VINST MOT STUREFORSARNA

Soligt, varmt, blåsigt, vindstilla, regnigt, mulet, ja, allt detta härjade under söndagens tuffa 90 minuter på bergvallen den 28e maj. Det var minst sagt svettigt ute men vi preppade med massor vatten samt vattenhinkar utplacerade, skönt. Vi skulle möta Sturefors som har, enligt papper, spelat bra och vunnit många matcher men vi lät oss inte påverkas av det utan njöt av att få spela på hemmaplan med våran, som vanligt, stöttande publik. Under söndagens match hade vi ingen mindre än fantastiska och saknade Rogga som hjälpte oss med matrialandet vilket vi är så tacksamma för och vi alla hoppas att det inte var sista gången;)
 
Matchuppställning såg ut på följande:
 
Anna
Sofie Malin Carro Lisa
Emelie Annelie Ida Ellen
Herman Erika

Bänk: Tove och Alma
 
 
Matchen blåstes igång 18.00 av Herman och Erika som pressade men inte allt för högt då vi blivit beordrade av Ibbe att spela med lågt försvar. Första halvlek var rätt tuff, de hade hög press vilket gjorde att vi inte kunde vända spelet på backarna som vi annars brukar sätta fint. Trots pressen från Sturefors sida lyckas vi ändå ha övertaget av halvleken och med rätt goda chanser både från Herman och Ellens håll. Från första minuten höll vi en hög intensitet och man kunde se på varenda en i laget att vi var revanschsugna men mycket mer än så skedde inte i första halvlek, den slutade med 0-0.

Från att ha varit soligt och vindstilla började det plötsligt blåsa upp och det hade blivit mulet. Det var nästan så att man frös lite när man skulle hoppa på nästa halvlek. I nionde minuten gör Herman ett inlägg vilket medför till en rörig situation framför deras mål men Erika lyckades tillslut sparka in bollen och ställningen blev 1-0 till oss. Vi blev självfallet extra laddade av målet och fortsatte hålla god press och lyckades få ytterligare ett par till lägen men det får även Sturefors. Efter ca 10 minuter in på andra halvlek byts Carro ut varpå jag flyttas ned till mittback tillsammans med Malin. Alma kommer in på höger yttermittfält och ellen går in på innermitt. Inte långt efter kom Tove in och spelade forward och var lika grym som vanligt och fick en del skarpa lägen, så roligt att se de yngre våga ta för sig så mycket! Trots byten hit och dit lyckades vi hålla en fortsatt god nivå på spelet.
 
 
I slutet av andra halvleken fick Sturefors både en farlig frispark samt ett antal hörnor men som vår grymma målvakt Anna lyckades stöta bort iskallt. Jag lär behöva tillägga att det var en spänd stämning under andra halvlek, framförallt mellan oss lagen men dessutom mellan domaren och båda lagens tränare(!) Stureforsarna tyckte vi spela fult och vi tyckte dem spela fult och domaren dömde frisparkar hej vilt.
 
En positiv och rolig sak under denna match var att vi, trots tröttheten, gav oss inte och vi visade ett aggressivt beteende som vi nött mycket under våra träningar. Roligt när det händer lite på planen och att man känner i kroppen efter matchen att man har fått kämpa, extra gött att kamma hem 3 välförtjänta poäng dessutom.
 
Ciaooo// Anniebannanie
 

BIf vs BIF

Söndag 14 maj, men också första BIF-dagen någonsin och det var dags för Boxholm att gästa Bergvallen som vad jag förstår är lite grusig och tovig men som dagen till ära ser rätt så kortklippt ut! Vi brukar ha vissa svårigheter mot Boxholm som i princip varje år vi spelar mot dem bjuder på det mest köttiga motståndet.

Matchen drar igång och Boxholm börjar med högt tryck och får under de första minuterna flera hörnor med sig och håller sig kvar och skapar farligheter på vår planhalva alldeles för länge utan att vi får tag i bollen. Rune frågar efter medicinväskan och under ett par sekunder i femte minuten när jag tittar mot avbytarbänken för att hitta väskan passar Boxholm på att göra ett snabbt mål, 0-1.

Boxholm fortsätter att hålla och föra spelet. Vi slarvar i passningar, pressen och känns inte riktigt på tå i början. I tionde minuten får vi äntligen fast bollen på deras planhalva. Erika som idag spelar vänsterback gör en kanonkrossboll till Ellen som kommer löpande på högerkanten, hon kan kontrollerat passa in bollen mitt framför mål där Sjösvärd elegant kan bredsida in bollen i mål, 1-1, härligt!

