. Kampen om toppen!
 
OBS imorgon kommer VM-tips att börja säljas. Finfina priser till de TRE som tippar bäst så ta med ett gäng tips hem och tipsa på!
 
Alltså: 
Match mot Malmslätt
imorgon, söndag 25 maj
Klockan 18.00
och som vanligt: Be there or be square
 
Glöm inte att dricka mycket vatten idag tjejer trots att solen nu försvann för det verkar bli en varm dag även imorgon!
 
/Melander

Ljungsbro vs BIF

Ljungsbro BIF Cloettavallen.

Efter en fin dag börjar det regna strax innan matchstart. Är det ett tecken?

Med tanke på uppsnacket från Melander här på bloggen kan man säga att det verkar nästintill spöklikt vad det kan återupprepa sig.

3-0 efter första och Sjösvärd på målhumör och 3-2 till slut. Känns som ett eko.

Men i tur och ordning då. Bra med spelare. Fyra på bänken och inga skador. Uppställningen lik den i Lotorp. Anna i mål. Carro och Lisa mittbackar. Tilda och Sofie ytter. Melander och Sjösvärd på centralt mittfält flankerade av Lollo och Millan. På topp Erika och Jaktfalk.

Matchen börjar tyvärr med hjärtat i halsgropen för BIF. En ljungsbrospelare kommer ensam med Anna efter en långboll. Anna får inleda med en klassisk Tv-räddning. Hon når ända ut till stolproten på ett avslut riktigt bra pressat utmed gräset. Kanonsnyggt. Några minuter är det istället BIF genom Sjösvärd som kommer helt solo med målvakten efter en snygg skarvpass av Lollo. Tyvärr blir avslutet med yttersida tåpaj inte så bra.

Efter att varit lite hawaiifotboll de första tio tar BIF kontroll över matchen och spelar en fotboll i stil med den bra perioden mot Lotorp. Bra tryck mot Ljungsbro. Bollinnehav och mycket bollar in från kanterna mot straffområdet. Man skapar den ena chansen efter den andra. Vad som går igen från Lotorpsmatchen likaså är tyvärr alla brända lägen också. Lollo och Sofie sätter tryck på högerkanten gång efter annan.

I 28.e slår Lollo en bra frispark som en Ljungsbrospelare bröstar hem till målvakt en meter från mållinjen. Nu luktar det väl mål!

I 29:e får Jaktfalk lite av en slump ett genomlöpningsläge och drar till från straffområdetes vänstra hörn. En riktig smäll som tyvärr träffar stolpen. BIF jobbar för att vinna returen och Sjösvärd får bollen stående på straffområdeslinjen och får till en riktigt bra volley liggandes inåt neråt á la Zlatan. Strax utanför.

Trycket fortsätter. I 35:e efter ett bra förarbete av Lollo på högerkanten kommer ett hårt studsande skott i det blöta gräset som målvakten tappar. Sjösvärd är där och bara knölar och trycker in bollen i kamp med målvakt och två backar. Domaren blåser. BIF:arna fattar inte om det är mål eller vad han blåste för. Han tittar dessutom konstigt på Sjösvärd och lyfter handen mot fickan. Men han vill bara veta vad hon har för nummer för matchrapporten. Mål. 0-1 och det rättvist och i underkant med tanke på chanserna.

BIF-dominansen fortsätter. Ytterligare en hörna och bollen går efter lite om och men ut mot Melander som trycka dit den med en riktigt distinkt vristare. 0-2.

I 43:e är det dags igen. Efter två bra hörnor, först från vänster av Lollo som med minsta marginal och efter en hel del kalabalik målvakten lyckas rädda till hörn från andra hållet. Millan slår en lika bra och vem är inte där igen med huvudet om inte…….Sjösvärd. 0-3.

Strax innan domaren blåser är det även bud på 0-4. Bra period av BIF om man bortser från de 10 första. Ser lugnt ut inför andra. Men….!

