BIF - Mjölby

Nu så, jag har inte glömt bara förträngt!
 
I tisdags va det äntligen dags för match igen efter lite drygt två veckors uppehåll! Vi skulle ta emot Mjölby hemma på Bergvallen. Vi visste från början att vi absolut inte skulle underskatta Mjölby, sist vi möttes var det en jämn match och dom hade flera duktiga och framförallt snabba unga spelare. Man kan väl säga att vi redan från början hade en ganska tuff start. Det första som händer när vi kommer till Bergvallen är att vi får veta att vi ska byta om i barackerna. Okej, varför då? Så vitt vi vet är det det lag som har match som har förtur till att vara i klubbstugan? Det brukar stämma för det mesta, men nu va det tyvärr så att herrarna skulle träna samma kväll och då var dom tvugna att vara där, dom brukar ju duscha osv efter träningen och för att undvika att behöva göra det tillsammans med oss (vilket alla var glada över) så fick vi flytta ut. En tanke till nästa gång vår match råkar krocka med herrarnas träning är att dom kanske kan flytta ut och duscha därute? Det skapade onödigt dålig stämning och fokus hamnade på fel saker. Men å andra sidan är vi damer vana att flytta på oss. Nummer två på listan med oflyt var att Tommy tyvärr inte kunde vara med. Jätte tråkigt och även om vi försökte peppa varandra och ladda upp som vanligt så blev det inte riktigt samma grej. Ingen skugga ska dock falla på Rogga som gjorde så gott han kunde och verkligen ställde upp för laget på bästa sätt! Nummer tre på oflytslistan var att flera spelare inte kunde komma till samling utan kom direkt till matchstart. Oflytslistan är viktigt pga att den skapats för att hitta saker att skylla matchens dåliga resultat på.
Anneli håller koll. Tack Lisa för bilderna!
Matchen skulle dra igång och ut kommer Mjölby med en rosa målvakt i spetsen. Men... tänker vi, hon kan ju inte se ut som Anna? Sen gjorde hon inte det eftersom Anna matchat hela outfiten (inklusive skorna) och fått rosa strumpor dagen till ära som Göran jagat runt överallt för att skaffa. Men ändå, en principsak! Dessutom hade hon svarta strumpor som resten av laget, vilket alla som spelat en fotbollsmatch vet att man faktiskt inte ska ha. Vi påpekade det för domaren som svarade med att det inte störde honom. Eh, nej, okej? Vad hände med det här med rätt, fel osv som han som domare är till för att ha koll på? Skit samma, vi valde att inte heller bry oss. Mjölby startade starkt och hade ett bra spel. Vi tappade som vanligt mitten och backlinjen föll ner i knät på Anna, vilket gjorde att dom kunde anfalla i princip hela tiden. Vi hade 0-0 lite turligt ett bra tag och sen fick vi till en bra kontring. Bollen gick ut till Herman som kämpade på högerkanten och tillslut fick in en riktigt bra höjdboll till bortre stolpen där jag (Sjösvärd) kom springandes. Tyvärr fick jag den på smalbenet och den gick precis utanför, riktigt jävla skit om ni frågar mej. Det som är extra jobbigt med det missade läget är att Mjölby fick till en utspark som nådde en snabb forward som sköt på mål, Anna slänger sig men bollen går precis under henne och in i mål. Det speglar matchen ganska väl psykologiskt, att vi kämpar och försöker, sen får Mjölby till ett anfall och det blir mål. Anna skadade tyvärr armen och det var till en början oklart om hon kunde fortsätta matchen. Som tur är bet hon ihop och körde vidare!
 
Första halvlek slutade 1-0. Inför snacket i andra hade någon hört en av Mjölbyspelarna säga något i stil med "dom är så gamla så dom orkar inte". Till vem det nu var som sa det kan jag hälsa att det fick önskvärd effekt, för oss alltså. I andra gjordes lite ändringar och Lollo och Millan som kommit sent kom in på varsin mittfältskant. Vi pressade direkt och var mycket tuffare. Vi hade flera farliga målchanser som vi kunde förvaltat bättre. Mjölby blev stressade och spelade inte alls lika självsäkert som tidigare. Det blev dålig stämning, både från deras spelare, ledare och publik. Domaren var inte heller klockren som tillät tugget som var på och utanför planen. Det klagades på det ena och det andra och väldigt mycket på domsluten. Dock måste det tilläggas att domsluten ofta var helt oförståeliga. Det var vid flera tillfällen vi från båda lagen tittade på varandra och ryckte oförstående på axlarna. Mjölby fick på nåt sätt till 2-0, kommer inte ihåg hur men troligtvis på en snabb kontring. I en tilltrasslad situation framför mål gör Herman 2-1 och det blir liv i matchen igen. Det känns absolut som att vi kan kvittera. Men sen får vi tyvärr en frispark mot oss precis utanför straffområdet pga att domaren tyckt sig se att Anna hållt i bollen utanför straffområdet vid en utspark. Anna säger dock att hon släppt den innanför men sparkat på den utanför och jag väljer att tro på henne. Frisparken förvaltas riktigt jäkla väl av Mjölby som sätter den över muren rätt upp i krysset. 3-1 och där går luften ur oss. Mjölby gör tillslut även 4-1 vilket inte speglar matchen men är ändå inte helt orättvist heller. I matchens sista minuter får en spelare i Mjölby sitt andra gula och därmed rött pga att hon sparkar bort bollen när vi ska lägga en frispark. Really, med 4-1 i ryggen och typ två minuter kvar att spela?
 
En tråkig match och en ännu tråkigare förlust. Nu tar vi nya tag och revansch i morgon mot Zeros borta kl 17! Kom och stötta oss!
 
//Sjösvärd