LiU Borta

Av någon konstig anledning så blev det inget inför inlägg, väldigt dåligt kan jag tycka! Skärpning Seasword och Melander!!

I Söndags va årets första bortamatch på schemat. Vi skulle åter igen möta LiU som vi spelade den sista träningsmatchen emot (0-0) trots en vattenfylld plan syndes det redan då att dom va duktiga så känslan när man kom till Stångebros sportfält var att det skulle kunna bli en riktigt tuff match!
 
Inte blev det bättre av att vi va lite kort med folk och bara hade två halvskadade spelare på bänken (Jojo och Lollo) men med härlig inställning så sparkades matchen igång. Det blev som väntat en jämn historia med lite fördel hemmalaget i bollinnehav ändå till att börja med. Men när SS slår en lång fin utspark och Linnéa får med sig bollen fint och drar iväg ett fint lobbskott över LiUs målvakt så känns det jäkligt bra med tanke på hur stabilt hela laget försvarar sig.
 
LiU fortsätter att trycka på men vi snor åt oss bollen emellanåt och sticker upp i farliga kontringar så känns som det kan dropa in mål åt vilket håll som helst just. Vi visar prov på lite Ströis-plus när först Ida sätter in en höfttackling några meter in på vår planhalva, Sjösvärd drar en helt okej glidtackling på mittplan, Carro köttar på riktigt ordentligt nere vid egen hörnflagga och hela laget visar bra inställning och gör allt för att vinna boll hela tiden, så härligt att se den mentaliteten tillbaka igen!
 
Efter ca en kvart så känner SS att hon vill öka på spänningen lite och tappar en boll som från bänken såg ganska enkel ut, rakt ut till en LiU spelare, som tur vad fick hon den i lite dålig vinkel och misslyckades helt att slå bollen i det öppna målet utan fick till ett så dåligt skott att det blev mer som ett inlägg, men där inne fanns inga LiU spelare!
 
Ida som har vart sjuk en längre tid orkar inte riktigt så Lollo kommer in på vänsterkanten.
 
Några minuter senare får vi en frispark på mittplan som Carro (tror jag) tar hand om och slår någon meter utanför straffområdet ganska mitt i, någon av oss får ner bollen men den kommer lite för långt ifrån så ytterbacken ska bara rensa iväg den men lyckas på något sätt snubbla över bollen och då är Linnéa återigen snabbt framme och drar iväg ett skott som flyger så fint och tar i nederkanten på ribban och går in, 2-0 till oss!
 
 
Resten av halvleken ser likadan ut, LiU för spelet och vi kontrar, men känns ändå väldigt tryggt och inga superlägen åt något av hållen. Sen blev någon (Thilda tror jag) lite trött och Jojo kommer in på högerkanten, men hon hinner inte va inne alls länge innan hon går in i en närkamp och lyckas få ett knä (?) intryckt i låret med en lårkaka som resultat, dom är inte sköna någonstans! In med Thilda igen och nu två spelare på bänken som knappt går att använda då den ena knappt kan andas när hon springer och den andra haltar sig fram! Kan bli en riktigt tung andra halvlek!
 
Andra blir som väntat tung för oss och LiU har näst intill all boll och alla chanser, bland annat tre bollar i ribban! Känns farligt varje gång nian i LiU får bollen men dom lyckas inte få in den i vårat mål, grymt försvarsspel från hela laget och kommer en boll enda ner till SS så är hon säkerheten själv även fast man blir lite smånervös varje gång dom kommer till läge (typ räddningarna med knäna som studsar ut lite farligt) ;)
 
I den 83e minuten lýckas tillslut LiU få hål på oss efter ett inlägg från högerkanten som försvaret missar i markeringen så en ensam LiU spelare kan nicka in bollen relativt enkelt, det kändes som den kom på grund av trötta ben i Borensbergs lägret, så nu gällde det att hålla tätt sista sju och verkligen ta ut dom allra sista krafterna! Jobbet görs med bravur och domaren blåser av matchen och vi får med oss alla tre poäng hem!

