Höstsäsongen sista match 2015

Alltid uppstår en viss sorgsen känsla vid säsongens sista seriematch och man vet att det dröjer många inomhusträningar och springturer i spåret innan vi intar den gröna, vackra men ofta något höga gräsplanen på Bergvallen igen. Denna gång var ändå något av det ovanliga. Förutom en grym match spelad mot Ljungsbro, som jag senare i inlägget kommer berätta om, fanns där en glädje, förmodligen pga. en väl spelad säsong, och visst, vi kom inte etta i serien men vi kom trots allt på en andra  plats.

Söndagen den 27 september visade sig vara en optimal dag för fotbollsmatch! Vädret var kanon med solsken och en behaglig, krispig höstluft. Ljungsbro har vi mött flertal gånger tidigare och särskilt tufft motstånd har det knappast varit, trots detta har vi en tendens till att spela sämre när vårt motstånd inte är lika tufft, därför bör man inte göra några hastiga slutsatser. Matchen drog igång kl 12 med en numera ”vanlig” laguppställning med vår grymma backlinje på Lisa, Lina, Carro och Thilda följt av en mittlinje på Lollo, Hermansson, Sjösvärd, Ida och Erika och slutligen Linnea på topp! Bänken: Wilma, Emmi, Emmy, Alma.  

 

 

 
  

Domaren blåste i visselpipan och spelet började. Redan efter 1 minut och 45 sekunder får Borensberg ett läge där Hermansson har bollen och för in den enkelt i mål, 1-0 till oss! Inte långt därefter sker ett mycket stilrent mål följt av ett grymt anfallsspel varav Carro skjuter en lång, perfekt boll från backlinjen till Lollo på kanten där hon petar till bollen ytterligare en bit framåt där Linnea lyckas ta sig runt siste backen hos Ljungsbro, hon förblir därför ensam med bollen och målet framför sig och lägger en säker, lågboll mot mål och den går självfallet in. ”Träning ger färdighet” yttrar sig Tommy vid denna tidpunkt och ser lycklig ut, 2-0 till vita.

 Ca 15 minuter in i matchen får Erika tag på bollen, hon vänder snyggt med en sträcka på ca 20 m från målet och är mer eller mindre ensam vilket gör att hon kan behålla lugnet och iskallt skjuta bollen högt mot mål vilken sitter som en smäck. Ställningen är nu 3-0.

Matchen rullar på med ett övertag från vår sida vilket är intressant med tanke på hur många positionsändringar denna match kommer att innehålla. Numera har Ida flyttats ner från mittfältet till högerback, och som Tommy säger, hon är en riktig all-round person som utför grymt jobb både som mitt och back. Efter ca 25 minuter slår Lollo en bra hörna som Sjösvärd nickar på, tyvärr hamnar bollen precis utanför målet. Tätt därefter får vi ytterligare ett vackert anfallsspel där Ellen har fört bollen längs vänster kanten och passar ner till Linnea som i sin tur finner Sjösvärd bakomsig och passar bak till henne varav Sjösvärd dundrarbollen på mål som går in, 4-0.

 

Jag som själv var skadad och medverkade därför inte på matchen fick istället agera sjuksyster åt först Lina som vrickade till foten och kom ut och lät ungefär såhär ”tejpa skiten bara, jag måste in och spela igen”, jaja svarar jag lite nervöst då jag inte alls är så haj på det där med skador men man lär sig ju mycket själv när man skadar sig….. Jag tejpar i alla fall hennes fot och hon rusar ut på planen igen! Inte många minuter efter Linas vrickning skadar Carro sin fot! Troligen en stukning då den gjorde riktigt ont och hon kunde dessvärre inte spela något mer den matchen. Bara att börja kyla ner och linda hennes fot. Detta orsakade självklart lite små trubbel då båda mittbackarna var skadade. Thilda gick in som mittback tillsammans med Lina vilka lyckades bra trots omständigheterna och vi fortsatte ha övertaget. Senare in i matchen byttes även Lina ut och Alma som nyss spelat högerback får hoppa in som mittback tillsammansmed Thilda, ett sprillans nytt mittbackspar som kämpade starkt tillsammans.