Nu känns det lite lugnare ett tag med mer köttande i mitten av planen tills Boxholm får ett kontringsläge med fyra spelare mot två, Melander går upp för att stöta men Boxholmsspelaren får med sig bollen förbi men sumpar som tur det läget. I artonde minuten får de ett till kontringsläge som leder till ett friläge, Anna rusar ut men den här gången går bollen via Annas ben in i mål, 1-2. 

I tjugonde minuten får vi vår första hörna som Erika slår fint och som studsar framför mål, lite kaos i straffområdet och till sist är det Herman som skjuter bollen mot mål men utanför. Direkt efter får Boxholm en hörna, farlig men ingen utdelning. Spelet står nu och väger lite med ganska mycket långa bollar fram och tillbaka, inte helt bloggvänligt. Vi börjar i alla fall hitta först in i situationerna men Boxholm vinner varenda andraboll och då är det inte lätt att få tag på bollen och börja spela. I trettionde minuten får Boxholm en frispark i ett ganska farligt läge, de gör en kort variant med en passning in mot mitten av planen men inget mål. Melander slår sen en fin passning från mitten av planen upp till Sjösvärd vid straffområdet som inte riktigt får med sig bollen.

Vi har mycket spel mot oss, vi känns rätt stressade och får inte riktigt tag på motståndet. Boxholm får ytterligare ett kontringsläge som mynnar ut i en hörna. Annelie drar hur som helst sen matchen första fina kommentar till domaren efter flera misstänkta handssituationer ”domarn, kollar du eller?” och det hoppas jag att han gör men ibland kan man undra! Det sista som händer i första halvleken är att Boxholm får iväg ett skott mot mål, Anna slänger sig och landar helt fel på sin axel och bollen rullar in i mål, 1-3. Anna ligger kvar och domaren blåser av halvleken, det här känns inte helt bra, och Anna kan såklart inte spela mer idag.

Jag vet inte vad som togs upp i under pausen men det känns som att vi kommer ut mer taggade inför andra halvleken och spelet drar igång. Anna har som sagt fått gå av, Ida fått hoppa in i mål, Alma in som vänsterback då Erika har benhinneinflammation och Tove upp på topp. Efter femtio minuter kommer Tove springandes mot mål och målvakten i Boxholm rensar bollen rätt på Tove som så när sen får en tå på bollen men försvararen kan rensa innan hon hinner peta in den i mål. Det kommer sen ett långt inkast från Herman som Annelie nickar men som tyvärr går utanför. Vi börjar få lite mer tryck på dem i början av andra och det känns lite bättre, inget skönspel men mer köttande på deras planhalva. I sextionde minuten gör Melander en fin brytning men får lite ont i foten, inget hon inte är van vid och ställer sig såklart upp och haltar vidare. Det hela mynnar ut i en hörna för Boxholm som leder till totalt kaos i straffområdet men vi lyckas tillsist rensa. Boxholm får sen tillbaka lite tryck, vi tröttnar lite och orkar inte riktigt hålla upp laget och de får stå och spela alldeles för långt ner på vår planhalva för att det ska kännas tryggt för oss på bänken. Sen får vi får en frispark i sextiofemte minuten som inte riktigt når fram till straffområdet och de rensar bort bollen. 

Nu värmer Sara upp och verkar riktigt taggad på att komma in, det gillas starkt! Hon kommer in i sjuttionde minuten istället för Emelie som yttermitt. Thomas som sitter bredvid mig på bänken börjar plötsligt gestikulera, ropa och sparka i luften så fort Sara kommer i närheten av bollen, ganska underhållande för mig och plus i kanten till dig Thomas för engagemanget! Jag vill också å anonyms vägnar på bänken även passa på att framföra ett kort meddelande till alla som har bollen på offensiv planhalva runt straffområdet, ”för f*n ta skottet” istället för att passa! Vi ska, ni vet, tydligen våga vara egoister.

