BIF - Kenty + tipsresultat

Kände att jag behövde vara bättre än Sjösvärd så nu ger jag er här ett matchreferat bara en dag efter matchen!! Medalj till mig!
 
Igår spelades den sista matchen på vårsäsongen och det var en match som skulle avgöra om vi kom trea eller fyra i tabellen. Det spelade i sig inte någon speciell roll då vi hur som haver går vidare till den bättre divisionen i höst men det är ju alltid gött att komma så högt upp som möjligt!
Barthis, stenhård som vanligt
Det var alltså Kenty som gästade Bergvallen denna fina men något kalla söndagskväll. Vi visste inte riktigt så mycket om dem då det var deras B-lag som stod för motståndet. Deras A-lag ligger först i division 3 och vi har ju tidigare varit med om att det snarare har varit A-laget som har kommit istället för B-laget så det var bara att vänta och se. Vi taggade igång (vilket ni kan se på vår instagram-sida) och började försöka focusera på matchen. Vid taktiksnacket släppte Tommy bomben om att vi skulle testa en liten annan uppställning. Vi har ju tidigare bytt runt lite mellan 4-5-1 och 4-4-2. Nu skulle vi istället försöka oss på 3-5-2. Nu skulle det näst intill vara omöjligt för oss att inte vinna mitten och att inte få något anfall. 
Vi skulle ställa upp enligt följande:
målvakt: SS
backar: Carro, Melander, Wilma
mittfält: Lollo, Barthis, Ida, Erika, Ellen
forward: Herman, Annelie
Bänk: Therese, Millan
 
Det kändes som en ganska stark startelva och en löpstark bänk. Det kändes starkt helt enkelt. Men på sista delen av uppvärmningen, när vi körde smålagsspel, stukade Annelie foten riktigt rejält och kunde inte fortsätta. Så Lollo fick istället gå upp och spela på toppen medan Therese hoppade in på högerkanten. Och kvar stod vi med en avbytare. Dock var det ju inte vilken avbytare som helst, utan det var ju Millan så det kändes rätt lugnt ändå.
 
Matchen drog igång och vi rullade runt. Det var inte lika stressat med långbollar som flyger all världens väg den här matchen som det var under förra matchen. Istället försökte vi rulla runt lite i backlinjen och upp på mitten. Men trots att vi hade hela fem pers på mitten så tappade vi där i alla fall. Vi var tvåa på bollarna hela tiden, vi satte inte pressen på passningsalternativen och vi lät dem vända och driva med bollen alldeles för mycket.
Vi orkade inte jobba, ibland varken upp eller hem och Kenty läste av ganska snabbt att vi bara körde med en trebackslinje vilket ledde till att de fyllde på med folk i anfallen. Det i sin tur gjorde det svårt för backarna och SS när vi mitten inte kom hem ordentligt. Kenty hade några riktigt farliga lägen och jag är glad över att SS är en så bra målvakt och att hon har stolparna med sig!
Efter ca halva första halvleken byter Therese och Millan kommer in på planen som forward medan Lollo går ner på högeryttern. Vi fortsätter spela men vi tappar fortfarande många bollar och får sällan första touch. De lägena vi får tar vi inte utan passar eller tar med oss bollen ett steg för långt istället för att skjuta.
I 37:e minuten tar dock Millan ner med bollen snett höger om målet. Låter den studsa och drar till på halvvolley rakt in i mål. Snyggt och gött!
I halvtid var vi alla överrens om att det inte fungerade. Vi gick därför tillbaka till att spela 4-4-2 då Ellen fick gå ner och ytterback och vi lovade alla varandra och tagga igång lite mer! 
 
Det är ju trots allt vilja som allt hänger på
Fem minuter in i andra halvlek kom dock kvitteringsmålet efter en lite felbedömd boll kunde de lägga in bollen i högra hörnet. Riktigt surt för oss...
Men det verkade som att det hände något för det taggades till lite mer på mitten Barhis och Erika kämpade som galningar och vi blev etta på allt fler bollar. Vi lät dem inte vända upp med bollen lika ofta och satte mer press på våra motspelare. Det gick dock inte hela vägen. När det återstod 5 minuter av matchen kom en Kentyspelare dribblande på vår högerkant in i straffområdet. SS sprang ut men lyckades inte få tag på bollen då Kentyspelaren la den straxt till höger om SS. Therese (som gått in och spelat ytterback istället för Wilma) försökte göra allt i sin makt för att hinna ifatt den men den rullade in i mål.. 1-2 och det blev även slutresultatet.
Det var inte en särsklit bra match av oss och resultatet blev därefter. Det verkade nästan som att vi inte brydde oss ifall vi vann eller förlorade. Visst, det spelade ingen roll resultatmässigt för om vi skulle gå vidare till den bättre serien men att avsluta vårsäsongen såhär var kanske inte det roligaste. 
Eloge skall dock ges till Erika i andra halvlek då du taggade igång ordentligt, kämpade som en tok och gav dig liksom inte. Även Millan som kommer in och ger allt där uppe på toppen. Du var verkligen på gång, kul att se! Therese gick ner på ytterback som hon efter matchen sa att hon aldrig spelat förut. Kul att se dig lite allround! 
B-laget har två matcher kvar på vårsäsongen och vi hoppas att vi visar lite mer kämparglöd där än vad vi gjorde igår. 
 
