BIF-Derby

Ja då va det dags att blogga igen, den här gången om resultatet mellan Borensbergs och Derby (det va alltså inget derby på gång om nån missuppfattat, laget heter Visst bara så). Bloggen valde att delegera uppgiften till en numera rutinerad gästbloggerska och troget fan vid namn Lotta Tilly! Hon gjorde det med bravur Sist och idag är inget undantag! Så sätt er ner, ta fram datorn, mobilen, paddan och nåt att snaska på för nu kommer detaljerad läsning:

BIF-Derby
Efter två veckors matchuppehåll var det äntligen dags för match för ”Sveriges bästa damlag”. Efter två veckor med värme och strålande sol, vaknade vi till en tisdag med ihållande regn, så vi börjar känna igen oss!
Vårens mach på Derbys hemmaplan slutade med vinst 2-1 för oss. Det jag minns mest från den matchen var den mopedåkande domherren som valde att döma matchen iförd soglasögon! (Har faktiskt aldrig varit med om det tidigare) Hoppas inte att hans moppe går till Borensberg för hans pipa blåste väl inte riktigt åt vårt håll.
Värt att notera från uppvärmningen var att Rogga, dagen till ära, hade gummistövlar! Min förhoppning var att de satt ordentligt på plats när han började skotta mot Anna! Önskade ju inte att hon skulle börja med en gummistövel i famnen ☺
Strax innan matchstart fick jag höra att matchen skulle spelas med 9 kvinns! Derby som nyligen ställde in en match pga dåligt med folk kunden inte få ihop fler än 10, så det var alltså till att ställa om till spel med 9 men på full yta.

Coacherna ställde upp med följande startnia:
SS
Lisa, Lina, Carro
Lollo, Malin, Herman, Thilda
Sjösvärd
En supertaggad bänk bestående av Ellen, Erica, Wilma och Ida.

Det var Derby som fick första skottet på mål, ett ganska bra skott som Anna plockade ganska enkelt. Nästa skott lossades av vår Lollo, detta efter ett ganska avvaktande spel på mitten där spelet böljade från ena laget till andra. Känns som om båda lagen till att börja med har lite svårt att anpassa sig till 9 kvinns. Dagens spelform bjuder på stora ytor, något som borde passa oss. Derby har bara en avbytare och det känns som om de redan nu har bestämt sig för att inte springa i onödan. Kommer de att orka i två halvlekar? Efter en stund tar Tommy ton, han vill se mer aktivitet, att alla går in och tar jobbet. Vi är just nu stillastående och tar inte löpningarna. I matchens 12:e minut får Derby ett fint anfall som avslutades med ett riktigt bra skott som vår supermålis Anna räddar fint. Denna match är inget undantag när det gäller backlinjens lugn, de bollar mellan varandra och utnyttja vår målis som en extra back. Bra jobbat tjejer! Efter ett par fina uppspel beordrar Tommy lite förändring, Sjösvärd och Lollo byter plats, Herman går ut och in kommer Erica, som genast lägger ett kanonpass till Lollo som tyvärr blir avblåst för offside. Ytterligare ett byte där Thilda går ut och Ellen kommer in. Hon startar med att genast göra en fin upphämtning av bollen, rundar snyggt sin spelare och driver själv upp på vänsterkanten. Ett mycket fint anfall som tyvärr inte ger utdelning.

Nu är vi mer på tå och sugna på att producera och inte bara transportera boll. I 23:e gör vi ett fint uppspel där Malin lägger in bollen till Ellen och där sitter 1-0 till oss. YES! Ellen skapar ytterligare ett fint läge men hinner inte riktigt fram till bollen, men Lollo är där och plockar upp den på vänsterkanten, driver mot mål och lägger snyggt in bollen i målets bortre. 2-0. Sjösvärd är på hugget och jobbat hårt över hela planen, hon är uppe och stressar deras målis och sliter på ett fördömligt sätt. Nu duggar de fina anfallen tätt. Ellen har ännu ett fint läge som ger oss en hörna. Derby skapar nu ett riktigt bra läge som Lisa rensar undan på ett härligt sätt. 3-0 kommer efter ett snyggt samspel av Lollo Sjösvärd Carro Lollo. Dagens 2:a för Lollo. Nu är vi på och jagar boll. Vi har viljan! Och detta ger såklart utdelning. Vi jobbar fram ett läge där deras målis ger sig ut på en liten turné och hamnar helt off. Bollen spelas in till Lollo och då vet vi ju hur det går – 4-0 är ett faktum och Lollo har just producerat ett äkta hattrick! Detta börjar bli vardagsmat för oss då det nu sker för andra matchen i rad! (Förra var det Sjösvärd som stod för bedriften) Nu vet ni vad vi på läktaren förväntar oss på söndagens match!

