Första matchen i division 3!

Idag hände det äntligen! Seriepremiären gick av stapeln och första matchen i division tre spelades! 
Matchen mot Kimstad som egentligen skulle spelats hemma på vår alldeles egna A-plan Bergvallen klockan 18 var tvungen att spelas i Motala klockan 13 på grund av plankaos. Detta medförde dessvärre vissa problem då jobb och liknande kom i vägen. Lollo och Ellen kunde inte längre vara med och jag själv sladdade in på parkeringen med andan i halsen 25 minuter innan matchstart. Som tur var har vi fantastisk uppbackning av F02 som idag stöttade upp med inte mindre än tre spelare: Sara Hindorf Johansson, Hanna Gransö och Jonna Pettersson
Laget såg ut enligt följande:
Backlinje: Carro, Alma, Melander, Ceasar
Mittfält: Ida, Sjö, Bartis, Filippa
Forwards: Emelie, Mattsson
Bänk: Jossan, Sara, Hanna och Jonna
Ledarstab: Ibbe, Tobbe, Anton, Rune, Herman och Staffan 

Och visst är ni nyfikna på vem som är lagkapten?? Jo det är ingen mindre än den rutinerade Sjösvärd som har fått det ärofyllda uppdraget att leda laget! Det känns tryggt att lämna över kaptensbindeln dit!
 
 
Slantsinglingen vann Sjösvärd galant och vi bytte sida i hopp om att solen skulle bli ännu jobbigare i andra halvlek när den gått ner något. Kimstad började med boll och likt vanligt var vår taktik att inte rusa på utan hålla samman laget, täcka ytorna och minska alternativen. Kimstad börjar med press mot vårt mål och de allra första minuterna är bollen ganska mycket på vår planhalva. Efter ett tag kommer vi upp och mot mittlinjen och sedan även över på Kimstads planhalva. Det är en bit fram till målet men vi jobbar oss sakta men säkert dit. Hela första halvlek står det och väger mellan lagen. Ena stunden har vi pressen och andra stunden har Kimstad pressen. Kimstad har en tät och aggresiv mitt och snabba forwards, en kombo som de vet hur de ska använda. De kämpar till sig bollen i mitten och försöker hela tiden lägga bollarna på djupet mellan våra backar. Där står dock Anna och stoppar allt som kommer i hennes väg samtidgt som Alma håller deras forward i ett järngrepp. Likt alltid är jag imponerad över Bartis och Sjösvärds samarbete på mitten som leder till en hel del bollar upp både på Mattsson och Emelie på toppen men även på Ida och Filippa på kanterna. Det löps och det nickas. Det dribblas och det väggpassas. Dock kommer vi inte riktigt till avslut. 
Kimstad ligger på och det kommer några tveksamma fall där jag skulle påstå att det var offside men det tycker inte domaren. Som tur var ger dessa ingen utdelning men i 41:a minuten kommer första målet och tyvärr är det ett mål i baken. Efter lite miss i markeringen kommer en Kimstadspelare igenom backlinjen och Anna rusar ut men Kimstadspelaren lyckas lägga in bollen i mål. 0-1. 
Strax därefter är första halvlek slut och vi går in i omklädningsrummet. Ibbe säger att det ser bra ut. Vi behöver dock vara lite tuffare, ta för oss mer och gå in i närkamperna. Vi måste vara först både i första läget och i andra läget och hålla markeringarna. Det görs några byten. Alma går ut på bänken, Ceasar kommer in till mig i backlinjens mitt, Jonna kommer in på vänsterkanten, Filippa går ut på grund av sträckning i låret, Emelie går ner på vänsterkanten och Sara går in på topp. 
Andra halvlek går vi in med ny energi. Vi måste göra minst ett mål för att ta poäng och det är klart att vi ska göra det i seriepremiären! Det känns som att vi får lite mer spel och att bollen är lite mer hos oss. Min tidsuppfattning är inte på topp under matchen men någon gång under andra halvlek rinner bollen förbi mig och bort mot högra delen av straffområdet där Carro kommer i närkamp med en Kimstadspelare. Carro lyckas få en fot på bollen men den går åt helt fel håll och Anna slänger sig mot ena stolpen för att rädda bollen från att gå i mål. Den rullar istället preciiiis utanför. Jag tror hela arenan näst intill tappade andan för en sekund.
I 65 minuten får vi en frispark precis utanför Kimstads straffområde. Bartis stegar fram och tar den medan Ibbe ropar att jag snabbt ska komma till sidlinjen. Han har en plan. Vi ska gå ner på trebackslinje och istället köra 3-4-3 om det nu inte blir mål vid frisparken. Bartis skjuter en bra frispark mot borte stolpen men bollen tar sig inte riktigt in. Ibbe börjar göra lite ändringar för att få ut så mycket som möjligt av 3-4-3 systemet när bollen i 68:e minuten dimper ner hos Mattsson som är i ett kanonläge. Hon siktar och dundrar in bollen i borte krysset! HUR SNYGGT SOM HELST!! 1-1 och lyckan är total! 
Tack vare målet håller vi kvar i 4-4-2. Båda lagen är sugna på att göra det avgörande målet vilket leder till bra press från båda lagen. Ibbe vill ha långa bollar på Sjösvärd och på kanterna springer Sara och Hanna som tokar för att följa med både upp och ner i de snabba vändningarna. Det kommer några farliga lägen åt båda hållen och jag vet inte hur många gånger domaren blev frågad om hur mycket tid det är kvar. Till slut blåser domaren av matchen och vi går därifrån med ett härligt poäng!
 
