Norrköping city borta

I tisdags spelades den första matchen i division 4 A. Jag ska förklara för er som inte riktigt har hängt med i svängarna. I våras fanns Division 4 västra och Division 4 östra där vi spelade i västra. Nu till hösten har man slagit ihop dessa två serier för att få lite nytt motstånd och förhoppningsvis lite tuffare motstånd. De fyra bästa i båda serierna plus den bästa femman är nu Division 4 A medan de andra spelar i Division 4 B. Hänger ni med?
I tisdags spelades alltså den första matchen och då hemma mot Åby, ett nytt lag för oss. Vi ber om ursäkt för att blogginlägget inte kommit men jag kan till mitt försvar säga att jag inte ens var med på matchen så bloggansvaret vilade inte på mina axlar ;) Hur som helst blev det då en vinst med 3-2 efter mål av Ellen, Herman och Sjösvärd.
Nickmål av Sjösvärd, vad annars? ;)
 
Jag kommer inte nämna så mycket mer om den matchen då jag som sagt inte själv medverkade. Istället går vi raskt vidare till dagens match! Den spelades alltså mot Norrköpings city borta vid Himmelstalund. Vi hade ganska mycket manfall (kvinnfall?) då Carro, Lina, Millan och Erika inte kunde och Lisa fortfarande inte får spela efter knäskadan. Till och med Rogga var borta?? Det innebar alltså att nästan hela backlinjen var borta. Tommy hade tydligen tänkt länge och väl på hur laget skulle se ut och hade planer på Herman som mittback. MEN Herman gör sig så toppenbra som forward så där fick hon stanna kvar. Istället blev det Annelie och jag som fick ta på oss den tuffa uppgiften och laget blev enligt följande:
Målvakt: Anna
Backar: Therese, Melander, Annelie, Wilma
Mittfält: Lollo, Barthis, Sjö, Ida, Ellen
Forward: Herman
Bänk: Emelie, Emma, Alma
Ett ganska starkt lag ändå ju! Vi gick in med revansch i huvudet efter förlusten i senaste mötet på Danske banks damcup då vi förlorade med 3-0. Nu skulle det bli skillnad!
Vi fick välja planhalva och city fick bollen. Den första kvarten var väldigt ostabil. Vi var inte en rutinerad backlinje så vi behövde tid till att finna rätt i vårt spel. Det ledde dessvärre till ett relativt snabbt mål när vi klantade till det aningen både Annelie och jag som gjorde att city enkelt kunde skjuta in bollen i ett svårt läge för Anna. Men vi ryckte upp oss. Vi började spela mer och prata mer. Det ledde till ett och annat avslut och tillslut satte Herminator dit den efter att city slagit en felpass som Herman knep åt sig och sprang mot målet för att sätta den i nät och 1-1 var ett faktum! Vi fortsatte lira och höll resultatet till halvtid. I halvtid lindade Ellen låret efter en sträckning och fick däremed sluta matchen där. Tur att vi hade en så bra bänk!
 
I andra halvlek sätter vi press och city verkade tappa något otroligt. Jag vet inte riktigt vad ssom hände men det var som att luften gått ur dem. Trots det hade de några riktigt farliga lägen men som ínte blev något av. Efter att vi haft en hörna med oss som målvakten tar, mejar hon ner Annelie i straffområdet på något konstigt vis och anledning som ingen riktigt förstår. Det ledde till en ostskiva och en straff till oss. Vi bockade och tog emot. Lollo tog kliven mot straffpunkten, la upp bollen och satte den till höger i MÅÅL! 1-2!!
Fann denna coola bild på en av Lollos finter någonstans på nätet. Tackar Fredrik Andersson vem det nu än är.
 
Det blev 2 längre pauser i andra halvlek när först citys nummer 10 en rejäl smäll och var tvugna att byta och sedan även deras målvakt som fick åka bil bort från planen efter en knäskada. Istället fick då citys nummer 10 hoppa in i mål. Vi hann då snacka ihop oss lite, andas ut och ta lite och drick då munnen kändes som en öken. Lollo som inte nöjer sig med endast ett mål var ju tvugen att innan matchens slut göra ett till. Så hon sprang med boll mot målvakt, gjorde en kroppsfint, kom förbi målvakten och enkelt kunde rulla in den i mål. 1-3 och matchen är avgjord!
Det var en rätt så tuff match, city hade några riktigt bra spelare men det märktes även att vi hade kommit upp oss sedan mötet i Danske bank. Det var kul att se att det fungerade trots viktiga bortfall och att alla verkligen kämpade järnet hela tiden!
 
Extra plus till Annelie som har varit uppe på forwardspositionen en hel del den här säsongen och nu spelade mittback! Fantastiskt!
Även en eloge till Therese som fick testa på att spela ytterback vilket gjordes med bravur. Det kändes säkert att ha dig där på kanten måste jag säga!
Alma kom in på mitten och köttade sönder! Det var nog bland det bästa jag har sett dig spela, riktigt härligt att se!
Emma och Emelie visade på styrka och vilja på planen idag och kommer allt närmare rena A-lagsspelare!
 
"Vi tar ett roligt kort" Jättekul 
Nu har vi matchuppehåll fram till den 30 augusti klockan 18.00, men vi håller igång med träningarna för att sedan ta oss ann Mjölby hemma.
 
/Melander