Kisa borta 22/9

 

Ännu en match spelad och det var inga mindre än Kisa som stod för motståndet. Även denna match var otroligt viktig för oss och det var bara att göra allt för att vi skulle få med oss 3p hem. 

 

Dagens laguppställning: 

 

Anna

Ellen Malin Lisa Lindgren 

Emelie lollo emmy filippa

Herman sjösvärd 

 

Bänk ida, lisa carlheim, alma 

 

 

 Sjösvärds rejäla blåmärke efter lotorpsmatchen<33 Redo att kötta igen! 

 

Första halvlek  drr igång vid 19.30  och det börjar lite svajigt, Kisa sätter hög press och har några farliga avslut. Vi vaknar till och försöker börja spela vårt spel med fina kombinationer som resulterar i fina skott utifrån från Bartis men kisas målis var vass där bak. Vi fortsätter sätta press men Kisa är tuffa både i närkampsspelet och i pressen. Det känns inte riktigt som vår dag idag och i 20e minuten lyckas Kisa peta in bollen och det står 1-0. Vi får fortfarande inte riktigt till det och missar fina frilägen framför mål. 

 

I pausen kastar Ibbe om i laget och jag går in på mittbacken tillsammans med Lollo(!!), melander blir topp och Alma går in på yttermitten. 

 

Efter ca 5min av andra halvlek fortsätter ibbe göra om lite ute på planen och lisa går in på mittbacken och jag får äntligen kötta på mittfältet igentillsammans med sjösvärd. Tror vi körde typ 4-3-3 taktik, blev lite rörigt där ett tag och man var ju rätt inne i matchen hehe =) Hur som haver! Denna konstellation har Ibbe gjort bra! Efter ca 30min anfall från vår sida klackar melander en riktigt schysst boll till Ellen som kommer i full fart och placerar bollen perfekt i högra hörnet 1-1. ÄNTLIGEN UTDELNING! Vi fortsätter ånga på och har hög press på Kisaspelarna som börjar bli stressade. Vi får 4st hörnor i rad och Lindgren får ett kanonläge med öppet mål men väljer att skjuta ner mig istället av ilska eller trodde väl att bollen skulle gå igenom… Herman och Malin får en hel del sköna passningar men ingen boll vill riktigt gå in och i slutminuterna typ 89:e får Kisa ett anfall och lycka göra 2-1. Matchen blåses av och vi tappade viktiga 3 poäng. 

 

Summan av kardemumman kan man säga att andra halvlek ägde vi matchen i 43min utan att överdriva. Hade vi varit med i huvudetoch i fötterna från start hade vi lätt fått med oss 3 poäng, men ibland är livet orättvist. Vi är inte riktigt bäst när det gäller tyvärr, men sånt är livet. 

 

Nu ska vi avsluta serien snyggt med vinst imorgon, söndag på bergvallen 12.00 så be there! 

 

 

Tack för mig, hej! / Zlatan

 

 

 

 

Match mot Lotorp

Nu har ännu en söndag passerat vilket betyder ännu en match spelad. Denna söndag gästades vi av Lotorp och dagen till ära skulle matchen spelas på B-plan.
Lotorp hade med sig tre poäng och vi hade 13 poäng. Vi var väl medvetna om att vi hade chans att ta tillbaka serieledning från Boxholm, men då behövde vi plocka med oss tre poäng från matchen.
 
Laguppställningen:
Anna
 
 Malin
Lisa Ida Erika L
 
 Ellen Lollo Bartis Emelie
 
Sjösvärd Herman
 
 
Avbytare: Sofie, Ellbrant, Filippa, Alma, Lisa Carlheim
 
Klockan 17 var det dags för avspark och Lotorp sätter igång och får snabbt tre hörnor på raken. Men det är lugnt, Borensberg räddar upp det. Det är mycket fight och slit men Borensberg försöker spela och trycker på mycket bra offensivt. Lotorp får en kontring som Anna lugnt tar hand om. Straxt därefter får vi en frispark emot oss som rinner igen hela laget, men Anna fixar även den.
Vi märkte snabbt att Lotorp tyckte om djupledsbollar. De slår en sådan som Melander nääästan når och på något lusigt sätt lyckas Lotorp sätta den i mål i 18e minuten.. 0-1
Nu blir Borensberg väldigt sugna på att ta igen, göra mål och visa Lotorp vilka som ska vinna. Borensberg trycker på väldigt bra och Sjösvärd får till ett bra avslut, men målvakten räddar. Borensberg fortsätter att trycka på men bollen vill inte in... Lotorp får en kontring och spelar snettinåtbakåt och sätter den i mål, MEN som tur är har domaren varit på sin vakt och innan blåst av för att bollen varit ute, så Anna får slå en inspark. Domaren blåser för halvlek.
 
