Östria Lambohov/Vikingstad - BIF

Då var det min tur (Johanna eller Herman, vilket ni vill) att försöka sig på det här med att blogga!
Sista matchen är nu spelad för vårsäsongen. Vi gästade alltså Lambohov den här varma, något blåsiga söndag. Matchen gick av stapeln klockan 12.00, vilket innebar samling 10.15. Lite tidigt tyckte jag, som stänger av väckarklockan och vaknar i panik 10.10!! Men snabb som man är så är jag klar på tio min och kan bli upphämtad av Ingvar som var med och hjälpte till under matchen då Rune är iväg och roar sig i Polen och pappa Bartis spelade med sitt band om jag minns rätt:D
 
Laguppställning:
Lisa Carro Malin Ellen
Alma Bartis Ida Emelie
Herman Erika
Bänk: Sara, Jonna
 
Matchen drar igång! Efter en uppvärmning där vi verkade vara lite mer på hälarna än på tårna, så börjar vi bra och sätter bra press på motståndarna. Vi får bra bollar ut på kanterna som resulterar till bra inlägg men får inte riktigt tag på bollen och kan peta in den. Men det kommer även tillfällen där vi inte riktigt är på topp och bjuder in dem lite för mycket i matchen. En bit in på första halvlek ska deras målvakt göra ett försök till en inspark, hon misslyckas och bollen kommer inprincip rakt mot mig som kan ta med bollen och skjuta över målvakten som befinner sig ganska långt ut. MÅÅÅL! 0-1 till BIF :) Lite byten sker och in kommer Jonna och Sara, som kämpar på och gör ett strålande jobb. Inte långt därefter kommer Erika fri mellan deras mittbackar, fintar av målvakten och lägger en snygg bredsida. MÅÅÅL! 0-2!
 
 
Inför andra halvlek har vi medvind, och som det har tjatats så mycket om så ska vi försöka skjuta mer. Även i passningarna måste vi skärpa till oss i.
 
Andra halvlek drar igång och det händer inte allt för mycket, vi skapar lite lägen men får ingen utdelning på dessa. Det känns som vi har gått in lite i motståndarnas tempo och kämpar inte fullt ut, och då vet vi alla att man inte gör några mål. ÖLV får några lägen för skott men bra som hon är våran Anna så räddar hon dem utan problem. Vi försöker skärpa till oss och får lite bättre ordning på passningar, snack och vinner mer boll. När vi är inne i mitten på andra halvlek får jag en lårkaka i en närkamp och kan tyvärr inte fortsätta. Även Ida blir illa tilltuggad i en närkamp men tuff som hon är fortsätter hon spela.
 
 
Alla vet vi att dem här fasta situationerna inte har varit våran starkaste sida den här säsongen. Men någon gång vänder det, och det gjorde det.. Vi får en hörna och det är Erika som slår som vanligt en perfekt boll som Ellen är där och klipper till direkt på volley rakt i nätet. MÅÅÅÅL!! 0-3.
 
 
 
 
Utöver det som nämnts så tror jag inte jag har missat så mycket, det var som sagt en ganska händelselös andra halvlek. Men vi gjorde det vi skulle och åkte hem som segrare!!Detta innebar även att vi slutade på fjärde plats och gick därmed vidare till grupp A inför höstsäsongen.
 
//Herman
 
Bra bloggat Herman! Jag tänkte bara flika in med lite tipsuppdatering. Sjösvärd sa igår på träningen att hon doftade tipsvinst men tyvärr räckte inte hennes sex rätt till det. Vi har spelat totalt åtta matcher och det är tre personer som har lyckats pricka in hela SJU rätt! Jag är imponerad. 
 
Det var alltså utslagsfrågorna som fick avgöra ettan, tvåan och trean. På en tredjeplats och 264 kronor rikare kommer ingen mindre än vår egna Bartis! Med Anna som satt målskytt på 10 mål räckte det inte riktigt hela vägen till vinst.
 
På en andraplats och 369 kronor rikare med några mål närmre i utslagsfrågorna kommer Annlica Johansson!
 
Sist men inte minst. På en förstaplats och nu 660 kronor rikare med fel målskytt men rätt antal mål kommer Fredrik Lindblad!
 
Grattis till er alla! Vi ska försöka lösa så att ni får era pengar på något smidigt sätt fram igenom. 
Nu går vi på ett litet sommaruppehåll men är tillbaka om några veckor med ny energi!
 
 
/Melander

ÅFF-BIF 4/6

Äntligen söndag igen och idag stod inte mindre än Åtvidaberg för motståndet. Direkt tänker väl ni läsare nu att vi fick spela på någon halvtaskig plan likt vår kära a-plan på bergvallen, men icke. Dagen till ära fick vi spela på Kopparvallen, vilket var bra för världens bästa damlag ska ju spela på det bästa. Kopparvallen har man ju en hel del härliga minnen ifrån som tex när Hammarby var på besök och vann med 3-1 och jag då befann mig på borta-stå samtidigt som hela läktaren sjöng glatt. Bajen är ju kända som en av nordens största hejarklackar och även de kan ju göra fel genom att använda illegala saker som bengaler o sådant. Därför fick jag säga till dem att inte komma till Kopparvallen idag (sorry tjejer) för det är ju trots allt en viktig match och vi har några pålitliga supportrar på plats i varje fall.  

