BIF-Kisa/Rimforsa

Sista och avgörande omgången. Dagens frågor är vem vinner serien, vem blir tvåa, vem blir trea vem blir fyra. De lag som aspirerade på platserna mötte varandra och samtidigt. BIF – Kisa/Rimforsa och Liu – Malmslätt. Den som gjorde lottningen hade sinne för dramatik.

Om Liu slår eller tar poäng av Malmslätt kunde de bli trea och Malmslätt tappar sin serieledning (i sista omgången). Om BIF slår Kisa/Rimforsa håller de sin tredjeplats. Kunde faktiskt räcka för BIF med förlust om Malmslätt gör vad som förväntas. Vinner Kisa, eller det kan räcka med oavgjort om Liu slår Malmslätt vinner de serien och Malmslätt blir tvåa.

Det var mycket som stod på spel.

Tyvärr med de förutsättningarna har BIF dagen till ära ett återbud och några bortresta. Typiskt.

Anna blev kallad till innebandymatch så Ida tar på sig målvaktströjan. På bänken tar StålLotta ansvar tillsammans med Sofie som ställer upp trots knäskadan. Respekt.

Kisa kommer till matchen i hyrd buss och fyller laguppställningen med 16 spelare. Hmmm. I sedvanlig stil gnälls det på allt som går att gnälla på. Planen. Bollarna. Kisa är sig likt trots sammanslagningen.

Matchen börjar med rejält tryck från Kisa. Ida har, som en bra målvakt ska ha, stolparna på sin sida. På två minuter har Kisa bollen i vänster stolpe två gånger. Men inget mål. Intressant att se (kanske mer höra) Ida i mål. Så ska det låta om en målvakt på en fotbollsplan. 100 + för det Ida.

Första tio är det hårt Kisatryck. BIF darrar lite men i tionde minuten har Lollo ett bra distansskott som Kisas målvakt räddar fint. Minuten därefter en bra frispark av Lollo som målvakten har besvär med. Jaktfalk är framme och hugger efter retur.

Tyvärr så vänder Kisa spelet direkt därpå och får en hörna. Den resulterar i ett nickmål. Bra hörna och inget för Ida att göra åt. Kisas spelare blev allt för ensam och ohotad. Bara att nicka dit den.

Kisa fortsätter att trycka på. Båda lagen spelar bra fotboll när de har bollen. Matchen börjar bli allt mer och mer fysisk. Flera gånger på gränsen till fult och lite grinigt. Det märks att det är mycket som står på spel.

Här får Lina en frispark med sig efter att ha tagit ett jätteskutt vilket resulterade i att det såg ut som en rejäl fällning från nummer 11 

I matchminut 16 får BIF ett bra läge. Tyvärr tar skottet på Jaktfalk som därefter blir nerköttad ganska tufft i straffområdet. Ingen straff men klart på gränsen. Domaren skulle komma att få mycket att göra. Direkt på läget har BIF en bra hörna men bollen vill inte in.

Även i 25:e är det nära mål för BIF:s del då Sjösvärd har halvvolleyläge. Men som sagt tidigare, bollen vill inte rulla in.

Mellan 15:e och 25:e är det BIF som spelar bäst och mest inspirerat. Nu är det tryck på Kisas planhalva istället. Bra attityd från de vita och nu darrar istället Kisa.

Den andra delen av halvleken står matchen och väger. Inga direkta chanser. Vi på läktaren fick hjärtat i halsgropen då Melander får en dansk(Kisa)skalle i bakhuvudet. Vi har den förra hjärnskakningen i färskt minne. Men båda spelarna kan fortsätta. Kisa blir allt grinigare och fulare. Lagledare och tränare ingår tyvärr också i den griniga stilen.

Melander blir straxt därefter fult och onödigt fälld när hon inte deltar i spelet. Hon får gå ut för omplåstring en stund. In kommer StålLotta.

Kisa avslutar halvleken med att ta tag i taktpinnen igen men 0-1 i halvtid.

