Seriepremiären mot Tallboda

Jag måste bara säga det att i ärlighetens namn så trodde jag inte en sekund i söndags att detta blogginlägg skulle komma. Sjösvärd och jag tvistades om vem som skulle skriva, jag som var fly förbannad och Sjösvärd som också kände en rejäl irritation, ingen kände sig sugen. Men som tur var har jag gått till det det 5:e steget av Kübler-Ross-modellen av sorg och förlust faserna och har kommit till "acceptans" så jag ska ge det ett försök.
Låt oss börja från början med vilket lag vi ställde upp med.
 
Sjösvärd
Lollo            Erika               Herman         Ellen
Barthis
Wilma            Melander            Lina            Lisa
Anna
Bänk: Emelie, Emma, Carro
 
 
Då kanske ni undrar vad Carro gjorde på bänken. Jo, som den hjälte hon är så var planen att hon skulle komma till andra halvlek direkt från jobbet. Här ställer vi upp för laget!
 
När vi hälsade tryckte domaren väldigt mycket på att det skulle vara schysst spel, framför allt mot honom. Jag och Tallbodas lagkapten accepterade den punkten och matchen drogs igång. I och med att jag vann slantsinglingen och valde sida började Tallboda med bollen men vi var på tå. Jag tycker ändå att vi hade ett rätt okej spel. Det var inte våran bästa match men vi höll upp spelet bra. Vi hade en hel del lägen, och en del var även riktigt bra men bollen ville liksom inte in. Men så i 21:a minuten fick Lollo en perfekt pass bakom deras backlinje. Hon tog till turbon, kom först till bollen och tog med den några steg innan hon la en rak pass mot borte stolpen där Sjösvärd var kvick och slog en lätt bredsida in i mål! 0-1 till oss!
Favorit i repris
 
Tallboda pressade högt och backlinjen stod ofta uppe vid mittlinjen vilket gjorde att vår backlinje inte vågade bolla lika mycket som vi brukar.
Tallbodas taktik gick ut på att slå stickare på deras snabba forwards som hängde lite offside för att sedan göra en mötande båglöpning och sticka vilket vi ganska snabbt listade ut och försökte stoppa. Då och då slank de igenom men vi var på tå och han ofta ifatt eller så blev passen en aning hård så Anna kunde rusa ut och plocka den. Vi märkte även ganska snabbt att de inte spelade så snyggt. Det var efterslängar hit och sparkar dit. Det var frustrerande att det inte blev fler avblåsningar men det var bara att försöka hålla humöret uppe.
Carro kom till matchen tidigare än planerat och hoppade in som mittback medan jag fick gå upp på Barthis plats och hon drog sig ut på högerkanten om jag inte minns fel. Det märktes direkt att Carro var tillbaka som mittback då det började rullas lite mer boll mellan backarna. Dessvärre föll vi ner mot backlinjen och Sjösvärd fick kämpa på toppen själv vilket gjorde det onödigt svårt för oss. Som Lina sa så kämpade vi på bra men vi kämpade inte med varandra utan vi jobbade snarare var för sig istället för att sätta press som lag. Det blev därmed svårt att få igång ett spel och det blev inget mer mål den halvleken så vi gick till vila med 0-1 till oss.
Alla verkade känna samma sak. Det krävdes mer snack och mer teamwork. 
Andra halvlek drog igång med en lite positionsbyten där jag inte riktigt hängde med på alla byten. Det kändes i alla fall bra. Det rullade på bra och vi hade likt den första halvleken några vassa lägen men bollen ville inte in...
I 67:e minuten fumlar vi lite i mitten och Tallboda får tag i bollen och slår en fin passning mellan mig på vänsterbacken och Carro som mittback och där kom en av deras kvicka forwards och rusade mot bollen. Jag försökte hinna ikapp men hon fick iväg ett markskott i Annas vänstra hörn innan jag hann fram och där blev det 1-1... Det blev lite tyngre på direkten och 9 minuter senare fick Tallboda en hörna som blev en lätt rullande boll rakt mot en Tallbodaspelare som sköt och det blev 2-1. Till skillnad från tidigare mål i baken blev det istället total omvändning. Alla taggade till ordenligt, vi pressade, Tommy lyfte upp så vi körde trebackslinje och vi gjorde allt för att få fram bollen mot mål. Vi lyckades få en Lollohörna som hon som vanlig la galant. Sjösvärd var beredd och drog till på volley med rejäl kraft. Tyvärr blev det aningen snett och kom till höger om målet annars skulle det lätt ha varit årets mål! Dessvärre blev det inte mer än så och matchen slutade med en uddamålsförlust...
 
