Och vinnaren är...

Vårtipset blev som väntat en succé med hela tusen spänn i vinstpotten. Resultatet är spritt men den glädjande nyheten är att inte en enda tippare har fått noll rätt. Bra jobbat supportrar! Det var något nervöst där ett tag när en av de topp placerade raderna var namnlös, men tack och lov spurtades denne om.

 

Det krävdes en hel drös sms mellan spelkommitténs medlemmar (Sjösvärd, som mest svarat ”lös det som ni tycker, jag litar på er”, Fisk och så jag då) som har haft det tillräckligt svårt att få fram en enfaldig vinnare. Tre herrar står alltså på en trång tron och jag ger mig inte förrän en tacklat ner de övriga och står som ensam vinnare. Tänk om man skulle säga till Brasilien eller Spanien att ”ni får dela CC pokalen jämnt”, ingen sport i det inte!

 

Spelansvarig har därför, med glädje, konstruerat en utslagstävling för dessa tre herrar som är ruggigt nära femtio tjugolappar. Eftersom Sverige som landslag har EM strax bakom hörnet så känns det självklart att evenemanget ska marknadsföras och framförallt utnyttjas! Våra tre herrar har satt ett slutresultat på Sveriges tre respektive gruppspelsmatcher och reglerna är likt futsal, sudden death. Har två finalister svarat rätt på första matchen så går de vidare till andra matchen medan den tredje gubben får en armbåge i revbenet och trillar av tronen. Tufft men rättvist. Har alla tre rätt alternativt fel så går samtliga vidare till nästa match. Antar att reglerna är solklara och nu även i print så ingen kan ana släktprivilegier.

 

Nu undrar ni förstås vilka dessa tre herrar är och tänker, hur många onödiga ord ska jag behöva läsa innan jag får veta om jag är där. Men efter mina dagliga besök på Aftonbladet.se så har jag lärt mig att man slutar läsa när det mest intressanta är läst, så hade jag avslöjat finalisterna direkt, hade ju alla missat regelverket. Nu ska jag  dock inte dra ut på det mer.

 

Sudden death utmanarna är:

 

1)      Killen (vet att du inte vill bli kallad gubbe trots några gråa hårstrån) som fixar allt. Glass, bollar, kioskpersonal, chaufför och jisses, listan kan bli hur lång som helst.. Han som kommer till varje träning, ser alla matcher och självklart är värdig en plats på tronen: Göran Tilly

 

2)      Stjärninnermittfältarens bror som jag vill minnas även han är en välmeriterad BIFare fast i det andra A-laget, det som inte ligger riktigt lika bra till som oss: Victor Collin

 

3)      Släktingar verkar vara ett populärt försäljningsoffer för tredje och siste man på tronen är undertecknads bror. Kifaren som är en jäkel på att tippa fotboll men är lika skadedrabbad som sin syster: Sebastian Carlsson

 

Respektives rader:

                                                 Göran:      Victor:       Sebastian:

10:e juli: Sverige – Danmark         2 - 1          2 - 1           2 - 0
13:e juli: Finland – Sverige           1 - 3          0 - 3           1 - 3
16:e juli: Sverige – Italien             2 - 5          3 - 1           3 - 0

 

Och för er som inte är med och tampas på tronen nu, har jag en glädjande nyhet. Från och med den 7:e juli bör samtliga spelare i laget vara redo att sälja er ett hösttips.

/ Jenna

Sista matchen på vårsäsongen

Igår mötte damerna Åtvidaberg för andra gången, förra gången åkte vi från Åtvid med 2-0 hem till Borensberg, den här gången var det deras tur att ta revansch...
 
Jag tog min skadade fot och satte mej på bussen på väg till Borens. På bussen diagnosticerade jag mej själv, hälsporre, eller för er som föredrar den mindre tantiga bemnämningen plantar fasciit. Det suger faktiskt, kan tydligen ta upp till 2 år att läka men den här jäveln kommer få ge sej tidigare. Jag ger den sommaren, sen ska jag va på planen igen! Väl på Bergvallen möttes jag av en rätt full bänk, dock bestod den till 4/5 av skadade spelare. Mindre kul! Det va Lollo med sin stukade fot, Jenna med sin dumma fot, Mallan med sin envisa förkylning, jag med min fot, sen Emma (tror jag?!) och Alma (yes, ni läser rätt)! Förutom skadorna var det riktigt kul att se Alma igen! Hoppas inte Tyskland lockar iväg dej igen, du behövs i höst :)
 
Det var en frustrerad bänk som fick se sitt lag försvara sig nästan hela tiden, förutom ibland då det slängdes iväg en långboll på en löpande forward. Åtvid däremot hade tryck och skapade flera farliga målchanser, tur att dom var sämst på att sätta bollarna! Galet vad dom missade! Johanna gjorde en bra insats i mål och det kändes inte rättvist när 1-0 kom med 30 sekunder kvar av första halvlek. En långboll som dök plötsligt, tog i ribban och in i mål.
 
