Inför Derby hemma

Nu är det dags igen! Match står på schemat och denna gång mot Derby. Själv missade jag förra matchen mot dem så jag har försökt luska ut lite utifrån bloggen (som aldrig ljuger) så det borde inte vara några problem!
Det känns kusligt hur likt förhållandena tycks vara mot mötet i våras. Matchen skulle då ha spelats den 7/5 men eftersom att Derby inte kunde få ihop blev den flyttad till 19/5, DETTA LÅTER MYCKET BEKANT. Förutom det så öste regnet ned denna 19 maj och kolla på väderleken imorgon, vavava, skall detta bli en reprismatch? En skulle kunna tro det! senast kammade vi ju hem 3 poäng och det skulle inte sitta helt fel.
Hur det ser ut i skrivande stund inför matchen? Vi ligger ett snäpp före Derby med 26 poäng gentemot 25 poäng så det kommer nog bli en tuff match med ett taggat motstånd. Derby hade match i söndags mot Hjulsbro där de vann med 6-3. Lollo avslöjade i söndags på extraträningen att hennes listiga baktanke med att ge förslaget på att spela just den 1/9 var att hon hoppades att Derby skulle vara lite möra i benen efter söndagens match. Jaa vad det ser ut som på ÖFF så var matchen relativt köttig då hela FEM stycken gula kort delades ut, så kanske går Lollos plan som planerat. Men vi kan ju inte förlita oss på det, utan vi måste komma taggade till tusen!
Det gäller att vi kommer in i matchen direkt och hittar tillbaka till det finfina spel som vi kan spela så har vi alla förutsättningar i världen att vinna den här matchen och säkra vår andraplats ett tag framöver. De senaste matcherna har börjat lite halvkasst men vi har blivit vassare allt eftersom. Nu satsar vi på att vara vassa redan från start och sätta respekt.
Jaha, nehe, detta var mitt sista inför-inlägg denna säsong och imorgon blir min sista match. Det känns väldigt konstigt ska jag säga er men jag tror att det kommer gå prima för laget i alla fall! Tack för mig, ses i december igen.
Men först ses vi klockan 18.00 på Bergvallen! Då är det vinna eller försvinna som gäller!
/Melander

Vi har ett resultat...

Nu har ni väntat länge nog, tipset är rättat och vi har fått fram ett resultat!
Precis som bloggen skrev i senaste införinlägget så är det många som har fajtats i toppen. Dessvärre kan vi endast ha en vinnare. Efter att ha gått igenom matchresultaten så stod det mellan tre personer. Alla hade lika många rätt 8/10. Vilken tur att vi hade hela tre utslagningsfrågor!
  1. Hur många mål lyckas BIF göra i de BÅDA mötena mot Zeros?
  2. Vem i BIF gör mest mål på vårsäsongen?
  3. Hur många mål gör den som gör flest?
Det var bara en av dessa tre som hade lyckats att pricka in ett rätt på utslagningsfrågora. Vilket ledde till en seger. Så vår alldeles egna Johanna Sjösvärd får tacka Lollo för hennes målspruta och därmed de 900 kronorna som nu är hennes! Grattis Sjösvärd!
 
Men sedan har vi ju självklart en andra- och tredjeplats. Efter lite diskussioner med panelen kom vi fram till att en av dessa två hade gissat närmare med ett mål än den andra och knep därmed andraplatsen men det var precis. Andraplatsen och de 540 kronorna som det innebär går till ingen mindre än Håkan Melander! Stort grattis!
Sedan har vi kommit till tredjeplatsen, den ärorika bronsmedaljen som denna säsong går till Bengt A Jansson. Stort grattis till dina 360 kronor!
 
