Östria Lambohov/Vikingstad - BIF

Då var det min tur (Johanna eller Herman, vilket ni vill) att försöka sig på det här med att blogga!
Sista matchen är nu spelad för vårsäsongen. Vi gästade alltså Lambohov den här varma, något blåsiga söndag. Matchen gick av stapeln klockan 12.00, vilket innebar samling 10.15. Lite tidigt tyckte jag, som stänger av väckarklockan och vaknar i panik 10.10!! Men snabb som man är så är jag klar på tio min och kan bli upphämtad av Ingvar som var med och hjälpte till under matchen då Rune är iväg och roar sig i Polen och pappa Bartis spelade med sitt band om jag minns rätt:D

Laguppställning:
Lisa Carro Malin Ellen
Alma Bartis Ida Emelie
Herman Erika
Bänk: Sara, Jonna

Matchen drar igång! Efter en uppvärmning där vi verkade vara lite mer på hälarna än på tårna, så börjar vi bra och sätter bra press på motståndarna. Vi får bra bollar ut på kanterna som resulterar till bra inlägg men får inte riktigt tag på bollen och kan peta in den. Men det kommer även tillfällen där vi inte riktigt är på topp och bjuder in dem lite för mycket i matchen. En bit in på första halvlek ska deras målvakt göra ett försök till en inspark, hon misslyckas och bollen kommer inprincip rakt mot mig som kan ta med bollen och skjuta över målvakten som befinner sig ganska långt ut. MÅÅÅL! 0-1 till BIF :) Lite byten sker och in kommer Jonna och Sara, som kämpar på och gör ett strålande jobb. Inte långt därefter kommer Erika fri mellan deras mittbackar, fintar av målvakten och lägger en snygg bredsida. MÅÅÅL! 0-2!

Inför andra halvlek har vi medvind, och som det har tjatats så mycket om så ska vi försöka skjuta mer. Även i passningarna måste vi skärpa till oss i.

Andra halvlek drar igång och det händer inte allt för mycket, vi skapar lite lägen men får ingen utdelning på dessa. Det känns som vi har gått in lite i motståndarnas tempo och kämpar inte fullt ut, och då vet vi alla att man inte gör några mål. ÖLV får några lägen för skott men bra som hon är våran Anna så räddar hon dem utan problem. Vi försöker skärpa till oss och får lite bättre ordning på passningar, snack och vinner mer boll. När vi är inne i mitten på andra halvlek får jag en lårkaka i en närkamp och kan tyvärr inte fortsätta. Även Ida blir illa tilltuggad i en närkamp men tuff som hon är fortsätter hon spela.

Alla vet vi att dem här fasta situationerna inte har varit våran starkaste sida den här säsongen. Men någon gång vänder det, och det gjorde det.. Vi får en hörna och det är Erika som slår som vanligt en perfekt boll som Ellen är där och klipper till direkt på volley rakt i nätet. MÅÅÅÅL!! 0-3.

Utöver det som nämnts så tror jag inte jag har missat så mycket, det var som sagt en ganska händelselös andra halvlek. Men vi gjorde det vi skulle och åkte hem som segrare!!Detta innebar även att vi slutade på fjärde plats och gick därmed vidare till grupp A inför höstsäsongen.

//Herman

Bra bloggat Herman! Jag tänkte bara flika in med lite tipsuppdatering. Sjösvärd sa igår på träningen att hon doftade tipsvinst men tyvärr räckte inte hennes sex rätt till det. Vi har spelat totalt åtta matcher och det är tre personer som har lyckats pricka in hela SJU rätt! Jag är imponerad.

Det var alltså utslagsfrågorna som fick avgöra ettan, tvåan och trean. På en tredjeplats och 264 kronor rikare kommer ingen mindre än vår egna Bartis! Med Anna som satt målskytt på 10 mål räckte det inte riktigt hela vägen till vinst.

På en andraplats och 369 kronor rikare med några mål närmre i utslagsfrågorna kommer Annlica Johansson!

Sist men inte minst. På en förstaplats och nu 660 kronor rikare med fel målskytt men rätt antal mål kommer Fredrik Lindblad!

Grattis till er alla! Vi ska försöka lösa så att ni får era pengar på något smidigt sätt fram igenom.
Nu går vi på ett litet sommaruppehåll men är tillbaka om några veckor med ny energi!