LiU Borta

Av någon konstig anledning så blev det inget inför inlägg, väldigt dåligt kan jag tycka! Skärpning Seasword och Melander!!

I Söndags va årets första bortamatch på schemat. Vi skulle åter igen möta LiU som vi spelade den sista träningsmatchen emot (0-0) trots en vattenfylld plan syndes det redan då att dom va duktiga så känslan när man kom till Stångebros sportfält var att det skulle kunna bli en riktigt tuff match!
 
Inte blev det bättre av att vi va lite kort med folk och bara hade två halvskadade spelare på bänken (Jojo och Lollo) men med härlig inställning så sparkades matchen igång. Det blev som väntat en jämn historia med lite fördel hemmalaget i bollinnehav ändå till att börja med. Men när SS slår en lång fin utspark och Linnéa får med sig bollen fint och drar iväg ett fint lobbskott över LiUs målvakt så känns det jäkligt bra med tanke på hur stabilt hela laget försvarar sig.
 
LiU fortsätter att trycka på men vi snor åt oss bollen emellanåt och sticker upp i farliga kontringar så känns som det kan dropa in mål åt vilket håll som helst just. Vi visar prov på lite Ströis-plus när först Ida sätter in en höfttackling några meter in på vår planhalva, Sjösvärd drar en helt okej glidtackling på mittplan, Carro köttar på riktigt ordentligt nere vid egen hörnflagga och hela laget visar bra inställning och gör allt för att vinna boll hela tiden, så härligt att se den mentaliteten tillbaka igen!
 
Efter ca en kvart så känner SS att hon vill öka på spänningen lite och tappar en boll som från bänken såg ganska enkel ut, rakt ut till en LiU spelare, som tur vad fick hon den i lite dålig vinkel och misslyckades helt att slå bollen i det öppna målet utan fick till ett så dåligt skott att det blev mer som ett inlägg, men där inne fanns inga LiU spelare!
 
Ida som har vart sjuk en längre tid orkar inte riktigt så Lollo kommer in på vänsterkanten.
 
Några minuter senare får vi en frispark på mittplan som Carro (tror jag) tar hand om och slår någon meter utanför straffområdet ganska mitt i, någon av oss får ner bollen men den kommer lite för långt ifrån så ytterbacken ska bara rensa iväg den men lyckas på något sätt snubbla över bollen och då är Linnéa återigen snabbt framme och drar iväg ett skott som flyger så fint och tar i nederkanten på ribban och går in, 2-0 till oss!
 
 
Resten av halvleken ser likadan ut, LiU för spelet och vi kontrar, men känns ändå väldigt tryggt och inga superlägen åt något av hållen. Sen blev någon (Thilda tror jag) lite trött och Jojo kommer in på högerkanten, men hon hinner inte va inne alls länge innan hon går in i en närkamp och lyckas få ett knä (?) intryckt i låret med en lårkaka som resultat, dom är inte sköna någonstans! In med Thilda igen och nu två spelare på bänken som knappt går att använda då den ena knappt kan andas när hon springer och den andra haltar sig fram! Kan bli en riktigt tung andra halvlek!
 
Andra blir som väntat tung för oss och LiU har näst intill all boll och alla chanser, bland annat tre bollar i ribban! Känns farligt varje gång nian i LiU får bollen men dom lyckas inte få in den i vårat mål, grymt försvarsspel från hela laget och kommer en boll enda ner till SS så är hon säkerheten själv även fast man blir lite smånervös varje gång dom kommer till läge (typ räddningarna med knäna som studsar ut lite farligt) ;)
 
I den 83e minuten lýckas tillslut LiU få hål på oss efter ett inlägg från högerkanten som försvaret missar i markeringen så en ensam LiU spelare kan nicka in bollen relativt enkelt, det kändes som den kom på grund av trötta ben i Borensbergs lägret, så nu gällde det att hålla tätt sista sju och verkligen ta ut dom allra sista krafterna! Jobbet görs med bravur och domaren blåser av matchen och vi får med oss alla tre poäng hem!

Känns till viss del lite oförtjänt då LiU hade det mesta av spelet (nästan allt i andra) men vi (eller Linnéa iaf) lyckades sätta dom chanserna vi skapar medans LiU sjablar bort sina lägen! Det är ju ändå målen som räknas i fotboll, dom reglerna kan alla ;)
 
Om Tommy fick välja så skulle alla få korv som han skrev på hemsidan: "Hela laget får korv med bröd med bostongurka, dyr senap, rostad lök, ketchup och finpapper att hålla den i."
Bloggen håller med! MEEENN vi gillar ju att peka ut personer lite mer så vi tog ut några vi ändå tyckte va värda litelite mer beröm:
Korv : till SS som näst intill fick hålla nollan efter en riktigt svettig match! Känns väldigt stabil och lugn i målet.
Bröd: Går till Carro, övertygar bara mer o mer som mittback! Stabilt och säkert spel hala matchen!
Ketchupen går till Linnéa, gör man två mål och avgör matchen så har man lyckats mer än väl som forward!
Så sist men inte minst vill bloggen ge senapen till Lisa som slet som ett djur på sin högerback och gjorde det mycket bra!
Men försvarsmässigt sett så ska hela laget ha beröm, sen gör vi två mål på typ 4 chanser så så sett va det ju bra oxå, men vi vill ju vara ett mer bollförande lag och där va det ju underkänt! Men tre poäng är tre poäng :)
 
Ströisen va lite oklart, Göran sa att Erika förtjäna den efter hon hängt ryggsäck på LiU-spelare, men då alla i bloggjuryn missade det kom vi istället fram till att den lilla retstickan Lina jobbade ihop till den. Bänken och spelare i LiU va allt annat än nöjda med domarens bedömning av Lina i slutet av andra halvleken, hon vet hur man retas på rättsida gränsen! (oftast) 
 
Värt att notera va ju oxå att bloggen räknade till fler BIFsuportarar i publiken än LiUs! Härligt att se er alla där! :)
 
Hade tänkt avsluta med några bilder, men det ville inte bloggen tydligen så dom får vi ta en annan dag tyvärr (hade iofs inte så många men blir ju lite roligare att läsa med bilder)
 
Nästa match hemma söndag (4/5) kl 18.00 mot Boxholm men det hoppas jag det kommer ett blogginlägg om lite senare i veckan???

Tjolahopp!