Extra stjärna till:
...Alma och Ceasar som tar sig ann mittbackspositionen med bravur!
...Jossan Schenström som kommer in och dominerar med finter och dragningar! Hur snyggt som helst!
...Hanna, Jonna och Sara som verkligen visar vart skåpet ska stå! Löpstarka, villiga och läser spelet strålande! 
...Mattsson såklart för säsongens första mål! Att det var otroligt snyggt gör det ju bara ännu göddigare! 
 
Jag har inte riktigt hunnit kolla igenom alla tips än så info om det kommer senare. 
 
Nu laddar vi inför gemensamt möte om mental träning med herrarna på tisdag och grästräning på torsdag innan nästa match spelas redan på fredag borta mot LiU! Vi ses väl där?
 
/Melander
 

BACK IN BUSINESS!

Vintern börjar lida mot sitt slut, snön smälter och fåglarna återvänder. Ni vet vad det betyder; fotbollssäsongen är i antågande! 
Likt alltid börjar vi med en uppdatering om hur läget ser ut just nu:
 
För första gången på många år kan jag börja med att skriva glada nyheter på ledarfronten.
Den 28 december stod det klart och laget fick reda på att vi nu helt plötligt hade en stabil ledarstab! Ibbe hänger kvar även detta år som huvudtränare (för vem skulle kunna lämna Sveriges hetsaste damlag??). Likaså är Rune med oss men kommer ta på sig ansvaret som målvaktstränare, så Anna ska faktiskt få induviduell träning på riktigt efter x antal år i mål! Staffan kommer även han vara kvar och hjälpa till lite på matcher och där det behövs. Det fantastiska nytillskottet står Tobias Nyberg och Anton Hell för! Ni vet säkrt vilka de är genom herrlaget och nu har de alltså vågat sig in i det fantastiska damlaget också! De har tagit hand om vissa delar på träningarna och kommer allt som oftast med induviduella tips för att alla ska kunna utvecklas till max. 
Här har vi största delen av vår fina ledarstab tillsammans med Peter Wettergren när de gick en utbildning i somras
 
Inte långt efter de fantastiska nyheterna, den 11 januari för att vara mer exakt, skrev Ibbe på vår gemensamma sida igen och informarade om ännu mer nyheter inför säsongen. Vi har nämligen fått gå upp till division 3!! Boxholm har tyvärr tvingats lägga ner sitt damlag vilket vi ser som jättetråkigt, vi måste ju hålla kvar damlagen! Detta innebar dock att vi fick flytta upp ett snäpp och får nu testa på vad vi har att ge i division tre! Kul!
 
På spelarfronten så har Josefine Mattsson (som hädanefter kommer benämnas som Josse alternativt Mattsson eller liknande på bloggen) visat framfötterna genom att äga på träningarna och testat träningsmatcher. Jag säger bara det, med hennes högerdojja ligger vi andra spelare illa till i målskytteligan.
 
Josefine Schenström (Kommer benämnas som typ Jossan, Schenström eller liknande) har hittat tillbaka till BIF-hjärtat efter att ha spelat några år i Boren. Josse spelade innan hon hoppade till Boren i vårt F02-lag men var med damerna då och då. Josse har likt Jossan ett grymt skott som jag gärna inte vill stå i vägen för, kan det kanske sitta i namnet? 
 
Tjejerna i flickor 02 har kommit upp mer och mer och vi har haft mycket härligt spel tillsammans på såväl träningar som på träningsmatcher. På torsdagar har vi på träningar kört match mot Maif:s nystartade damlag och jag imponeras ständigt över tjejernas spelförståelse och förmåga att gå in och äga!
 