Jag blev placerad i kiosken i halvlek för att kränga korv så jag missade vad som blev sagt i pausen, men Tobbe måste ha slängt in ett och annat ord som tog skruv för i andra halvlek var det ett betydligt mer offensivt Borensberg på planen! Vi ägde boll på motståndarnas planhalva vilket vi inte sett mycket av dom senaste matcherna. Ebba blev nedflyttad från forward till mittmitt och det gav resultat! Här fick hon visa upp sin spelskicklighet och sitt fina spelsinne, bänken blev imponerad av finterna det bjöds på :) Bänken var överens om att det är här du ska spela! Matchens lirare om vi hade fått bestämma! Tyvärr ledde inte det fina spelet till något resultat målmässigt, dock skapades en del chanser! Stod i kiosken en bit in i andra och därifrån fick jag se den annars hårt slitande Fiskis missa ett solklart öppet mål! Vilket skott du fick till, men till nästa gång: SÄTT DEN I MÅL!! ;) Det var ni värda och det hade dessutom varit snyggt! Men det kommer förhoppningsvis till hösten istället! Anna SS jobbade hårt, missade även hon några lägen, bland annat en nick, men till slut fick hon äntligen utdelning för sitt löpande! Målis blir stressad och skjuter på en stressande Anna och bollen går i mål! Då stod det 2-1 och det kändes som att BIF var på gång! Det blev riktigt spännande ett tag och det kunde lika gärna ha blivit 2-2 som det slutliga resultatet 3-1. Tyvärr tabbar sej backlinjen och Åtvid får till ett skitmål vilket resulterar i 3-1. Synd att det blev förlust, så bra var dom inte men det var bra kämpat av alla på plan! Förutsättningarna med så många skadade och folk på platser där de inte brukar spela var inte dom bästa.
 
Tobbes stjärnor:
 
Tre stjärnor - till en mycket MYCKET sur Fiskis som redan hade duschat när vi andra kom in i omklädningsrummet! Jenna efter matchen på väg till bilen: "jag måste ha en korv till Fiskis!" Sjösvärd d.ä. som stod i kiosken och är van att hantera blodsockerfallssituationer förstod att läget var allvarligt och langade snabbt fram två korvar. Hoppas bilresan hem gick bra sen..!
Två stjärnor - Ellen, Lina?! Vem fick dom två stjärnorna?! Ge dej till känna för varken Fisk eller jag kommer ihåg!
En stjärna - Aktner som verkligen tagit sej sista tiden! Bänken var imponerad av utvecklingen och det fina, lugna spelet!
 
Matchens ströis - fanns egentligen ingen den här matchen heller (skärpning tjejer!!), men tillsammans kom vi (Jenna och jag) fram till att Hermansson får den för att stå som värdig ledare av ströis inför uppehållet!
 
Trots förlust och en halvbra match var det ändå gött att se att vi kämpade för varandra! Återigen var förutsättningarna inget vidare men laget bet ihop och gjorde ändå en helt okej match. Behåll inställningen till hösten så kommer vi greja massor med trepoängare när alla skador är läkta! Det är ett taggat gäng som vill bli friska och trycka till en och annan spelare i höst kan jag säga...
 
Så det var sista matchinlägget inför uppehållet! Träna på nu tjejer, det behövs! Har förresten hört att det är ruskigt jämnt i tipset, Jenna har stora problem med hur hon ska lösa det hela... To be continued!
 
//Sjösvärd

En helt vanlig torsdagsträning hos bbgs damlag!

 
 Idag är det torsdag o då har vi tränat! En tapper skara på åtta pers tog sig till bergvallen, plus Lollo som kom haltande lite sent för att kolla på, sen tappa vi Jenna tidigt pågrund av den där j**la foten! Hoppas verkligen den hinner bli frisk innan måndag!
Helt okej träning men det va tungt i värmen!
 
Tänkte att vi skulle bjuda på lite bilder från våran helt vanliga träning med efterföljande fika, eller ja egentligen mest bilder från fikan som Lotta fixat åt oss :)
Lollos fot efter senste matchen, med tanke på att det hoppades på kryckor idag så gissar bloggen på att det är ungefär 75% chans att hon spelar på måndag mot Åtvid (men då håller vi det väldigt positivt o optimistiskt) ;)
 

Röntgenbilderna på nyckelbenet Jenna knäckte av på Borenspelaren (för er som kan tyda dom, vi har fortfarande inte riktigt hittat felet...)
 
Värt en ströis enligt Sjösvärd som fick bestämma senaste matchen (jag sa inte emot så klart)
 
Ebba försöker lista ut vilket benskydd som är till vilket ben... går som när hon kommer fri med målvakten, det blir lite snett o fel ;)
Alma va tillbaks! Verkligen på tiden! :)
Lotta hade ansträngt sig riktigt ordentligt idag! Undra hur hon ska överträffa det här?? Supergott!! :)
Roger va snabbt framme o hade nästan ätit upp innan vi andra ens han ta lite.... :P
Alla ville ha tårta, även min gamla vän Kurt!
 
Ida o Melander har skoj när dom glufsar tårta :)
Jenna va lite depp på foten o så hon drack bara kaffe, ingen tårta om man va tjurig!! ;)
 
Lollo va gladare men hon fick ändå ingen tårta (eller så ville hon inte ha, dumma flicka!) :)
Mamma o dotter Ellbrant o Lollo på ett hörn, om ni undrar över kvaliten så har jag smygtagit alla bilder för ingen ville vara med... Sånt gillas inte av bloggen!
Ida tar mer saft, va varmt idag!
 

Mil-"aldrig-mera-ytterback"-lan va med som vanligt!
 
 
 
Fått en som vill gå med i vår grupp på Facebook, kan det vart så att jag missade när hon va? typ i torsdags? är det någon som känner henne? har jag missat något?
Självklart är det ju roligt att folk vill vara med i våran grupp men känner att jag inte riktigt vill bekräfta förren jag kollat så det känns okej med alla? Vi vill ju inte ha massor löst folk ;)
 
 
Det får vara nog för idag! Men vi återkommer med ett inför-matchen-inlägg på söndag eller måndag! Kanske en liten sumering av vår säsongen då vårens sista matchär den som spelas på måndag (bergvallen 19.00, ÅFF)
Och gör inte Ebba mål (hon har tjatat sig till att få en chans till) som kommer det upp lite bilder på bara henne oxå!! ;)
 
Hasta la vista, baby!!!
/fisk