Borta mot Svärtinge

Ännu en match är spelad av Sveriges hetaste damlag och denna gång var det bortamatch mot Svärtinge, ett lag som vi inte alls visste mycket om. Dom är nämligen ett nystartat damlag för iår, trots det vann de sin serie i våras. Vi förstod att det skulle bli en tuff match och om jag ska erkänna var jag riktigt nervös innan matchen när jag insåg att vi bara hade kallat 12 st till matchen, varav några kom direkt från jobb och jag direkt från flyget. Vilket kanske inte är de bästa förutsättningarna innan en viktig match. Men tack vare våra underbara flickspelare fick vi ihop 14 spelare. Dessa var Tove och Jonna som straxt innan hade spelat match med sitt lag. Jag vil bara säga att ni är guld värda och att det är riktigt kul att se er kötta på planen!

Vi var en bil som åkte direkt till Svärtinge från Linkan (Jag, Sjösvärd, Malin och Carro). Så vi skulle alltså försöka hitta till planen på egen hand, vilket gick bra tillsist. Malin slog upp adressen på sin mobil men det visade sig att vi skulle svänga av till en väg som var avstängd så vi åkte lite fram och tillbaka. Tillsist hittade vi som sagt rätt och WOW vilken anläggning det var. Helt nybyggd (antar jag? Luktade iaf nytt) stor arena med konstgräs, nästan så att jag blev lite avundsjuk faktiskt….  Nog om det, förhoppningsvis kommer Bergvallen någongång också likna detta ställe eller?

Vi taggade som vanligt igång i omklädningsrummet med våren superduper spellista på spotify och innan matchstart kändes det riktigt taggat från alla. Vi marscherade ut tillsammans med motståndarlaget och domaren från omklädningsrummet och tillsist blåste domaren igång matchen.

Vi startade med följande uppställning:

                                          Anna

Lisa                      Sofie                   Malin                  Carro

Ellen                   Bartis                  Erika                   Emelie

                             Herman             Sjösvärd

 

Avbytare: Alma, Jonna, Tove

Svärtinge trycker på redan från start med mycket bollinnehav, passningar in och ut från mitten. De syns redan från början att det är ett mycket passningsskickligt lag som spelar runt bollen mycket inom laget. De hittade väldigt ofta in till deras spelare i mitten som sedan passade vidare, bytte kant och mycket mer. Riktigt duktiga spelare. Trots deras bollinnehav och löpande så kom de aldrig till några jättefarliga lägen, utan vi lyckades alltid stoppa dom i sista sekund innan de kom till skott. Det är så otroligt läskigt att stå där längst bak och se när det kommer fria spelare i mitten som har skottlägen, men på något sätt lyckas mina grymma utespelare alltid bryta eller stå i vägen så jag slipper försöka mig på en räddning *Stolt målvakt*. Om man ska summera första halvlek så skulle jag säga att Svärtinge hade mycket boll och rullade mycket, tog mycket löpningar men att de aldrig riktigt kom till bra lägen. Jag tycker vi kämpar på bra, det är sjukt jobbigt att jaga boll så mycket och att få springa från kant till kant hela tiden, stor eloge till er att ni orkar hela halvleken ut. Dock skapar vi ändå några lägen ett stundtals gånger som är vassa men resulterade aldrig i något mål.  Det kändes mest som att vi försökte lägga långa bollar på Herman som skulle ta sig förbi på egen hand, som hon många gånger klarade av. Svärtinge får 2 bra frisparkslägen nära mål, den första går över och den andra nickar Sjösvärd klockrent iväg. Första halvleken slutar alltså 0-0.

I paus tar vi upp att vi ska ha mer koll på deras innermittar som styr deras spel och se till att de inte ska få vända upp. Vi går in i andra halvlek med ny energi och humöret på topp och gör det vi ska, nämligen ligger tightare på deras mittfältare. Dessutom skulle vi lägga mer bollar ut på kanten som vi också gjorde riktigt fint. I början av 2:a halvlek lägger Sjösvärd en klockren löpboll till Herman som lätt tar med sig den i fart och rushar förbi sin back och skjuter en perfekt boll straxt över målvakten och den går i MÅÅÅÅLL! 

