Tips och andra mysigheter

Nu är det dags. Nu kommer ni få reda på vem som får de åtråvärda 740 riksdalerna. Men varför har det tagit så långt tid? Det var ju mer än 1 vecka sedan som sista matchen spelades, är vi så dåliga på att räkna ihop? Nej, vi visste redan i måndags vem som hade vunnit men drog ut lite på det, dels för att göra det spännande och dels för att vi ansåg att det förtjänade ett inlägg utanför matchinläggen och behövde då vänta på Sjösvärds vackra inlägg.
Men så hände något. Något som gjorde väntan på inlägget lite längre men en annan väldigt lång väntan fick ett slut. På midsommaraftons morgon åkte fd.Preggo in till sjukhuset och klockan 12.26 föddes våran yngsta supporter, lilla Noel. Eller inte allt för liten direkt. Morsan har gött honom ordentligt under graviditeten, en 53 cm lång och 4230 g bebis gömde sig där inne. 
 
Jag är helt övertygad om att Noel kommer bli bortskämd med kärlek och glädje. För att citera Sjösvärd: "Han kommer garanterat bli super bortskämd, förutom alla släktingar har han ett helt lag som kommer skämma bort honom."
Eh, jaa! Han kommer säkerligen styra och ställa med oss alla och få det toppen! 
Vi vill alla hälsa dig Noel välkommen till världen och önskar dig ett underbart liv fyllt med fotboll, vilket jag lovar att du kommer få för du har världens bästa föräldrar!

Okej nu till det som kanske inte känns lika viktigt längre efter detta. Men i alla fall: tipset.
Det har varit mycket hopp fram och tillbaka. Både SS och Lasse Ellbrant har varit med i kampen om toppen under hela vårsäsongen. Fram till och med Ljungsbro så hade båda två alla rätt. Men där sprack det för en av dem. SS svek oss och höll på Ljungsbro och där förlorade hon en poäng. Lasse stod ensam på förstaplatsen. MEN sedan kom matcher mot Malmslätt, Kisa/Rimforsa och LiU och när de var spelade hade SS kommit igen. Båda hade vid den tiden 2 fel på hela tipset. Men så kom det in en joker. En vid namn Irma Fackler hade klättrat sig upp och delade nu ledningen med Lasse och SS. Nu var det spännande. Inför sista matchen hade två av dessa satsat på vinst och en på förlust. Antingen skulle SS och Irma få kämpa om vinsten med utslagsfrågorna eller så skulle Lasse kamma hem det på vår bekostnad, dvs en förlust för BiF. 
Självklart kunde vi inte låta det ske. En förlust det sista vi gör innan sommaruppehållet? Skulle inte tro det va? Det blev en vinst. Nu var det alltså Irma eller SS. Vem hade mest rätt på de tre utslagsfrågorna?
  1. Hur många mål lyckas vi göra?
  2. Hur många mål släpper vi in?
  3. Vem blir vårens ströis?
Det var jämnt. Ruskigt jämnt men det blev till slut 2-1 i utslagsfrågorna. Det visade sig att den som låg lite lågt i början och kom in i slutet hade lyckats. Irma är nu 740 kronor rikare! Stort grattis önskar vi på bloggen dig. Och tack till alla andra som har tippat och stöttat laget!
 
Ni som blev besvikna över att ni inte vann, tänk på att ni fortfarande har ett tips kvar! 
Där har det länge varit några som kämpat om toppen i VM-tipset men en person har nu dragit ifrån. Cecilia Nilsson ligger i topp med sina 9 rätt. Jag skulle vilja skriva "tätt följd av" men det finns ingen som har 8 rätt men det finns däremot tre stycken som har 7 rätt: Daniel Söderqvist, Niclas Nyberg och Hans Karlsson. Några få har 6 rätt och sedan kommer en hel radda på 5 rätt. 
Så vem vågar utmana Cecilia? Det återstår att se!
 
 
Glöm inte bort såhär i sommartiderna att det är träning imorgon, tisdag! 
Tack och hej leverpastej
 
/Melander

Matchen som gud, nej sorry, jag glömde...