 

En allt grinigare match.

Kisa inleder andra bäst. Bra tryck på BIF de första tio. BIF har i och för sig ett bra frisparksläge straxt utanför straffområdet. Lollo lägger upp bollen. Perfekt Lolloläge med vänstern tycker vi vid sidan av. Alla, inklusive Carro verkar det som, blir överraskade när hon kortpassar till Carro som har riktigt bra läge med öppet rakt in mot mål men hon får ingen bra träff.

Kisas fula spel och griniga attityd verkar mest få till effekt att BIF blir extra taggade. Ingen viker ner sig och fortsätter ändå försöka spela fotboll.

Efter ett bra och långt BIF-anfall går bollen ut till Jojjo på vänsterkanten. Hon drar på en riktig snedträff som istället för att gå på mål blir en hög pass mot målvaktens bortre stolpe. Jaktfalk visar sitt adelsmärke och bara trycker in bollen i kamp med både back och målvakt. Power. 1-1. Kisa verkar i chock.

BIF fortsätter spela bra. Kisa däremot verkar pressade och tappar spelet lite. Matchen står och väger. Mest fördel BIF just nu. Bägge lagen visar att de går för vinst. Vilket lag ska vinna eller förlora på det undrar vi vid sidan av?

Vi får ett spelavbrott vid 35 min. Kisa verkar ta tillfället och prata ihop sig. De tar därefter tag i spelet och hittar trycket. Ida får göra två avancerade räddningar. En enhandsräddning på en farlig hög boll och en där en motståndare kommer in bakom backlinjen och Ida går ut, står upp som en modern målvakt ska och bara väntar ut avslutet som kommer rakt på henne och bollen styrs bort från farligheter. 

 Ida räddar bollen medan Melander och Sjösvärd ser allmänt rädda och kissnödiga ut

Ett sista bevis på Kisas fula spel får vi 45:e då en kisaspelare springer på Ida långt efter att hon tagit bollen med kontroll. Solklart rött kort men domaren nöjer sig med gult.

Lollo får under slutminuterna chansen att avgöra matchen. Bra skottläge straxt utanför straffområdet men bollen lyfter lite i den starka motvinden.

Matchen slutar 1-1. Får väl betraktas som rättvist över matchen. Tyvärr visar det sig att Liu slog Malmslätt (4-3) vilket innebär att Kisa vinner serien på bättre målskillnad. Liu går därmed upp på tredje på bättre målskillnad än BIF. Surt på många sätt.

En rafflande sista omgång där alla fyra topplagen bytte platser. Kampen om seriesegern avgjordes på målskillnad. Kampen om bronset likaså.

Ett försök till sammanfattning av säsongen efter att ha diskuterat med några supportrar. Dagens match visar laget positiva sidor och styrka. En riktigt bra attityd. Allt bättre fotboll varefter säsongen gått. Kul att se att de ”nya” unga tjejerna tar plats spelmässigt, fysiskt och attitydmässigt. Vi kan kanske se ett framtida problem också under den sista delen av säsongen. Lite ont om spelare och hur är det med målvaktsfrågan?

Tommy ska ha en eloge för den spelidé som nu är glasklar. Otroligt positivt med ett så spelande lag. Inga höga tjongbollar här inte. Lagets starkaste del måste vara målvakt, backlinje och det defensiva jobbet från mittfältet. BIF har släppt in mycket färre mål än övriga topplag. Tyvärr har de gjort nästan 20 mål färre än Kisa. Det fäller avgörandet i det långa loppet. Ska man försöka se något positivt i detta att bränna chanser så måste väl det vara att för att kunna bränna chanser så måste man skapa dem och det har laget helt klart gjort. Om ni sätter hälften av de chanser ni skapar nästa säsong så vinner ni serien. Det är positivt (ser faktiskt redan fram mot det).