Men hörre ni!!! Vi har ju ett resultat! Tro det eller ej men vi har 3 personer som alla lyckats pricka in 7 av 9 rätt så det är demn det står mellan. Sedan var det 10 personer som prickat in 6 rätt. Det var alltså ganksa jämt men det var utslagsfrågorna som fick bestämma vilka som kom etta, tvåa och trea.
tredjeplats och därmed 320 kronor rikare kom ingen mindre än vår alldeles egna Emma Axell!
andraplats och därmed 480 kronor rikare kom Åke Larsson!
förstaplats och därmed 800 kronor rikare kom Fredrik Lindblad!
Jättestort grattis till era alla tre! Pengarna kommer ni att få genom någon i laget inom kort. 
 
På tisdag kör vi sista träningen innan ett kortare uppehåll. Sedan är vi tillbaka med buller och bång för en ny serie mot några norrköpingslag!
 
/Melander

BIF - Ödeshög

Såja, nu ska jag gå lite mot strömmen och publicera ett blogginlägg hela TVÅ dagar efter matchen!!
 
I söndags spelade vi borta mot Ödeshög. Det var en bit att åka men det va såååå värt det! Kan det va så att Ödeshög sitter inne på finaste planen i serien? Av det jag sett hittills skulle jag tro att det kan vara så! Tommy drog till med ett klockrent citat: "såhär ser gräskonst ut tjejer". Fattar ni, konstgräs, gräskonst.. Hehehe. Men det va fan vackert! Riktigt grönt nyklippt gräs och en plan som va så jämn att bollarna rullade hur fint som helst utan att studsa 17 gånger och ändra riktning.
 
Finfint gräs
 
Inför match hade det blivit lite ändringar i laguppställningen. Vi hade bara en avbytare och Ida fick hoppa in i målet, men alla var beredda på att kämpa och göra det bästa av situationen och det gjorde vi verkligen! Det känns gött att vi är ett lag som ställer upp för varandra, vi biter ihop och kämpar på. När vi ändå är inne på det spåret kan vi lika gärna hylla våra supportrar lite med, som sitter och åker hela vägen till Ödeshög för att heja på oss. Hoppas ni förstår hur viktiga ni är för laget! Litet minus går till Rogga som annars alltid är med och stöttar, dagen till ära hade han istället valt att åka till Alicante. Lite sura miner från vår sida men samtidigt unnar vi världens bästa Rogga sol, bad och ett par lediga dagar!
 
Det här med att va supporter kan verkligen ta på krafterna ibland
 
Väl i Ödeshög värmde vi upp som vanligt, hade lite taktiksnack och kom fram till att vi framförallt skulle satsa på att ha kul den här gången. Tommy påpekade återigen att det ju faktiskt är därför vi spelar fotboll och på nåt sätt tror jag det sjönk in den här gången. Det blev avspark och vi körde igång. Vi hade inte riktigt med oss huvudet första halvlek, vi lät Ödeshög styra spelet lite för mycket och vi vann absolut inte mitten vilket märktes på det tafatta spelet. Men vi kämpade på. Ida kändes som säkerheten själv i mål, ropade till sig bollen flera gången och lyfte antingen långt eller passade en back. Hon passade även på att göra ett par iskalla finter, som annars är Annas grej, och gjorde det riktigt bra! Vi var några som blev lite svettiga där i början men det märktes att hon hade koll på läget. Ödeshög hade i princip inte ett ända skott på mål under matchen men fick ett riktigt farligt läge i första. Vet inte exakt hur det gick till men Ida va ganska långt ut och skulle rensa men Ödeshögspelaren fick med sig bollen förbi Ida och det blev öppet mål. Som tur är så är Carro snabbare än snabbast och hann ifatt spelaren som blev nervös (borde lagt in den i mål tidigare) och hamnade längre och längre ut på kanten och när hon tillslut valde att skjuta gjorde hon det i gaveln av målet. Pjuh! Vi hade som vanligt några riktigt bra lägen som vi inte lyckades sätta. Första halvlek slutade därför 0-0.
 