 
 
 

En bit in i första halvlek blir Idas ben kapat av en motståndare, Ida tänker inte mer på det och slår hårt iväg foten som egentligen skulle träffa bollen men som istället träffar motståndaren. Det ser därför ut som en hämnd mot den nyligen utförda kapningen och motståndarna ryter till, inklusive deras tränare, så fel det kan bli ibland haha, vi visste ju å andra sidan att en revansch-kapning inte var Idas avsikt. 

I 37e minuten kommer Linnea med ett rent läge mot mål, förbi både backar och målvakt men skjuter utanför, som tur var kunde vi skratta åt denna händelse då vi hade ett rätt stortövertag men hade detta varit mot Tinnis, ja då hade vi nog inte reagerat på samma sätt, så väl genomtänkt där Linnea;). 3 minuter efter visar dock Linnea var skåpet ska stå då Ellen först har bollen och är fri mot mål och skjuter ett hårt skott på målvakten varav målvakten tar bollen men tappar den lika snabbt och Linnea rusar fram som ett skott och skjuter in bollen in i nätet, 5-0 till oss.

Eftersom motståndet inte var av tuffaste laget hölls bollen, i majoriteten av tiden, på deras planhalva. Detta gjorde att våra backar ofta var fria och fick sällan hem passningar vilket är grunden till vår spelidé då vi använder backarna för att vända spelet. Detta är självklart synd och lite segt för backarna men när dessa vändningar väl skedde utfördes detta galant då Lina, kvick som hon är, rusar upp och får antingen en pass från någon mittfältare eller tar tag bollen från en motståndare, passar hem till Carro som antingen lägger ut den på kanterna till Lisa eller Thilda alternativt passar hem till Anna.

 Andra halvlek startar även denna bra, efter endast fem minuter gör Ellen mål med ett snyggt anfallsspel, därav ställningen 6-0. I åttonde minuten lägger Hermansson en lång, djup pass till vår topp Linnea som hårfint missar målet.  I 24e minuten händer det tillslut, Ljungsbro spräcker nollan, en motståndare kommer förbi backarna och är alltså helt fri och då börjar Anna springa ut rakt mot henne och lyckas rädda första skottet men den studsar tillbaka vilket ger ett nytt läge för Ljungsbro och bollen går in i mål, 6-1.

I 31e minuten får Ellen en pass som ger henne ett bra läge att skjuta på mål, hon gör detta och slår en hög boll som går in i målet, 7-1 wohooo! Vi är inne 40e minuten och börjar alltså närma oss slutet. Anna börjar bli något rastlös och sugen på att göra mål, hon springer därför upp och medverkar på en hörnaoch då händer det som häpnar oss alla. Hörnan som Lollo slår är som vanligt av hög klass och en perfekt nickboll, detta utnyttjar den sugna Anna som nickar in bollen i mål! Otroligt bra och otroligt retligt dåman själv kämpar med att nicka in bollen på hörnor, ca varenda match men inte lyckats, och så gör Anna det på ett försök, ja vad ska man säga… Grymt var det i alla fall, ställningen är nu 8-1 och förblev 8-1. Vinst till oss. Serien är härmed avslutad och vi hamnar på en andraplats i tabellen, tätt efter vinnande laget, Tinnis. Känns självklart riktigt surt att snubbla på mållinjen men vi är ändå stolta över vår placering. Vi är så tacksamma för våra underbara tränare som har tagit vårt lag upp till en ny nivå och som ens gjort det möjligt för oss att faktiskt ha haft en chans att vinna serien. 

Anna´s nickmål på bild!

  

En fin lagbild på ett fantastiskt lag samt en avslutningsfika med smörgåstårta och annat gott, lyxigt värre! 

 

Nu laddar vi upp med nya tag inför den viktigaste matchen på hela året (föräldramatchen) vilken kommer att spelas imorgon, torsdag den 1 oktober, missa inte.  Ha det bra så länge!