 

Vi fortsätter att ligga på i andra halvlek, stressar Svärtinge som helt plötsligt inte alls ser lika säkra ut i deras passningsspel. De slår felpass på felpass och vi skapar mer och mer lägen, bl.a Emelie som kämpar ute på kanten gång på gång och springer förbi backarna lätt som en plätt. Dock lyckas Svärtinge ibland komma fram och göra mig nervös där bak men fick ändå inget riktigt vasst avslut ändå. I slutet av matchen var vi riktigt trötta, men trots detta kämpar alla verkligen in i det sista för att försvara vår1-0 ledning. Däribland såg det ut som Bartis var sugen på lite intervaller i slutminuterna då jag såg henne springa som en antilop från höger till vänster, fram och tillbaka flera gånger om i maxfart. Det är så sjukt kul att se er verkligen kämpa trots att benen kramper, det är tack vare denna kämparglöd och vilja som vi har som vi vinner denna match!

Matchen slutade alltså 1-0 till Sveriges hetaste damlag som nu fortfarande toppar serien med hela 3/3 vinster.

Det är svårt att välja ut en specifik spelare som matchens lirare, då jag tycker att hela laget visar vilja och ger allt. Men som sagt, superduper tack till Jonna och Tove som ställer upp och bara kör så det ryker ute på planen, så himla kul att se att ni vågar ta för er. Det är ju också kul att se våran alldeles egna Herminator att näta denna match återigen.

Tack för mig, nu har jag gjort mitt första och förhoppningsvis sista blogginlägg i hela mitt liv.
Mvh Den nervösa lilla tjejen längst bak på planen. 

 

Slaget om BIF

Hej hopp, ja då var det dags för bloggade igen o denna gång är det min tur (Ellen) att blogga. Söndagens motstånd stod seriens köttigaste lag Boxholm för!
 
Inför match peppade vi varandra och var eniga om att vi skulle gå hem som det bästa Bif-laget idag, och vilken köttig match de skulle bli.
 
Dagens laguppställning:
 
                 Anna
 
Lisa   Malin Sofie   Jonna 
Alma   Ida Emmy    Emelie
       Sjösvärd Herman
 
Bänk: 
Erika E
Erika L
Ellen
 
Matchen började med ett högt tempo, med något böljade spel innan Boxholm tog över något. Vi har ett par lägen med bla Herman som skjuter precis utanför redan efter ett par minuter. Vår taktik för dagen är tydlig då vi backar hem och försöker att krympa ytorna som de annars brukar ta tillvara på. Vi gör en kontrollerad match en så länge och vi skapar kortare anfall och kontringar iform av Annas super utsparkar (iallafall utan solen i ögonen;))  i den 27 minuten sätter jag själv?? 1-0 till hemmalaget, Herman kastar ett av sina långa inkast mot straffområdet och där dyker bollen upp vid mina fötter efter mycket om och men.. Resterande tid är en ganska bra och kontrollerad halvtid för oss. Dock ska domaren nämnas, för vi skulle nämligen haft straff och kanske 2-0, Solklar hands. Men men.. Ibbe verkade iallafall hyfsat nöjd i halvtid och prio 1 var att inte släppa in något mål och i och med de vinna matchen! 
 
Andra halvlek drar igång o vi hade förberett oss på ett ännu mer taggat Boxholm som skulle gå för segern, och Anna skulle också få en hel del att göra i solen. Bla ett dunder skott hon lyckas boxa bort alldeles utmärkt. Boxholm fortsätter att pressa på men vi lyckas kontra i perioder i form av Herman o Erika E som ligger högt upp och hotar. Bla lyckas Herman kämpa till sig en hörna som Rune säger åt mig att ta? Våra fantastiska hörnläggare Erika och Emmy sitter nämligen på bänken.. Jag skjuter hörnan o inser att den visst inte blev så bra.. tills Malin lyckas  få till en riktig volleyträff och mål!!! 2-0 Malin med ca kvarten kvar.
Sista minuterna har Boxholm hög press på oss vi rensar mest hela tiden, tillslut blåser domaren o vi vinner matchen med 2-0 och kan stolt säga att vi var de bästa BIF laget efter matchens slut😀
 
 
Tycker vi får dela ut lite plus till Herman som orkar springa hur mycket som helst idag, till Anna som tar allt fastän med solen i ögonen;) och ett extra plus till Jonna som kommer in som yngst i laget och äger sin kant mot självaste Boxholm! 
 
/Ellen

BIF - Kimstad BK

Eftersom bättre sent än aldrig tyvärr verkar ha blivit mitt motto här på bloggen vore det synd att bryta den traditionen. Därför kommer här ett något försenat blogginlägg av en gammal bloggstofil, nämligen Sjösvärd! Något wierd känsla att presentera sig själv men det känns som det behövs nu när bloggen fylls av en massa spännande gästbloggare! Troligtvis det smartaste beslutet jag och Mellis tagit. Nåväl, dags att försöka minnas matchen.
 
