Inför Tinnis

Imorgon smäller det. Matchen som räknas som seriefinal kommer spelas på hemmaplan mot Tinnis. Tinnis är ett nytt lag för oss att möta, senast vi mötte dem var för några år sedan i Danske Banks damcup då det inte gick allt för bra så det går vi inte in på för mycket. Nu har Tinnis skaffat sig ett b-lag som alltså spelar i division 4.  
Tinnis har börjat säsongen starkt med 5 segrar och 1 oavgjord match vilket gör att de i dagsläget ligger trea i tabellen då de har spelat en match mindre än oss och Tallboda som ligger etta respektive tvåa. Tinnis har en rätt köttig målskillnad på 29-1. Detta då de verkar ta tillvara på sina chanser, de senaste matcherna har de vunnit med 6-0 mot Zeros, Ljungsbro och Kisa. 
Tinnis har i veckan hört av sig till Tommy då de hade dåligt med folk eftersom att deras A-lag spelar samma dag. Synd för dem tycker vi men ett A-lag är ett A-lag och ett B-lag är ett B-lag så vi ser inte rikitgt problematiken här. Hur som helst så har de, enligt deras lagsida, med ca 7 ordinarie spelare och resterande är flicklagsspelare från 99 och 01 om jag förstått rätt. Vi ska dock inte ställa in skorna för det då de tycks ha gjort en liknande lösning när de mötte Kisa här om helgen och då vann med 6-0. 
Hur ser det då ut från vår sida? Jo även vi har lite manfall då Lina är på smekmånad och även Carro är iväg och gottar sig utomlands. Så vi tänkte strunta i mittbackar denna match och endast köra offensivt på söndag. Nej då, såklart inte. Tommy och Rogga har vetat om detta ganska länge och har diskuterat fram och tillbaka om hur vi ska lösa problemet på bästa sätt. I lördags på Ljungsbromatchen tog Tommy upp 2 möjliga mittbackspar, jag och Jaktfalk (big suprise men Jaktfalks kvickhet krävs bredvid tunga Melander) och sedan var även jag och Annelie på tal. I och med min sjukdom blev det aldrig så att vi testade några av dessa par på mittbacken i lördags men i torsdags på träningen fick Annelie och jag kliva ner och träna lite på försvarsspelet. Tommy verkade nöjd med oss men vi får se vad som sker. Även om man är bra på fotboll så är det svårt att byta position som Annelie sa, men det ska nog lösa sig! Annelie var en given mittback under hennes glasndagar i Borensbergs f99-96 så det sitter nog i ryggraden. 
 
Jag vill nu be så hemskt mycket om ursäkt för alla fel i föregående inlägg. Angående tipset så hade jag skrivit upp en tvåa istället för en etta gällande Malmslättsmatchen på dokumentet. Det ger då helt klart nya förutsättningar och nya personer i toppen. Istället för att endast 3 stycken fajtas om första platsen är det nu hela 5 personer med på toppen. Håkan Melander, Johanna Sjösvärd, Lotta Persson, Rogga och Bengt A Jansson. Det vill säga en helt ny liga. På fem rätt kommer sedan 11 stycken. Även värt att nämna är att det endast är 1 person som har alla fel, eloge till dig. Jag ber om ursäkt och hoppas att ni trotts detta missöde nu kan känna er lugna igen. 
Efter att domaren satt upp två av våra mål som självmål förra matchen skickade Sjösvärd in ett mail om detta till ÖFF (jaa hon är desperat om att ligga på toppen gällande skyttetabellen ;)) Hon skrev att det var konstigt och så, inget hotfullt eller hetsigt tydligen men på något vis så har ÖFF respekt för Sjösvärd så i måndags stod det istället såhär:
 
Alla fick sina mål så Lollo och Sjösvärd blev toppenglada medans Millan drog ner mungiporna en aning.
Men ett till fel hade krupiti sig in i förra inlägget, nämligen att Millan endast har 6 mål, självklart har Millan hela 7 mål. Så hur som helst så leder hon med 1 mål över Lollo och Sjösvärd.

Interna skytteligan ser ut såhär just nu:

Millan                    7 Mål

Lollo                      6 Mål                     

Sjöis                      6 Mål

Linnéa                   2 Mål

Ellen, Carro, Lindgren, Melander 1 Mål var

Sådär, nu har vi nog rett ut det mesta så nu laddar vi upp inför söndagens match istället. Pasta, vatten och sömn är prio ett nu i helgen alla som ska spela för nu ska vi minska Tinnis målskillnad rejält!

Göran har en liten hälsning också från torsdagens träning:
Konstigt med sol!!

Annelie och Ida höll med. Vi är mer vana vid att spela i ösregn så solen var konstig att se men samtidigt riktigt skönt att den kikade fram.
/Melander