Det va svettigt värre! Kallar den här bilden "törstiga tänkare"
 
I pausen kom vi överens om att vi kan betydligt bättre, dessutom kändes det som dom var väldigt trötta medans vi knappt var svettiga. Andra halvlek drog igång och vi hade fått lite ny energi. Spelet blev bättre, vi satte bättre press och det blev lite tjurig stämning på planen från motståndarnas sida. Domaren var lite ojämn och blåste en del till Ödeshögs fördel i oklara situationer. I 51a minuten nickar Herman snyggt in 1-0 på en perfekt hörna slagen av Lollo! Det va riktigt skönt att vi äntligen fick in ett mål. Pressen ökade från vår sida och vi kom igång ordentligt med spelet. Vi rullade boll och fick till en del passningskombinationer. Efter några minuter får vi till ytterligare en hörna, återigen perfekt av Lollo och nick in i mål av mej (Sjösvärd), tyvärr fick firandet ett snöpligt avbrott när domaren bestämt hävdade att det inte alls var mål pga att någon stört målis. Okej? Vem var denna någon och inte så men hon hade inte tagit den bollen oavsett störningsmoment eller inte. Men visst! Vi deppade inte ihop utan fortsatte ösa på. Ödeshög kändes ganska uppgivna och hade i princip inte ett anfall i andra halvlek. I 69e minuten kommer Annelie fri med målis och en back och tåfjuttar in bollen stenhårt i mål! Vi fick även en straff efter en given hands, problemet var bara att sekunden efter den situationen, innan domaren hann blåsa, styrde Herman in ett inlägg i mål. Men domaren blåste straff istället och målet dömdes bort. Eftersom vi inte har någon bestämd straffläggare blev det lite förvirrat i några sekunder men sen föll beslutet på Carro vilket kändes givet. Det var en ganska bra straff men tack vare att målisen inte slängde sig åt något håll kunde hon istället rädda den eftersom den hamnade ganska mitt på mål. Trist men det var inte avgörande på något sätt. Vi körde på och det blev mer irriterat i Ödeshög, framförallt från målis sida. Vid en situation höll hon fast Annelie som skulle springa mot bollen och blev riktigt förbannad och började säga det ena och det andra, vilket resulterade i ett gult kort. Matchen slutade sen 2-0 till oss och det var vi nöjda med, en vinst är en vinst!
 
Ida var inte bara målis för dagen utan även en citatmaskin. Kommer inte ihåg allt hon kläckte ur sig för det va så mycket bra, men det allra bästa var det som slank ur i bilen på väg till matrchen: "att spela match är fan livet". Passar rätt bra ihop med Tommys förmaning om att vi skulle gå ut och ha roligt!
 
Ida strike a pose med Tommys glajjor
 
Icke att förglömma är Millans solklara inhopp i andra halvlek! Löpningarna sitter där dom ska och det dröjer nog inte länge innan hon får in ett par strutar (du har en match på dej innan uppehållet)! Ellens inkast var riktigt vassa den här matchen, tjuvtränat eller bara fått in snitsen? Hermans inställning är bäst, hon maler på och kör i princip över motståndarna, inte konstigt att dom blir irriterade när dom märker att dom inte har en chans!
 
Riktigt bra kämpat tjejer! Nu får ni ta nya tag inför sista matchen och kötta järnet! Jag kommer befinna mej på USAs västra kust så kan tyvärr inte va med men ni kommer äga sönder ändå. Förväntar mej ett riktigt smaskigt och välskrivet inlägg så jag kan ta del av alla detaljer (ingen press Mellis)! Verkar dessutom som det kommer bli en riktigt spännande uppgörelse av tipset med, många som ligger bra till i år!
 
//Sjösvärd

BIF - Mjölby

Bättre sent än aldrig!

I måndags spelades en viktig match hemma mot Mjölby FC. Det gällde att plocka poäng och helst av allt vinna med 3-0 eller mer för att till och med få om dem i tabellen. Det var mycket som stod på spel och vi hade inte allt för mycket information om laget då det är ett nystartat lag genom en ihopslagning av Mjölby södra och Mjölby AI.

Det var taggat på uppvärmningen och det kändes bra. Men det är ju inte alltid så som det sedan blir på match tyvärr...

Vi ställde upp liknande som matchen mot Zeros förutom den detaljen att Lollo jobbade i söndags så Erika fick hoppa in på kanten istället. Annars var det som borta mot Zeros, jag (Melander) har fått hoppa ner till mittback, Ellen till ytterback, Carro till yttermitt och Annelie till forward.
Vi fick börja på den sidan vi ville, som vanligt ;) och Mjölby började med boll. Vi började lite halvskakigt. Det var väldigt mycket boll på våran planhalva och jag som nybliven mittback höll på att skita ner mig mest hela tiden i rädsla att göra ett misstag som skulle leda till mål. Men vi lyckades hålla upp ett bra tag trots att Mjölby hade några riktigt heta chanser. Jag är överlycklig över att ha SS i målet, utan dina kanonbra räddningar så skulle det inte gå. 