Vi spelade alltså höstsäsongens första match i söndags borta mot Kimstad, Som vanligt är det alltid nervöst att spela efter ett uppehåll. Det finns frågetecken kring om vi tränat tillräckligt under sommaren, finns bollkänslan kvar, hur ska vi ställa upp och framförallt, hur är motståndarna? Det blir självklart extra nervöst att möta helt nytt motstånd. Vi hade dessutom en del comebacker, varav en som bestod av en gammal BIFare som efter två års tjat och en del smygträning valde att dra på sig fotbollsdojjorna igen, Erika Fiskis Lindgren!!!! Två träningar räcker när man har sån rutin och mittbackspositionen var given. Även Lollo var med i truppen för att testa foten på allvar!
Trots rutin krävs det lite coaching
 
Ibbe valde att spela 4-4-2 med mig och Herman på topp den här gången. Matchen drog igång och till vår stora glädje fanns flera av våra trogna supportrar på plats trots en bit att åka och ostadigt väder!
Bästa gänget
 
Matchen låg till en början och vägde och var rätt avvaktande. Efter en stund tog vi tag i spelet och hade en del lägen, varav Carro (som spelade yttermitt!!) passade på att dra iväg ett skott en bit utanför straffområdet som satt som en pärla i nätet! Härlig start och gött att få göra första målet för säsongen! Lyckan varade dessvärre inte länge, Kimstad lyckas kvittera efter ca fem minuter. Trots att det är långt kvar av matchen blev stämningen ändå lite besvärad och oron började krypa sig på. Dom fick energi och vi blev nervösa. Som tur var varade inte den känslen så värst länge, det såg Herman till! Jag minns inte riktigt målet men tror att det var Carro som spelade fram Herman som avslutar lugnt och tryggt. 2-1 och nu är vi på gång! I en trasslig situation lyckas jag skicka in en boll som är på väg ut till inspark för Kimstad in till straffområdet och vem står där och styr in den med huvudet om inte Heman? 3-1 och det resultatet håller sig till halvtid!
Glad målgörare innan målet :)
 
Trots ledning känns det ändå som att vi inte kan slappna av. Ibbe vill att vi ska försöka vara lite mer defensiva i andra halvlek vilket skiter sig rätt snart med mig och Herman på topp. Ingen av oss ville stå och avvakta utan jagade boll vilket kanske inte var rätt beslut såhär i efterhand. Kimstad har flera farliga lägen varav ett som faktiskt borde varit mål men på nåt sätt lyckas Anna med en fantomräddning! Hon springer ut, gör sig stor och räddar bollen med ena benet (lite som Danmarks målis i EM-finalen). Världsklass! Melander gör även ett par perfekta glidtacklingar i precis rätt läge, kul att se!
Nöjd Mellis
 
Vid ett tillfälle gör Herman en perfekt avvägd löpning mellan backarna, får en boll av mej som hon glidtacklar in i mål. Kvällens snyggaste om ni frågar mej! Big ups till Kimstad för deras fairplay och trevliga attityd, stämningen på planen var riktigt bra, förutom vid ett tillfälle när en back drar ner mej i straffområdet i ett friläge. Jag hinner inte uppfatta situationen men har fått berättat för mej att returen studsar ut, Kimstad står och avvaktar och då tar Ida tillfället i akt (akt, Aktner, see what I did there..?) och gör en lång löpning och dunkar in bollen i mål, precis lagom hårt den här gången. Vi har 5-1 och en riktigt glad målgörare!
Vid det laget kunde vi ändå känna att vi skulle gå därifrån med 3 poäng men det var lite tid kvar att utöka ledningen. Carro gör en fin löpning på högerkanten och lägger in en perfekt boll till mej som egentligen bara behöver ta till vänster bredsida men av nån anledning kopplar inte hjärnan utan den tycker att höger yttersida är ett bättre alternativ. Tur att vi redan hade vunnit matchen för bollen går utanför och vi kan konstatera att det förhoppningsvis var säsongens miss! Men men, what to do. Bara att skämmas och gå vidare.
Glatt gäng som tackar publiken
 
Summa summarum så vann vi med 5-1 och var riktigt nöjda med insatsen. Spelet var svajigt till en början men det var kul att se att vi kunde skärpa till oss och bli bättre. Tyvärr fick Lollo gå av efter ett kort inhopp, nu är det låret som bråkar! Synd för vi behöver dej! Hoppas benet mår bättre snart.
Nu laddar vi inför en av höstens tuffaste matcher mot Boxholm, hemma kl 18. Sist vann dom med 5-1 vilket inte ska upprepas. Tror dom flesta är brutalt taggade och sugna på en riktigt rolig match! Så vi ses i morgon på Bergvallen! Tack förresten till Rune för lite bild-boost!
 
//Sjösvärd