BIF-Boxholm

Vi försökte ragga lite nytt folk till att skriva det här blogginlägget. Det gick sådär så ni får stå ut med mig denna gång. 
I söndags kom Boxholm på besök till vår finfina fotbollsplan. Vi visste inte riktigt vad som väntade oss, som ni (hoppas jag) läste om i förra inlägget. Varken hur deras spel har utvecklats under det gågna året eller hur vi själva skulle välja att ställa upp. Tommy hade suttit och grunnat på detta ganska mycket och kom fram till att av det som vi har sett förut så är Boxholm som starkast på mitten; mittbackarn, innermittfältare och forwards, så det blev som så att vi säkrade upp lite där. Vi gick alltså tillbaka till vårt 4-5-1 med en balansspelare som defensiv innermitt enligt följande:
SS
Lisa Lina Carro Wilma
Melander
Ida Barthis Sjö Lollo
Herminator
och med världens starkaste bänk: Erika, Annelie, Ellen och Emelie
 
Det märktes på uppvärmningen att vi var superdupertaggade och det kändes bra! Tommy, Rogga och SS sa alla tre till mig att vi skulle försöka byta sida så jag vågade inget annat än att lyda vilket innebar att vi började med solen i ögonen och Boxholm med bollen. Det rullar igång och vi sätter press från början. Vi inser ganska fort att Boxholm fortfarande inte spelar konstgräsfotboll, vilket man kanske tycker att de borde göra i och med att de har konstgräsplan, utan kör sina långa bollar hela tiden. Ganska tråkigt spel men kan även ha varit en taktik i och med våran gropiga plan. Redan i de första minuterna har vi några bra lägen men som försvann i och med att ingen av oss vågade skjuta utan valde att passa i straffområdet...
På taktiksnacket innan matchen sa vi att Herminator skulle köra inkasten nere vid Boxholms straffområde för att få in lite farliga lägen. Vi får några sådana lägen och i 17:e minuten får Herminator till ett kanoninkast som studsar över en boxholmsspelare och rakt på Sjösvärds panna som nickar in den över målvakten in i mål!! 1-0 och hur snyggt som helst! 
Lyckan blev dock inte allt för långvarig. I 23:e minuten kommer en boxholmsspelare rusande från vänsterkanten efter lite missad press från oss på mitten. Carro försöker få tag på bollen vilket hon får och tar några steg ut mot kanten med bollen. Men bollen studsar lite tokigt och boxholmsspelaren får med sig den in mot mål igen och lägger in den, bollen tar på en boxholmsspelare som lägger den intill stolpen och det står 1-1, genom ett tråkmål...
Vi fortsätter spela och vi har flera bra lägen men de vill inte sitta. Vi missr gång på gång, utanför, rakt på målvakt, passning istället för skott, det går bara inte.. Boxholm kör ett ganska fult spel vilket de alltid har gjort så länge jag kan minnas. Fasthållningar, tröjdragningar, oschyssta tacklingar och ganska mycket armar. Efter x antal klagorop från oss ger det utdelning då deras innermitt drar i min tröja väldigt tydligt och håller kvar när jag försöker springa iväg mot bollen. Det var nästintill omöjligt för domaren att inte se och han blåser av för frispark och gult kort. 
I halvtid sätter vi oss i skuggan denna otroligt varma fotbollskväll. Vi peppade varandra och gick ut på planen med ny energi och kämparglöd. 