I pausen snackar Ibbe bland annat om att vårt offensiva spel är bättre än på länge. Snart sitter bollen i mål. Det sker tre byten inför andra halvlek. Ida, Erika L och Lollo får vila och in kommer Ellbrant, Filippa och jag (Sofie).
Andra halvlek sätter igång och Ellbrant är snabbt igång och försöker få in bollen i mål, men målvakten får tag på bollen. Lotorp får en kontring som Melander är påväg att ta men halkar (gräset försvinner under henne och hon får visa upp hur vig hon är). Dock får Lotorp en målchans men Anna räddar och bollen går ut till inkast.
Nu är Borensberg riktigt hungriga och efter ett snyggt uppspel slår Sjösvärd en snettinåtbakåt till Herman som slår till Ellbrant som gör MÅÅÅÅL! 1-1
Borensberg fortsätter att äga spelet. Som säkert alla kan hålla med om så var det VÄLDIGT halkigt på B-plan denna kväll vilket leder till många härliga glidtacklingar, speciellt av kaptenen Melander.
 
Borensberg är som sagt väldigt hungriga nu och det blir snabbt en hörna till oss, vi pressar på och är beredda. Ellbrant slår en snygg hörna som nickas på flera huvuden, Herman får till en bra huvudträff men tyvärr så går bollen utanför mål. Nu trycker vi på uppåt ordentligt och kör med trebackslinje med mig, Melander och Lisa Ce. Herman lyckas göra sig fri och får till ett skott som träffar stolpe. Ingen ledning än, men målen känns nära nu!!
Lotorp får en frispark av offside som på något lusigt sätt leder till ett skott som rullar över Annas armar och in i mål... 1-2, surt! Det är inte alls rättvist att de får in det målet till andra halvleks chanser och övertag för Borensberg. Men vi ger inte upp utan kämpar på!
Med ca 15 minuter kvar kommer en möjlig straffsituation till vår fördel. Hands på Lotorps spelare i eget målområde men domaren väljer av någon konstig anledning att inte döma straff..?!?? Det hade varit viktigt för oss...
Lotorp har nu efter deras ledningsmål backat hem med flera spelare och kör något i stil med fembacks-linje och slår bara iväg allt som kommer på deras planhalva. Med endaste tre minuter kvar av den spännande matchen får Borensberg en hörna och Ellen sätter dit huvudet och bollen går i MÅÅÅL!!! 2-2.
Vi säkrar upp och återgår till fyrbackslinje med Bartis som vänsterback. Vi har mycket bra tryck och vill mer än gärna sätta ett till mål innan matchen är slut. Men domaren blåser snabbt av matchen som slutar 2-2.
Ungefär så här kändes det när domaren blåste av och vi inte hade lyckats få in det där tredje målet. 
För allmän info: Det har börjat viskas om att Lina känner sig sugen på att komma tillbaka och satsar på att komma til inomhussäsongen!
 
Efter en mycket spännande match vill jag ge ett extra plus till Melander som alltid kämpar, har koll där bak och tar hand om bollarna som kommer igenom. Så tryggt att ha dig där bak!
Jag får även ta tillfället till akt att önska Ellbrant lycka till i Australien och hoppas du snart återvänder till lilla Sverige och är fotbollssugen som bara den!
Tack för mig! / Sofie (med hjälp av Ebba Collin som förde anteckningar under matchens gång, tack!)
<3333

Match mot Sturefors

Söndagen har passerat och ännu en match har spelats av Borensbergs damlag, denna gång besökte vi Sturefors på deras hemmaplan. Senast vi mötte Sturefors var i våras i div 4 västra serien, då vann vi med endast 1 mål. I serien i våras hamnade Sturefors på en femte plats(d.v.s. precis efter oss) på 13 poäng. I höstens serie (div 4A) verkar det inte gått jättebra för Sturefors då de inte vunnit en endaste match och har där med 0 poäng. 

