BACK IN BUSINESS!

Vintern börjar lida mot sitt slut, snön smälter och fåglarna återvänder. Ni vet vad det betyder; fotbollssäsongen är i antågande! 
Likt alltid börjar vi med en uppdatering om hur läget ser ut just nu:
 
För första gången på många år kan jag börja med att skriva glada nyheter på ledarfronten.
Den 28 december stod det klart och laget fick reda på att vi nu helt plötligt hade en stabil ledarstab! Ibbe hänger kvar även detta år som huvudtränare (för vem skulle kunna lämna Sveriges hetsaste damlag??). Likaså är Rune med oss men kommer ta på sig ansvaret som målvaktstränare, så Anna ska faktiskt få induviduell träning på riktigt efter x antal år i mål! Staffan kommer även han vara kvar och hjälpa till lite på matcher och där det behövs. Det fantastiska nytillskottet står Tobias Nyberg och Anton Hell för! Ni vet säkrt vilka de är genom herrlaget och nu har de alltså vågat sig in i det fantastiska damlaget också! De har tagit hand om vissa delar på träningarna och kommer allt som oftast med induviduella tips för att alla ska kunna utvecklas till max. 
Här har vi största delen av vår fina ledarstab tillsammans med Peter Wettergren när de gick en utbildning i somras
 
Inte långt efter de fantastiska nyheterna, den 11 januari för att vara mer exakt, skrev Ibbe på vår gemensamma sida igen och informarade om ännu mer nyheter inför säsongen. Vi har nämligen fått gå upp till division 3!! Boxholm har tyvärr tvingats lägga ner sitt damlag vilket vi ser som jättetråkigt, vi måste ju hålla kvar damlagen! Detta innebar dock att vi fick flytta upp ett snäpp och får nu testa på vad vi har att ge i division tre! Kul!
 
På spelarfronten så har Josefine Mattsson (som hädanefter kommer benämnas som Josse alternativt Mattsson eller liknande på bloggen) visat framfötterna genom att äga på träningarna och testat träningsmatcher. Jag säger bara det, med hennes högerdojja ligger vi andra spelare illa till i målskytteligan.
 
Josefine Schenström (Kommer benämnas som typ Jossan, Schenström eller liknande) har hittat tillbaka till BIF-hjärtat efter att ha spelat några år i Boren. Josse spelade innan hon hoppade till Boren i vårt F02-lag men var med damerna då och då. Josse har likt Jossan ett grymt skott som jag gärna inte vill stå i vägen för, kan det kanske sitta i namnet? 
 
Tjejerna i flickor 02 har kommit upp mer och mer och vi har haft mycket härligt spel tillsammans på såväl träningar som på träningsmatcher. På torsdagar har vi på träningar kört match mot Maif:s nystartade damlag och jag imponeras ständigt över tjejernas spelförståelse och förmåga att gå in och äga!
 
Carro Abrahamsson har kommit tillbaka! Tack vare praktikplats i Linköping kommer hon kunna vara med nästan hela säsongen!! Hur fantastiskt är inte det??
 
Till lite tråkigare nyheter så har Sofie tvingats lämna oss (för stunden bara, jag förväntar mig en comeback) för att studera till polis i Växjö. Hur häftigt är inte det för övrigt?? Vi hoppas såklart på att hon kan stötta upp ifall hon är hemma och tillgänglig!
 
Ellbrant är fortfarande ute på resande fot och ingen verkar riktigt veta när hon kommer tillbaka. Så fort som möjligt hoppas vi på såklart!
 
Herman har lyckats ta sönder knät på handbollen i vintras och prognoserna ser inte jättegod ut inför fotbollssäsongen men vi håller tummarna för en tidig comeback! Hon har istället tagit på sig att vara med i ledarstaben och ta huvudansvaret för instagram (@borensbergsifdam).
 
Just det! Vi har en ny lagkapten också! Efter x antal år har jag valt att backa på den fronten och låta någon annan få det stora förtroendet. Det har dock inte kommit något officellt pressmeddelande om vem det är så ni får vänta och se... 
 
Vi får ju inte missa att informera om hur det gått i vinterns cuper. Vi valde att enbart spela Kristbergscupen i år, kanske lite tråkigt (jaa) men med tanke på träningsstatisiken så var det nog ett klokt beslut. Vi vann i alla fall 2 matcher, spelade oavgjort 3 och förlorade bara 1. Så det var rätt bra resultat med tanke på träningsnärvaron.
 
Vi har hittills spelat tre träningmatcher nu på våren. Första matchen mot Linghem, Mjölby och Kenty. Första matchen mot Linghem startades riktigt bra. I ärlightenes namn trodde jag vi skulle bli mer eller mindre slaktade men vi höll upp riktigt bra! Vi hade bra försvarsspel, hängde med i deras tempo, bra anfallsspel, bra på fasta situationer, härlig attityd och  skapligt passningsspel.Vi satte dit 1-0 och för att citera Ibbe "Vi var närmare 2-0 än Linghem 1-1 i första halvlek". Sedan kom andra halvlek och då märktes det att vi inte tränat lika mycket som motståndet. Vår ork tog slut efter ca 20 minuter in i andra helvlek då deras kvittering kom och sedan även deras 2-1 mål. 
 
Gällande Mjölbymatchen hade vi ställt in oss på att spela 9-manna då vi endast var 11 spelare. Men när vi kom dit tyckte Mjölby att vi skulle köra 9-manna på en 11-mannaplan och då tänkte vi att vi lika gärna kunde spela 11-manna istället för att springa ihjäl oss. Så sagt och gjort, vi spelade 11-manna utan några avbytare. MEN vilken show. Eller okej kanske inte vårt bästa spel någonsin men med tanke på förutsättningarna så äger vi den matchen och vinner med ett mål ditsatt av Jossan efter en hörna av Emelie! Kul att se att vi orkade trots att vi var så få.
 
Den tredje matchen mot Kenty var jag inte med själv men har försökt dra ut info från reseterande i laget utan större framgång. Det jag har förstått var att orken tog slut och att det var lite ovana positioner men kan inte säga så mycket mer där. Ledsen för dålig koll från bloggens sida!
 
Men nu är alla träningsmatcher spelade och vi laddar inför seriepremiär! Jag läste i corren från 13/4 där de intervjuat några från Mjölby FC A som spelar i division 2. Bredvid stod kommande matcher i serien varpå det stod att vi skulle möta Smedby?? Nog att vi gick upp en divison men till tvåan vet jag inte att vi tagit oss ännu. Det är inte alltid lätt att hålla isär Borensberg och Boren tydligen... 
 
Vi ska såklart  spela i divison 3 och möta Kimstad i vår första match nu på söndag. Ett lag som likt oss tagit steget upp till trean. Matchen kommer spelas i Motala i och med att våra planer inte är speldugliga i Borensberg ännu... I och med det så är även tiden ändrad och matchen kommer gå av stapeln klockan 13.00 istället för 18.00. Detta innebär även att vårtipsen ska in senast 12.55 på söndag istället. Det har redan kommit in ett gäng ifyllda tips till mig (= saftig vinspott) så se till att ta chansen att vinna lite kosing du också!
 
ÄLSKAR att det finns så mycket frågor kring denna bild! Vad är det egentligen som sker? Slåss Ida och Jossan eller övar de karate? Springer Alma bara förbi och flinar åt det hela? Prisar Filippa Gud?  Eller är alltihop kanske bara en ny dans? Endast våra instagramföljare vet sanningen... 
 
 
/Melander