Med det avklarat så vill jag bara passa på och förklara dagens ändringar. Tyvärr så blir det ingen match då Derby tydligen inte har något lag. Typiskt och tråkigt tycker vi då det har hänt mycket sådant denna säsong men det är bara att ladda batterierna till nästa match istället.
OCH det är ingen match på söndag heller, utan vi har ett litet matchuppehåll tills den 6/9 om inte Derbymatchen läggs innan dess, vilket vi hoppas på!
/Melander
 

BIF - Hjulsbro

Tänkte börja det här inlägget med det kortaste referatet i bloggens historia och nämna det viktigaste från matchen som spelades i onsdags borta mot Kisa, matchen som blev flyttad från vårsäsongen pga domarstrul och var tvungen att spelas den 12/8. Varken jag eller Mellis kunde vara med på matchen så uppdraget att blogga hade delats ut till någon annan, vart det inlägget tog vägen och vems ansvar det var är lite oklart och rätt oviktigt. Men av det jag hört från dom som var med är att första halvlek inte var så bra, det var taffligt spel och dåligt tryck på mitten. I 24e minuten gör Kisa 1-0. I andra ändrar man lite på spelidén och Herminator blir en targetplayer med Lollo strax under sig och sen ett mittfält på fyra spelare. Uppenbarligen fungerade taktiken för Hermansson (som var riktigt bra enligt flera) lyckas kötta in 1-1! 1-1 står sig och BIF har spelat lika för andra matchen i rad. Tydligen var inte Kisa jätte bra men det hjälper inte om man inte kan utnyttja det och vara det bättre laget. Tänker gå lite crazy och utse Herminator till matchens ströis även fast jag inte var där! Vem som vann tipset lämnar jag till Mellis att blogga om för det är hon som har koll på det!
Målskytten mot Kisa tillsammans med några gamla BIF-rävar
Nu till matchen som spelades igår borta mot Hjulsbro! Jag kom lite sent och missade samlingen och uppsnacket i omklädningsrummet men fick en snabb resumé av Tommy, planen var att inte göra en likadan första halvlek som mot Kisa och att försöka hålla mitten stabil. Matchen spelades på PEMA-arena, en rätt ny fin anläggning med bra konstgräs. Förhållandena var rätt bra, lite blåsigt och en sol som störde i första halvlek men i andra blev det bättre. Fyra avbytare på bänken och flera av våra nyaste spelare från flicklaget med i laguppställningen. Första halvlek drog igång och det började väl helt okej men rätt snart blev det rörigt på mitten och Hjulsbro rann igenom flera gånger. Ett ungt lag med många löpstarka, snabba och rätt spelskickliga spelare. Vi hade svårt att få till ett anfallsspel och stressade mycket vilket ledde till att vi inte fick igång vårt spel. Anfallen blev mest långa löpbollar på Linnéa eller Lollo som turades om att slita på topp/yttermitt. Lollo hade ett par bra chanser men bollen ville träffa rakt på målis. Vi hade även flera bra slagna hörnor av Lollo som det inte blev nån utdelning på. En bit in på första fick Hjulsbro sin första hörna. Dom hade en variant som gick ut på att en spelare sprang ut från mitten av straffområdet och mötte en markboll. Jag markerade den spelare som sprang och när hon fick bollen blev det en duell där jag tog bollen och hon ramlade. Straff tyckte domaren, tveksamt tyckte vi med tanke på att det såg ut som att hon ramlat ganska lätt. Som tur var blev det en riktigt dåligt slagen straff som Anna lätt kunde rädda ut till ny hörna. Den här gången fick Melander markera spelaren och det blev samma variant igen och det var nära att hon dök igen men ingen straff den här gången. Lurig variant som vi snabbt kunde läsa resten av matchen. Innan paus gjordes lite ändringar och in kom Emmy på mitten tillsammans med Erika Ellbrant, på kanten var Linnéa och Ellen. 0-0 efter första och det kändes tungt i laget, tråkigt att inte få igång nåt spel och jobbigt att inte få utdelning på dom lägen vi haft.
