BIF-Östria Lambohov/Vikingstad

Så var ännu en match spelad, denna gång mot Östria Lambohov/Vikingstad. En svårspelad och ganska ospännande match och en lite halvhjärtad insats från vår sida, men man ska spela sånna matcher med och nu har vi gjort det! Inför matchen hade vi rekryterat en ny gästbloggare, vem det blev avslöjas i referatet nedan:

Då var det söndag vilket innebär att BIF-dam spelar match igen. Det är alltid lika kul och spännande att se er spela. Ett supertaggat lag hoppas vi kommer in på plan för att idag spela match mot Östria-Lambohov/Vikingstad.

BIF startar med nygamla lagkaptenen Carro som vi får önska lycka till idag och i resterande matcherna. Anna vaktar målet som vanligt och vi hoppas att hon kan fortsätta med det de sista matcherna också. En spelande målvakt som Anna förstärker laget så man nästan spelar med en extra spelare, jättebra.

Idag blir det 11”kvinns” laguppställning och kanske regnfritt men osäker prognos så vi får se vad som händer.

                                  Laget startar med dessa spelare.

                                                      Lollo

                                                   Sjösvärd

Linnea                   Herman                         Erika             Ida

Thilda                    Carro                              Lina              Lisa

                                                      Anna

På bänken: Emmy, Emmi och Alma.

Domaren blåser igång matchen och BIF är igång, men efter en minut hör vi – ”nu är det trångt spel i vitt spela hem”. Backlinjen ser lugn ut och passar fram och tillbaka mellan sig, ”lite tufft” hörs i publiken, men Anna är med och tar bollen som hon skjuter ut till nr 8 som jag tror är Erika och hon passar vidare till Ida som får iväg ett bra skott mot mål.

Spelet är lite avvaktande, då hörs publikens hjälpande rop - ”Vakna o dra isär här nu”.

Kanske hörde Herman det för hon skickar iväg en fin passning till Linnea som tar ner bollen perfekt och får iväg ett skott mot målet. Det blir en ny chans för Linnea när Sjösvärd skickar iväg en passning till henne som mynnar ut i BIFs första hörna. Lollo får slå hörnan och Sjösvärd nickar precis utanför målet. Snabba Linnea är ofta först på bollen, hon passar Carro som passar Lollo men ingen boll går förbi målvakten ännu.

Jättebra passningsspel i BIF nu, det blir hörna igen och Sjösvärd är så nära att få in bollen, men istället blir det hörna på hörna men ingen boll i mål.

Ganska kreativt samspel med Anna i BIF tycker någon i publiken. Östria får nu hörna som Anna klara galant. ”Nej nu vill vi se en fot som får in en boll i mål” hörs i publiken. Någon annan ropar ”kör en Lisa”. Men vad är det? Jo rusa på kanten med bollen och skjut mot mål från kanten. Men bollen vill inte hitta in i mål. Östria har bollen, BIF sliter och bryter Ös pass men passar hem mot Anna som gör det ganska stressigt för publiken säger någon. Det känns som BIF har stort Bollinnehav kanske ca 80/20 nu.

Ett par mål skulle behövas för att BIF ska kunna spela lite mer avslappnat säger någon i publiken. Då passar Sjösvärd till Jaktfalk som lägger vidare till Ida och där sitter bollen i MÅL. Härligt, 1-0 av Ida, bravo och inget regn ännu. Erika får kort därefter på ett kanonskott mot mål men stolparna är tyvärr ivägen. Bra passningsspel och första halvlek är slut.

Målskytten

Andra halvlek är på gång, spelarna som kommer ut lagar några hål med löst liggande tuvor på plan innan matchen drar igång. Nu har Emmy kommit in o Thilda vilar. BIF får nästan direkt frispark som går straxt utanför när Lollo skjuter. Bra passningsspel av BIF mot Östriamålet men de står emot och har turen att ha någon eller något ivägen för att BIF ska få igenom bollen mot målet. Östria får en chans att göra mål men bollen rullar förbi målet och en frustrerad Östriaspelare slår bort bollen från plan – ”inte så bra det ska utmynna i gult kort” hörs från publiken. Men hon slapp det J domaren såg det väl inte... BIF får chans att slå en hörna igen, men det blir inget mål den här gången heller.

I mitten av andra halvleken kortpassar Östriaförsvaret mellan sig - Lollo ser det och får tag i bollen och skjuter MÅL. Härligt 2-0, och inget regn ännu.

Bra spel igen av BIF. Emmy spelar säkert passningspel - jättekul att se. Ida och Linnea går ut och Alma samt Emmi får komma in och spela. 5 min kvar nu och Lisa springer på kanten och får iväg en fin boll mot mål, straxt över och matchen är då slut. Grattis BIF till tre poäng. Alltid lika kul att se er. Bra jobbat alla spelare och ledare. Lycka till nästa söndag. Då kommer vi och hejar igen.

Tack för mig. Mamma Ann. 

Tack så jätte mycket Ann för ett välskrivet inlägg! Räkna med att det kan bli fler gånger ;)

Ströis kan tyvärr inte utses den här matchen heller, det var ingen som utmärkte sig mer än nån annan och då blir det svårt! Vi tar nya tag nästa match och då ska alla sikta på en ströisutmärkelse!! 

Nu tar vi nya tag med träning i veckan och siktar på match mot Kisa hemma på söndag!

//Sjösvärd

#1 / / Mellis:

Härligt att läsa om en vinst trots rätt måldåligt..
Kör hårt imorgon också, jag hejar galet på er!!