Bättre sent än aldrig heter det ju, och när skulle man få chansen att använda det väletablerade uttrycket om man alltid gjorde allt i tid? Just därför har inlägget om vårsäsongens sista match fått vänta lite! Bloggen väljer dessutom att publicera det på självaste midsommar för att ge våra läsare lite trevlig läsning innan långhelgen tar vid och semestern börjar för många.
Som Mellis skrev i inför-inlägget så skulle det bli "säsongens roligaste match" enligt motståndarna. Well, allt är relativt, en förlust är aldrig kul men vi får ta det som en komplimang att vi är roliga att möta! Borensbergs damerna fick i alla fall ett roligt avslut på vårsäsongen med en 4-1 vinst, trots visst manfall av olika anledningar. Nu till det roligaste i hela inlägget, att försöka återge en match man själv spelat när det gått typish nästan en hel vecka sen avspark.. Men det ska nog gå!
Matchen blåstes igång soml planerat kl 17:00 på z-parken, Jenna var som sagt med från start och vi var alla uppspelta över att få möta en gammal Borensbergare! Sen ska det tilläggas att oavsett om man byter lag, flyttar, eller av andra anledningar tar ett uppehåll (bli gravid t ex) så kommer man alltid tillhöra Borensbergs damlag innerst inne, så no hard feelings Jenna! Första halvlek var rätt tråkig faktiskt, vi skapade en del lägen men få bollar hamnade på mål och gjorde dom det stod målvakten rätt placerad (+ att vi sköt direkt på henne). Vi tog inte jobbet för varandra vilket ledde till att vi inte fick mycket till spel, dessutom bjöds Zeros in i matchen lite väl enkelt. SS fick nån gång i första göra en riktig TV-räddning när hon slängde sej och fick fingertopparna på ett bra placerat skott längs med marken mot bortre stolpen. Riktigt snyggt! Lollo som missat de två senaste matcherna pga tentor var taggad till tänderna, kul att se! Inställningen, löpviljan, finterna och satsningarna framåt mot mål fick nog hela laget att bli extra taggade och inspirerade! Ställ aldrig mer en in en match pga plugg, okej?! Tyvärr var det Zeros som skulle få in det första målet efter en situation där flera oklara ingripanden från oss Borensbergare ledde till ett skott som gick in. Melander, som matchen till ära fick ersätta Carro på mittbacken (och gjorde det RIKTIGT bra), erbjöd sej i efterhand att ta på sej målet, men nej det går inte, vi var alla på vänsterkanten skyldiga till att dom fick gå förbi så lätt. Vi spelade på och till slut kom det förlösande målet, Linnéa som spelade höger yttermitt fick tag på bollen, passade vidare den till en löpande Jojjo och efter uppmaningar följde hon med i anfallet vilket resulterade i att hon fick en perfekt passning av Jojjo, blev helt fri med målis och tryckte in den i mål! Några minuter senare satte Melander pannan på bollen vid en hörna och mål igen! 2-1 i halvtid.
I andra var det BIF som styrde matchen, tyvärr fick vi som vanligt inte in bollen men vi skickade på ett antal skott på målis som än så länge gjorde en rätt bra insats. Zeros orkade inte riktigt anfalla och SS hade inte mycket att göra i andra halvlek. Jag skickade vid ett tillfälle på ett rätt löst skott längs med marken som nuddade en Zeros försvarare och ändrade lite riktning mot målisens bortre stolpe. Såg ut som hon hade koll på läget men på nåt sätt lyckades hon i slow motion snurra in bollen bakom sej och in i mål! Alltså mål av mej (fast med stor hjälp av målis) som jag dessvärre inte fick sen i tabellen för enligt domaren var det självmål. Konstigt att det kan bli självmål när målisen tappar in den, om SS hade varit på en boll som ändå gått in i mål hade det väl inte räknats som självmål? Aja, 3-1 till oss i alla fall och vinsten kändes rätt säkrad. Sen gör Ida (numera titulerad som assisterande tränare och taktisk rådgivare) ett taktiskt genidrag och ber Tommy sätta in Johanna Terminator Hermansson på topp sista fem. En satsning som resulterade i ett antal hårda närkamper, men framförallt ett mål. Målis gör en riktig tabbe och passar bollen rakt på Hermansson som tar med den några steg framåt och likt Suarez smiskar upp den bestämt i högra hörnet. Fem minuter speltid och ett mål, helt okej insats! Kunde inte låta bli att tycka lite synd om Lollo som verkligen bara skulle ha in bollen i mål i 90 minuter, fortsätt så och det blir garanterat utdelning i höst! Ja det va det, 4-1 till oss och en välförtjänt vinst innan sommaruppehållet!
I höst smäller det, vänsterdojjan är mer laddad än någonsin
Matchens roligaste, förutom 3 poäng, var att se hur inställningen hos alla ändrades från första till andra halvlek. Vi gick in i närkamper, tog det lugnt när vi hade boll, spelade runt den på alla positioner och hade med mycket folk i anfallen. Det är så vi ska spela hela hösten! Ett bra exempel på inställning var Erika Ellbrants kapning av en motståndare, en kapning som hördes över hela planen. Den medförde visserligen ett gult kort och frispark mot oss, men det var det värt. Smällar man får ta!
Ströis får Lollo för en situation i första halvlek. Lollo driver med bollen nere vid deras kortlinje, har två Zerosspelare mot sej och får tillslut med sej en hörna. Lollo går iskallt bort till hörnflaggan, redo att slå den medan Zeros spelarna ligger kvar och har ont efter duellen, det resulterade till slut i att en av motståndarna fick gå av planen (en stund eller hela matchen?). Inget fult spel men ändå stenhårt satsat, typisk ströis material!
Med sista matchen spelad vet vi nu vem som är vinnaren av tipset, men det överlåter jag till de som har huvudansvaret (Mellis och Fiskis).
Nu till uppehållets happening, nämligen bebisen alla väntar på! Fiskis sa igår att hon väntar med att släppa fram den till det här inlägget blev publicerat (oklart om det var ett hot eller allvar) men nu när det är avklarat så fritt fram Fiskis! Vi väntar alla på tillökning i laget, varför dra ut på det längre än nödvändigt? :)
Eftersom hundbilder varit efterfrågade kommer här en gammal midsommarbild på en då ung, trogen BIF-supporter
Ha nu en bra midsommar, drick lagom av allt och ät mycket sill, tårta och jordgubbar! Ses på tisdagsträningarna!
//Sjösvärd

