BIF - Ödeshög

Såja, nu ska jag gå lite mot strömmen och publicera ett blogginlägg hela TVÅ dagar efter matchen!!

I söndags spelade vi borta mot Ödeshög. Det var en bit att åka men det va såååå värt det! Kan det va så att Ödeshög sitter inne på finaste planen i serien? Av det jag sett hittills skulle jag tro att det kan vara så! Tommy drog till med ett klockrent citat: "såhär ser gräskonst ut tjejer". Fattar ni, konstgräs, gräskonst.. Hehehe. Men det va fan vackert! Riktigt grönt nyklippt gräs och en plan som va så jämn att bollarna rullade hur fint som helst utan att studsa 17 gånger och ändra riktning.

Finfint gräs

Inför match hade det blivit lite ändringar i laguppställningen. Vi hade bara en avbytare och Ida fick hoppa in i målet, men alla var beredda på att kämpa och göra det bästa av situationen och det gjorde vi verkligen! Det känns gött att vi är ett lag som ställer upp för varandra, vi biter ihop och kämpar på. När vi ändå är inne på det spåret kan vi lika gärna hylla våra supportrar lite med, som sitter och åker hela vägen till Ödeshög för att heja på oss. Hoppas ni förstår hur viktiga ni är för laget! Litet minus går till Rogga som annars alltid är med och stöttar, dagen till ära hade han istället valt att åka till Alicante. Lite sura miner från vår sida men samtidigt unnar vi världens bästa Rogga sol, bad och ett par lediga dagar!

Det här med att va supporter kan verkligen ta på krafterna ibland

Väl i Ödeshög värmde vi upp som vanligt, hade lite taktiksnack och kom fram till att vi framförallt skulle satsa på att ha kul den här gången. Tommy påpekade återigen att det ju faktiskt är därför vi spelar fotboll och på nåt sätt tror jag det sjönk in den här gången. Det blev avspark och vi körde igång. Vi hade inte riktigt med oss huvudet första halvlek, vi lät Ödeshög styra spelet lite för mycket och vi vann absolut inte mitten vilket märktes på det tafatta spelet. Men vi kämpade på. Ida kändes som säkerheten själv i mål, ropade till sig bollen flera gången och lyfte antingen långt eller passade en back. Hon passade även på att göra ett par iskalla finter, som annars är Annas grej, och gjorde det riktigt bra! Vi var några som blev lite svettiga där i början men det märktes att hon hade koll på läget. Ödeshög hade i princip inte ett ända skott på mål under matchen men fick ett riktigt farligt läge i första. Vet inte exakt hur det gick till men Ida va ganska långt ut och skulle rensa men Ödeshögspelaren fick med sig bollen förbi Ida och det blev öppet mål. Som tur är så är Carro snabbare än snabbast och hann ifatt spelaren som blev nervös (borde lagt in den i mål tidigare) och hamnade längre och längre ut på kanten och när hon tillslut valde att skjuta gjorde hon det i gaveln av målet. Pjuh! Vi hade som vanligt några riktigt bra lägen som vi inte lyckades sätta. Första halvlek slutade därför 0-0.

Det va svettigt värre! Kallar den här bilden "törstiga tänkare"

I pausen kom vi överens om att vi kan betydligt bättre, dessutom kändes det som dom var väldigt trötta medans vi knappt var svettiga. Andra halvlek drog igång och vi hade fått lite ny energi. Spelet blev bättre, vi satte bättre press och det blev lite tjurig stämning på planen från motståndarnas sida. Domaren var lite ojämn och blåste en del till Ödeshögs fördel i oklara situationer. I 51a minuten nickar Herman snyggt in 1-0 på en perfekt hörna slagen av Lollo! Det va riktigt skönt att vi äntligen fick in ett mål. Pressen ökade från vår sida och vi kom igång ordentligt med spelet. Vi rullade boll och fick till en del passningskombinationer. Efter några minuter får vi till ytterligare en hörna, återigen perfekt av Lollo och nick in i mål av mej (Sjösvärd), tyvärr fick firandet ett snöpligt avbrott när domaren bestämt hävdade att det inte alls var mål pga att någon stört målis. Okej? Vem var denna någon och inte så men hon hade inte tagit den bollen oavsett störningsmoment eller inte. Men visst! Vi deppade inte ihop utan fortsatte ösa på. Ödeshög kändes ganska uppgivna och hade i princip inte ett anfall i andra halvlek. I 69e minuten kommer Annelie fri med målis och en back och tåfjuttar in bollen stenhårt i mål! Vi fick även en straff efter en given hands, problemet var bara att sekunden efter den situationen, innan domaren hann blåsa, styrde Herman in ett inlägg i mål. Men domaren blåste straff istället och målet dömdes bort. Eftersom vi inte har någon bestämd straffläggare blev det lite förvirrat i några sekunder men sen föll beslutet på Carro vilket kändes givet. Det var en ganska bra straff men tack vare att målisen inte slängde sig åt något håll kunde hon istället rädda den eftersom den hamnade ganska mitt på mål. Trist men det var inte avgörande på något sätt. Vi körde på och det blev mer irriterat i Ödeshög, framförallt från målis sida. Vid en situation höll hon fast Annelie som skulle springa mot bollen och blev riktigt förbannad och började säga det ena och det andra, vilket resulterade i ett gult kort. Matchen slutade sen 2-0 till oss och det var vi nöjda med, en vinst är en vinst!

Ida var inte bara målis för dagen utan även en citatmaskin. Kommer inte ihåg allt hon kläckte ur sig för det va så mycket bra, men det allra bästa var det som slank ur i bilen på väg till matrchen: "att spela match är fan livet". Passar rätt bra ihop med Tommys förmaning om att vi skulle gå ut och ha roligt!

Ida strike a pose med Tommys glajjor

Icke att förglömma är Millans solklara inhopp i andra halvlek! Löpningarna sitter där dom ska och det dröjer nog inte länge innan hon får in ett par strutar (du har en match på dej innan uppehållet)! Ellens inkast var riktigt vassa den här matchen, tjuvtränat eller bara fått in snitsen? Hermans inställning är bäst, hon maler på och kör i princip över motståndarna, inte konstigt att dom blir irriterade när dom märker att dom inte har en chans!

Riktigt bra kämpat tjejer! Nu får ni ta nya tag inför sista matchen och kötta järnet! Jag kommer befinna mej på USAs västra kust så kan tyvärr inte va med men ni kommer äga sönder ändå. Förväntar mej ett riktigt smaskigt och välskrivet inlägg så jag kan ta del av alla detaljer (ingen press Mellis)! Verkar dessutom som det kommer bli en riktigt spännande uppgörelse av tipset med, många som ligger bra till i år!