BIF - Åtvidaberg

Bättre sent än aldrig sägs det ju så here we go!
Mellis har väl hunnit påtala sisådär en 50 gånger nu att jag inte bloggat inför och om Åtvidabergsmatchen än (fick typ en dag på mig innan det var dags för nästa match, men ändå)! Så bäst jag gör det nu :)
Till att börja med kan vi nämna cirkusen runt matchen innan den ens spelats. Det var nämligen så att Åtvid egentligen skulle ha tagit emot oss på deras hemmaplan. Samma vecka hör dom av sig och meddelar att det blivit en dubbelbokning av planen, tydligen får damerna flytta på sig om herrarna ska spela, oavsett vem som bestämt vad och när, och undrar om vi kan spela tidigare eller senare samma dag. Det skulle innebära förlust av spelare för vår del så frågan bollades (hehe) över till Åtvid igen, kan vi inte spela på vår hemmaplan istället? Sagt och gjort, dom kom till oss, med domare och allt! Skönt att det kunde lösas så smidigt. Tilläggas bör kanske att vi aldrig nämnde att vår a-plan nu är sämre än nånsin, icke jämförbar med deras fina konstgräsplan i allsvensk klass. 
Inför matchen hade det tränats in en frispark, som tyvärr aldrig blev av, men ändå! Folk var taggade, vädret var på topp och det låg en hemmapremiärstämning över Bergvallen! Inte nog med att det även blev finalen på Borensbergsdagen! Sa åt pappa att ta lite bilder på läktaren (som förövrigt är nybyggd och jätte fin) och publiken, det resulterade i den här bilden:
Lotta, trogen supporter och först på plats!
Kom dock några fler lite senare ;)
Matchen drog igång och det var först lite trevande spel. Åtvid kom med ett ungt men ganska snabbt lag som troligtvis hade lite problem att anpassa sig till planen, vi har trots allt tjuvtränat lite. Med en lite annan spelidé kunde vi sätta hög press och lyckades stressa deras backar. Det blev några lägen, bl a fick Herman ett friläge som tyvärr gick över. Lite senare fick vi till ett exemplariskt framspel, Ellen kom löpande på kanten, ropade till sig bollen som slogs mellan deras backar fram till Ellen som kom på en perfekt löpning och blev fri med målis! Första skottet gick rakt på målvakten men det blev retur och den satt som en smäck! 20 min senare fick Herman på nytt bollen och då var det ingen tvekan, 2-0! En minut senare får jag (Sjösvärd) en perfekt passning mellan backlinjen av Ellen och kan placera in 3-0. Matchen spelas på och resultatet blir tillslut 5-0, kändes riktigt bra!
Första halvleken satte vi press och spelade på, i andra blev dock tempot betydligt lägre och vi gick inte in för det lika mycket. Inte så konstigt kanske eftersom rådet från Tommy var att vi skulle ta det lite lugnare och spara oss till matchen på tisdag. Åtvid lyckas göra ett reduceringsmål men ganska snart efter det såg Emelie till att öka på ledningen till 6-1! Första målet för henne i a-laget, jätte snyggt! Matchen spelades på och det hände inte mycket mer spännande förutom att jag blev skjuten i ansiktet mitt framför läktaren. Enligt åskådare såg det ut som jag blev skjuten och det var ett rätt hårt skott, men resulterade bara i lite näsblod.
Matchens newbie: domaren som dömde sin första match och tog uppgiften på största allvar!
Matchens !! : Annelie är tillbaka!!!!! Efter en träning fick hon komma in och spela och vad var det absolut första hon gjorde? Glidtackla förstås.
Matchens tråkiga: planen, den är hårdare och mer ojämn än någonsin, nästan farlig.
Målområdet
Annas ben efter att ha stått i mål...
Sammanfattningsvis kan man väl säga att det var en bra insats av alla som spelade, riktigt gött med en klar vinst!
Ha det bäst!
//Sjösvärd
#1 / / SS:

Är ännu snyggare benet nu ! (Y)