Inför vårens sista match

Det var länge sedan sist nu! Så vad har hänt? Ni som följer oss på instagram (borensbergsifdam)har blivit lite uppdaterade. Det har varit födelsedagar i mängder, SS och Lollo har skirvot klart sina tentor och det har varit nationaldagen. Hur firas detta bättre än med Lotta Ellbrants underbara jordgubbstårta?
 
Som ni alla antagligen vet så har även FotbollsVM dragit igång och därmed är alla tipsen inlämnade och ni alla fantastiska supportrar och alla i laget har totalt köpt 65 tips! Det innebär att det är lite mer än 800 kronor i förstapris, nästan 500 kr i andrapris och 325 kr i tredjepris!
 
 
Men lite om matchen:
Nu är det alltså dags. Sista matchen innan sommaren tar vid. Matchen som avgör vem tipsvinnaren är. Matchen där vi ska få möta en ex BiFare. Jaa ni läste rätt. Trots Preggos hot i senaste inlägget så har Jenna bestämt sig för att vara med. Vad ska man tycka om det? Svek? nej jag skulle snarare säga att det gör matchen mer intressant och rolig. Nu kan vi visa Jenna att hennes byte var helt fel ;)
Jenna efter dagens match när hon längtar tillbaka till BIF
 
 Som vanligt har jag försökt snoka fram lite fakta om motståndarlaget och som vanligt har de inte mycket att komma med. Inga vackra skrivelser efter matcherna men några mycket korta inlägg inför mathcerna men där står det mest vilka som kommer vara med. Istället har jag fått ta en ordentlig titt på vad tidigare matchers resultat säger. Zeros är ett lag som det tycks ha gått lite halvtaskigt för. De har vunnit 2 matcher (Östria och Ljungsbro) och spelat 1 lika (Boxholm). Alla deras matcher har varit målrika, både framåt och i baken för Zeros. Det intressanta är att i Zeros inlägg inför dagens match lyder rubriken: Säsongens roligaste match. Why? Såklart är det roligt att möta oss, sveriges hetaste och bästa damlag men tycker Zeros att det är roligt att förlora? ;)
 
För övrigt har jag hört att det är läge att skjuta mycket på mål idag vilket faktiskt gick väldigt bra på torsdagsträningen! Hoppas på att det var vändningen så att bollen sätts på mål idag! 
 
Dagens bortfall (som jag vet)
Caroline Abrahmasson har åkt iväg på semester till Kreta. Semester?? Du kunde inte väntat till efter att alla matcher var spelade? Nu är den där jäkla mittbackspositionen tom igen ju och vem kommer få spela där? I torsdags var det jag som skulle få äran(?) att ta den platsen men det kan mycket väl ha ändrats
 
Emilia Tilly sa i torsdags att även hon kanske skulle vara borta men att hon kanske skulle hinna hem. Åter igen det där kanske hinna hem det är inget alternativ antingen hinner man eller så får man se till att hinna ;)
 
För alla er som har hört något om att den viktiga matchen (föräldramatchen) ska spelas på tisdag så måste jag göra er besvikna. Herrarna har match då, och deras match var tydligen viktigare, och det har ännu inte kommit fram någor annat datum men jag kan lova att det inte kommer gå i glömskan. Rogga har som vanligt taggat hela året på denna match där han mest brukar visa sina nya tricks istället för att faktiskt försöka vinna matchen haha
 
 
Men vi ses väl idag? 
motståndare: Zeros
var?: Z-parken 
när?: 17.00 
 
Jag hoppas på en grym inställning och riktigt fint spel. Det är sista matchen innan uppehållet. Nu ger vi järnet!
 
 
/Melander