BIF-Zeros

Som sagt, det här med att skriva snart efter matchen vet jag inte riktigt... Men men!
 
I söndags mötte vi Zeros, ett lag vi mött i stort sett varje säsong. I år saknade vi våra förra lagkompisar Jenna och Krumlinde, det hade även tillkommit några nya förmågor. Tommy förberedde oss på att han gjort en hel del ändringar i laguppställningen men trots förvarning chockade han dom flesta av oss när han visade tavlan. Annelie som forward?! Carro på yttermitt?? Mellis som mittback? Ida på mitten?? Men med lite eftertanke så kändes det givet, klart köttar-Annelie ska vara forward med Herman! Carro har ju sen länge velat prova nåt annat och yttermitt kändes passande, Mellis har gjort succé som mittback tidigare och Ida brukar ju va lite allt-i-allo så varför inte mittmitt också? Senare under matchen slängdes även Barthis in som ytterback och gjorde det riktigt bra!
Lite spel sett från ovan
 
Matchen drog igång och vi började bra. Vi hittade tillbaka till vårt spel och fick till en del riktigt bra spelkombinationer! Det tog några minuter innan alla hittade sin roll vilket är fullt förståeligt med tanke på att Tommy gjort om en hel del. Efter 6 min köttar (såklart) Annelie in ett inlägg till 1-0! Gött, bara att ösa på! Vi fick som vanligt en del bra lägen under matchen som vi inte riktigt tog tillvara på men det var mycket bättre jämfört med förra matchen. Zeros kämpade på och var inte ofarliga. Dom hade en ganska tydlig taktik som gick ut på att en spelare på mitten skulle lägga en långboll till en av deras snabba forwards. Vi läste det bra och lyckades avstyra ett antal sånna lägen. Efter en kvart kom dock Zeros i ett anfall, fick till ett hårt inlägg som en annan spelare styrde in vid ena stolpen, riktigt snyggt faktiskt! 1-1 och det blev direkt lite jobbigt. Boxholms matchen gjorde sig påmind och jag tror vi var många som blev lite nervösa men försökte att inte visa det. 2-1 kom efter ca 30 min och det var riktigt snyggt! Någon (Carro?) fick till ett inlägg från vänsterkanten som Herman mötte upp vid första stolpen och styrde in! Skönt att ha tagit tillbaka ledningen, men det kändes ändå som att vi bara ville spela av sista kvarten och spelet blev därefter.
Barthis, redo att kötta
 
Andra började vi också bra, vi hade några bra anfall och det kändes som vi styrde matchen. Efter ca tio min fick jag (Sjösvärd) en passning från Annelie ut på kanten av straffområdet, hade tid att lägga upp bollen och skicka den mot mål över målis och ändå under ribban på nåt sätt. Sagt av Lina (på ett ungefär): "du gör ju inte bara tåfjuttsmål!" 3-1 och nu ville vi inte tappa det här. Dock blev det onödigt spännande när Zeros fick till en frispark, på något sätt kom en spelare fri på högerkanten och lyckades lägga in bollen till en annan spelare som var mitt framför mål men jag tacklade ner henne och Anna slängde sig på bollen men fick inte tag på den så den studsade tillbaka ut i planen igen. Medans Anna och jag låg och kravlade framför mål såg jag hur det kom en Zeros-spelare dundrande med sikte på bollen. Anna försökte ändå slänga sig för att skydda målet men lönlöst, hon tog chansen och dunkade in 3-2, något orättvist och lite klantigt av oss att släppa till det läget. Men men! Nu blev det lite nervöst igen och spelet fortgick. Vi öste på och alla kämpade och slet. I 86e minuten försökte Erika driva in i straffområdet med bollen men blev fälld precis utanför. Carro och Lollo ställde upp och Carro gick fram, klippte till och det blev årets frisparksmål, klockrent i bortre krysset! 4-2 och sen spelade vi bara av matchen.
 
Summa summarum riktigt bra kämpat av alla! Det är inte lätt att bli inslängd på en ovan position men ni löste det hur bra som helst allihopa! Kul också att vi spelade riktigt bra!
Fundersamma tränare
 
Matchens kommentar: "ni är det bästa damlag jag dömt" - domaren. Skrytigt men självklart måste det med på bloggen!
Matchens ströis: hör och häpna! Vi kommer utse en ströis den här gången! Det blir inte speciellt svårt men tanke på att Herminator verkligen hitta formen. Inte nog med att målsprutan kommit igång, i söndags var hon hur stark och köttig som helst! Zeros-spelarna som försökte sätta stopp för henne ramlade som flugor och det var vid flera tillfällen du hade bollen och dom typ klättrade på dig och du stod ändå kvar! Såg kul ut för oss som tittade på ;)
Matchens !!!! : alla nya positioner. Carro ägde på kanten med fina inlägg, bra löpningar osv. Annelie köttade som vanligt, Ida slog bra passningar, Mellis bröt och rensade som aldrig förr och Barthis var lugn och spelade sig ur nästan alla situationer.
Matchens klapp på axeln : till alla oss som spelade på våra vanliga positioner, vi var riktigt bra vi med! ;)
 
Nu ser vi fram emot match igen på självaste nationaldagen!
 
//Sjösvärd