Gästbloggning om Bif vs Bif!

Dags för match på Bergvallen igen, denna gång med annat Bif-lag som motståndare, nämligen Boxholm. Inför matchen fanns en hel del frågetecken, merparten av dessa går att läsa i föregående blogginlägg, och dessa kan vi nu redovisa svaren på. För att undvika skaderisk hade Tommy tagit det säkra före det osäkra och placerat Melander och Jaktfalk så långt från varandra som möjligt, därmed var också frågan om vem som skulle spela mittback jämte Carro utredd. På linjen sågs åter Rogga spatsera, i vanlig ordning utförande en stabil insats, och om inte tekniken har tagit galopperande steg på sista tiden så torde det tyda på att han hann hem från Norge i tid.

Avseende Lollo och Jojjo så var de inte bara med, de höll och var dessutom dominerande. Övriga frågetecken var också positivt besvarade, rapport från läktaren låter hälsa att Ellens öga känns ok och vid sidan av planen sprang bollflickor och hämtade bollar så det stor härligt till.

Men hur var då matchen?

Första minuterna kändes hoppfulla, första chansen till Borensberg efter en fin kantlöpning av Lollo vars inlägg sånär träffat Ebbas panna. Boxholm tog dock över ganska omgående, mycket tack vare ett övertag på mittfältet och merparten av tiden befanns sig bollen på Borensbergs planhalva. Efter 10 minuten osade riktigt hett nere hos ss, ett skott som hon med stor skicklighet och lite tur räddade till hörna. Efter ca 20 minuter jämnade Borensberg ut spelet och det gavs och togs chanser åt bägge håll. I 26:e spelade Linnea fint fram Lollo men som avslutade i burgaveln, därefter räddade ss ett friläge, minuten därpå drog Jojjo på ett högerskott som inte ville leta sig på mål.

Nåväl, om inte skotten vill gå in så får vi väl använda luften, vilket Sjösvärd tog fasta på. En nick i 34:e vars resultat kanske inte riktig var det som hon hade förväntat sig. Skam den som ger sig, minuten senare dök bollen ånyo upp vid Sjösvärds skalle men denna gång blev det istället ett försök till cykelspark, kanske inte den mest graciösa som uppvisats på Bergvallen. Cykelspark var för övrigt gångbart matchen igenom med skiftande resultat, i andra halvlek var det mer regel än undantag att Melander använde cykelsparkar som rensningsmetod.

Halvleken avslutades med en Boxholmshörna med efterföljande kalabalik, men en 40-meters hemlöpning från Jaktfalk som snodde bollen från en förvånad Boxholmmitt mitt i skottögonblicket redde ut situationen och halvleken slutade mållöst.

 

Andra halvlek inleddes piggt från Borensbergs sida, en aktiv Lollo stod bakom en hel del farlighet med inlägg, frisparkar och skott under de inledande 5 minuterna. I 7:e kom Linnea i friläge men blev trängd och det rann ur sanden. Borensberg fortsatte att spela inspirerat och Boxholmspelarna började bli lite slitna. De övergick mer och mer till att slå långbollar på deras toppspelare, men Borensbergs försvar är både snabba och brytskickliga varför det inte aldrig kändes riktigt farligt. Om någon back blev överspelade så kom nästa och stötte till, härligt att se det understöd som backlinjen ger varandra. De få gånger bollen gick igenom ställde ss upp som 5:e back och avstyrde situationen och med undantag av en farlig hörna mitt i halvleken där ss fick fläka sig så var Boxholms klara målchanser lätträknade. Såväl chansmässigt som spelmässigt hade Borensberg ett bastant övertag genom hela halvleken, och med lite mer forcering rakt mot mål när möjligheterna gavs så skulle det kunnat vara både ett och två mål till Borensberg.

Så, efter en halvtimmes spel, så hade Sjösvärd tänkt igenom det här med höjdspelet och kommit fram till att om inte nick eller cykelspark fungerar så kan man kanske använda bakhuvudet. En snilleidé visade sig då hon elegant nackade in en hörna och Borensberg tog en välförtjänt ledning.

Tiden gick och det kändes mer och mer som tre säkrade poäng, särskilt då Borensberg fortsatte att skapa lägen och Boxholm kändes mer och mer tröttkörda. Men 2 minuter från slutet så kom genomspringningen och en fri Boxholmit lyckades lobba över en utrusande ss.

 

Sammanfattningsvis så blev det två tappade poäng efter en första halvlek där Boxholm hade ett litet övertag men en andra halvlek som helt ägdes av Borensberg. Det här med korv, bröd och papper överlåter jag till andra men beröm till backlinjen som höll ihop det bra, Lisa och Wilma gjorde mycket rätt på ytterbackarna. Härligt att se Jaktfalk och Jojjo springa sönder Boxholmsförsvaret understödda av en stabil Lollo, lovar gott inför kommande matcher.

/Melander d.ä

 

 

Detta var alltså det efterlängtade inlägget som ni väntat på (jaa jag vet att det är många som har varit inne på bloggen under dagen och letat  efter det, jag håller koll på er!) Jag var nästan lite rädd att vi hade givit er alla för höga förväntningar men jag tycker farsgubben skötte detta riktigt bra! Härligt med att ni gästbloggare finns! 

Matchens ströis var inte lätt att utse den här matchen heller då det inte var någon som stack ut så värst men efter lite diskussioner så kom vi fram till att den går till Carro med motiveringen "för att hon alltid äger på backen". Hon kämpar alltid in i det sista och tvekar inte för att ge sig in i en närkamp där hon ger sig f-n på att få tag i bollen!
Men titt, vi hittade en till ströis nämligen SS som inte ger sig i första taget och har springer rakt emot motståndaren och är så iskall att jag tror att jag ska kissa på mig av spänning ibland!

Och så var det allt detta med den nya traditionen med korv och bröd som självklart ska delas ut:

Korv går till vår målvakt SS som kämpar och alltid är pigg och allert samt har nerver av stål.

Brödet får Linnea som, likt Melander d.ä skriver, "springer sönder Boxholmsförsvaret". Och jag vet att Linnea själv inte var särsklit nöjd med sin insats men då vet jag inte vad du spelade för match för du var grym. Enough said!

 

 

 Ketchupen går till den stabila mittbacken Carro som alltid finns som en mur där bak och kämpar som en galning i alla lägen.

Senapen går till Lollo vars fot det inte verkar vara några problem med. (Jag tror hon fejkade att hon skadade foten för att vi skulle tycka synd om henne) För vad hon sprang och sköt och jag vet inte vad. Härligt att se!

Sedan tror jag att det är många som sitter där hemma och vääntar som tokar för en uppdatering av tipset och som den vänliga personen som jag är så kan jag dela med mig av lite info: 

Jag kan meddela att det än så länge är 3 stycken som delar på första platsen med ALLA RÄTT!
Och efter att Fiskis räknat alla tips så har vi kommit fram till att det ligger 740 kronor i potten, så lycka till alla trogna supportar! 

 

Ses imorgon på träningen tjejer!
 
/Melander (den riktiga)
#1 / / Lotta:

Bockar o bugar för ett inlägg av klass. Du har nog fått ett nytt jobb, Melle! ( d.ä alltså)