Flera byten i början på andra. Fyra spelare ut och alla på bänken in. Tommy planerar redan för nästa helg och vill spara några spelare som har mindre känningar. Andra halvlek bjuder inte alls på samma skönspel från BIF. Ljungsbro äter sig sakta in i matchen och får i 56:e minuten efter felaktigt blåst hörna av domaren in en riktig rökare vid första stolpen efter en kort variant som BIF inte var med på. 1-3.

Nu känner Ljungsbro att de kan och stretar på. BIF faller hem lite mer i planen och hamnar under perioder under press. Det böljar lite fram och tillbaka. BIF skapar en del chanser men de resulterar inte i något mål.

Domaren missar under en period flera solklara offsider och Anna får vara riktigt på tå och visa vad hon går för. I 88:e får en Ljungsbrospelare gått om tid vid straffområdeslinjen och pangar in ett skott otagbart för Anna.

Strax därefter kommer Ljungsbro hypersnabba 21:a ensam med Anna som kommer ut och täcker av fint och får bollen på benet. Riktigt bra målvaktsspel.

Matchen slutar 2-3. Bra första och en andra som lämnar en hel del att önska. Det som ger en hel del mersmak som avslutning på detta (och som trigger inför nästa helg) är rapporten att Malmslätt spelat oavgjort hemma mot Boxholm. Delad serieledning med det lag man ska möta härnäst. Underbart. Ta nu chansen att rycka er till en serieledning med viss marginal på söndag.

 /Fredrik

 

Bra skrivet Fredrik, du verkade ha koll på läget, härligt! 

Precis som Fredrik skrev så var andra halvlek ingen höjdarhalvlek men om vi kollar på första halvlek så vill jag återigen ge en korvmix till hela laget. Dock ska vi lyfta fram några extra korvar och tillbehör:

Korven får Lollo som spelade riktigt fint och hittade de där löpningrna som är så underbara för att sedan antingen skära in själv eller slå fina inlägg. Men även de fantastiska hörnorna som du visade idag ska lyftas fram! Härligt jobbat!

Brödet går till SS som gjorde ett strålande målvaktsjobb där du kände in lägena och tog några riktigt bra beslut! Känns riktigt säkert med SS i mål och några tecken på att du hade ont i fingrarna som Erika fixade i torsdags på träningen syntes inte.

Ketchupen får vänsterbacken Thilda som gjorde en strålande första halvlek. Som SS sa i omklädningsrummet så kändes det säkert där på kanten, du tog hemjobbet, täckte upp bollen bra och gjorde några snygga vändningar och kroppsfintar. Snyggt!

Senapen får Sjösvärd som tog det som jag skrev i "inför-inlägget" på stort allvar. När man gör 2 mål bör man uppmärksammas här på bloggen. Dock var hon inte helt nöjd i halvtid då ingen utav målen var speciellt snygga men jag känner mesta att det är antalet mål som räknas ;)

 

Övriga saker som bör uppmärksammas:

  1. Hörnorna från både Lollo och Millan. Helt fenomenalt bra! De satt där de skulle varje gång, härligt!
  2. Påfyllningen i boxen! Det syns vad vi har tränat på ska jag säga! Vi var upp emot 4 pers inne i boxen vissa gånger när inläggen kom.
  3. Överflyttningarna och crossbollarna var många i första halvlek. Det blir så enkelt när vi kan slå de bollarna och för att sedan kunna springa på den gigantiska ytan som oftast finns där då. So lovely!
 
Millan som är glad att få spela match denna molniga söndag!
 
Och så slutligen ströisen:
 
 
Juryn var idag på plats och jag fick höra i andra halvlek när jag satt på bänken att jag än så länge hade ströisen i och med en fin glidtackling jag gjort i första. MEN så kom Sjösvärd och fick gult kort. Där försvann den ströisen.. men till en värdig vinnare! För inställningen som du hade var sagolik. Bollen skulle bara in i mål och glidtacklingarna hölls inte heller tillbaka med.Härligt!
 
Nu tar vi nya tag inför matchen på söndag mot serieledarna!
 
/Melander