Under delar av matchen så duggade det tätt med chanser och jag hade svårt att hinna med både att titta och skriva. Hade god sekundering av Lasse, Sjösvärd d.ä och Ann som kunde fylla i och ge mig info om vem som gjorde vad när jag inte riktigt hann med. Tack för detta! Nästa mål kom till just i ett sådan lägre. Jag har inte koll på hur det började men helt plötsligt är Lina på rymmen från sin backlinje och gör en soloprestation på vänsterkanten, går mot mål, och pang där sitter 5-0. Härligt! Detta är som sagt en bra period för vår del. Många fina lägen och Lisa och Ellen bjuder på fint samarbete. Liksom Carro och Lina som börjar med att bolla fint i backlinjen. Carro fyller på framåt och lägger ett perfekt inlägg till Ellen som tyvärr får lyssna på domarens offsidepipa. Nu är Derby trötta och de orkar inte ens ge allt i de få chanser de får.  Rätt som det är piggar Derby på sig och skapar ett läge där de spelar över oss och de kommer i flock och endast Wilma är kvar. Men henne kan vi alltid lita på, rensar och bollen går till hörna.

Fasta situationer i allmänhet, och hörnor i synnerhet är något som Derby behärskar bra. Denna hörna är inget undantag utan en mycket bra hörna som snyggt landar på en grön/svart panna och så står det 5-1 . Bollen är snyggt placerad precis under ribban. 5-1 är resultatet när dagens domherre, som för övrigt har gjort ett hel OK jobb, blåser för halvtid.

Andra börjar och med lite trevande spel på mitten där Erica gör en fin brytning, spelar Carro som passar Lollo som slår in sitt fjärde och det står 6-1 efter en härlig kling i den bortre stolpen. Erica och Sjösvärd krigar på mitten, de byter plats och skapar oreda för Derby. Bra där! Lina snuvar Derby på bollen och skapar ytterligare ett av våra fina anfall.  Erica driver snyggt på vänstern och lägger en genomskärare till Ida som skjuter strax utanför. Ida är het nu och i nästa läge lägger hon bollen på ena sidan om sin spelare och springer själv på den andra och vips är hon förbi, snyggt Ida!

Efter ett missförstånd i backlinjen bjuder vi Derby på en ny hörna. Denna räddas vår eminenta målis! Domaren som tidigare fick lovord börjar nu ta tveksamma beslut. Han blåser en offside som får FlaggvaktarGöran att undra om han blåste för en föreselse på Lionvallen? För på IP var det minsann ingen offside i det läget! Efter ytterligare några fina anfall börjar vi spela på höjden och Tommy vill nu se att bollen kommer ner på marken. Vi spelar lite rörigt och har tappat vårt övertag och Derby kommer igen vid flera tillfällen. Anna rusar ut och skräms, vilket resulterar i en ny hörna för Derby som inte heller den ger någon utdelning. Vi lyssnar på vår coach och hittar tillbaka till vårt spel. Fina anfall som resulterar i en hörna som Lollo slår och -bollen landar perfekt på Malins fot och det är bara att sätta dit den! 7-1! Ops! Nu kommer polisen! Är det matchkravaller? Nää tack och lov! Herman blir nermejad och vi undrar om domaren glömt kortleken hemma? Malin går lite hårt åt sin spelare som får en frispark i ett bra läge, bollen går strax utanför och det blir hörna. Anna räddar men lämnar retur och får en nick på sig, men den räddar vår supermålis!

