BIF-Kisa/Rimforsa

Sista och avgörande omgången. Dagens frågor är vem vinner serien, vem blir tvåa, vem blir trea vem blir fyra. De lag som aspirerade på platserna mötte varandra och samtidigt. BIF – Kisa/Rimforsa och Liu – Malmslätt. Den som gjorde lottningen hade sinne för dramatik.

Om Liu slår eller tar poäng av Malmslätt kunde de bli trea och Malmslätt tappar sin serieledning (i sista omgången). Om BIF slår Kisa/Rimforsa håller de sin tredjeplats. Kunde faktiskt räcka för BIF med förlust om Malmslätt gör vad som förväntas. Vinner Kisa, eller det kan räcka med oavgjort om Liu slår Malmslätt vinner de serien och Malmslätt blir tvåa.

Det var mycket som stod på spel.

Tyvärr med de förutsättningarna har BIF dagen till ära ett återbud och några bortresta. Typiskt.

Anna blev kallad till innebandymatch så Ida tar på sig målvaktströjan. På bänken tar StålLotta ansvar tillsammans med Sofie som ställer upp trots knäskadan. Respekt.

Kisa kommer till matchen i hyrd buss och fyller laguppställningen med 16 spelare. Hmmm. I sedvanlig stil gnälls det på allt som går att gnälla på. Planen. Bollarna. Kisa är sig likt trots sammanslagningen.

Matchen börjar med rejält tryck från Kisa. Ida har, som en bra målvakt ska ha, stolparna på sin sida. På två minuter har Kisa bollen i vänster stolpe två gånger. Men inget mål. Intressant att se (kanske mer höra) Ida i mål. Så ska det låta om en målvakt på en fotbollsplan. 100 + för det Ida.

Första tio är det hårt Kisatryck. BIF darrar lite men i tionde minuten har Lollo ett bra distansskott som Kisas målvakt räddar fint. Minuten därefter en bra frispark av Lollo som målvakten har besvär med. Jaktfalk är framme och hugger efter retur.

Tyvärr så vänder Kisa spelet direkt därpå och får en hörna. Den resulterar i ett nickmål. Bra hörna och inget för Ida att göra åt. Kisas spelare blev allt för ensam och ohotad. Bara att nicka dit den.

Kisa fortsätter att trycka på. Båda lagen spelar bra fotboll när de har bollen. Matchen börjar bli allt mer och mer fysisk. Flera gånger på gränsen till fult och lite grinigt. Det märks att det är mycket som står på spel.

Här får Lina en frispark med sig efter att ha tagit ett jätteskutt vilket resulterade i att det såg ut som en rejäl fällning från nummer 11 

I matchminut 16 får BIF ett bra läge. Tyvärr tar skottet på Jaktfalk som därefter blir nerköttad ganska tufft i straffområdet. Ingen straff men klart på gränsen. Domaren skulle komma att få mycket att göra. Direkt på läget har BIF en bra hörna men bollen vill inte in.

Även i 25:e är det nära mål för BIF:s del då Sjösvärd har halvvolleyläge. Men som sagt tidigare, bollen vill inte rulla in.

Mellan 15:e och 25:e är det BIF som spelar bäst och mest inspirerat. Nu är det tryck på Kisas planhalva istället. Bra attityd från de vita och nu darrar istället Kisa.

Den andra delen av halvleken står matchen och väger. Inga direkta chanser. Vi på läktaren fick hjärtat i halsgropen då Melander får en dansk(Kisa)skalle i bakhuvudet. Vi har den förra hjärnskakningen i färskt minne. Men båda spelarna kan fortsätta. Kisa blir allt grinigare och fulare. Lagledare och tränare ingår tyvärr också i den griniga stilen.

Melander blir straxt därefter fult och onödigt fälld när hon inte deltar i spelet. Hon får gå ut för omplåstring en stund. In kommer StålLotta.

Kisa avslutar halvleken med att ta tag i taktpinnen igen men 0-1 i halvtid.

 

En allt grinigare match.

Kisa inleder andra bäst. Bra tryck på BIF de första tio. BIF har i och för sig ett bra frisparksläge straxt utanför straffområdet. Lollo lägger upp bollen. Perfekt Lolloläge med vänstern tycker vi vid sidan av. Alla, inklusive Carro verkar det som, blir överraskade när hon kortpassar till Carro som har riktigt bra läge med öppet rakt in mot mål men hon får ingen bra träff.

Kisas fula spel och griniga attityd verkar mest få till effekt att BIF blir extra taggade. Ingen viker ner sig och fortsätter ändå försöka spela fotboll.

Efter ett bra och långt BIF-anfall går bollen ut till Jojjo på vänsterkanten. Hon drar på en riktig snedträff som istället för att gå på mål blir en hög pass mot målvaktens bortre stolpe. Jaktfalk visar sitt adelsmärke och bara trycker in bollen i kamp med både back och målvakt. Power. 1-1. Kisa verkar i chock.

BIF fortsätter spela bra. Kisa däremot verkar pressade och tappar spelet lite. Matchen står och väger. Mest fördel BIF just nu. Bägge lagen visar att de går för vinst. Vilket lag ska vinna eller förlora på det undrar vi vid sidan av?