Annelie 

Tinnis borta, matchen med stort M

Yes box, ÄNTLIGEN på sin plats att blogga om förförra matchen, den mot Tinnis som var helt avgörande för seriens utgång. Vem skulle stå som vinnare? Vinner Tinnis är dom klara segrare av serien och vinner vi har vi vinsten om vi tar Ljungsbro hemma nästa match. Spännande förutsättningar och det är alltid roligare att spela matcher som betyder något, dessutom mot ett bra motstånd. Nu vet vi ju svaret sen sisådär drygt en vecka tillbaka, så varför har vi då dröjt med inlägget? Det började med tekniskt mankemang. Lotta Ellbrant hade fått uppgiften att blogga om viktigaste matchen hittills och nog hade hon tagit sig an den på största allvar! Lotta tog, med penna och papper i högsta hugg, plats på en noggrant utvald bänk på andra sidan planen långt ifrån övriga Borensbergsanhängare, troligtvis för att undvika störningar eftersom det var rätt livat i bortaklacken. Men när inlägget skulle printas ner på datorn gjordes detta på jobbet och sedan blev det strul när det skulle överföras till en annan dator och inlägget försvann. Riktigt tråkigt, bloggen vet av egen erfarenhet hur jobbigt det är att bli av med ett helt referat... Men Lotta gav sig inte utan skrev ett nytt och skickade det till mej natten till söndag, sen är det jag som segat med att lägga upp det. Men gott folk, sätt er tillrätta i soffan, höj ljusstyrkan på mobilen, på med glajjorna och fram med popcornen för HÄR KOMMER DET:

Söndag 16.00 strålande sol och seriefinal. Tjejerna är på topp, publiken på plats är taggade och det är bäddat för en härlig och spännande match.

Matchen drar igång och Tinnis känns lite nervösa i början av matchen och BIF kan rulla boll men trots att BIF inleder stabilt kontrar Tinnis och får iväg ett skott på mål men Anna är som alltid säker och räddar enkelt. Tinnis flyttar nu upp spelet och pressar BIF och får till ytterligare ett anfall men Carro och Sjösvärd spelar stabilt och rensar undan. Båda lagen kämpar på och vill framåt och matchen svänger fram och tillbaka. Nu följer en period med mycket spel på mitten och BIF försöker komma igenom på kanterna men Tinnis backlinje är otroligt stabil och släpper inte igenom något. Tinnis får till några chanser men Anna är klockren i målet. Plötsligt kommer serieledarna loss och en av deras snabba forwards kommer fri med Anna men domaren blåser offside. Tack för det! Här någonstans får man en känsla av att detta kan gå vägen. Trots spelövertag från Tinnis så är det en enorm kämparglöd i BIF och alla gör sitt jobb och det är absolut ingen som tänker ge sig utan strid.


Coacher

Sjösvärd kommer plötsligt igenom Tinnis backlinje (inte helt omöjligt ändå tydligen) och får iväg ett skott men målvakten räddar. Tinnis har nu ett spelövertag men spelar rörigt och BIF biter sig fast och förstör deras spel. Tinnis tvingas därför att satsa på snabba kontringar och spela långa uppspel till sina snabba forwards som hela tiden står och lurar vid vår backlinje.

Ännu en gång bryter vi igenom Tinnis backlinje och Erika slår en fin passning till Ida som skjuter men målvakten räddar. Någon minut senare uppstår en rejäl närkamp med Thilda och en spelare i Tinnis får lämna planen pga skada.

Båda lagen strider på mitten och plötsligt får Tinnis till ett snabbt anfall och Anna gör en utrusning och hinner inte riktigt tillbaka in i målet på returen och Tinnis tar ledningen med 1-0.  Tinnis får strax efter ytterligare en målchans men då räddar Anna enkelt och sätter igång ett fint anfall där Erika, Thilda, Sjösvärd och Ida är inblandade och det resulterar i en hörna. Lollo lägger en riktigt vacker hörna som tyvärr blir resultatlös.
Kampen fortsätter och det är fantastiskt kul att se hur mycket vilja det finns i alla Bifare. Även om Tinnis har ett spelövertag så är det ingen tvekan om vilket lag som vinner de flesta närkamperna. Vilken vilja och kämparglöd. Ett fint exempel på det är när Tinnis får till ett fint anfall på högerkanten och Carro biter sig fast som en ilsken terrier vid motspelaren och Anna kan rensa undan till en hörna som inte resulterar i något. Minuten senare får Ida till ett skott på mål men målvakten räddar återigen. 
 