Ett läge var extra nervigt då en Mjölbyspelare fick en långpass på vår vänsterkant snyggt lagt ändå nära vårt mål. Lina försökte trycka bort henne och bollen, samtidigt som SS rusade ut men fick inte tag i bollen, istället rullade den fram precis framför mål. Jag rusade dit och det enda jag kunde tänka på att om jag nu skulle få en liten felträff så skulle jag enkelt göra självmål. Som tur var fick jag undan bollen till Wilma på högerkanten som fick upp bollen i banan och det farliga läget var över.

Matchhjälten!

I 36:e minuten får dock Mjölby in ett mål efter en slarvig hemåtpass från vårt håll då bollen kom mer in i mitten och det var bara för en mjölbyspelare att nypa till sig bollen och lägga i mål. Surt... Men! Vi ger inte upp och i 41:a minuten köttar ingen mindre än Herman in bollen i mål och det står 1-1 i halvtid.

Vi har inte haft så många målchanser överhuvudtaget i första halvlek och det känns lite halvtaskigt med inställningen. Vi hade fått reda på innan att det mest är 99:or som spelar i Mjölby vilket nog gjorde att vi underskattade dem lite. De var inte några små, taniga 99:or. De var tuffa och spelskickliga 99:or som verkligen inte la sig i första taget. Vi gick därmed in i andra halvlek med lite mer jävla anamma. Vi vågade trycka till lite mer och kämpa för varandra. Therese fick i andra halvlek hoppa in och göra debut på kanten. Ingen nådig debut vill jag lova. Jag blir alltid lika imponerad av spelare som springer som tokar och på något märkligt vänster ALLTID får med sig bollen och en sådan spelare visade sig att Therese är. Härligt att se!

Tommy hade innan match sagt att vi skulle fortsätta mer Hermans inkast nere vid deras mål då det givit resultat tidigare. Idag var inget undantag. Herman kastade iväg ett riktigt bra och långt inkast i 58:e minuten som Sjösvärd nickade in i mål. Så bra!!! 2-1!

 Bra jobbat Sjösvärd önskar Ida

Nu gällde det att hålla tätt. Mjölby kände sig hotade och satte upp en extra forward vilket innebar att de spelade med 3 stycken där uppe. Vi på backlinjen fick mycket att hålla reda på och det var en kul match på så sätt, att alla från målvakt till forward var väldigt delaktiga i spelet näst intill hela tiden. När ca 10 minuter återstår av matchen får Mjölby en hörna. Den slås bra mot första stolpen där Erika kommer rusande och försöker skjuta bort den men blir istället inknuffad i stolpen medan bollen försvinner in mot straffpunkten. Det blir en grötig situation där vi försöker få bort för allt vi är värda men på något vis lyckas en mjölbyspelare få tag i den och passar fram till en annan mjölbyspelare som nästan alla trodde var offside men som inte var det i och med att Erika låg skadad efter smällen in i stolpen var hon inte det. Mjölbyspelaren vände om och la in den i mål, omöjligt för SS att ta. 2-2 och det blev även matchens slutresultatet.

Ett riktigt surt mål i 80:e minuten men det kändes ändå inte så farligt. Mjölby spelade riktigt bra fotboll och vi hade inte våran bästa match så 2-2 känns ändå helt okej. En köttig match och något ful från båda lagen. Det var synd att vi inte hade en bättre köttarinställning från början av matchen för då kunde det nog ha sett annorlunda ut. Positivt är ju dock att vi sätter våra lägen! Vi hade inte många lägen den här matchen men vi sätter dem vi har i alla fall!

Värt att nämna: Therese gjorde som sagt debut i Borensbergs IF FK dam och vi är superdupermega glada över det! Vi hade även en comeback dagen till ära. Ingen mindre än Millan stod med i laguppställningen. Som den fotbollsstjärnan hon är gick hon ut och levererade efter typ 2 träningar?? Bloggen gillar!

Tipsuppdatering: Det är nu en person som har 6 av 7 rätt och det är Åke Larsson. Riktigt bra tippat so far! Sedan är det fem stycke som liger på 5 rätt Håkan Melander, Emma Axell, Carina Ceasar, Fredrik Lindblad och, inte för att skryta men, jag. Åke har sattsat på vinst för oss likaså har de som delar på andraplatsen också gjort det förutom en av oss. Inför sista matchen är det sedan väldigt delade svar så absolut ingenting är klart ännu!

Nu ligger vi 4:a i tabellen och vi måste vinna båda nästkommande matcher för att vara säkra på att komma i den över halvan och därmed den bästa serien i höst. Möjligtvis att det räcker med vinst imorgon men det är lika bra att satsa stort och inte vara beroende av de andras resultat. Så nu laddar vi om och tar nya tag inför bortamatchen mot Ödeshög!

Nu gäller det!

/Melander