Matchens kanon: Emelie och Emma från B-laget som ställde upp. Det blev inte så mycket nämnt om er i matchreferatet men ni gjorde en stark insats och vi ser med glädje på att ni var med. Riktigt bra jobbat!
 
Matchens kalkon: Tallbodas osportslighet. Likt jag nämnde tidigare var det en hel del efterslängar och andra dumheter. Priset går nog dock till en som jag var i närkamp med nere vid vårt straffområde. Först kampades vi om bollen fair and squre, sedan fällde hon mig och till sist orkade hon inte riktigt springa runt mig där jag låg med magen mot gräset utan hon sprang rakt på min rygg. Naturligtvis missade domaren det trost arga tillrop från publiken och bänken. Tommy var förbannad och sa efter matchen att om det hade varit någon som han tränade så skulle hon inte fått spela en minut till. Lyckligtvis har det inte blivit något värre än mindre rörelsesvårigheter (typ böja mig bakåt och springa för mycket) och ett rejält blåmärke.
Ett försök att få en bild på det men det var svårt att ta en selfie på sin rygg med en kass mobilkamera.
 
Jag höll nästan på att glömma att Sjösvärd även fick ett rivsår från matchen. Dock ingenting som jag har fått se men det var viktigt att det kom upp på bloggen. Så nu vet ni. Du är en fighter Sjösvärd!
 
Avslutningsvis kan man väl sammanfatta det som att Tallbodas sportslighet kan förbättras och att vi har kämparglöden om vi vill, det gäller bara att vi plockar fram den från start till nästa match! Det är ingen idé att deppa mer över förlusten, det mest rättsvisa resultatet hade varit oavgjort eller vinst till oss om man ser till helheten! Tyvärr är fotboll inte alltid rättvist. Det var ändå en helt okej seriepremiär och det syntes stor potential och om ni minns förra året så förlorade vi seriepremieären men förlorade sedan inte en enda match till förutom mötet med Tinnis på höstsäsongen. Så vi satsar väl på ett liknande koncept i år!
 
Nu ser vi istället framåt. Imorgon (torsdag) klockan 18.30 spelar B-laget match i Åtvidaberg. Dessvärre så har jag inte så mycket koll på hur det ser ut inför matchen. Enligt hemsidan är det endast 8 spelare från BIF som ska vara då vi endast får ta med max 3 st som var med spelade med A-laget i söndags. Det kommer nog bli tufft så det gäller att spela smart. Vi hoppas på 3 poäng till!
 
För A-laget blir det ingen match nu på söndag mot Kisa, den är nämligen flyttad till den 10 maj för att Kisa skulle till Liseberg?? Nåja, nästa match bli istället den 8 maj även den i Åtvidaberg. Mer info kommer! 
 
/Melander
 

Nu börjar det!

Äntligen är vi tillbaka på bloggen! Och som vanligt börjar vi med att uppdatera lite om vad som hänt under vintern.
 
Som många av er kanske vet så var Tommy och Rogga ute och viftade med att de inte skulle fortsätta som tränare i år. Detta kom för oss lite som en chock och vi undrade vad som skulle hända nu. Det gick ju så bra förra året och vem skulle nu bli tränare? Det är tur att vi har så pass engagerade föräldrar!! Ronny "Putte" Andersson och Fredrik Lindblad var med oss under vintern, höll i några träningar och hjälpte oss på cuperna. Vi är så tacksamma för det!
Vi sökte med ljus och lykta efter en tränare men ingen tycktes nappa. Men så helt plötligt kände Tommy och Rogga att de väl kunde komma tillbaka. Så nu är vi tillbaka från början igen. Bra att vi behövde gå igenom den ångestfyllda ovisheten. :))) Men vi uppskattar otroligt mycket att de är tillbaka så vi kan nästan glömma allt där emellan. 
 
GRÄSPREMIÄREN!
 