Tillbaka till matchen, Vi håller oss lite mer på deras planhalva och Herman tar ett par långa inkast som vi inte får någon utdelning på. Vi kämpar på och tar hemjobbet men Boxholm får straxt efter det ett friläge men hon skjuter högt över mål. Vi har nu arbetat oss in i matchen men vi hittar inga rena målchanser. Bollen hålls kvar på vår planhalva och tyvärr får Boxholm sen turligt med sig bollen förbi våra försvarare och blir fri med Ida men den här gången missar de inte, 1-4. Kort därefter får Boxholm en hörna, den slås ganska långt men en Boxholmsspelare får huvudet på bollen och den seglar in i mål, 1-5. Sara får sen med sig bollen på vänsterkanten, avancerar och passar in mot straffområdet där Herman får med sig bollen och kan som det ser ut från bänken bredsida in den i mål men drar på ett hårt skott som går förbi målet. Alla vet ju att det är mycket roligare att skjuta hårt!

Spelet går lite fram och tillbaka igen utan något direkt spel från vår sida. Bollen befinner sig i vårt straffområde och Ellen har en närkamp med en anfallare, vad jag kan se från bänken håller hon fast boxholmsspelaren en aning (läs ganska mycket) och deras tränare blir rätt sur och skriker nåt om att det borde vara straff varpå Annelie drar kommentaren ”domarn dömmer, chilla”, klockrent! Vi får sen en hörna i åttioåttonde minuten men den blir inte farlig, vi får dock tillbaka bollen på mittplan och Ellen dribblar enkelt av 4 Boxholmsspelare och skär in mot mål i straffområdet, skjuter vad jag tror är en tåpaj som tar i bortre stolpen och ut, synd! Annelie blir sen kapad och vi får en frispark i bra läge som Lisa slår, Annelie nickar men i famnen på målis och där blåser domaren av matchen.

Extraplus till Sara och Tove som kommer in, ger 100% och köttar järnet och såklart en guldstjärna till Ida som ställer upp och står i mål när det krisar!

Lite såhär känns det efter matchen. Men nu ser vi framåt mot nästa match, då ska vi ta med oss 3 poäng hem!
Tränarna går av planen efter en tung förlust men alla grejer glömdes visst kvar på avbytarbänken!

Nästa match måste vi vara först på både första och andra boll och försöka lugna ner oss lite och få igång passningsspelet för det kändes väldigt stressat under delar av matchen.

Vi kan väl säga att det inte var våran bästa match men vi får ända ta med oss att vi höjde oss i andra halvleken och det är imponerande även om en förlust alltid är surt!

/Lollo

Jag måste medge att Erikas idé är helt fantastisk! Att låta olika personer ta hand om bloggen varje gång gör bloggen så mycket roligare! Eller hur? Riktigt bra skrivet Lollo! Tråkigt att du inte själv kan vara med och spela, men gött att du liksom ändå är med! Och riktigt snygga bilder också (förutom den näst sista kanske...)

Jag har väl egentligen inte så mycket mer att tillägga. En trist match som inte blev som vi tänkt oss. Men vi lyfte oss något i andra halvlek och ger inte upp! Nu tar vi som, Lollo skrev, nya tag inför Mjölby då jag tyvärr inte kommer kunna vara med men jag hejar som en tok på er! Remember what they said last year? Visa att ålder bara är en siffra och åk hem från Mjölby med 3 goa poäng!

/Melander

Kisa - BIF

Äntligen kommer det efterfrågade och efterlängtade blogginlägget som dessutom är mitt första. Efter alla påtryckningar och efter att under åren följt ”Fajsrajp” känner jag en enorm press men… Jag gör som världens bästa damlag. Knyter nävarna och köttar igång med liv och lust.
Håll i hatten för här kommer referatet från holmgången i Kisa söndagen den 7:e maj.

Vi åkte till Kisa inställda på att det förmodligen var ett vasst lag vi skulle möta i andra omgången. Att vi dessutom skulle få klara oss med en avbytare i första halvlek eftersom Erika skulle ansluta senare, gjorde inte saken bättre. Det visade sig dock att Erika lyckades fixa till det och kanske muta sin arbetsgivare så hon dök upp till matchstart. Nu hade vi två avbytare!
bbe valde att börja med en 4,2,3,1 uppställning.
Startelvan såg ut enligt följande:

Målvakt: SS

Backlinje: Lisa    Carro     Melander   Ellen                                                                                        

Defensivt mittfält: Annelie        Ida

Mittfält: Sjösvärd     Bartis    Emelie

Forward: Herman

 

Bänk: Alma och Erika

 

 Herman känner hopp inför matchen!
 
