Ljunsbro vs BIF

Först och främst vill bloggen be om ursäkt för att det inte kom något inlägg innan matchen. Bloggen var nämligen överrens om att inte störa universum med att lägga ut ett inför-inlägg innan matchreferatet från senaste matchen kommit upp. I och med Lindgren fullspäckade liv blev det därmed inget inlägg innan. men Ljungsbro har väl de flesta koll på då vi har mött dem 473949 gånger typ.
Igår var det ett halvtaggat gäng som kom till Ljngsbro denna dag. Det berodde nog mesta dels på det finfina vädret som vi hade med 9 grader och spöregn. Men ni supportrar vet ju vid detta lag hur ni ska hantera vädergudarna. Mycket bra!

Väl framme var det oklart om var vi skulle ta vägen. Ljungsbroknattar hade träning på planen så allt fokus var mot de små medan vi fick vandra omkring där som om vi inte ens vore lite kända. Därmed gjorde vi lite egna besult och tog ett omklädningsrum som såg lagom mysigt och hemtrevligt ut och gjorde det till vårat. Det faktum att det stod bortalag på dörren gjorde det ännu mera lockande.
Lite fix innan, ska man spela match måste man ju vara snygg
Musiken startades och vi började tagga till. Ute på planen så tog lagkaptenen Carro hand om uppvärmningen. "Carro??" tänker ni, "varför var inte världens bästa Malin lagkapten?" Jo jag har dragit på mig en förkylning och någon liten benihinneinflamation så jag fick idag byta och och vara avbytare, vilket såhär i efterhand känns som ett smart val. Carro fick då ta på sig den vackra armbindeln och leda laget mot seger. Det var inte bara hos mig som sjukdomar spökade. Vi var mycket folk med 4 avbytare på bänken men av dessa 4 var 3 krassliga. Det resulterade i lite annorlunda uppställning med ett rak femmanna mittfällt:
                      Anna
   Lisa        Lina       Carro      Thilda

Lollo    Ida     Annelie   Linnea    Millan
                    Sjösvärd
Bänk: Ellen, Wilma, Hermansson, Melander
El capitano for the day
Tillbaka till uppvärmningen. Den såg väldigt bra ut och alla var riktigt taggade med spring i benen. Inne i omklädningsrummet minuterna innan matchstart hade Tommy sitt alltid så vackra pepptalk. Igår tyckte han att vi skulle försöka med en ny taktik: Allt för alla och allt för ingen eller vad det nu är man säger.
Jag vet inte om det är några ledord att leva efter men vi gav oss ut på planen i alla fall med dessa ord ringande i våra öron. Vi hälsade och allt sådant som man ska göra och matchen drog igång. Det börjar starkt. Vi har ett övertag och det spelas mycket vit boll på mörkröd planhalva. Vi är uppe vid målet snabbt och har några vassa lägen. I 2 minuten tar Ljungbro bollen och det är lite halvdan press och markering från BIF vilket resulterar i ett riktigt farligt läge för Ljungsbro. Som tur är så börjar Ljungsbrospelaren lägga upp bollen så Carro hinner fram och stressar vilket leder till ett halvdant avslut som Anna plockar. Bollen är tillbaka hos vita och vi är snabbt uppe vid Ljungsbromålet igen med många farliga lägen och i 5 minuten får vi en Lollo-hörna. En bra slagen hörna men målsugen är det ingen som verkar vara. Det är för mycket duttande framför mål och för många försök att lägga upp bollen på den bästa höjden för att få ett så perfekt skott som möjligt verkar det som.
Tommy och Rogga var lite fundersamma under uppvärmningen hur många gula kort man måste få innan man blir avstängd en match. Jag gjorde lite efterforskning om det i veckan då oron över Jaktfalks TVÅ gula fanns. Vi kom fram till att det endast krävs 3 stycken så om Jaktfak skulle göra något som domaren inte gillar skulle hon missa nästa veckas match som handlar om första platsen. Vi på bänken studerade därför Jaktfalk noga och bad om att hon inte skulle få för mycket adrenalin. Men så kom det ett läge i 6 minuten. Bollen rullar i lite lagomtempo mot målvakten som har till avsikt att plocka bollen men där kommer Jaktfalk i 180 rakt mot målvakten. Vi tänkte nog alla samma tanke och hoppades att det inte var een ostskiva som skulle komma upp. Det var inte jättefult, inga dobbar eller så men man vet aldrig vad domaren tänker. Som tur är resulterar det endast i en frispark.
Vi har kommit igång med passninsgspelet och vissa tillfällen funderar jag på om det inte kommer någon liten tår i Tommys öga. Snabba pass, korta pass och långa pass som sitter perfekt vissa stunder. I 15 minuten har vi ett sådant läge. Lisa har bollen och gör en kanon pass till Lollo på högerkanten som snabbt passar in till Sjösvärd på topp som skjuter på mål. Välförtjänt 0-1!
Avspark, men redan i 17 minuten är vi uppe vid målet igen och får med oss en hörna. Denna gången är det en Millan-hörna som slås perfekt på första stolpen där Jaktfalk står men det blev en nickduell som tyvärr gick ut över kortsidan och det blev målvaktens boll. Ändå härligt att vi vill och att det är mycket skott på mål däremot måste det tas snabbare beslut framför målet ibland men det kommer.
I 25 minuten får vi en frispark, kommer inte riktigt ihåg varför men Lollo slår den. Hon lägger upp bollen, muren ställer sig till höger(???) om Lollo som tydligt står uppställd med ett vänsterskott vilket gör att Lollo inte ens behöver be om avstånd utan skjuter bollen på mål i vänstra hörnet. Målvakten som höll på att ställa upp muren var helt borta i högra hörnet och det blir 0-2! Ljungsbros tränare slänger då ur sig kommentaren Det gör ingeting tjejer, det målet gills typ inte i alla fall. Eh, jo det gör det?