Matchen var från början lagd kl. 14.00 men för att fler skulle kunna vara med och spela flyttades matchen till kl. 17.00. Det visade sig att hela 15 st spelare kunde vara med på matchen. Detta beror främst på våra nyförvärv Filippa och Lisa. Filippa var även med förra matchen men av någon anledning blev det inget inlägg om den matchen. Kan dock säga att matchen spelades mot Zeros i regn och på en lerig plan. Matchen slutade 3-3 och planen har i veckan fått vila. Men det är inte bara Lisa och Filippa som bidrar till att vi har spelare till Sturefors matchen utan även Carro som var hemma denna helg.

Vår laguppställning inför matchen mot Sturefors såg ut på följande sätt:

             Anna

Lisa   Malin  Ida   Filippa 

Lollo Bartis Sjösvärd Emelie

        Lisa    Herman

Bänk: Erika E, Erika L, Carro, Sofie

Efter att vi bytt om och gick ned till planen märkte vi att det var en golfgreen vi skulle spela på, tillskillnad från bergvallen som det brukar vara högt gräs på söndagar kändes det i alla fall som en golfgreen. Gräset var skit fint men Ida stötte snabbt på ett annat problem, matchen skulle nämligen spelas med puma bollar. Men jag tror inte vi kan skylla på bollen under matchen, även fast det skulle vara skönt om det var bollarna det var fel på.

Uppvärmningen drog igång, men vi fick inte till något speciellt bra spel när vi körde smålagsspel. Vi gick in i omklädningsrumet för att byta tröjor från uppvärmningströjorna till matchtröjorna. Vi försökte peppa igång oss.

Matchen drog igång och Sturefors kändes farliga, matchen blir snabbt tjurig p.g.a knuffar, dragningar i armar och tröjor m.m. tråkigt men så kan det bli ibland. Vi hittar aldrig till vårt spel, egentligen vet jag inte varför, det känns bara som vi inte jobbade tillsammans och för varandra men ändå gör vi det. Det är inget lag som har övertaget utan matchen är relativt jämn. Sturefors trycker på bra och har flera lägen men dom är faktiskt inte så farliga. Vi får ett läge där Sofie som kom in på vänsterbacken skjuter en lång boll som studsar över Sturefors målis men bollen åker ut över kortlinjen. Men i matchminut 40 händer något, Erika L ligger precis framför målet med bollen mellan benen och försöker få in den i mål men bollen ville inte in för Erika denna gång så hon väljer att passa bollen liggandes till Lollo som kommer mot mål. Lollo lägger en fin bredsida vid stolpen och det blir MÅL!! Första halvlek fortsätter och ingenting mer kul händer innan domaren blåser av matchen.

Vi leder alltså i halvlek med 1-0 och som Ibbe brukar säga ”vi behöver inte skuta något mer mål för vi leder”

Var fanns viljan och kämparglöden?
 
Andra halvlek startar och spelas som första halvlek, ostabil och dåligt (faktiskt). Vi har många lägen, speciellt Herman men bollen vill inte in för henne. Efter varje miss hörs över planen ”nästa gång sitter den” denna mening behöver upprepas ett par gånger innan bollen tillslut sitter för Herman. Det är ett inlägg slaget av Lisa Carlheim från vänsterkanten och Herman nickar snyggt in bollen över Sturefors målvakt och det blir MÅL! 2-0 till oss i matchminut 72. Resterande tid av matchen sker inget speciellt.
 

Vackra bilder från Zerosmatchen <33

Vi vinner matchen med 2-0 efter en dålig match från vår sida. Tråkigt med en dålig match men kul att det ändå blir vinst, vilket visar på att vi kan vinna trots dåligt spel.

Bartis ville även att jag skulle skriva om en snurrfint hon gjorde, tyvärr missade jag den men den var säkert skit snygg. Bartis får ta och vissa upp den flera gånger så jag kan se den.

Värt att nämna är även att någon (kommer inte ihåg vem) gör en glidtackling (tror jag) mot en Sturefors spelare strax utanför vårt målområde. Det är ingen ful tackling från vår sida men Sturefors spelaren springer typ 2 m sedan kastar hon sig på marken och det ser ut som en solklar filmning. Själv sa hon att hon stukade foten så vi får tro på det för var det en filmning var den inte en av de bästa jag sätt.  

Det var allt för mig!

/Lisa Caesar