Carro och Emelie följer Ibbes råd 

Domaren blåste igång matchen och vi satte direkt hög press och förde spelet. Efter några minuter får vi en hörna från vänster som tyvärr trots bra kvalitet slutade resultatlös. Emelie gjorde ett kanonjobb på sin kant och hade en del fina väggspel med Herman. Vi fick även tidigt en frispark med oss högt upp i plan som även den blev resultatlös. I egenskap av materialare och bloggare lutade jag mig tillbaka fyllde upp lite mer kaffe från termosen som Kisa serverat oss i båset. Det här såg riktigt bra ut. Vi för matchen, hittar varandra, sätter hög press och skapar. Det är ju precis så som Ibbe sade till tjejerna innan matchen.

Glädjen varade i ungefär tio minuter. Plötsligt kommer Kisa in på vår planhalva får med sig en frispark högt upp som blev till en hörna och strax därefter ytterligare en hörna. Denna hörna är en kort variant ut till en Kisaspelare som skjuter strax utanför. En lättnads suck från oss alla och jag börjar fundera på vad som hänt. Det som började så bra! Kisa fortsätter att föra spelet och får i 16:e minuten en frispark från 30 meter. Bolleländet dalar ned vid Annas vänstra stolpe där en Kisa spelare når den först med en tåspets. 1-0!!!

Nu följer en period där mycket känns avigt. Vi får inte till det. Passningarna hittar inte rätt adress, vi får inte första och andra bollarna med oss. Tjejerna sliter och drar men det känns som att bollen inte vill rulla vår väg. Vi får helt enkelt inte till det. Ellen har ett bra skott, Herman en nick på hörna från Bartis, Emelie hittar Ellen som sånär lyckas få in bolluschlingen men som sagt… bollen rullade inte vår väg och Kisa får jag väl trots ett blåvitt hjärta och enögd blick erkänna förde spelet.

Vid en milt sagt tilltrasslad situation i vårt straffområde och efter en misslyckad rensning hamnar bollen hos en Kisaspelare som förvånad kan konstatera att här var det bara att bredsida in bollen i tom kasse. Fram till halvtidsvilan fortsätter vi att kämpa men får inte riktigt till det.

Med lite hängande huvud gick spelare och materialare mot omklädningsrummet. Nu kommer Ibbe att skälla utav… Som tur är så är Ibbe mer klarsynt än materialaren och konstaterar klokt att målen är så kallade skitmål. Vi har haft en del bra situationer som vi kunde fått utdelning på. Viktigt nu att inte hänga med huvudet utan att tro på det så grejar vi detta.

 Rune var glad och taggad!


Vi gick in i andra med 4-4-2 uppställning. Erika ersätter Ellen på backen. Bartis tar höger kanten och Herman fortsätter på topp nu tillsammans med Sjösvärd.

Andra halvlek började mycket bättre än första slutade. I 48:e minuten kommer en lång inspark från Anna som snyggt nickskarvas av Sjösvärd över backlinjen till en Herman som det sånär blir resultat på. Vi är på G. Erika har kommit in spelsugen och skottvillig. Försöker sig på skott som inte är helt ofarliga. 4-4-2 verkar vara melodin tillsammans med Ibbes peppande i halvlek. Vi kan vända det här. I 50:e minuten kommer Kisa på sin höger kant. Emelie sätter press med understöd av Carro. Kisa spelaren kommer till slut förbi Emelie men det är ju lugnt för Carro har koll på läget. Den fumliga Kisa spelaren snubblar på Emelies fot…Ingen fällning inget oschysst men det tyckte inte domaren som blåser frispark c:a 20 meter från Anna. Jaha hinner man tänka. Fattas bara att det blir ett skitmål till. Frisparkaren petar snett bakåt till en medspelare. Det blir till en sådan där förarlig hög boll som dimper ned över och bakom Anna! 3-0 i 50 minuten. Idrott är inte rättvist!

Nu visar detta grymma lag varför de är världens bästa damlag. Inte ett hängande huvud. 3-0 målet blev en tändvätska. Ingen jävlas med BIF damlag hur som helst.

