Inför Malmslätt borta

Då var det dags att möta serieledarna ännu en gång. Denna gång på bortaplan och mot ett Malmslätt som det inte gått så bra för under de senaste matcherna, de har vunnit, men inte med allt för stora marginaler. Så om vi spelar sådär megabra som vi gjorde mot Lotorp och ÖV united och bara pangar in mål efter mål samtidigt som vi snor ifrån dem bollen redan i mitten så bör vi ha ett järngrepp om matchen.

Jag har inte en susning om vilket lag som vi kommer komma med utan hoppas snarare att vi har ett lag överhuvudtaget, börjar bli lite knapert nu men hoppas på att Rogga har fått ihop det! Det jag vet är att vår ena mittbackshälft har en rätt så rejält svullen fot efter att ha stukat insidan av foten, men när jag träffade Carro i fredags så verkade det som att det har blivit lite bättre än i måndags i alla fall så vi håller alla tummar för att det ska fungera! 

 

Förra gången vi mötte Malmslätt blev det förlust med 1-3 och om jag minns rätt sä var det inte heller en utav våra bästa matcher direkt. Ingen ordentlig press och ingen som var speciellt hungrig på boll. I andra halvlek tog vi lite mer tag i matchen men det var fortfarande inte målhungrigt. 

Senaste matchen Maik spelade var mot Zeros där Maik vann med 3-2. Enligt Lina som pratat med Jenna så ansåg Jenna att det lika gärna hade kunnat vara Zeros som vunnit istället. Medan Maik skriver att Zeros för visso låg på och kämpade järnet men aldrig riktigt var nära att kvittera och att det var rättvist att Maik vann. Jaa det är lite svårt att avgöra trovärdigheten i de två uttalandena då de båda antagligen är vinklade men hur det än är så ser det ut som att chansen att vinna är relativt stor om vi bara orkar kämpa järnet hela matchen. 

Jag vill även passa på att på Sjösvärds vägnar be om ursäkt för missen i senaste inlägget här på bloggen. Ingen korv och ingen ströis. Hon har nu lovat att på något vänster kompa upp det i inlägget efter dagens match, så nu hoppas vi på något fenomenalt!

 
Det nödvändigaste ni behöver veta:
 
Match ikväll 18.00
Men vart då? Joo i Malmslätt såklart
Jasså, och vad ska jag som supporter göra? BE THERE OR BE SQUARE
 
Malmslätt har alltså än så länge bara förlorat en match så idag ska vi ta ner dem på jorden igen! 
Det är nu vi spränger gränserna

/Melander

BIF - Boxholm

Då var det min (Sjösvärd d:ä) tur att få äran att gästblogga. Lite svårt att få till beordrat bloggande och fotande samtidigt…jag är ju bara man.

Vi fick i alla fall se en match mellan ”BIF:s balla brudar” (som de själva kallade sig i ett äldre matchreferat) och våra egna ”Bond-e brudar”. Matchstart denna svala söndagskväll i Boxholm var satt till 19.00. Tydligen var det någon bingo som var viktigare att få till… Hemmalaget kom till start med 15 spelare och Borensberg med 13 spelare. Premiärmatch i damlaget för Ellen ifrån flicklaget, och vi kan börja där. Inhoppen som gjordes av henne var mycket bra. Ingen respekt för motståndarna syntes och pigga löpningar på vänsterkanten. Bra jobbat!

Och så till matchen. Är inte lätt att blogga en vad det skulle visa sig efter 90 minuter, 0-0 match. Men jag gör ett försök.

1:a halvlek
Det hade kunnat börja perfekt för Borensberg. Lollo kom efter 3 min upp längst högerkanten, gör sin patenterade invikning och slår till med vänstern. Lite lägre och lite längre till vänster så hade det säkert blivit årets mål, men tyvärr en träff i ribban. Borensberg är det bättre laget första delen av halvleken med bl.a. bra passningsspel och bra löpningar på kanterna, dock utan att direkt få till några avslut. Boxholm satsar mera på långbollar att springa på för forwards. De får sin första hörna efter 25 minuters spel men den går direkt ut bakom mål efter vad som ser ut som en tåfjutt av hörnläggaren. Boxholm får i slutet av halvleken läge att göra mål i en väldigt rörig situation i Borensbergs straffområde där det känns som halva Boxholms lag är involverat i flera försök att få in bollen. Turligt nog blir det inte så utan Borensberg kan efter flera försök äntligen rensa undan bollen.