Tinnis fortsätter att pressa och anfaller gång på gång. Det är inget skönspel från något av lagen och BIF vågar inte riktigt rulla boll som de kan och Tinnis pressar på och får till några bra chanser. Bl.a. ett fint skott strax utanför. Anna får ta mycket stryk, hon tacklas omkull och gör en flygräddning i luften men reser sig utan att visa en min. Respekt!  
 
Sen följer ett par snabba anfall från BIF. Först kommer Lollo loss på högerkanten och skjuter strax utanför och precis efter får Hermansson till ett anfall efter ett jättejobb förbi backlinjen men får tyvärr inte riktigt fram bollen till rätt adress men får trots allt med sig en hörna. Lollo slår ännu en hörna som är en ren njutning och värd ett bättre öde än att slås undan. 
 
Nu går solen i moln och myggen kommer fram och det kommer några droppar regn! Kanske blir det lite lägen för glidtacklingar??? Kampen fortsätter och Tinnis anfaller återigen. BIF står upp bra i försvaret och vid en rensning går Annelie omkull och skadar sig i låret och måste lämna planen. Aj aj ett tungt avbräck för BIF! 
En skadad Annelie :(
 
2 minuter senare anfaller Tinnis återigen efter ett snabbt uppspel till en av sina snabba forwards men Anna går ut och gör sig stor och skottet går utanför. Spelet vänder och på en retur från Tinnis målvakt är Linnea framme men får inte riktigt hela foten på bollen. I nästa anfall är det Tinnis som skjuter bollen precis över. 
 
BIF avslutar halvleken starkt och får igång sitt fina passningspel och därför känns det extra orättvist när Tinnis gör 2-0 i 43 minuten efter ett snyggt anfall. Minuten senare får Erika en armbåge i tinningen och en frispark med sig. Lollo slår en snygg frispark som målvakten räddar till hörna. Hörnan som slås på övertid rensas bort och vi går till halvtidsvila med 2-0.
 
BIF inleder andra halvlek bra och har ett fint anfall där Linnea kommer fri men bollen rinner iväg lite för långt och målvakten hinner först. Kämparglöden finns fortfarande och Tinnis spelar tufft och är ofta först på bollen. Kan det tänkas att BIF stundtals visar lite för mycket respekt? Tinnis anfaller igen och igen innan BIF återigen får till ett fint anfall där Thilda kommer loss och passar fram till Linnea men en Tinnis spelare får en fot emellan. Bollen går till hörna som rensas undan. Utsparken tas om hand av Tinnis men efter en klockren brytning av Hermansson och en härlig soloprestation av Emmy får BIF med sig en frispark som Lollo tar hand om men bollen rensas undan. Minuten senare har Tinnis ett drömläge men Anna räddar mirakulöst på mållinjen. BIF spelar återigen upp sig och Lollo får till ett snyggt inlägg till Linnea som skjuter tätt över. 
 
Tinnis anfaller återigen snabbt och får till en hörna. Hörnan boxas ut av Anna som återigen får en smäll men ser helt oberörd ut. I 25 minuten får Lisa en frispark emot sig efter en imponerande soloprestation. Vilken klippa du är Lisa!!! Frisparken blir farlig men Anna är där och frisparken nickas i burgaveln. Mycket nära 3-0!! Minuten senare skjuter Lollo strax utanför. 
 
I 72 minuten är Sjösvärd inblandad i en närkamp och här visar hon verkligen var skåpet ska stå. Hon ger sig inte en tum och vinner boll. Härligt att se. 
 