Vi kämpar på och likaså gör Boxholm. Det blir tuffare och vi har verkligen hittat tillbaka till den kämparglöd som vi tappat detta år. I 52:a minuten blåser domaren av, ingen fattar riktigt varför, och håller sedan upp ett rött kort på en boxholmsspelare. Vad hände där?? Joo hon hade sagt ett dåligt valt ord vilket direkt ger rött kort. Boxholm valde att spela med en forward mindre varpå vi bestämde oss för att spela 4-4-2 och Sjösvärd gick upp på topp. I 62 minuten satte vi lite dålig press igen vilket ledde till att Boxholm slant igenom lite för nära mål. Lisa rusar upp för att sätta stopp för det vilket leder till ett ihopslag varpå Lisa lägger sig ner. Där blev jag mäkta orolig då Lisa inte är en sådan som vanligtvis lägger sig. Ihopslaget ledde till en höjdboll som Lina och en boxholmsspelare hoppade upp på, men boxholmsspelaren var länge och fick fram bollen till en spelare som stod nere vid kortlinjen som lyckades få till en lyckoträff som lyftes in över SS som snuddade bollen men den for in i mål. Hon verkade själv väldigt förvånad så det verkade inte som att bollen skulle gått dit egentligen. Men det stod nu 1-2 genom ytterligare ett tråkmål... Vi sprang fort fram till Lisa där hon låg och tog sig för knät. Jag ropade in Rogga och Tommy som hjälpte henne ut och lindade knät. Resten av matchen spelades för Lisa. Vi ändrade runt lite. Barthis spelade på Lisas position, Ellen spelade vänsterback och jag & Sjösvärd flexade mellan innermitt och forward. Vi jobbade ända in i kaklet men tyvärr gav det inte utdelning och matchen slutade med 1-2. En riktigt sur förlust då vi lika gärna kunde ha vunnit men det var kul att se att vi funnit tillbaka till vårt spel och glädje i spelet igen. Det var en tuff men rolig match att spela.
Hur gick det då med Lisa? Jo hon var idag inne och kollade upp knät där de konstaterade att lite av inre ledbandet var av. Det innebär rehab i i alla fall 2-6 veckor.. Fruktansvärt tråkigt men ändå skönt att det inte var värre! Rehaba nu ordentligt så att du snart kan vara tillbaka. För laget behöver dig verkligen! 
<333
Efter förra matchen tog Sjösvärd upp några utropstecken. Jag vill inte vara en wannabe så därför tar jag i stället upp ett stort frågetecken:
På ÖFF:s hemsida står det att vårat mål gjordes av Johanna, vilket i och för sig stämmer, men som efternamn står det Hermansson istället för Sjösvärd. Fasa, tänkte jag. Nu skulle Sjösvärd bli upprörd. Jag skrev därmed ett meddelande till henne och la till en p-emoji för att liva upp stämmningen. Till min förvåning svarade hon med ett  "Aja orka bry sej". Vem är du och vad har du gjort med Sjösvärd?????
Detta innebär att Hermansson nu leder skytteligan med 4 mål, tätt följd av Sjösvärd med 3 och därefter Erika med 2 mål. 
På söndag klockan 17.00 är det Zeros som står för motståndet och planen. Ses där!
/Melander

Inför Boxholm

Först och främst: Vi hade en match som spelades i onsdags. Vårt B-lag spelade nämligen borta mot Kvarsebo på onsdagskvällen. Ingvar har skrivit ett matchreferat på svenskalag.se som jag delar även här:

Dam B spelade i går kväll borta mot Kvarsebo, en utflykt en bit på andra sidan Kolmården. Kvarsebo har vunnit 7-mannaserien ett antal år och har ett rutinerat lag där många av dem spelat div 2 en gång i tiden och har en medelålder på mellan 35-40 år. Deras rutin märktes naturligtvis mot vårt unga lag där medelåldern ligger på 16-17 år. Dock tycker jag de var alldeles för bra för att spela på det sätt de gjorde. Mycket tramp på hälarna och mer spel på kropp än på boll stundtals. Det resulterade också i att målis-Linnea blev skadad i början på andra efter spark på fingrarna. Det blir så här när man har en domare som i princip inte blåser för någonting. Nog om detta, nu till matchen.

Vi fick en usel öppning mot oss där Kvarsebo i princip i första anfallet i första minuten kunde forscera in 1-0. BIF kom dock tillbaka redan i minut två då Emma fint spelade in till Emmy som lugnt kunde placera in bollen bredvid Kvarsebos målvakt till 1-1. Det dröjde dock inte till mer än fjärde minuten så fick Kvarsebo hörna och deras mittback kom bakifrån helt omarkerad och kunde nicka in 2-1 till Kvarsebo. Första halvlek var inget bra från BIF:s sida. Lite småirriterat från vår sida på deras i vårt tycke lite onödigt hårda spel gjorde att vi tappade vår koncentration och Kvarsebo kunde fyra minuter före pausvilan öka ledningen till 3-1. I paus blev det lite snack om att vi måste koncentrera oss på vårt spel och att vi måste gå in lika tufft i närkamperna som de gjorde. De måste märka att vi ville vinna kamperna. Det kändes också som att vi hade lite mer ork än dem.

Andra halvlek blev också klart bättre från vår sida och vi fick till betydligt fler och bättre anfall än i första. Ca 10 min in på andra fick dock målis-Linnea en spark på fingrarna och fick utgå. Alma fick då dra på sig en väst och agera målis vilket hon gjorde utmärkt, starkt Alma och tack för att Du utan knot ställde upp som målis. Laget framför jaget, kanon! Efter målvaktsbytet fortsatte vi att spela som vi gjort i början på andra halvlek och fick fick till ganska många bra anfall men egentligen inte mer än något som blev så där riktigt hett. Det blev inga mål i andra halvlek och matchen slutade 3-1 till Kvarsebo.

En stor eloge till tjejerna för deras andra halvlek som var riktigt bra. Staffan och jag blev i slutet av andra lite irriterade på Kvarsebos spel som framförallt berodde på att domaren blåste lite tamt eller inte alls och det slank ur några hårda ord både mot domare och deras tjejer från oss, vilket vi så här i efterhand naturligtvis vill be om ursäkt för. Domaren dömer, punkt!

