Borenberg nollade Ödeshög

Tabellfyran Borensberg tog på lördagen emot bottenlaget Ödeshög i hettan på Bergvallen, matchen var dock inte lika het som solen.

Borensberg saknade på nytt flera mer eller mindre ordinarie spelare på grund av skador, sjukdomar och liknande. Tränare  i Borensberg, Mikael Brandt var ändå säker på seger innan matchen och Borensberg öppnade starkt och även om spelet inte var det bästa som presterats på Bergvallen i år så fick inte Ödeshög låna bollen de första fem minuterna och allt slutade med att formtoppade succéspelaren Björn Persson skruvade en hörna direkt i mål till publikens stora förtjusning.

 

Istället för en utklassning som många hoppades på låste sig spelet lite för Borensberg som saknade det där lilla extra. Det kunde dock stått 2-0 till Borensberg efter att Matthias "Affelay" Reinholdsson dragit en projektil ur dålig vinkel rakt i insidan av ribbkrysset, ett skott som definitivt var värt ett bättre öde. Matchen utvecklades till en ganska seg och tråkig historia eftersom Ödeshög var uddlösa framåt mot en som vanligt stabil backlinje. Björn Persson och Tobias Nyberg blixtrade dock till på kanterna och bjöd publiken på lite underhållning då och då, störst jubel fick dock vänsterbacken Johan Ekenberg som gjorde sin första match från start för säsongen när han läckert och iskallt kickade över en motståndare i den andra halvleken. Ekenberg var mycket bra.

 

I paus var Mikael Brandt inte helt nöjd med spelet, men främst med spelarnas inställning. Han lyfte ett varningens finger, ledningen var inte säker. Även om spelet inte blev märkbart bättre i den andra halvleken kontrollerade Borensberg matchen ganska bra. Dennis Forslund som haft två bra chanser i den första halvleken kunde inte uttnyttja uttrycket "tredje gången gillt" när han från ett någorlunda bra läge nickade över. Remi Skillingsås kunde dock uttnyttja uttrycket när han efter två totalt misslyckade skottförsök satte bollen säkert i nät bakom en Ödeshögmålvakt som inte han reagera. Remi firade med en Eric Saade-dans.

Borensberg skapade mest halvchanser efter 2-0 och kämpade för att hålla Jocke Wallqvists nolla. Wallqvist som gjorde sin tredje match för säsongen spelade stabilt och säkert, men sattes aldrig på riktigt prov förutom två skott i skopan och ett som dömdes bort för offside. Borensberg, vana att försvara ledningar spelade ovanligt stressat, men ändå tillräckligt lugnt, mest stressad var tränare Brandt. Brandt var nog lättad när domaren satte pipan i munnen och blåste för full tid. Borensberg tog sin fjärde raka seger, där de hållt nollan i tre av matcherna.

På lördag väntar ett tufft prestigemöte borta mot Ledberg, en svår och viktig match i jakten på tredjeplatsen.

/David

Borensberg vann med ett nödrop

- Jadå, vi vann, sa Borensbergs nöjde lagledare Kenneth Forslund precis efter slutsignalen. Borensberg började matchen precis som det förväntades av dem och efter den första halvleken stod det 3-0 till bortalaget som hade bud på mer.

- Ja, vi hade två stolpskott så vi borde haft 5-0 i paus, fortsatte Forslund.

 

Västra Harg är ett lag i behov av poäng och något hände med dem i paus.

 

- Vi bjöd in dem i matchen till 3-3, jag vet inte vad som hände. Andra halvlek var jättedålig, de gjorde några byten och då blir det så, kommenterade Forslund.

Borensberg var dock det starkaste laget och med cirka tio minuter kvar kunde Matthias Reinholdsson sätta 4-3 till Borensberg vilket också blev slutresultatet.

 

- En seger är alltid en seger, men trodde vårt stabila försvar skulle klara sånt här, avslutade Forslund.

Målen gjordes av Albin Croné, Daniel Melkersson, Carl Ohlsson och Matthias Reinholdsson.

 

/David

Inför Västra Harg

Klockan 13.00 idag tar sig Borensberg an nästjumbon Västra Harg på bortaplan. Västra Harg har släppt in osannolika 50(!) mål på 15 matcher, fem av dem gjorde Borensberg i lagens första möte. Det var matchen när Tobias Nyberg presenterade sig på allvar med ett mål efter redan två minuter, sitt andra drog han in på volley i den 38: onde matchminuten. Gordan Ilic fyllde på till 3-0 innan paus och efter paus gjorde Albin Croné och Carl Ohlsson ett mål var. Rickard Hultgren gjorde sin andra match för Borensberg och höll även sin andra nolla. Någon nolla för Hultgren blir det inte idag, nollan får istället Jocke Wallqvist försöka hålla efter att Hultgren brutit armen. Saknas gör även backen David Widuch som är hemma i Skåne och lagkaptenen Gordan Ilic som är avstängd. Tillbaka är dock Niklas Ring och Gustav Alsteryd som gjorde ett inhopp senast efter sin skada förväntas vara tillbaka i startuppställningen.

 

Vid seger kan Borensberg passera Vadstena till en fjärdeplats, men då måste Vadstena förlora eller spela lika mot ojämna Ledberg. Annars ligger Borensberg ganska fast i mitten av tabellen, flera poäng skiljer både nedåt och uppåt, det skiljer åtta respektive nio poäng upp i nuläget till Wreta Kloster, trea i serien och Ljungsbro som ligger tvåa.

 

Innan Borensberg kan kolla uppåt i serien måste dock Västra Harg besegras, ett lag som slåss för sin existens är alltid svåra att möta då de mycket väl kan vilja mer och kämpa mer än Borensberg. Västra Harg har sex poäng upp till IFK Motala och det krävs en del för att de inte ska ramla ur, dock behöver inte segern komma mot Borensberg!

Referat kommer efter matchen.

/David