Känns till viss del lite oförtjänt då LiU hade det mesta av spelet (nästan allt i andra) men vi (eller Linnéa iaf) lyckades sätta dom chanserna vi skapar medans LiU sjablar bort sina lägen! Det är ju ändå målen som räknas i fotboll, dom reglerna kan alla ;)
 
Om Tommy fick välja så skulle alla få korv som han skrev på hemsidan: "Hela laget får korv med bröd med bostongurka, dyr senap, rostad lök, ketchup och finpapper att hålla den i."
Bloggen håller med! MEEENN vi gillar ju att peka ut personer lite mer så vi tog ut några vi ändå tyckte va värda litelite mer beröm:
Korv : till SS som näst intill fick hålla nollan efter en riktigt svettig match! Känns väldigt stabil och lugn i målet.
Bröd: Går till Carro, övertygar bara mer o mer som mittback! Stabilt och säkert spel hala matchen!
Ketchupen går till Linnéa, gör man två mål och avgör matchen så har man lyckats mer än väl som forward!
Så sist men inte minst vill bloggen ge senapen till Lisa som slet som ett djur på sin högerback och gjorde det mycket bra!
Men försvarsmässigt sett så ska hela laget ha beröm, sen gör vi två mål på typ 4 chanser så så sett va det ju bra oxå, men vi vill ju vara ett mer bollförande lag och där va det ju underkänt! Men tre poäng är tre poäng :)
 
Ströisen va lite oklart, Göran sa att Erika förtjäna den efter hon hängt ryggsäck på LiU-spelare, men då alla i bloggjuryn missade det kom vi istället fram till att den lilla retstickan Lina jobbade ihop till den. Bänken och spelare i LiU va allt annat än nöjda med domarens bedömning av Lina i slutet av andra halvleken, hon vet hur man retas på rättsida gränsen! (oftast) 
 
Värt att notera va ju oxå att bloggen räknade till fler BIFsuportarar i publiken än LiUs! Härligt att se er alla där! :)
 
Hade tänkt avsluta med några bilder, men det ville inte bloggen tydligen så dom får vi ta en annan dag tyvärr (hade iofs inte så många men blir ju lite roligare att läsa med bilder)
 
Nästa match hemma söndag (4/5) kl 18.00 mot Boxholm men det hoppas jag det kommer ett blogginlägg om lite senare i veckan???

Tjolahopp!
 

Premiären avklarad!

Så va då den efterlängtade första matchen avklarad och eftersom vi plockade hem alla tre poängen, lyckades göra tre mål och inte missade allt för många frilägen (Lollo undantaget) så känns det lovande för fortsättningen!
 
Det bjöds på strålande sol, fulla läktare och härlig stämning!
Fokus i omklädningsrummet innan matchstart! För er som inte riktigt lärt er dom nya unga tjejernas namn så kan vi ta allas namn på den här bilden med start från vänster : (i vit) Lollo, Ebba, Willma, (nästa bänk) Millan, SS, Linnéa (Jaktfalk, oklart än vilket namn bloggen kommer använda) och Jojjo
Matchen han knappt ens börja innan målfarliga tant Sjösvärd slog till efter mycket bra förarbete av Linnéa, jag hade dessvärre fokus på annat håll så missade det helt dessvärre...
Däremot har jag koll på att det va jämnt spel i början utan några superbra chanser fram tills dess att Östria Lambohov/ Vikingstad fick frispark i ett riktigt bra läge. Då fick dom på en kanonträff helt otagbart för "meterlånga" Anna i vårat mål rakt upp i bortre krysset..
SS kör en utspark efter en räddning.
Borensberg tar över spelet mer och mer och skapar riktigt bra lägen, bäst läge hade ju helt klart Lollo som kommer helt fri med målvakten efter fint förarbete av Jaktfak (har jag för mig) men som vår vana trogen skjuter mitt på målvakten som bara behövde skopa in bollen. I övrigt gjorde Lollo en riktigt stark inledning så ska kanske inte reta henne allt för mycket för den missen ;)
Nästa gång sätter du den, eller?? :P
 
Vi fortsätter att föra spelet lite mer än motståndarna men det är relativt jämnt med spel mestadels på mitten.
 
