BIF - Mjölby

Bättre sent än aldrig!

I måndags spelades en viktig match hemma mot Mjölby FC. Det gällde att plocka poäng och helst av allt vinna med 3-0 eller mer för att till och med få om dem i tabellen. Det var mycket som stod på spel och vi hade inte allt för mycket information om laget då det är ett nystartat lag genom en ihopslagning av Mjölby södra och Mjölby AI.

Det var taggat på uppvärmningen och det kändes bra. Men det är ju inte alltid så som det sedan blir på match tyvärr...

Vi ställde upp liknande som matchen mot Zeros förutom den detaljen att Lollo jobbade i söndags så Erika fick hoppa in på kanten istället. Annars var det som borta mot Zeros, jag (Melander) har fått hoppa ner till mittback, Ellen till ytterback, Carro till yttermitt och Annelie till forward.
Vi fick börja på den sidan vi ville, som vanligt ;) och Mjölby började med boll. Vi började lite halvskakigt. Det var väldigt mycket boll på våran planhalva och jag som nybliven mittback höll på att skita ner mig mest hela tiden i rädsla att göra ett misstag som skulle leda till mål. Men vi lyckades hålla upp ett bra tag trots att Mjölby hade några riktigt heta chanser. Jag är överlycklig över att ha SS i målet, utan dina kanonbra räddningar så skulle det inte gå.

Ett läge var extra nervigt då en Mjölbyspelare fick en långpass på vår vänsterkant snyggt lagt ändå nära vårt mål. Lina försökte trycka bort henne och bollen, samtidigt som SS rusade ut men fick inte tag i bollen, istället rullade den fram precis framför mål. Jag rusade dit och det enda jag kunde tänka på att om jag nu skulle få en liten felträff så skulle jag enkelt göra självmål. Som tur var fick jag undan bollen till Wilma på högerkanten som fick upp bollen i banan och det farliga läget var över.

Matchhjälten!

I 36:e minuten får dock Mjölby in ett mål efter en slarvig hemåtpass från vårt håll då bollen kom mer in i mitten och det var bara för en mjölbyspelare att nypa till sig bollen och lägga i mål. Surt... Men! Vi ger inte upp och i 41:a minuten köttar ingen mindre än Herman in bollen i mål och det står 1-1 i halvtid.

Vi har inte haft så många målchanser överhuvudtaget i första halvlek och det känns lite halvtaskigt med inställningen. Vi hade fått reda på innan att det mest är 99:or som spelar i Mjölby vilket nog gjorde att vi underskattade dem lite. De var inte några små, taniga 99:or. De var tuffa och spelskickliga 99:or som verkligen inte la sig i första taget. Vi gick därmed in i andra halvlek med lite mer jävla anamma. Vi vågade trycka till lite mer och kämpa för varandra. Therese fick i andra halvlek hoppa in och göra debut på kanten. Ingen nådig debut vill jag lova. Jag blir alltid lika imponerad av spelare som springer som tokar och på något märkligt vänster ALLTID får med sig bollen och en sådan spelare visade sig att Therese är. Härligt att se!

Tommy hade innan match sagt att vi skulle fortsätta mer Hermans inkast nere vid deras mål då det givit resultat tidigare. Idag var inget undantag. Herman kastade iväg ett riktigt bra och långt inkast i 58:e minuten som Sjösvärd nickade in i mål. Så bra!!! 2-1!

Bra jobbat Sjösvärd önskar Ida

Nu gällde det att hålla tätt. Mjölby kände sig hotade och satte upp en extra forward vilket innebar att de spelade med 3 stycken där uppe. Vi på backlinjen fick mycket att hålla reda på och det var en kul match på så sätt, att alla från målvakt till forward var väldigt delaktiga i spelet näst intill hela tiden. När ca 10 minuter återstår av matchen får Mjölby en hörna. Den slås bra mot första stolpen där Erika kommer rusande och försöker skjuta bort den men blir istället inknuffad i stolpen medan bollen försvinner in mot straffpunkten. Det blir en grötig situation där vi försöker få bort för allt vi är värda men på något vis lyckas en mjölbyspelare få tag i den och passar fram till en annan mjölbyspelare som nästan alla trodde var offside men som inte var det i och med att Erika låg skadad efter smällen in i stolpen var hon inte det. Mjölbyspelaren vände om och la in den i mål, omöjligt för SS att ta. 2-2 och det blev även matchens slutresultatet.

Ett riktigt surt mål i 80:e minuten men det kändes ändå inte så farligt. Mjölby spelade riktigt bra fotboll och vi hade inte våran bästa match så 2-2 känns ändå helt okej. En köttig match och något ful från båda lagen. Det var synd att vi inte hade en bättre köttarinställning från början av matchen för då kunde det nog ha sett annorlunda ut. Positivt är ju dock att vi sätter våra lägen! Vi hade inte många lägen den här matchen men vi sätter dem vi har i alla fall!

Värt att nämna: Therese gjorde som sagt debut i Borensbergs IF FK dam och vi är superdupermega glada över det! Vi hade även en comeback dagen till ära. Ingen mindre än Millan stod med i laguppställningen. Som den fotbollsstjärnan hon är gick hon ut och levererade efter typ 2 träningar?? Bloggen gillar!

Tipsuppdatering: Det är nu en person som har 6 av 7 rätt och det är Åke Larsson. Riktigt bra tippat so far! Sedan är det fem stycke som liger på 5 rätt Håkan Melander, Emma Axell, Carina Ceasar, Fredrik Lindblad och, inte för att skryta men, jag. Åke har sattsat på vinst för oss likaså har de som delar på andraplatsen också gjort det förutom en av oss. Inför sista matchen är det sedan väldigt delade svar så absolut ingenting är klart ännu!

Nu ligger vi 4:a i tabellen och vi måste vinna båda nästkommande matcher för att vara säkra på att komma i den över halvan och därmed den bästa serien i höst. Möjligtvis att det räcker med vinst imorgon men det är lika bra att satsa stort och inte vara beroende av de andras resultat. Så nu laddar vi om och tar nya tag inför bortamatchen mot Ödeshög!