Borenberg nollade Ödeshög

Tabellfyran Borensberg tog på lördagen emot bottenlaget Ödeshög i hettan på Bergvallen, matchen var dock inte lika het som solen.

Borensberg saknade på nytt flera mer eller mindre ordinarie spelare på grund av skador, sjukdomar och liknande. Tränare  i Borensberg, Mikael Brandt var ändå säker på seger innan matchen och Borensberg öppnade starkt och även om spelet inte var det bästa som presterats på Bergvallen i år så fick inte Ödeshög låna bollen de första fem minuterna och allt slutade med att formtoppade succéspelaren Björn Persson skruvade en hörna direkt i mål till publikens stora förtjusning.

Istället för en utklassning som många hoppades på låste sig spelet lite för Borensberg som saknade det där lilla extra. Det kunde dock stått 2-0 till Borensberg efter att Matthias "Affelay" Reinholdsson dragit en projektil ur dålig vinkel rakt i insidan av ribbkrysset, ett skott som definitivt var värt ett bättre öde. Matchen utvecklades till en ganska seg och tråkig historia eftersom Ödeshög var uddlösa framåt mot en som vanligt stabil backlinje. Björn Persson och Tobias Nyberg blixtrade dock till på kanterna och bjöd publiken på lite underhållning då och då, störst jubel fick dock vänsterbacken Johan Ekenberg som gjorde sin första match från start för säsongen när han läckert och iskallt kickade över en motståndare i den andra halvleken. Ekenberg var mycket bra.

I paus var Mikael Brandt inte helt nöjd med spelet, men främst med spelarnas inställning. Han lyfte ett varningens finger, ledningen var inte säker. Även om spelet inte blev märkbart bättre i den andra halvleken kontrollerade Borensberg matchen ganska bra. Dennis Forslund som haft två bra chanser i den första halvleken kunde inte uttnyttja uttrycket "tredje gången gillt" när han från ett någorlunda bra läge nickade över. Remi Skillingsås kunde dock uttnyttja uttrycket när han efter två totalt misslyckade skottförsök satte bollen säkert i nät bakom en Ödeshögmålvakt som inte han reagera. Remi firade med en Eric Saade-dans.

Borensberg skapade mest halvchanser efter 2-0 och kämpade för att hålla Jocke Wallqvists nolla. Wallqvist som gjorde sin tredje match för säsongen spelade stabilt och säkert, men sattes aldrig på riktigt prov förutom två skott i skopan och ett som dömdes bort för offside. Borensberg, vana att försvara ledningar spelade ovanligt stressat, men ändå tillräckligt lugnt, mest stressad var tränare Brandt. Brandt var nog lättad när domaren satte pipan i munnen och blåste för full tid. Borensberg tog sin fjärde raka seger, där de hållt nollan i tre av matcherna.

På lördag väntar ett tufft prestigemöte borta mot Ledberg, en svår och viktig match i jakten på tredjeplatsen.