Lisa som startade på högerbacken ville sen försäkra sig för att få spela så mycket som möjligt så hon drog in en stenhård rensning mot oklar medspelare i avbytarbåset, men dom där inne va med på det och hann precis slänga sig undan utan skador :)
 
30 minuter in i matchen kommer rättvist 2-1 efter ett inlägg från vänsterkanten som tillslut studsar mitt framför Millan som lyckas kötta in bollen i nätet :)
 
Händer inte så mycket mer i första halvlek utan vi går till pausvila med en 2-1 ledning.
Lite sådär hålning på Lollo när hon kollar in när Sjösvärd håller undan flera motståndare samtidigt
I andra halvlek försvinner min personliga antecknare Ellen så har lite dåligt med speciella tillfällen och händelser att berätta om då jag och Tuss spenderade lite tid i kiosken o åt korv hos Göran..

Dagens sämsta matte gick ju iaf till mig om halva läktaren får rösta. När vi kommer tillbaka från korvätningen så ska jag hälla upp lite vatten till Tussan och sitter o rotar runt i väskan efter vattenflaskan tills jag kommer på att Jenna sagt att vi ju kunde sno vatten istället för att gå o släppa på en tung vattenflaska så lämnade det i bilen.... fuckyoujenna!!
Eftersom vi just kom tillbaks så erbjuder sig snälla Lotta att gå o hämta åt mig (eller mest tuss) och när hon kommer med det så slänger sig Tuss i nästan allt på en gång o verkar jätte törstig, shame on me som inte ens kan ge min hund vatten... :(
 Törstiga Tuss som va med och hejade på damlaget som alltid!
 
Åter till matchen så händer det inte allt för mycket intressant (som jag kommer ihåg just) förän i 75 minuten när Jojjo som kommit in driver upp med bollen längst högerkanten och tar sig enda fram till straffområdets hörn där hon drar iväg ett mycket fint skott över målvakten in i nätet, 3-1 och det känns som det va ganska klart även om Östria skapar endel halvbra lägen emellanåt.
 
Matchen avslutas med lite nerver ändå när först Jojjo bombar en rensning på Thilda från nära håll, inga skador som tur va!
Sen ska Lina göra det lite extra spännande när det blir en löpduell med henne och en östria spelare och SS går ut för att rensa undan den framför dom men i sista sekund bestämmer sig Lina för att peta bollen åt sidan och rensa den själv tillslut. Såg väldigt farligt ut från läktarplats men löste sig tillslut på bästa sett för strax därefter blåste domaren för fulltid och tre poäng va säkrade! SÅ GÖTT SÅ!!
 
Matchens Ströis hade ingen tydlig vinnare men jag missade ju stora delar av matchen... Men efter lite info från läktaren så va den som samlade ihop och gjorde sig mest förtjänt av Ströisen helt klart Erika (hoppar efternamn nu när jag sitter på läktaren och det faktiskt bara är en Erika som befinner sig på planen så borde inte bli någon förvirring) Stolt över att du tar ansvar och köttar så vårt namn inte går i glömska ;)
 
Inkast av Willma. Roger är med som alltid och borta till vänster i blått smyger nya tränaren Tommy som än så länge gjort ett riktigt bra jobb med Borensbergs "nya" damlag!

Påtal om Tommy så tar han inte ut Matchens stjärnor som vi haft tidigare år så bloggen kommer ta ut egna Stjärnor fast vi kommer döpa om dom o det kommer delas ut beröm till lite olika många spelare varje match då vi tycker det är roligare och inte lika seriöst :)
Så från och med nu kommer berömet i form av Matchens Korv med tillbehör där den som vi tycker utmärkt sig allra mest får en Korv nästa får Bröd sen fortsätter det med tillbehör så långt vi känner att det finns någon som utmärkt sig extra.
Skulle det va så att vi tycker all gjort en ganska jämn match men bra och ingen utmärkt sig super mycket så blir det Korvfest :)
 
Till gårdagens match hade jag inte riktigt koll på hur eller om vi skulle ha några stjärnor eller liknande så jag kommer dela ut dom till dom jag kommer ihåg att jag iallafall någon gång under matchen tyckte gjorde något riktigt bra, så här kommer Matchens Korv:
Korv: Linnéa Jaktfalk som jobbade på riktigt bra i anfallet i första och skapade många bra lägen.
Bröd: Lollo startade matchen riktigt piggt o slog många bra inlägg.
Ketchup:  Willma som ibland kom efter sin motståndare men aldrig gav upp utan jobbade ifatt o gjorde det svårt för motståndarna, stabil hela matchen.
Senap: SS i målet, ibland kännns det som du ska klanta in den på något sätt men det kan ju inte va stabilare längst bak ;)
Övriga tillbehör går till resten då jag tyckte alla gjorde en riktigt bra match, känns som det kan bli ett riktigt bra år för BIFs damer!
 