Men snyggt och trevligt att se laget spela sig upp genom lagdelarna, från en mycket aktiv målvakt och upp vidare utmed kanterna och sedan in mot straffområdet. En del av matchen mot Lotorp var magisk. Ta med er den in under vintern.

Då var säsongen 2014 slut. Ja vad ska man se fram mot nu då på helgerna? Kanske futsalserie?

Tack för underhållningen (och smörgåstårtan som jag försöker att få i mig medan jag skriver).

Smörgåstårta från Östenssons och sponsrat gofika från Kaffeteriet, så toppen!

/Fredrik

Megatack Fredrik för dagens matchreferat! Och tack till alla som har skrivit på bloggen under den gångna säsongen. 

Den här matchen var nog en av de roligaste och en av de tråkigaste matcherna under hela säsongen. Det var härligt att se hur alla kämpade, att vi aldrig gav upp. Vi vågade gå in ordentligt i närkamprna och, trots en nygammal målvakt, passa till målisIda och även trycka upp laget. 

Idag ska jag vara så tråkig att jag bjuder in alla till korvfest! Det går verkligen inte att bara ta ut delar av laget som gjorde en bra insats idag, alla gjorde en strålande insats! Jag vill däremot ge en extra eloge till Ida som inte har stått i mål sedan 2010 och nu hoppar in och bara äger! De gamla målvaktstakterna tycks sitta i ryggraden. 

Jag hade det otroligt svårt att välja ut ströis till den här matchen. Men efter att ha samtalat lite med delar av juryn så kom vi fram till att det blir en delad ströis dagen till ära. Ströisen går till Carro och Jojjo. Carro var inte lite förbannad under matchen. Hon visade temperament och  några håda tacklingar. Jojjo var allmänt tuff och gick in i närkamperna. Hon fick både en, två och tre smällar på fötter och ben men backade inte, så bra!

Jag vill avsluta med att berätta hur otroligt stolt och glad jag är över att få spela i det här laget. Det har varit en ära att under säsongen fått bära kaptensbindeln på min arm. Att vi har spelat en hel höstsäsong utan att förlora en enda match och att vi har släppt in minst mål av alla i hela serien är bara så himla sjukt. Vi har även i år fått byta runt i målburen och även på andra positioner och trots det så är vi så sjukt bra! Precis som vi konstaterade efter dagens match så tycks vi ha en sjukt bra lägstanivå! Tack för att ni alla är så underbara!

 Lotta, Jojjo och Sjösvärd hann inte vara med på bilden..
 
/Melander

Inför sista matchen för säsongen

Först och främst vill vi be så hemskt myckt om ursäkt för att vi inte har skrivit något på bloggen om söndagens match mot Oldgirls. Om jag ska vara ärlig så hade jag inte en tanke på det förrän i slutet av matchen. Hur som helst så vill vi tacka Oldgirls för en riktigt rolig match med tufft motstånd och några fula knep här och var. Nu förväntar vi oss att ni spelar damfotboll nästa år ;)
 
På söndag är det dags för säsongens sista match då Kisa/Rimforsa står för motståndet. Det jag minns av förra matchen var att det var väldigt varmt ute och Tommy ville inte ens vistas i solen utan sökte sig förgäves till skuggan på den öppna planen. Hela laget var trots värmen väldigt fokuserade och taggade. Om jag inte minns helt fel så var det i den här matchen som våran press började visa sig på allvar. Vi gick på direkt och lät dem inte ha alls mycket tid med bollen. Detta ger utdelning och vi får tag i bollen samtidigt som Millan löper sig fri på högerkanten och drar ett långskott in i mål. Efter en frispark lite snare in i matchen får Jaktfalk tag på bollen och stormar in i straffområdet där hon blir fälld och vi får en rättvis straff. Vår första straff för året och vi hade ingen aning om vem som skulle ta den men Tommy ropade helt säker att det var Carro som skulle ta den. Hon klev fram och sköt in den i mål och det stod nu 2-0. I slutet av halvleken får Kisa/Rimforsa tag på bollen och skjuter in den i mål på något vänster. I andra tycks vi ha haft några riktigt bra lägen som vi tyvärr missar. Vi har även ett par offsideblåsningar mot oss som inte alltid var offside vilket irriterade Millan som snacakde till sig ett gult och nästan ett rött. Även Sjösvärd fick ett gult den här matchen efter en tackling. I mitten av andra halvlek i en stökig situation med en offside som domaren inte blåser för gör Kisa/rimforsa sitt andra mål för matchen. 2-2. Lite senare får de en frispark som vi tyvärr rensar till en motståndare och de gör sitt tredje mål. 2-3 och så blev även slutresultatet. Jag har för mig att detta laget och tränarna inte var de trevligaste att möta men att det var en mycket trevlig dam (enligt Tommy) bjöd på nybakta bullar och kaffe. 
 
