Och vinnaren är...

Vårtipset blev som väntat en succé med hela tusen spänn i vinstpotten. Resultatet är spritt men den glädjande nyheten är att inte en enda tippare har fått noll rätt. Bra jobbat supportrar! Det var något nervöst där ett tag när en av de topp placerade raderna var namnlös, men tack och lov spurtades denne om.

 

Det krävdes en hel drös sms mellan spelkommitténs medlemmar (Sjösvärd, som mest svarat ”lös det som ni tycker, jag litar på er”, Fisk och så jag då) som har haft det tillräckligt svårt att få fram en enfaldig vinnare. Tre herrar står alltså på en trång tron och jag ger mig inte förrän en tacklat ner de övriga och står som ensam vinnare. Tänk om man skulle säga till Brasilien eller Spanien att ”ni får dela CC pokalen jämnt”, ingen sport i det inte!

 

Spelansvarig har därför, med glädje, konstruerat en utslagstävling för dessa tre herrar som är ruggigt nära femtio tjugolappar. Eftersom Sverige som landslag har EM strax bakom hörnet så känns det självklart att evenemanget ska marknadsföras och framförallt utnyttjas! Våra tre herrar har satt ett slutresultat på Sveriges tre respektive gruppspelsmatcher och reglerna är likt futsal, sudden death. Har två finalister svarat rätt på första matchen så går de vidare till andra matchen medan den tredje gubben får en armbåge i revbenet och trillar av tronen. Tufft men rättvist. Har alla tre rätt alternativt fel så går samtliga vidare till nästa match. Antar att reglerna är solklara och nu även i print så ingen kan ana släktprivilegier.

 

Nu undrar ni förstås vilka dessa tre herrar är och tänker, hur många onödiga ord ska jag behöva läsa innan jag får veta om jag är där. Men efter mina dagliga besök på Aftonbladet.se så har jag lärt mig att man slutar läsa när det mest intressanta är läst, så hade jag avslöjat finalisterna direkt, hade ju alla missat regelverket. Nu ska jag  dock inte dra ut på det mer.

 

Sudden death utmanarna är:

 

1)      Killen (vet att du inte vill bli kallad gubbe trots några gråa hårstrån) som fixar allt. Glass, bollar, kioskpersonal, chaufför och jisses, listan kan bli hur lång som helst.. Han som kommer till varje träning, ser alla matcher och självklart är värdig en plats på tronen: Göran Tilly

 

2)      Stjärninnermittfältarens bror som jag vill minnas även han är en välmeriterad BIFare fast i det andra A-laget, det som inte ligger riktigt lika bra till som oss: Victor Collin

 

3)      Släktingar verkar vara ett populärt försäljningsoffer för tredje och siste man på tronen är undertecknads bror. Kifaren som är en jäkel på att tippa fotboll men är lika skadedrabbad som sin syster: Sebastian Carlsson

 

Respektives rader:

                                                 Göran:      Victor:       Sebastian:

10:e juli: Sverige – Danmark         2 - 1          2 - 1           2 - 0
13:e juli: Finland – Sverige           1 - 3          0 - 3           1 - 3
16:e juli: Sverige – Italien             2 - 5          3 - 1           3 - 0

 

Och för er som inte är med och tampas på tronen nu, har jag en glädjande nyhet. Från och med den 7:e juli bör samtliga spelare i laget vara redo att sälja er ett hösttips.

/ Jenna