Lotorp borta

Som Sjösvärd skrev i inför-inlägget så var det Lotorp som stod för motståndet denna vackra fredag. Däremot så vet jag inte hur köttiga de var, inget i klass med Boxholm direkt men Boxholmsspel med tillbaka pass för att sedan skjuta en långboll på forwarden hade de i alla fall. Att de hade spelat i högsta divisionen var inget som märktes men det var som sagt U-laget så det var kanske inte allt för konstigt.

Tommy hade i och med att det fattades några spelare p.g.a. jobb, resor och skador, 5 olika laguppställningar. Det var flera som fick testa nya positioner. Sofie fick testa att vara lite högerback, Thilda vänsterback, Lisa mittback och Ida offensiv mittmitt. Det är klart att det blir lite osäkert med nya positioner men det som nu återstod att se var om Tommy gjort rätt val med dem.

Precis innan matchen sa Tommy till oss att ta tag i det från början då vi i matchen mot Boxholm gjorde en kass första halvlek men kom igen i andra halvlek. Och må det så bli. De första 20 minuterna har jag inte så mycket att säga om, mittfältet har en tendens att komma lite långt ner i knäet på backlinjen vilket resulterar i att 9 pers är på vår planhalva medan Linnea blir kvar själv där uppe. Men Carro skötte sitt jobb som sistaman strålande som vanligt och fick med sig hela laget upp och de återstående 25 minuterna var strålande. Backarna vågade komma upp ett steg till vilket ledde till att mittfältet hoppade upp och Linnea behövde helt plötsligt inte känna sig så ensam där uppe.

Vi började hitta varandra och vi löpte för varandra. Sofie och Lollo fick till och med till en överlapp vilket inte gick allt för bra i torsdags när vi tränade på just det men här syntes det verkligen att övning ger färdighet! Vi hittade passen mellan backlinjen och vi hittade crossbollar ut på kanterna. Vi passade hem, både till backlinjen och till SS i mål, när vi var trängda och de hittade i sin tur de där lysande passen mellan varandra och upp till mittfältet samt till Linnea på topp. Jag tror Millan hade uppemot 6 lägen på mål efter att hon fått en löpboll på sin kant och Linnea hade säkerligen 3-4 lägen hon också. Men det var tillslut mittmitten Ebba Carlsson som fick in bollen efter att högerbacken Sofie kommit upp lite i planen för att slå ett snabbt inlägg som Erika sedan la upp så att Ebba galant kunde panga dit den i nätet, HÄRLIGT! 0-1 till Borensberg! Spelet rullade på lite utan några speciella händelser tills 45 minuter hade gått och domaren blåste av.

Halvtid

 

Vi samlade ihop oss i omklädningsrummet där Sofie sa att hon kände sig helt lost på högerbacken och inte visste vad hon höll på med. Tommy svarade då med att vägrar berätta hur man spelar högerback i och med att Sofie var helt makalöst grym på den positionen när hon inte visste hur hon skulle spela! Alla var överrens om att det mycket väl kunnat stå 0-6 istället för 0-1 till oss efter alla våra chanser. Vi snackade lite om hur vi kunde höja oss ännu ett snäpp och gick ut med självförtroende efter lite pepptalk. Kanske lite väl mycket självförtroende…

Andra halvlek drar igång och spelet som vi hade spelat i de sista 20-25 minuterna av första halvlek var som bortblåst. Vi blev stressade och hittade inte riktigt varandra, tog inte löpningarna utan boll och mittfältet började sakta och säkert ramla ner mot backlinjen igen. Lotorp tryckte på medan vi inte alls verkade hungriga längre. Det var inte så mycket fotboll utan mer kött. Vi slog inte de enkla passningarna utan började slå långbollar som kom tillbaka direkt. Som tur var så har vi en backlinje som inte låter någon spelare komma förbi samt en stabil målvakt. Vi hade några chanser på mål från Linnea, Millan och Ida men tyvärr gick de inte in och matchen slutade 0-1 till oss. Men 3 goa poäng är inget att hänga läpp över! Trots att vi tappade i sista så höll vi tätt vilket känns underbart!

Då det inte har kommit upp någon matchinfo med när målen gjordes och så på ÖFF så är jag inte riktigt hundra på när allt hände. Däremot så vet jag att någon gång under matchen (tror det var andra halvlek) gick Thilda in i en närkamp med en lotorpsspelare, inget ovanligt utan Thilda var bara lite starkare och kom kanske lite i ryggen men inget som man bör få kort för?!?! Domaren blåste alltså av och gav henne ett gult! Som Erika sa efter matchen: ”Det var ingenting! Jag gjorde likadant flera gånger och fick i värsta fall en frispark emot oss.” Jag pratade även med våra supportrar och de höll med och hade ingen aning om vad som hade kunnat orsaka det gula kortet men Lotta Ellbrant trodde att han bara ville visa att han faktiskt hade med sig korten. 

Vi kände oss nog alla lite såhär när kortet kom upp 
 

Jag hade innan matchen frågat våra supportrar om de kunde hjälpa mig att leta efter ströis då ingen utav de som är med i ströisjuryn var där och det är lite svårt att bara se från planen. Jag känner mig lite skrytig när jag skriver detta men de valde tillslut ut mig som ströis. Känns som sagt lite lustigt att jag skriver inlägget och så men jag bugar och bockar för denna utmärkelse.

Men för att få bort uppmärksamheten från mig så ska nu den traditionella korvutdelningen ske:

Korv går till *trumvirvel* Caroline Köttaren Abrahamsson! Vilket strålande jobb du gör, helt mega grym! Känns alltid säkert med dig där bak och du får med dig hela laget i spelet, hittar passningarna och fördelar bollarna säkert och fantastiskt. Så himla kul att ha dig med i laget!

Brödet får den som kände sig mest osäker på planen men såg ut att ha full koll på allt: Sofie Berg. Första matchen som högerback och du gör det strålande. Du vågar ta fart och köra själv men ser även när det är läge att passa vidare bollen. Underbart!

 
 

Ketchupen får hon som denna match blev satt på mittbacken tillsammans med dagens korv: Lisa Caesar. Du är säker och hittar alltid de rätta lägena att sno bollen för Lotorp för att sedan fördela ut passen ut mot de fria kanterna. Iskall och lysande!

Jag vill dela ut en stor korvblandning till hela laget om endast de 20 sista i första halvlek räknas men i och med resterande delar av matchen så håller jag tillbaka lite med detta denna gång. Dessa tre som nu fick speciella utmärkelser var de som höll genom hela matchen och inte endast i de sista 20 minuterna i första halvlek. De kändes stabila men med lite småmissar här och var men då hjälpte de varandra med understöd och snack.

Sammanfattningsvis:

Vi hade lägen och vi kunde i första halvlek lika gärna kunnat sätta 5-6 bollar till i mål. Om vi bryter ner matchen så kan vi minnas den första halvleken och ta med den till nästa match men andra halvleken får vi studera lite och lära oss av våra misstag istället. En stabil backlinje som vanligt trots lite nya positioner!

 

Tabellen ser efter den här matchen ut såhär:

 

Det får vara allt för idag. Det var inget lätt uppdrag att skriva ett blogginlägg när man själv är med i matchen, man får inte riktigt någon tidsuppfattning om när allt händer och hur allt händer. Jag beundrar Jenna, Erika och Sjösvärd och alla ni andra som tidigare år har fått skriva flera blogginlägg om matcher som de själva spelat, det är som sagt inte helt enkelt!

Vila nu upp er tjejer så syns vi på tisdagsträningen!

/Melander