Imorrn gäller det alltså. Vi kan säkra våran tredjeplast, som var ett utav de målen vi satte upp i våras, eller riskera att komma fyra beroende på hur många poäng LiU tar mot Malmslätt.
Tyvärr så hörde jag i tisdags att vi hade ett stort bortfall däribland både SS och Emmaså vi har ingen målvakt vilket kan bli väldigt intressant. Men vi har ju visat tidigare att vi är ett starkt lag även om ett flertal är borta så det hoppas jag är lugnt! Bara vi vågar gå på direkt, spela vårt spel och ger allt vi har så ska vi vara nöjda med den här matchen.
Den starka duon
 
Matchstart 12.00 på Bergvallen
Be there or be square
Efter matchen väntas ett gästblogginlägg från en person som verkade väldigt taggad när bloggen tog kontakt med denna. Det känns så himlans bra att ni supportrar vill ställa upp och skriva bloggen, den vore absolut inte lika kul utan er!
 
Så imorgon visar vi Kisa/Rimforsa ett gott exempel på hur ett hemalag ska bete sig och vinner matchen fair and sqaure. Imorgon ska vi kämpa järnet, det är sista matchen hörreni! NU KÖR VI ÄNDA IN I KAKLET!
VINNA HANDLAR OM VILJA!
Jag är fart.  ~Blixten McQueen
 
 /Melander

Zeros hemma

 Lite uppvärmning innan matchstart, Ida kör balettstyle
Den starka bänken. Rosanna, Sofie och Mallan började på bänken och i andra halvlek kom även Sjösvärd till matchen efter att Sjösvärd d.ä. kört race hem från Göteborg. (Smygreklam för fRosses syns i bakgrunden)
 
Gröna börjar med boll och har solen mot sig. Borensberg tar det lugnt men håller sina positioner. Zeros får tyvärr ett par gratis bollar på mitten men försvaret tar tufft tillbaka bollen. Lollo hade många fina löpningar på kanten och efter en fenomenalt bra pass av Herminator skjuter hon in bollen i 5:e minuten. 1-0, en bra start! Några minuter senare är Herminator uppe med två motståndare och målvakten för en kamp och det var rysligt nära att bollen gick in igen... Herminator lägger vid ett annat läge ut bollen till Lollo som får ett fint läge, men tyvärr hamnade bollen lite för högt upp över mål. Efter 15 minuter får Emma, dagens vassa målvakt, bollen på sig och räddar första bollen men Zeros kommer på returen och får in den. Det står nu 1-1. Zeros får lite senare i matchen en frispark, en av många denna match, där vi är först på boll och den kommer upp till Jaktfalk på topp som tar sig lite närmare mål och skjuter men den vill inte in, inte ens på returen tyvärr. Sofie kommer in på vänsterkanten och ska bara spela i någon minut så att Jojjo hinner andas, vi vill inte riskera för mycket med Sofies dumma knän. Efter 30 sekunder på planen får hon tag i bollen och skjuter från sin kant i 36:e minuten och den går in! Känns bra med 2-1 i halvtid, om de fortsätter behålla bollen men taggar till lite mer och mer tryck på bollarna där fram så att målen sitter. Då kommer det här sluta bra.
 