Ett typiskt "Lollo läge"
Lisa in action

2:a halvlek
Boxholm börjar andra med mer tryck än i första. Bland annat en frispark i 3:e minuten som Borensberg rensar undan. Sedan en ny frispark i 8:e som efter att ha studsat på någons huvud och någon annans axel greppas säkert av SS. Senare blir det en miss i rensning från en Borensbergs back som ger Boxholm ett farligt läge men utan resultat. I 15:e får Borensberg en bra möjlighet efter en fin omställning men tyvärr rinner den chansen ut i sanden. 17:e minuten chans för Hermansson men utanför. I 26:e minuten får Boxholm till ett skott på mål efter ytterligare en bjudning av Borensberg men räddas av SS. En stund senare frispark från mitten för Boxholm och en del farliga chanser. 35:e minuten: Ett mindre bra uppspel av SS som ger Boxholm friläge. Men där revanscherar sig målis med en kanonräddning! Borensberg hade även ett par resultatlösa hörnor i andra halvlek. Det sista av spänning som händer i matchen är att Melander får till ett bra skott men Boxholms målvakt greppar bollen utan större problem. Domaren (efter att knappt lämnat mittcirkeln under hela matchen) blåser av matchen prick efter 90 minuter.

Summering: en inte speciellt bra match från något av lagen. 0-0 får nog ses som ett rättvist resultat och speglar matchen där det var få avslut på mål.

Borensberg hade nog lite tur att Boxholm inte tog tillvara bättre på chanserna som bjöds. Slutligen: ladda med en vecka på Kreta är inget att rekommendera…vare sig som frusen bloggare eller slutkörd spelare.

Delar av den trogna supporterskaran hittade även till Boxholm i det kalla sensommar vädret
Boxholm är dåliga på att spelmässigt utnyttja sin fina konstgräsplan, ska vi byta?

Bloggen tackar Sjösvärd d.ä för gästbloggandet och bilderna! Vi fick med oss en poäng och det är alltid nåt! Förhållandena var inte dom bästa med två avbytare, sjuka spelare och nån enstaka med semesterkondition... Nu laddar vi för match på söndag mot serieledarna!

/Sjösvärd

Inför BIF-Boxholm

Long time no see! I'm back (både på bloghen och på plan)
 
Melander verkar ha tröttnat lite på att ha fått ansvara för bloggen lite för mycket senaste tiden, har en känsla av att det är min tur att skriva nu ett tag framöver... Ska tillägga att jag bloggar från mobilen för första gången, därför kommer inlägget bli lite kortare och bildfattigt den här gången, kan dock utlova desto mer efter kvällens match! (yes, tar på
mej den bloggningen redan nu Mellis)
 
Eftersom jag lyckats missa nästan varje träning och match efter sommaruppehållet har jag dålig koll på lagets form, men att döma av blogg och resultat verkar den ha gått spikrakt uppåt! Riktigt kul att höra! Både spel och målform har varit på top vilket känns bra inför kvällens drabbning. Boxholm ligger just nu på en fjärde plats i tabellen med sina 20 poäng och vi tvåa på våra 23 poäng. Dom har precis som
vi 11 spelade matcher vilket innebär att kvällens match är väldigt viktigt, förlorar vi hamnar vi på samma poäng men vinner vi utökar vi avståndet rejält, en 6-poängs match som Fredrik kallar det! Vi vet med oss att dom brukar vara luriga och tuffa att möta, sist blev det lite snöpligt 1-1 i sista minutrarna av matchen. Dock brukar det alltid vara roliga matcher att spela!
 
Enligt Rogga är vi få avbytare ikväll, så det blir till att vässa pannbenen och kämpa lite extra för varandra, tre poäng ska med hem till Borens! För egen del är jag sugen på att testa min nya taktik inspirerad av Fiskis, att vila sej i form! En veckas jobb och en vecka på Kreta kanske kan ge otippade resultat vem vet, något som är
säkert är att det i alla fall får en att bli riktigt sugen på att spela match igen! 
 
Uppmaningen inför kvällen är alltså: pannben, inställning, vilja och framförallt att målformen håller i sej! Sen självklart även att vår trogna publik följer med och hejar som vanligt :)
 
Ses ikväll!!!
/Sjösvärd