I ca 30 minuten byter Tommy ut Jaktfalk då han inte vill riskera ett gult kort till och därmed en avstängning. Det sista Jaktfalk gör innan hon kommer ut till den varma bänken är att hoppa in i ryggen på en Ljungsbrospelare och jag tror att både Rogga och Tommy höll på att sätta i halsen, men Jaktfalk klarar sig undan ett gult kort och hon sätter sig på den säkra bänken medan Ellen springer in på planen.
I 32 minuten har Ida ett rysligt bra läge framför mål med endast en spelare i vägen. Ida som var på topp igår med sina finter (och inte ville använda vänsterdojjan) fintar åt höger och drar iväg den men tyvärr i en aningen sämre läge än om vänstern skulle varit framme och bollen går över.
I 33 minuten kommer ett inlägg från Lollo på högerkanten in mot straffområdet men det rinner igenom, inte bara en eller två utan tre Ljungsbrospelare och Millan är helt ren på andra kanten men får tyvärr under lite för mycket fot under boll och den går över.
Men i 35 minuten, då kommer Ellen som är pigg i benen och springer allt vad hon har med bollen för att sedan finna en lucka och slår en perfekt pass till Millan på vänsterkanten som skär in helt enligt läroboken och drar iväg ett skott på mål i högra hörnet. 0-3
I 42 minuten kommer den ättriga Lollo fram som fajtas om bollen och likt vanlig får hon med sig bollen på sin kant och peter den till Sjösvärd som kommer i full galopp baifrån (Tommy måste varit stolt) som sedan lägger in den som ett inlägg till en helt fri Ellen. Tyvärr blev målvakten lite väl lång och fick tag på bollen när hon slängde sig. Men det var ett riktigt farligt läge.
Runt den 45 minuten får Lisa bollen och hon får ett Lisaryck där hon springer i mitten av planen rakt fram förbi 4 ljungsbrospelare men blir sedan fälld och det blir en frispark. Ännu en Lollo-frispark men denna gången är det högra hörnet som är i fara men målvakten räddar och slår ut på retur. Sjösvärd som mer än gärna vill ligga på toppen av skyttetabellen rusar fram på returen precis framför högra stolpen och skjuter på stolpen så den studsar ut på en Ljungsbrospelare och in i mål. 0-4!
HALVTID
Någon (absolut inte jag) glömde nyckeln till omklädningsrummet så Rogga får ta en massiv löpning över hela planen för att hämta den, starkt jobbat! Vi går in och Tommy är imponerad. Vi har lite pepptalk och kommer överrens om att fortsätta spela lika bra fotboll.
Andra halvlek börjar bra. Annelie får tag i bollen och slår en långboll på Millan vid målet men får en felträff och målvakten plockar den. Målvakten spelar snabbt ut bollen och Ljungsbro taggar till och vänder på spelet direkt vilket resulterar i ett mycket farligt läge som Anna rusar ut på och det blir hörna. En hörna som vi som tur är snabbt plockar bort.
Under loppet av 7 minuter får Ljungsbro 3 hörnor där den sista hörnan är riktigt bra slagen och det blir mål på touch från någon i vitt om jag inte såg helt fel. 1-4..
2 minuter senare tar Millan bollen på vänsterkanten varpå Ellen gör en magnifik löpning bakifrån men Millan står lite fel för att kunna passa Ellen så hon passar in den till Sjösvärd som lägger ut den på Ellen som skär in och gör ett iskallt avslut till vänster om målvakten på mål. 1-5!