Nu ser vi framåt mot nästa match hemma mot Grebo på måndag kväll kl 19.00 på B-plan. Syns då!

// Ingvar

Alma hoppade alltså in som målis, bra att veta framöver ;)

Imorgon (söndag) spelas A-lagets femte match för säsongen och denna gång står Boxholm för motståndet. Senast vi mötte dem var den 24 augusti 2014 då resultatet blev 0-0. Sjösvärd d.ä stod för matchreferatet och därifrån kan jag utyda att vi inte var ett topplag då folk var sjuka (har för mig att det var den matchen jag trodde jag skulle dö då jag spelade med feber) och vi endast hade 2 avbytare. Det var även Ellens debutmatch i damlaget vilket gjordes med bravur! 

vs

Sedan dess har Boxholm hängt uppe i trean där de tycks ha blivit rätt så överkörda och hamnade längst ner i tabllen med 2 poäng. Trots det tror jag absolut att de har lärt sig mycket av sina förluster och utvecklats uppe i trean så det kan bli en tuff match. Tidigare har vi för det mesta spelat oavgjort mot dem, men nu tycker jag vi steppar upp och tar med tre poäng!

I årets serie har Boxholm haft lite intressanta resultat. De ligger i toppen på tabellen med 3 vinster och en oavgjord match. Vinsterna är mot Kenty (0-4), Tallboda (2-0) och Kisa (0-7) och den oavgjorda är mot ingen mindre än Åtvidaberg (2-2) som vi inte hade allt för stora problem emot. Storvinst mot Kisa och en oavgjord mot Åtvid. Det verkar som att det kan gå hur som helst på söndag. Men jag tror att om vi hittar tillbaka till vårt spel, som jag vet att vi kan spela, så ska Boxholm få sig en rejäl match.

 Cool bild från senaste mötet

Det har diskuterats lite om uppställningen i och med att det varit lite segt de senaste matcherna. Antingen om vi ska köra 4-4-2 som vi spelat de senaste matcherna eller om vi ska gå tillbaka till så vi spelade förra året med 4-5-1. Det återstår att se hur coachTommy väljer att ställa upp. Hur som helst så gäller det att vi jobbar ordentligt för varandra. För vinna handlar ju om vilja!!

Angående tipset så är det nu mera 5 personer som har gissat rätt på alla matcher. Matchen på söndag har tre stycken av dem tippat att det blir lika och två stycken att vi går därifrån med tre poäng till. Ingen av dem har tippat på förlust vilket känns underbart! Faktiskt så är det bara 8 stycken av totalt 80 som har tippat på att vi går från matchen poänglösa. Härligt att veta att så många tror på oss! Nu gäller det att vi visar att ni gör rätt som tror på oss också!

Nu laddar vi med vatten, pasta och sömn. För imorgon vill jag banne mig se det bästa och roligaste spelet vi någonsin spelat!

/Melander

BIF - Östria Lambohov/Vikingstad

Dags igen för ett lite försenat blogginlägg! Det här med att överlåta uppgiften till gästbloggare borde vi kanske göra mer eftersom dom alltid går in för det till 100% och levererar perfekta referat i god tid! Inte riktigt vad man kan säga om bloggens redaktörer, men jag gör ett försök.
 
I söndags mötte vi Östria Lambohov/Vikingstad (tänker att det får förkortas ÖLV i fortsättningen) borta på Vikingavallen i Vikingstad. Vilket typ av sammarbete det är mellan lagen är lite oklart, har/hade Vikingstad ett damlag förra året eller är det nystartat? Hur kom man på idén att slå sig ihop med just Östria Lambohov? Frågorna är många och jag orkar inte leta efter nåt svar idag.. Det var en regnig söndag men vad gjorde väl det när planen såg ut som en perfekt green? Det kanke kan vara vår taktik i år, att träna på en dålig plan och ge våra motståndare en riktig utmaning på hemmaplan och sedan åka på bortamatcher och njuta av riktigt fina planer där vi också kan få utlopp för det vi egentligen är bra på, nämligen att spela runt bollen i laget. Som vanligt kom det en skara trogna supportrar som trotsade regnet. Dom har lärt sig vid det här laget att det verkligen inte finns dåligt fotbollsväder, bara dåliga kläder. Tror ni vet om det men det kan aldrig sägas för många gånger, ni är bäst! Det betyder verkligen mycket att ni åker omkring oavsett dag, väder, plats och stöttar oss genom hejarop och peppande kommentarer!
Gammal bild som symboliserar trogna supportrar i ur och skur
 