Nu börjar pressen. Framförallt lyckas vi på vänsterkanten där Emelie håller till med understöd bakifrån av Erika.  Tillsammans med Sjösvärd och Herman är det ett vansinnigt tryck på Kisamålet. Det är en tidsfråga. Det blir en injektion till hela laget. Carro bryter högt upp och slår en macka till Sjösvärd som sånär lyckas peta in en reducering. Carro går ut och Ellen kommer in. Även Alma kommer in istället för Emelie som gjort ett hästjobb på sin kant. Ellen har inte varit inne länge förrän hon kommer ”the Ellen way” på sin kant och slår ett snyggt inspel till Sjösvärd som kommer med fart och JAAAAAAA ÄNTLIGEN. Domaren blåser för….Offside???? Helt omöjligt! Ok, vi är på gång. Vi fortsätter spela bra. Vi pressar och åstadkommer. I 66:e minuten slår Erika en frispark som dimper ned till Sjösvärd som så småningom mynnar ut i straff för oss. Vem ska slå? Ibbe och Rune försöker komma ihåg vem som var bäst på straffsparkstävlingen på träningen. El Capitano Melander tar tag i situationen och tar den. Ibbe och Rune hade nog diskuterat ännu annars. Oflytet hänger i. Kisamålisen chansar höger och lyckas tippa ut till hörna. Ännu en livsfarligt hörna från Bartis som dimper ned perfekt vid straffpunkten och skapar panik och skrämselhicka bland de gulsvarta. Men bollen vill bara inte in. Bytena fortsätter. Ida går ut efter ett gediget Ida-grovarbete på mitten. Emelie kommer in igen. Bartis går ned på backen och Turesson går upp. Nu ska bollen in! Nu blir det revansch på offsidemålet. Ännu ett Ellen-löp som blir till ett inlägg till Sjösvärd. Ser ut som en halv volley som äntligen hittar in utan offsideavblåsning eller annat. 3-1 i 75:e minuten. En kvart kvar. Vi har ett vansinnigt tryck. Kisa står på hälarna och slår ifrån sig. Vi kan vända det här! Vi fortsätter att spela bra. Bollen hamnar hos Erika som har yta 20 meter rakt framför Kisas mål och kan ta tid på sig. Ett sådant läge tackar Erika för. Tyckte mig kunna skönja ett leende och jag bara visste att ”Den här sitter” och visst gjorde den. 3-2. 9 minuter kvar. Om det var vansinnigt tryck innan så blev det inte mindre nu. Till och med Anna är med långt upp i banan och tar offsidefrispark. I 90:e minuten får vi perfekt Erika-läge. En klockren frispark precis utanför straffområdet rakt framför Kisamålet. Domaren blåser men inte för frispark utan han blåser av matchen!!! Behöver nog inte nämna att Kisaspelarna ska tacka sin lyckliga stjärna för de tre poängen och det märktes att de nog höll med om det också. Som sagt innan…. idrott är inte rättvist.

 Bartis laddar inför en av många fasta situationer

Det ska bli riktigt gött att förhoppningsvis möta Kisa på Bergvallen i höst. Vi tar med oss framförallt spelet i andra halvlek, lagmoralen, och att vi ger aldrig upp, till nästa match. Jag åkte i alla fall hem från Kisa stolt över förmånen att få vara en del av BIF dam.

Over and out från förstagångsbloggaren

”Pappa Bartis”

Materialare och supporter

Alltså wow! Blir ni inte lite tårögda när ni läser det här inlägget? SÅ bra! Jag kan inte annat än hålla med Pappa Bartis i hans sista mening, jag är stolt över att vara en del av BIF dam. Dels över att vara en del av världens bästa damlag men även att vi har en sådan fantastisk stab och människor runt omkring. Trots att vi spelade borta i Kisa kom både föräldrar och andra för att heja och stötta oss. Ni anar inte hur mycket det betyder för oss!

Om ni kommer ihåg från förra inlägget så skrev jag att det skulle bli lite ändring här på bloggen. Det är nämligen så att varken Sjösvärd eller jag kommer skriva själva matchreferaten. Istället har vi gjort en lista på våra medspelare som var och en ansvarar var sin gång om bloggen. Riktigt roligt tycker vi då det blir lite nya insynsvinklar! Denna gång var det Bartis som fick äran och hon bad sin alltid så trogna fader att hjälpa henne. Så nästa gång kanske det är DU som skriver.

Jag tänkte dock försöka klämma in lite om vårtipset då jag missade det i det förra inlägget. Jag har fått in 66 tips! Inte riktigt lika många som förra våren men några fler än i höstas. I vinstpotten ligger därmed 1320 kr! Må bäste tippare vinna!

På söndag möter vi Boxholm hemma klockan 15.00. Konstig tid kanske vissa tycker men det har att göra med att det ingår i världspremiären av den så kallade BIF-dagen som går av stapeln på söndag. Start 12.00 och slut när vår match mot Boxholm är spelad. Vi är taggade till tusen på revansch efter söndagens orättvisa förlust och vi hoppas på en stor publik! Vi ses där!

 

/Melander