Zeros - BIF

Vill varna redan nu för att det kan bli en och annan lögn i detta inlägg, men det är bara för att minnet är kort och det är svårt att minnas exakt hur och när alla mål blev till trots hjälp från både ÖFF och Sjösvärd.
Men vi spelade alltså match borta mot Zeros igår. En match som hela laget var riktigt taggade på efter tisdagens sura förlust. Sjösvärd var fortfarande lite smått sur efter Mjölbys kommentar om att vi var gamla och vi andra var väl fortfarande mest irriterade på deras attityd i stort. Vinst var helt enkelt det enda som gällde. Vi var en stark trupp på 13 personer och många tvingades stå över i och med att B-laget skulle ha match samtidigt men den blev dessvärre inställd. Det intressanta var att Tommy valt lite olika positioner än vanligt. Laget såg ut enligt följande:
Målvakt:  Anna
Backar: Melander, Annelie, Lina, Barthis
Mittfält: Emelie, Sjö, Erika, Ida, Lollo
Forward: Herman

Bänk: Millan, Wilma

Jag skulle alltså spela högerback?? Intressant och spännande! Annelie fick därmed ta mittbacksrollen. Barthis har tidigare ägt på vänsterbacken så det är ju inte så förvånande. Emelie har tagit en plats i startelvan, härligt! Erika fick testa på att vara defensiv innermittfält och klarade det galant! Det är så underbart att så många spelare kan spela på så många olika platser, helt klart en av våra styrkor!
Men för att ta allt från början. Då Tommy hört en fågel viska i hans öra att Zeros skulle försöka punktmarkera Lollo fick Lollo och Emelie börja på "fel" kant vid start och så fort singnalen gått byta kant för att skapa lite förvirring. Det fungerade bra då Zeros bytte plats på några spelare för att lättare kunna plocka bort Lollo (som att det någonsin är lätt eller fungerar??)
Vi vann slantsinglingen och valde att byta sida i förhoppning om mindre sol i andra halvlek. Zeros började därmed med bollen och vårt mål var att sätta hög press redan från början. Barthis och jag skulle försöka vara relativt offensiva i vårt spel för att på så sätt få mer kraft bakifrån och förhoppningsvis en hel del avslut. Vi satte därmed press på direkten. Vi höll dem uppe och vi fick tag i matchen ganska direkt. Men det var inte förrän i 23:e minuten det gav resultat. Vi fick då en hörna som Lollo skulle slå från högersidan. Det var mycket folk i boxen, men som vanligt lyckades Sjösvärd vara på rätt plats och huvudet (vad annars) var med vilket ledde till en snygg styrning och ett nickmål var givet! 0-1
Straxt därefter hade Sjösvärd bollen igen och jag antar att hon ville tacka Lollo för den fantastiska hörnan så hon slår en helt fantastisk passning mellan backarna som Lollo tar och skjuter in i mål! 0-2 under loppet av två minuter.
Men sedan vänder det och efter några missar att plocka bort spelare i mitten lyckas Zeros i 29:e minuten att trycka in ett mål efter en fin långpass mellan vår backlinje där deras snabba forward knep bollen och sköt i mål. 1-2.
Vi tappar lite och får inte riktigt till spelet. Vi blir stressade och vågar inte riktigt gå in i närkamperna. Men i 41:a minuten kommer Herman i full galopp med bollen och försöker sig på ett skott. Men det blir snarare en passning som kunde varit lätt för målvakten att ta om inte Sjösvärd hade varit där och skjutit in den i måååål! 1-3. Woow, nu kändes det säkert och bra igen. MEN efter lite dålig kommunikation från oss runt omkring om vad som fanns bakom Annelie som var bollhållare kom en Zeros spelare och knep bollen från henne, vände om och där kom 2-3 målet bara 2 minuter efter vårt tredje mål och 2 minuter innan halvtid.
Vi peppade varandra och diskuterade lite små förändringar i halvtid. Erika som briljerat som defensiv innermitt kände att hon inte visste vad hon gjorde där (vilket inte syntes) så jag, som då gått från högerback till högermitt till offensiv innermitt och var vilse där, fick byta med Erika så att hon blev mer offensiv och jag fick känna mig lugn på min gamla vanliga plats igen.
Vi gick ut med ny energi och lite nerver då det endast var uddamålet som skillde. Det märktes att det var lite nervöst. Vi hade inte riktigt vårt spel fullt ut än. Det var lite väl plottrigt ibland med korta pass som ställde till det för oss. Men när vi väl fick igång de långa fina passen på kanterna gav det genast resultat. Någon (vem?) passade en aningen lång boll som vi nästintill var säkra på skulle gå ut till hörna. Men icke sa nicke. Vem var där om inte Sjösvärd igen som lyckades få tag på bollen och drämma in den i mål. 2-4 och det kändes lite lugnare i kroppen. Vi spelar vidare och håller uppe relativt bra. I 63:e minuten får Zeros en hörna som dimper ner i straffområdet. Det blir lite kallabalik och vi får inte riktigt iväg bollen. Någon får till ett fjöspass som rullar ut mot en fri Zerosspelare som lägger iväg ett dunderskott upp i luften som slickar ribban och åker in i mål. En omöjlig boll för Anna att nå men Annelie hade hoppet uppe och ropade för allt hon var värd "Hoppa Anna!" och nog hoppade hon, riktigt snyggt hopp också, men det räckte inte riktigt till. 3-4 och det blev återigen nervöst.
Men i 77:e minuten får ingen mindre än Ida tag i bollen på halva Zeros planhalva. Hon drar iväg ett skott som är så välplacerat att det är kusligt. Den går som en pil, slickar stolpen och rakt in i mål. 3-5 Så snyggt!
Efter det släpper det för oss. Sjösvärd får göra ytterligare ett mål genom en pass från Lollo till Sjösvärd som spelade vidare till Herman inne i boxen. Men istället för att skjuta passar Herman tillbaka till Sjösvärd som skjuter in den i mål. 3-6. Det blev nog lite väl mycket för Herman att missa en sådan chans att ligga först i målskyttetabellen så sex minuter senare när hon får bollen på högerkanten hinner man knappt blinka förrän hon har drämt dit den i mål. 3-7 med endast 1 minut kvar och vinsten var ett faktum!
Stark mittback! Foto: Freddans fotbollsfoto
En härlig seger som vi behövde efter tisdagens förlust. Dock skulle jag inte säga (med risk för att tala emot min egen tränare) att vi hade ett superbra spel. Stuntals visst, och många visade framfötterna men det var inte vår bästa match. Dock härlig inställning!!
En ströis skulle jag vilja dela ut matchen till ära. Denna går till någon som inte slutade jobba en sekund och det droppade svett från håret, ansiktet, nacken jaa överallt redan i halvtid. Sen gjorde ju hon fyra mål också. Matchens ströis är Sjösvärd gott folk!
Svetten rinner och kämparglöden riktigt lyser om hela Sjösvärd! Foto: Freddans fotbollsfoto
En guldstjärna går till Emelie som verkade ha övat på sina finter? Det var så att hela läktaren skrattade åt att det var så många dribblingar och så mycket skönlir. Något för oss andra att lära oss av ibland, att våga ta för oss lite och våga prova en fint (dock bara när det är läge!!).

Nu laddar vi om inför matchen på söndag mot Boxholm. Det lär bli en intressant match då det dels är seriens topplag och vi har ganska många borta. Kanske, jag säger bara kanske, kommer däremot en saknad spelare tillbaka i helgen. Vi håller tummarna!