Aja, matchen drog igång i alla fall och vi insåg rätt snart att vi nog skulle kunna ta hem det här. ÖLV hade en ganska oklar spelidé och målvakten såg lite osäker ut så vi började sätta lite högre press. Dock ska det sägas att spelet i BIF verkligen inte var något att hänga i granen! Slarviga passningar, det fanns ingen rörelse och ingen gick in 100 % i närkamperna. Det såg ut lite som att vi trodde att vi skulle kunna promenera hem segern vilket verkligen inte stämde för rätt var det var slank ÖLV igenom och fick ett par farliga lägen! Vi å andra sidan hade flera fina lägen som vi borde förvaltat mycket bättre, spelar man en match mot ett jämnare lag (typ som nu på söndag mot Boxholm) måste man sätta alla lägen man får. Men det får vi träna på! Som tur var satte Herman snyggt 1-0 efter ett inlägg av Lollo, som kämpat sig till bollen på vänsterkanten och fick till ett riktigt snyggt inlägg som Herman slängde fram tån på och bollen gick in! Vi fick lite energi och började spela bättre, dock vände vi på spelet alldeles för lite trots tydliga instruktioner från Tommy. Det var mycket spel på samma kant. Lollo fick till ännu ett perfekt inlägg från vänsterkanten som gick till bortre stolpen och där var Mellis och köttade in bollen, skit snyggt men domaren (som var ganska ojämn) ansåg att det var offside. 2-0 kom senare efter en hörna, det blev lite stökigt i straffområdet och tillslut fick Erika HUVUDET (!!!!) på bollen och NICKADE (!!!!!) in den i mål! 2-0 stod sig och det blev paus.
 
Inför andra var vi alla beslutsamma om att vi skulle tagga till lite och spela fotboll så som vi vet att vi kan. Vi gjorde en del ändringar i laguppställningen, tror Mellis spelade allt förutom målvakt. Pressen blev lite bättre och vi fick några bra chanser som inte resulterade i mål. 3-0 kom genom Lollo som stegade in i mitten av planen och fick på ett skott som målvakten var nära att ta men 3-0 blev det! Nu har nog målskyttet lossnat för förra årets skyttekung :) Sen passade Erika på att göra sitt andra mål för dagen efter en riktigt snygg passning från Ida på högerkanten som målis var på men tappade ut till Erika som kunde bomba in 4-0 två meter från mål. Gött! 4-0 kändes som en mer rättvis siffra med tanke på alla lägen vi bränt. Egentligen var det en ganska lugn match fram till att en av ÖLVs forwards började mucka med Anna. Det började med att hon stämplade Anna när hon skulle böja sig ner och ta upp bollen. Sen fortsatte det när Anna rusade ut och glidtacklade bort bollen (riktigt snyggt) utanför straffområdet, tjejen blev galen och började hetsa om att Anna skulle ha kort medan Anna hävdade att hon bara varit på bollen. Riktigt jobbigt blev det för oss övriga mot slutet när Anna återigen ska ta upp bollen men väntar lite till ÖLV forwarden kommer riktigt nära. Hon plockar upp den och forwarden fortsätter löpningen lite in i Anna. Anna säger lugnt och sansat att "det där var väl onödigt" och att hon ska ha kort och backar undan medan forwarden följer efter och det blir en staredown i straffområdet. För oss som stod långt ifrån händelsen var det riktigt jobbigt, det såg nästan ut som Anna skulle åka på rött kort men som tur var blev det "bara" gult till dom båda. Lite orättvist kanske men vi får vara glada för att det röda stannade i fickan! Tror det var matchens största händelse för som jag skrev innan så är det verkligen inte en match som går till historien som en av våra bättre.
Ida is back on track!
 
Tyvärr har vi saknat ströisar dom senaste matcherna men det finns lite andra utropstecken:
Erika är äntligen tillbaka efter en göttig vecka i Italien!
Matchens kötttare blev utan tvekan Ida som kom in i andra och visade på vilja och ork, kul att se!
Mellis spelade på alla positioner, bra att vi har lite allround-spelare i laget!
Är Herminator nya målsprutan?
Har vi glömt ledorden?
 
Nu tar vi nya tag till på söndag, det är dags att alla stepppar upp ytterligare en nivå! Att det går dåligt beror inte på individer utan på att vi som lag inte kämpar för varandra. Vi måste börja springa mer, kötta mer, vilja mer och våga ta det lite lugnare, då kommer vi hitta tillbaka till vårt spel! På söndag möter vi Boxholm hemma vilket troligtvis blir den viktigaste och roligaste matchen på säsongen. Då ger vi allt!
 
Avslutningsvis vill jag att alla tar en titt på den här bilden, rycker upp sig lite och inser att vi faktiskt kallar oss världens bästa damlag av en anledning! På söndag vill jag se vilja, kämparglöd och positiva tjejer som spelar fantastisk fotboll och har kul tillsammans!
 
//Sjösvärd