 

Nog om det! Vad är det som gäller inför matchen nu då?

 ¤ Vi måste vinna de kommande matcherna för att ha en chans att va med i övre halvan av tabellen

 ¤ Vi måste ha kul (det har man ju om man vinner;) )

 

Dagens coacher: Ibbe, Rune och Pappa barthis

 Dagens laguppställning:

 

             Anna

Lisa     Annelie Malin    Sofie

Emelie    Ida Sjösvärd      Ellen

 

       Erika Herman

 

Bänk: Emmy och Alma

 

Domaren blåser igång matchen och första halvlek är igång. Ibbe har beordrat oss att börja med låg press det vill säga att våra toppar, Herman och Erika ska vara ett par meter max över mittlinjen. Vi börjar lite svajigt första minuterna men efter ca 10 minuter börjar vi lugna ner oss och passningsspelet börjar sitta. Vi utnyttjar kanterna en hel del, sjösvärd passar fint till Emelie som lägger den långa raka till Herman som skjuter utanför. Vi fortsätter pressa, men Åff känns i våra ryggar hela tiden och vi är lite nonchalanta ibland. Åff får en hel del lägen ibland men som Anna räddar. Hon skjuter ut en utspark som landar rakt i magen på mig (oerhört ful mottagning) och jag lägger vidare ut på kanten till Ellen som slår en kanon pass till Herman som skjuter i MÅÅÅÅÅL! Där satt den! Nu får vi mer energi och börjar skapa fler lägen.

 

Ibbe gör lite ändringar i laget och plockar ut mig samt Erika och in kommer Emmy och Alma. Fina passkombinationer gör att vi kommer till fler lägen och i minut 31 och 35  gör Herman ytterligare två mål. Någon måste ha tränat på dribblingar i smyg, för här var det stilpoäng på andra målet! Men nu börjar vi slappna av istället och tappar pressen. Dagens backlinje + Anna gör ett oerhört bra jobb därbak (stjärna till er) och räddar oss flertal gånger, olyckligtvis stukar Sofie foten och Erika får hoppa in de sista minuterna som vänster back, hennes favorit position om hon får välja själv.  Tyvärr lyckas Åtvidaberg reducera till 1-3 innan halvleken är slut.

 

Våra Coacher ville så gärna ta en bild med mig och Erika så vi ställde upp, för den här gången ;) 

 

 

 

Vi går in i halvtid, regnet öser ner men Ibbe är nöjd och glad, det kan inte bli bättre. Han gör lite byten, Sjösvärd går ut och jag hoppar in tillsammans med Emmy på mitten.

 

Andra halvlek drar igång och det syns direkt att vi är mer sugna på att punktera matchen och åka hemåt med 3p i bagaget. Åff är påtagligt trötta och börjar bli lite fulare i spelet men vi svarar tillbaka. Ellen som numera har gått ner på vänster backen är galet sugen på att få gå upp och näta. Hon följer med upp och får en hel del lägen utifrån som hon försöker få dit. Bra där! Vi ska skjuta när vi får lägen har coachen sagt. Lite byten görs och sjösvärd kommer in till mig på mitten igen. Nu rullar vårt passningsspel på bra och sjösvärd, Emmy och Erika får en hel del chanser framför mål men utan resultat.

 

Vi fortsätter hålla pressen men deras målvakt har flyt tills vi får en hörna. Erika lägger upp den snyggt och vi andra ställer upp som vi ska göra när det är hörna. Erika skjuter som vanligt bara det att målvakten försöker rädda bollen och tappar in den alternativt struntar i att ta bollen. Hur som haver så gjorde Erika ett riktigt snyggt mål och vi tar ledningen med 1-4.

Deras målvakt får det lite mer kämpigare nu och det känns som om hela Åff börjar ge tappa. Men det gör inte vi! Vi kämpar in i kaklet och domaren blåser av, riktigt skönt med en rättvis vinst till oss!

 

 

Då är det dags att börja utse matchens ströis, lirare, skönaste och positiva. Som alltid är det svårt då alla oftast presterar grymt bra men idag har vi hittat lite guldklimpar.

 

Matchens Ströis: Sofie, ger sig aldrig och fortsätter kämpa trots skavanker. Dock tråkigt med stukad fot

 

Matchens Lirare: Backlinjen med malin i ledningen styrde laget jättebra. En trygghet.  

 

Matchens skönaste: När Annelie (kanske några fler) börjar ropa och typ busvissla när jag nickar en utspark som om jag aldrig gjort det förr?? (har verkligen aldrig hänt) Känns riktigt skönt med stöd i min nya nick-karriär.

 

Matchens positiva: Herman har börjat komma igång och få in bollarna. Bra start där med hattrick ;) Även hela laget gör ett fantastiskt jobb, känns att vi alla vill åt samma håll och att vi jobbar för varandra. Grymt! 

 

 

Det var allt för mig/ Ha de med dagen!

 

Ses på lördag, 15.00 på Bergvallen. Då blir det shooow av världens bästa damlag.

 

The no1 team   

 
 
 Tjejen som hade show idag