Med dryga kvarten gör Coach Tommy ett intressant byte – han sätter in Lisa som vänsterytter. Från nu är Lisa väldigt inblandad i det som sker, hon har flera chanser och skjuter flera fina skott på mål, alla vi på läktaren var överens om att det hade varit välförtjänt med lite nätrassel efter bollkontakt med Lisas dojja. Tyvärr blev det inte så idag men tror inte att det kommer dröja. Nästa match sitter den! Dunklet börjar lägga sig över Bergvallen IP och vi passar då på att bjuda Derby på ett kanonläge, en ensam tjej, helt omarkerad, på bästa plats, precis framför mål och vips landar bollen hos henne och hon sätter snyggt in 7-2, även denna går in strax under ribban. Thilda går en brottningsmatch på sin kant, vinner den och springer från sin spelare, lägger in till Malin som drar vidare till Sjösvärd som skjuter tätt utanför. Vi är det klart bättre laget och går nu mot en välförtjänt vinst.  Med fyra minuter kvar är det flera som känner att ett mål till skulle sitta fint, alla tar jobbet och Sjösvärd, Ida och Lisa laddar sina kanoner men butiken har stängt för kvällen och matchen slutar med en fin seger med 7-3, och tre nya poäng.

Millan då undrar ni kanske? Hon hälsar till er alla och längtar efter er! Och även efter Coach Tommy! Hennes amerikanska coach gjorde direkt klart att kursen i fotboll inte var vad Millan hade sett fram emot. Inget spel på stor plan! Inga stora mål! Ingen kroppskontakt! Tacklar man någon får man en varning, efter två varningar blir man reglerad från kursen! Som sagt, inte riktigt det hon sett fram emot, när hon supertaggad efter den fina vårsäsongen med er drog i väg västerut… Hennes andra kurser är jätteroliga, solen skiner – det är 35 gr varmt och det har inte regnat på så länge någon kan minnas – som här, med andra ord! Sen har väl både ni och jag sett att det förkommer lite party..
Passar på att önska Malin en fin resa och lycka till på sitt äventyr långt borta i Swahili-land (som Tommy kallar det för)

Tack för mig!
/Lotta

Bloggen tackar dej Lotta för att du tog dej tid att skriva ihop det här matchreferatet! 9kvinns va nåt nytt, i alla fall för mej men en väldigt bra beskrivning av spelformen i tisdags!

Proffsbloggaren

Lollo valde alltså att smiska in FYRA mål, en liten tids måltorka gjorde comeback med besked! Rogga va på mej med lite peppande kommentarer och gliringar om att jag skulle försöka komma ikapp men det blir svårt! Dock får du gärna leda skytteligan om du ser till att fortsätta strössla med mål sådär så vi vinner resterande matcher :)

Trots perfekt ströisväder kunde tyvärr inte ströisjuryn utse en kandidat den här matchen. Det va ingen som direkt utmärkte sej på den fronten så därför blir det ingen sån utnämning den här gången! Hoppas alla taggar till lite extra nästa match!

Bloggen skulle vilja passa på att ännu en gång ge beröm till våra trogna supportrar som står där på läktaren varje match, oavsett väder! Det är ingen tvekan om att Borensbergs damlags framgångar mycket beror på ert engagemang och glada hejarop! Keep up the god work!

Bloggen vill såklart också tacka el capitano Melander som tyvärr spelat sin sista match för säsongen nu. Tack för en fantastisk insats som kapten och även som lite allt-i-allo kring laget och föreningen i form av styrelseledamot, bloggansvarig, ekonomiansvarig osv. Tror inte det är många som vet hur mycket energi du lagt ner på oss vid sidan av planen :) Vi önskar dej en trevlig resa och du är mer än välkommen tillbaka sen i jul! Nu väntas en ny kapten ta över och hon fick en hel drös med uppgifter, papper och grejer i en mapp i tisdags! Inte jätte otippat vem det blir men bloggen kommer ändå låta henne själv avslöja sej här i sitt premiärinlägg, så den som väntar på nåt gått får hålla span!


En nöjd Mellis med sin nya, fina kaptensbindel som hon fick av laget
 Nu taggar vi match igen på söndag!
//Sjösvärd
#1 / / Mellis:

Alltså Lotta. Du är så toppenbra! Fint och detaljerat inlägg!
Se nu till att ta hem resterande matcher också tjejer! Jag hejar på er och ska försöka följa och peppa så fort jag får tillgång till internet. Och stort tack för den snyggaste kaptensbindeln ever