 
Andra halvlek fortsätter tyvärr lite osäkert, bollen ligger i stort sett bara på vår planhalva. Som tur var finns dagens lagkapten Carro som skjuter bort den i några fall och Emma får göra ett par räddningar. Till slut flyttas bollen upp och forwarden Rosanna som gör sin debut idag är i många fina kamper och fintar sig förbi men bollen vill ändå inte in. Det är inte något tryck från något utav laget utan de håller sig i mitten i nästan hela andra halvlek.
 
Ebba och Engla som var 2 utav bollkallarna dagen till ära hälsar att Borensbergs målvakt och alla Borensbergs utespelare äger!! Kan inte annat än att hålla med.
 En utav de 4 grymt bra bollflickorna
/Becca Wahlström
 
Tack så mycket Becca! Nu kanske det är några som undrar vem Becca är egentligen? Joo hon är en som brukar sitta och kolla på alla våra hemmamatcher och drömma sig tillbaka till sin egen tid på fotbollsplanen. Hon har spelat fotboll från barnsben men var tvungen att sluta när hennes knän gick sönder 2010. Hon sa efter matchen att hon saknar allt väldigt mycket och har flera gånger velat hoppa in och spela. Det var även hon som var pressfotograf under ÖV United-matchen hemma i våras.
 
Jag kan väl säga som så att jag är imponerad över Rogga, Tommy, Millan, Erika och alla supportrar som vecka efter vecka kollar på när vi spelar fotboll och detta utan att bli helt till er. Jag kan väl säga som så att jag lika gärna kunde ha varit med och spelat idag för jag vilade inte direkt hjärnan med att kolla på. Jag stod upp, slängde mig på marken, och hoppade upp & ner av nervositet, och detta står ni ut med varje vecka? Ni borde få ett stort fett pris!
 
Idag var det inte den bästa matchen som vi spelat men i och med att det var många nya positioner så är det okej. Lite korv med tillbehör hör ju alltid till match och ska även idag delas ut

Dagens korv går till Lina som gjorde en finfin insats på mittbackspositionen och fullföljde hela vägen. Lite irttitation märktes av och det verkar bara göra dig ännu mer taggad och envis. Syntes flera gånger att du var sugen på att smita upp och göra lite mål, härligt!
 
Brödet får dagens målvakt Emma som gjorde en strålande insats. Att inte ha sått i mål på ett år och inte varit direkt jätteaktiv inom fotboll överlag men ändå komma in och göra så bra ifrån sig med några riktigt snygga räddningar. Grymt jobbat!
 
Ketchupen får Sofie som är inne i knappt 2 minuter och på den tiden hinner göra ett kanonsnyggt mål för att sedan komma ut igen med ont i knäet. Matchens hjälte som visar att man inte behöver ha för mycket tid i rampljuset för att avgöra!
 
Senapen går till laget nykomling Rosanna som kommer in som forward och det första du gör är att enkelt ta emot bollen och lägga ut en skitsnygg pass ut på vänsterkanten som resulterar i ett vasst läge. För att sedan fortsätta med fler snygga mottagningar och drivningar. Så himla bra debutmatch!
 
En ströis ska som vanligt delas ut och dagen till ära går den till Jojjosom gjorde en sjuk tackling i andra halvlek. Kom rusande som en noshörning och dundrade in i motspelaren. Detta var en utav få gånger som ströisJojjo kom fram under matchen. Det konstaterades från bänken flera gånger under matchen att du var förbannad vilket märks ganska tydligt i dina närkamper. Lite fult spel ibland med armdragningar och liknande men även det där snygga tuffa spelet som ger en ströis. 
 
På tisdag tar vi en liten paus från träningen och kör på torsdag igen! 
Bra jobbat idag och vilken publik vi hade, stor publik är alltid lika kul!
 
/Melander