Samma tränare kommer alltså stå på sidan av planen och dirigera men truppen har förändrats lite.
I år kommer det för första gången sedan 2009 även finnas ett B-lag!! Laget som tidigare var F00 kommer att spela i 7-mannaserien. I och med det kommer även Ingvar Hård och Staffan Bartholdsson stå vid vår sida och leda laget mot seger. Allt detta ser vi som något mycket positivt och vi välkomnar er alla upp i damtruppen! 
Detta innebär att vi erbjuder ännu fler matcher i år och att vi på de senaste träningarna har varit 16-17 stycken vilket gör att träningarna blir så mycket roligare! Efter bara några veckor så syns redan utvecklingen hos spelarna och stor potential!
Sjösvärd approves
 
I lördags hade B-laget seriepremiär i Norrköping mot Norrköping city B.
Laget bestod av Linnea, Alma, Frida, Jessica, Ellen, Emelie, Barthis, Ström, Melander, Emma, Jossan och SS varpå SS fick kallelsen sent på fredagskvällen efter att Rebecka tvingades lämna återbud pga sjukdom. 12 starka spelare och vi åkte mot Norrköping med bilden av seger i huvudet. 2x30 minuter och 7-manna, annorlunda emot vad vi är vana vid men det gick hem! Jag tänker idag vara så fräck att klippa in Ingvars matchreferat från hemsidan denna gång:
 
"I seriepremiären idag borta mot Norrköpings City B blev det seger med 3-4. Vi gjorde en jättebra första halvlek där vi spelade riktigt fin fotboll stundtals. Malin Melander gjorde ett äkta hattrick mellan minut 17 och 21 i första halvlek och då stod det 0-3 till BIF. I minut 24 följde Jossan på med 0-4 och det såg kassaskåpssäkert ut. Men i sista minuten av första gjorde City 1-4. I andra halvlek flyttade City upp spelet och hade i princip en tjej på vår målvakt hela tiden. De inledde också med två snabba och helt plötsligt var det 3-4. Nervöst på plan och nervöst vid sidan om. Tjejerna gjorde dock en riktig kämpainsats resten av andra halvlek och vi kunde hålla undan och började serien med en seger med 4-3. Gött! Totalt sett en klart godkänd seriepremiär där det finns en hel del att ta med i framtida matcher. // Ingvar"

Jag kan bara hålla med här. Det var lite ostadigt vissa stunder, svårt att spela utan offside och med endast 7 stycken spelare på planen. Vi ägde första halvleken men tappade det lite i andra. Men det syntes absolut kämparglöd och stor potential. Riktigt roligt att se! På lördag är det dags för B-lagsmatch igen och denna gång hemma mot Falerum. De har tyvärr inte varit så aktiva på deras lagsida sedan 2012 så jag kan inte få ut allt för mycket där. Det jag vet är att de spelade match i lördags mot Kisa BK B där de spelade 2-2. I Kisas matcreferat står det att Falerum har spelat 7-manna i några år och är därmed har en spelidé där de ställlde 2 spelare högt upp på planen för att få långbollar dit. Mycket mer får jag inte ut så ni får komma och kolla själva: lördag 15.00!

På söndag är det även SERIEPREMIÄR för A-laget! Vi spelar borta mot Tallboda, precis som förra året men nu satsar vi på vinst! Tallboda fortsätter även i år sitt sammarbete med Linghem som spelar i division 3 tillsammans går de under det klatschiga namnet "Lingboda". Inte heller Lingboda verkar vara särskilt duktiga på att skriva matchreferat eller hålla igång sidorna alls då det senaste jag kan finna är från april 2015.. Men i fjol spelades det två matcher mot laget. Första matchen hade vi ett litet övertag men likt vår otur så sätter vi inte våra lägen och när 10 minuter återstod i andra halvlek lyckades istället Tallboda peta in ett mål och matchen slutade 1-0 till dem. Det var även den första och enda matchen som vi förlorade på vårsäsongen.
Höstsäsongens match slutade mållöst och vad jag (och bloggen) kommer ihåg var det lite mindre vilja i den matchen av någon anledning. Lite svajigt men vi fick i alla fall med om 1 poäng. Nu är det istället 3 goa poäng som gäller på söndag på  Tallbodavallen 17.00.

GLÖM INTE att lämna in tipsen om A-lagsserien senast söndag 16.55 för chansen att vara med och tävla om vinstpotten. Om ni inte har fått något tips så är det bara att hugga tag i någon av oss så fixar vi det!

Nu laddar vi inför match både på lördag och på söndag! Vi är taggade till tusen och hoppas att vår härliga supportergrupp ser fram emot ännu en säsong med Sveriges hetaste damlag!

/Melander