Carro Abrahamsson har kommit tillbaka! Tack vare praktikplats i Linköping kommer hon kunna vara med nästan hela säsongen!! Hur fantastiskt är inte det??
 
Till lite tråkigare nyheter så har Sofie tvingats lämna oss (för stunden bara, jag förväntar mig en comeback) för att studera till polis i Växjö. Hur häftigt är inte det för övrigt?? Vi hoppas såklart på att hon kan stötta upp ifall hon är hemma och tillgänglig!
 
Ellbrant är fortfarande ute på resande fot och ingen verkar riktigt veta när hon kommer tillbaka. Så fort som möjligt hoppas vi på såklart!
 
Herman har lyckats ta sönder knät på handbollen i vintras och prognoserna ser inte jättegod ut inför fotbollssäsongen men vi håller tummarna för en tidig comeback! Hon har istället tagit på sig att vara med i ledarstaben och ta huvudansvaret för instagram (@borensbergsifdam).
 
Just det! Vi har en ny lagkapten också! Efter x antal år har jag valt att backa på den fronten och låta någon annan få det stora förtroendet. Det har dock inte kommit något officellt pressmeddelande om vem det är så ni får vänta och se... 
 
Vi får ju inte missa att informera om hur det gått i vinterns cuper. Vi valde att enbart spela Kristbergscupen i år, kanske lite tråkigt (jaa) men med tanke på träningsstatisiken så var det nog ett klokt beslut. Vi vann i alla fall 2 matcher, spelade oavgjort 3 och förlorade bara 1. Så det var rätt bra resultat med tanke på träningsnärvaron.
 
Vi har hittills spelat tre träningmatcher nu på våren. Första matchen mot Linghem, Mjölby och Kenty. Första matchen mot Linghem startades riktigt bra. I ärlightenes namn trodde jag vi skulle bli mer eller mindre slaktade men vi höll upp riktigt bra! Vi hade bra försvarsspel, hängde med i deras tempo, bra anfallsspel, bra på fasta situationer, härlig attityd och  skapligt passningsspel.Vi satte dit 1-0 och för att citera Ibbe "Vi var närmare 2-0 än Linghem 1-1 i första halvlek". Sedan kom andra halvlek och då märktes det att vi inte tränat lika mycket som motståndet. Vår ork tog slut efter ca 20 minuter in i andra helvlek då deras kvittering kom och sedan även deras 2-1 mål. 
 
Gällande Mjölbymatchen hade vi ställt in oss på att spela 9-manna då vi endast var 11 spelare. Men när vi kom dit tyckte Mjölby att vi skulle köra 9-manna på en 11-mannaplan och då tänkte vi att vi lika gärna kunde spela 11-manna istället för att springa ihjäl oss. Så sagt och gjort, vi spelade 11-manna utan några avbytare. MEN vilken show. Eller okej kanske inte vårt bästa spel någonsin men med tanke på förutsättningarna så äger vi den matchen och vinner med ett mål ditsatt av Jossan efter en hörna av Emelie! Kul att se att vi orkade trots att vi var så få.
 
Den tredje matchen mot Kenty var jag inte med själv men har försökt dra ut info från reseterande i laget utan större framgång. Det jag har förstått var att orken tog slut och att det var lite ovana positioner men kan inte säga så mycket mer där. Ledsen för dålig koll från bloggens sida!
 
Men nu är alla träningsmatcher spelade och vi laddar inför seriepremiär! Jag läste i corren från 13/4 där de intervjuat några från Mjölby FC A som spelar i division 2. Bredvid stod kommande matcher i serien varpå det stod att vi skulle möta Smedby?? Nog att vi gick upp en divison men till tvåan vet jag inte att vi tagit oss ännu. Det är inte alltid lätt att hålla isär Borensberg och Boren tydligen... 
 
Vi ska såklart  spela i divison 3 och möta Kimstad i vår första match nu på söndag. Ett lag som likt oss tagit steget upp till trean. Matchen kommer spelas i Motala i och med att våra planer inte är speldugliga i Borensberg ännu... I och med det så är även tiden ändrad och matchen kommer gå av stapeln klockan 13.00 istället för 18.00. Detta innebär även att vårtipsen ska in senast 12.55 på söndag istället. Det har redan kommit in ett gäng ifyllda tips till mig (= saftig vinspott) så se till att ta chansen att vinna lite kosing du också!
 
ÄLSKAR att det finns så mycket frågor kring denna bild! Vad är det egentligen som sker? Slåss Ida och Jossan eller övar de karate? Springer Alma bara förbi och flinar åt det hela? Prisar Filippa Gud?  Eller är alltihop kanske bara en ny dans? Endast våra instagramföljare vet sanningen... 
 
 
/Melander