Någon minut därefter kommer Annelie ut på bänken och Herminator får ta mittmitten. Annelie hinner dock inte vila länge innan Thilda ropar om byte efter en stuckning av foten. Thilda kommer ut på bänken och lindar foten medan Annelie fick gå ner på vänsterbacken.
I 71 minuten springer sig Millan fri med bollen och hon lägger den iskallt till höger om målvakten i mål. 1-6!
I 80 minuten blev Lina fälld men domaren tyckte väl inte att det var så farligt varpå Lina tände till. hon började skrika på domaren och hon fick i och med det en ostskiva. Så nu har vi både Jaktfalk och Lina med 2 gula var.
Det hände inte så mycket mer under andra halvlek. Vi spelade inte riktigt lika bra som i första men vi ställde inte heller in skorna utan kämpade på. Matchen slutade med 1-6 och vi var nöjda!
Annelie var supernöjd!

En riktigt bra match och det var kul att få stå och kolla på det fina spelet (trots att jag hellre skulle velat vara med och spelat det) Lite speciella utmärkelser ska vi försöka få till.
Extra plus till Ellen som gick in och dominerade och fick till riktigt bra löpningar som inte bara resulterade i farliga lägen utan även mål!
Ett extra plus även till yttermittfältarna Lollo och Millan som gjorde strålande instaser och riktigt snygag inskärningar. Tuffa, farliga och ättriga!
men hela lageet förtjänar ett extra plus! Och inte minst våra supportrar som ställer upp i vått och torrt, ni är bäst!
Den där ströisen har jag idag valt ut själv utan några åsikter från resterande delar av juryn men jag tycker att Ida förtjänar den efter insatsen igår. Jag vet inte vad du hade smaskat i dig men det var ett tufft spel, massivt jobb och snygga finter. De där rumptacklingarna är inte nådiga. Välförtjänt! Nästa gång sätter du skotten på mål bara.. ;)

Men hur är det då med målen? Vem leder? Jo Millan gjorde ju 2 mål, Sjösvärd 2, Lollo 1 och Ellen 1.

Interna skytteligan borde då se ut såhär just nu:

Millan                    6 Mål

Lollo                      6 Mål

Sjöis                      6 Mål

Linnéa                   2 Mål

Ellen, Carro, Lindgren, Melander 1 Mål var

MEN domaren gjorde igår någonting som mycket sällan brukar ske. Han valde att skriva ut ordet självmål istället för Lollos mål och ett av Sjösvärds så istället leder Millan med 6 mål och Lollo och Sjösvärd ligger på delad andraplats med 5 mål vardera. Surt för dem men som vanligt går vi efter ÖFF.
Och så sist men inte minst. HUR GÅR DET MED TIPSET?
Vi har inte glömt bort det, vi lovar! För tillfället är det mycket jämt. Vi har 3 stycken som har hela 6 rätt, dvs endast 1 fel. Dessa är vår egna Göran Tilly, Per Samuelsson och så jag själv, Melander. Sedan har vi ett helt gäng med 5 rätt närmare bestämt 14 stycken. Så det är många som fajtas om första platsen och jag tror att utslagsfrågorna kommer spela stor roll in i det sista.

Det kanske absoult viktigaste att nämna idag är att vår alldeles egna Erika Ellbrant ÄR PÅ VÄG HEM! Vi ser mycket fram emot detta och hoppas att allt går bra på resan. Ses snart på fotbolsplanen!

Okej, det här var nog det längsta inlägget ever känns det som, men detaljer är inte att underskatta!