I pausen kom Rogga med förslaget att göra som sist och flytta upp mej som targetplayer och sen Lollo nedanför och ett mittfält på fyra spelare. Vet inte vad som hände men vi tog tag i spelet direkt och alla kämpade på och tog jobbet för varandra. Vi var helt plötsligt först i många situationer och lät dom inte få mycket tid med bollen. Mittfältet jobbade på jätte bra och backlinjen fick tid att spela runt bollen mellan varandra och hem till Anna och vi bytte kant mycket oftare än i första. Vi hade flera målchanser, Linnéa hade några stycken som tyvärr inte gick in.
Duon som ändrade till en vinnande taktik
Efter tio min lyckas Lollo få med sig bollen på vänsterkanten och drar in en markboll precis bakom backlinjen fram till mej som står omarkerad framför mål och kan styra in den till vänster om målis, MÅL! Tror alla kände en lättnad för efter målet blev spelet ännu bättre och det var många som deltog i anfallen. Efter ca fem min kastar Lisa ett inkast till mej från högerkanten, jag nickar ner det till Lollo som nästan lyckas få på en halvvolley men passar den bakåt till mej istället och jag lägger den vid stolpen till höger om målis. 2-0 och det börjar kännas som att vi kan ta hem tre poäng! Efter ytterligare fem min får vi en hörna som Lollo slår, den går lite halvhögt och rinner igenom fram till mej som bara kan toucha till den med högerfoten i steget in i mål, och ja, det var ett ÄKTA hattrick på tio minuter! Nu Millan är jag om dina åtta mål, Lotta sa att hon skickat ett sms till dej direkt efter matchen för att meddela det ;) Men det är sånt vi här hemma får glädjas åt, du har det nog rätt bra borta i staterna med! Det känns rätt larvigt att blogga om sig själv och jag försökte leja bort uppgiften men våra gästbloggare vill helst veta om sånna uppdrag i förväg så dom kan anteckna (mycket seriöst) och det uppskattas, era inlägg blir ju desto bättre med! Så det fick bli som det blev.
Vi fortsatte skapa lägen, Lollo hade några fina skott precis över mål, Linnéa ett stenhårt i ribban, Ellbrant och Emmy vågade gå på skott utifrån och Ellen hade några bra lägen. Kul att många vågade chansa och dra på mål! I 80e minuten fick vi ytterligare en hörna som Lollo slår perfekt och Melander kött-nickar in bollen i mål, riktigt snyggt! Det gjordes en del ändringar i laget, bland annat fick Melander kliva upp på Lollos plats, Lisa kliva in i mitten och Alma komma in på vänsterbacken. Även Thilda gick upp på yttermitt om jag inte såg fel? En bra andra halvlek och matchen slutar 4-0 till oss!
Matchens ströis - juryn hade ingen solklar incident att gå på men valde att ge ströisen till Emmy för ett allmänt bra köttande på mitten och bra spel!
Matchens roliga - att spelarna från flicklaget kom in och gjorde en riktigt bra match allihopa! Stenhårt från början och rätt inställning hela matchen, kul att se!
Planens gigant - måste nog bli jag efter domarens kommentar till en i Hjulsbro som klagade på att jag gick in oschysst i nån duell, som va nåt i stil med: "om jag ska döma för att hon är större än dej måste jag blåsa sönder hela matchen". Word.
Matchens playmaker - Lollo, helt klart. slet och jobbade hela andra halvlek och var överallt och ingenstans på sin nya, kanonbra postition. Spelade fram till samtliga mål och förtjänade verkligen att göra ett själv!
Playmaker
Matchens räddning - gjorde Anna (nähe?!) när hon sprang ut för att rensa, sen stannade av för att påpeka att det var offside, men när domaren inte dömde för det klistrade hon istället skottet hon fick på sig mellan armen och kroppen som ingenting. Såg så kul ut!
Matchens comeback - Erika Ellbrant (som visserligen var tillbaka redan i onsdags), ryktet säger att du var grym då och igår var inget undantag!
Matchens parentes - att jag kom direkt till matchen från semestern, Ellbrant lämnade sina kompisar och åkte hem tidigare från Stockholm efter samtal från Tommy och Melander åkte Uppsala tur och retur samma dag för att kunna spela match. Ett bevis på att vi ställer upp för varandra i laget!
Bra spelat av samtliga, på söndag är det nya tag mot Derby och även Melanders sista match och blogginlägg på en ett tag framöver! Vem som tar över efter henne får vi se...
//Sjösvärd