Lite bilder från matchen:
Delar av vår fantastiska publik, med Lotta i spetsen! (Även delar av min antecknare Ellen syns)
 
Ebba laddar för ett inlägg!
 Snabbafötter innan matchstart
 
Det får va allt för idag, en timme efter min deadlinenen som Sjösvärd hotade med, så får väl be lite om ursäkt men skyller på det fina vädret :) Hoppas ni inte är allt för arga på mig :D
 
 
 

Seriepremiär!!

Idag är det äntligen dags för seriepremiär! Kl 18:00 går startskottet på Bergvallen och säsongen 2014 är officiellt igång! Motståndet för kvällen är Östria Lambohov/Vikingstad.
 
Jag kan redan nu utlova att kvällens match kommer att bjuda på spänning. Den senaste tiden har det hänt mycket positivt i damlaget, som många vet har vi fått en ny tränare i form av Tommy Ström som vi alla (ja jag utsåg precis mej själv till talesperson för hela laget) hittills är mycket nöjda med! Rogga är såklart kvar som hjälptränare och allt-i-allo! Laget har även fått välbehövlig tillökning (nej Fiskis har inte kläckt fram sin unge än), som består av flickor från laget under men även lite nyförvärv. Truppen har tränat tillsammans från straxt innan jul och spelat lite cuper samt en del träningsmatcher tillsammans. Av det vi fått se hittills verkar det mycket lovande. Många unga spelare som tar för sig och visar både spelkvalitet och kämparanda vilket sätter press på oss äldre att prestera och ligga i för att ta en plats i startelvan, ingen går säker!
 
Eftersom det är så mycket nya spelare och en ny tränare är det nog inte många som inte känner sig säkra på vilken position de ska spela! Några kan man kanske lista ut om man går på träningsmatcherna (tex Carro, Fiskis ersättare som mittbacksklippa), men i övrigt är det ganska oklart hur startelvan kommer att se ut! Det största frågetecknet är kanske vem/vilka som ska spela forward, framförallt efter tisdagens forwardsträning där ingen stack ut speciellt mycket... Spännande spännande!
 
Men det är inte bara spelidé, startelva och olika positioner som kommer stå för spänningen ikväll, laget vi möter leds och tränas av en gammal tränare av BIF damerna, vilket såklart gör att matchen lite prestigefylld med. Jag tror att vi alla är grymt taggade inför en seriepremiär på hemmaplan i kanon väder, att vi dessutom får chansen att visa en gammal tränare hur bra vi är får vi se som ett plus i kanten!
 
Vad gäller Östria/Lambohov så vet jag inte så mycket om dom! Ett relativt nytt lag känns det som, att dom slagit sig ihop med Vikingstad är intressant. På deras hemsida fanns inte mycket att läsa så jag står tomhänt och utan skvaller. Fiskis borde kunna skvallra en del eftersom lillsyrran spelar där, men för familjefridens skull kanske hon inte har jätte stor lust för det, samtidigt är det kanske spännande (återigen) att inte veta så mycket inför matchen, det blir som det blir!
 
Mycket spänning hit och dit, men det är dagens sanning och det borde locka folk till att komma och stötta oss ikväll! Det finns inga ursäkter, röd dag = ledigt för de flesta, strålande sol, garanterat trevligt sällskap på läktaren och smarrigt fika i kiosken!
 
 
 
Några kom ihåg:
  • Glöm inte att idag är sista dagen att lämna in tipset! Det kommer gå att fylla i på plats innan matchen, för endast 40 riksdaler är du med och tävlar om hälften av den totala inkomsten som tipset genererar! Det är till Fiskis ni lämnar in det och det är även hon som har några tips för den som inte hunnit fylla i än.
  • Damerna finns numera på Instagram för dom som vill se fler bilder och hålla sig ännu mer uppdaterade om vad damlaget styr med! Så in och följ borensbergsifdam nu genast!!
 
Det är vinst idag som gäller tjejer och det uppnår vi genom att ha kul och spela vårt spel, då blir vi automatiskt farliga! Vi ska alla gå från matchen ikväll med en känsla av att vi gjort vårt bästa! Ses ikväll!!
 
/Sjösvärd