Tinnis inleder en offensiv och har 4 snabba anfall men Anna räddar och boxar och räddar igen och gör en helt strålande insats med hjälp av sina backar och resten av laget.
 
Ett mönsteranfall inleds då Lollo dribblar av 2 spelare, spelar fram Hermansson som passar till Johanna som tyvärr tappar balansen i skottögonblicket och skottet går utanför. BIF anfaller igen och pressar Tinnis som börjar bli lite griniga och pressade. I matchens 85 minut får BIF med sig en frispark men den nickas utanför. Minuten senare skadas ytterligare en spelare i Tinnis och måste lämna spelet. 
 
Matchen slutar 2-0 till Tinnis och de firar segern och serievinsten med att spruta champagne. Det märktes idag att det var seriefinal och att mycket stod på spel. BIF in gjorde allt och kämpade väl och all heder åt alla i laget som stred och visade sån otrolig vilja men idag var Tinnis det något bättre laget. Tack för fin underhållning och vid det här laget hoppas vi att de 2 spelare i Tinnis som fick bäras till omklädningsrummet är återställda.
 
Tack och bock Lotta för ett mycket bra inlägg! Tror dom flesta höll med om att Tinnis var snäppet bättre tyvärr, dock hade vi inte dom bästa förutsättningarna med en ordinarie mittback som inte fick spela, en ersättare i form av Annelie som oturligt nog skadar sej och får ersättas av en oerfaren Hermansson som dock gjorde det riktigt bra! Hade vi som var på plan och var lite halvskadade/sjuka/dåliga efter nattjobb varit i toppform och dessutom haft resterande spelare som är utomlands, skadade, sjuka osv på plan så hade vi nog mosat dom tror jag för så bra var dom inte, det var vi som inte var på topp. Men men, vi kämpade på allihop och tyvärr räckte det inte hela vägen. Trots att vi med en förlust blev ohotad tvåa i serien var det riktigt surt att behöva bevittna deras något överdrivna firande men champagne och grejer. Det var vi som borde fått fira på hemmaplan, vi är värda det! Vi har inget A-lag i div 1 vi kan ta spelare från och toppa med och det resulterade i förlust den här gången, precis som så många gånger förut, seriesegrarna i div fyra brukar utgöras av ett lag som har ett A-lag i en högre division och vi kommer strax därefter. Nåja, vi har i alla fall dom överlägset bästa supportrarna och det är värt så mycket mer! Det har varit riktigt roligt att spela alla matcher den här säsongen, borta som hemma, ni har varit där och stöttat i ur och skur och det har garanterat hjälpt oss till andra placeringen i serien. TACK, ni är bäst!
Fans
 
Ströis var faktiskt svårt att utse den här matchen pga att det fanns många kandidater (lyxproblem), men en person stack ut lite extra och det var Hermansson! Klockrent köttat och brytningen du gjorde i straffområdet när du fick hoppa in som mittback var garanterat avgörande och så himla iskallt!
 
Nu är det en match kvar (som redan är spelad, men ändå), det referatet kommer inom kort så fortsätt hålla koll!
 
//Sjösvärd

Inför Tinnis bortay

Dags för match!
Idag möter vi Tinnis på deras hemmaplan. Senast vi mötte dom hemma bjöds publiken på en spännande och underhållande match som då slutade med 3-1 till oss. Det är bara vi som lyckats slå Tinnis, de har också spelat lika mot derby tror jag, annars har de vunnit alla andra matcher. Detta gör att de ligger först i tabellen på 37 poäng och vi ligger strax under med våra 35 poäng. Idag är det alltså en oerhört viktigt match, det är rättare sagt SERIEFINAL idag! 
Hoppas alla är taggade till tusen, för idag ska vi plocka hem ytterligare tre poäng!
 
PS. Anna, vår absolut supergrymmaste målvakt ställer upp och spelar idag fastän hon hade en viktig match med sitt innebandylag. Vi kan inte va mer tacksamma, hoppas du förstår hur viktig du är för laget! 
 
 
Matchstart 16.00 på Karlbergsplan. Hoppas vi ses där!
 
// Carro