Vi får ett spelavbrott vid 35 min. Kisa verkar ta tillfället och prata ihop sig. De tar därefter tag i spelet och hittar trycket. Ida får göra två avancerade räddningar. En enhandsräddning på en farlig hög boll och en där en motståndare kommer in bakom backlinjen och Ida går ut, står upp som en modern målvakt ska och bara väntar ut avslutet som kommer rakt på henne och bollen styrs bort från farligheter. 

 Ida räddar bollen medan Melander och Sjösvärd ser allmänt rädda och kissnödiga ut

Ett sista bevis på Kisas fula spel får vi 45:e då en kisaspelare springer på Ida långt efter att hon tagit bollen med kontroll. Solklart rött kort men domaren nöjer sig med gult.

Lollo får under slutminuterna chansen att avgöra matchen. Bra skottläge straxt utanför straffområdet men bollen lyfter lite i den starka motvinden.

Matchen slutar 1-1. Får väl betraktas som rättvist över matchen. Tyvärr visar det sig att Liu slog Malmslätt (4-3) vilket innebär att Kisa vinner serien på bättre målskillnad. Liu går därmed upp på tredje på bättre målskillnad än BIF. Surt på många sätt.

En rafflande sista omgång där alla fyra topplagen bytte platser. Kampen om seriesegern avgjordes på målskillnad. Kampen om bronset likaså.

Ett försök till sammanfattning av säsongen efter att ha diskuterat med några supportrar. Dagens match visar laget positiva sidor och styrka. En riktigt bra attityd. Allt bättre fotboll varefter säsongen gått. Kul att se att de ”nya” unga tjejerna tar plats spelmässigt, fysiskt och attitydmässigt. Vi kan kanske se ett framtida problem också under den sista delen av säsongen. Lite ont om spelare och hur är det med målvaktsfrågan?

Tommy ska ha en eloge för den spelidé som nu är glasklar. Otroligt positivt med ett så spelande lag. Inga höga tjongbollar här inte. Lagets starkaste del måste vara målvakt, backlinje och det defensiva jobbet från mittfältet. BIF har släppt in mycket färre mål än övriga topplag. Tyvärr har de gjort nästan 20 mål färre än Kisa. Det fäller avgörandet i det långa loppet. Ska man försöka se något positivt i detta att bränna chanser så måste väl det vara att för att kunna bränna chanser så måste man skapa dem och det har laget helt klart gjort. Om ni sätter hälften av de chanser ni skapar nästa säsong så vinner ni serien. Det är positivt (ser faktiskt redan fram mot det).

Men snyggt och trevligt att se laget spela sig upp genom lagdelarna, från en mycket aktiv målvakt och upp vidare utmed kanterna och sedan in mot straffområdet. En del av matchen mot Lotorp var magisk. Ta med er den in under vintern.

Då var säsongen 2014 slut. Ja vad ska man se fram mot nu då på helgerna? Kanske futsalserie?

Tack för underhållningen (och smörgåstårtan som jag försöker att få i mig medan jag skriver).

Smörgåstårta från Östenssons och sponsrat gofika från Kaffeteriet, så toppen!

/Fredrik

Megatack Fredrik för dagens matchreferat! Och tack till alla som har skrivit på bloggen under den gångna säsongen. 

Den här matchen var nog en av de roligaste och en av de tråkigaste matcherna under hela säsongen. Det var härligt att se hur alla kämpade, att vi aldrig gav upp. Vi vågade gå in ordentligt i närkamprna och, trots en nygammal målvakt, passa till målisIda och även trycka upp laget. 

Idag ska jag vara så tråkig att jag bjuder in alla till korvfest! Det går verkligen inte att bara ta ut delar av laget som gjorde en bra insats idag, alla gjorde en strålande insats! Jag vill däremot ge en extra eloge till Ida som inte har stått i mål sedan 2010 och nu hoppar in och bara äger! De gamla målvaktstakterna tycks sitta i ryggraden. 

Jag hade det otroligt svårt att välja ut ströis till den här matchen. Men efter att ha samtalat lite med delar av juryn så kom vi fram till att det blir en delad ströis dagen till ära. Ströisen går till Carro och Jojjo. Carro var inte lite förbannad under matchen. Hon visade temperament och  några håda tacklingar. Jojjo var allmänt tuff och gick in i närkamperna. Hon fick både en, två och tre smällar på fötter och ben men backade inte, så bra!

Jag vill avsluta med att berätta hur otroligt stolt och glad jag är över att få spela i det här laget. Det har varit en ära att under säsongen fått bära kaptensbindeln på min arm. Att vi har spelat en hel höstsäsong utan att förlora en enda match och att vi har släppt in minst mål av alla i hela serien är bara så himla sjukt. Vi har även i år fått byta runt i målburen och även på andra positioner och trots det så är vi så sjukt bra! Precis som vi konstaterade efter dagens match så tycks vi ha en sjukt bra lägstanivå! Tack för att ni alla är så underbara!

 Lotta, Jojjo och Sjösvärd hann inte vara med på bilden..
 
/Melander