BIF - Linghem

Igår utspelades giganternas kamp på Lingheden! BIF mötte Linghem och det var mycket som stod på spel! Linghem med sina 10 poäng var nog rätt sugna på att gå om BIF i tabellen, tre poäng och dom skulle passera våra 12.
 
Till allas besvikelse och efter Lottas succé senast så har vi tyvärr inte raggat någon match-skribent! Det är inte för att ingen vågar (eller?) utan för att Erika och jag var så pass fokuserade på matchen att vi glömde bort! Men nästa gång ska det kommas ihåg, pinkie promise!
 
Anyway, kvällen började med bra väder och ett taggat lag. Förutsättningarna fanns för att det skulle bli en bra match! Förra året åkte Linghem på däng x2 och vi gjorde dessutom rätt mycket mål på dom. Med tanke på att vi värvat en av deras målisar kändes det lite som att det var vi som hade det psykologiska övertaget innan matchen. Matchen spelades på en plan nånstans i samhället. Planen var den minsta vi skådat, stenhård och (tro det eller ej) värre än a-plan! Bollarna flög åt alla håll när vi värmde upp, kändes stabilt.
 
Avspark. Den spontana känslan var att det var för många spelare på plan och att det hade gått att göra mål med en tåpaj från mitten, SÅ liten var planen! BIFs första halvlek är inget att hänga i granen, passningar som var för lösa eller gick direkt till en motståndare, förlorade närkamper, missade målchanser och slarvigt spel i allmänhet. Den va riktigt tråkig faktiskt! Målis-jojo fick göra några snygga räddningar i alla fall vilket säkert kändes gött med tanke på motståndet! Linghem får till ett inlägg, missförstånd uppstår i försvaret och bollen hamnar vid ena stolpen och rullar sakta in. 1-0 vilket kändes orättvist men ändå inte. Linghem hade press och vi spelade dåligt. I första halvlek kunde vi konstatera att domaren som var klädd i svart likagärna kunde tagit på sej den gröna tröjan istället. Det blåstes hela tiden och till 99 % till Linghems fördel, ofta för väldigt oklara saker!
 
Inför andra halvlek gjorde Tobbe några byten och Hermansson och Ida kom in på höger kanten. Inställningen i BIF hade vänt och efter att Jenna lagt världens smörpass från backlinjen fram till en löpande Melander satt 1-1 som en smäck! Efter det blev det fart i BIF! Folk tog initiativ, man gick in hårdare i närkamperna och Linghem blev nervösa. Meeen domaren hade fortfarande på sej samma tröja. Värst var när hon blåste frispark för 17e gången utanför straffområdet. Linghem la upp bollen, tog sats och var beredda på att den skulle slås. Tjejen stegar fram och slår till bollen, sen går det sisådär 3-4 sekunder så blåser domaren i pipan. Eeeh, jaha tänker vi när bollen är i luften på väg mot mål. Var det offside? Stod vi för nära bollen? Men nej, hon blåste bara igång spelet, EN HALV MINUT FÖRSENT!!!!! Det blev livsfarligt och tillslut fick vi ut bollen till en hörna! När jag frågade varför hon blåste svarade hon först inte, sen sa hon att "då måste det blivit tajmat preciiiis när dom slog till bollen". A just det! Spektaklet fortsatte men hon bytte faktiskt sida! Helt plötsligt var det BIF som fick med sej mycket och Linghem som blev irriterade!
 
Kommer inte ihåg vem som slog inlägget, Lollo eller Melander, men det nådde i alla fall Ebba som med knäet stenhårt petade bollen i stolpen och in! Vi hade ledningen och det kändes så välförtjänt! Jag säger till Lollo att nu kommer dom inte förbi på kanten! 1/2 minut senare sitter 2-2. Men vi ger inte upp för det utan fortsätter kämpa på. Till det kommer ösregnet som förvandlar planen till en leråker! Ebba tar löpet på kanten och utmanar backen som fäller henne i straffområdet. Domaren blåser straff och Linghem skyller på att gräset är halt. Fiskis stegar fram och lika säkert som vanligt placerar hon den i mål! 3-2 och nervös stämning på planen! Som tur var valde Linghem att fokusera på domaren och började spela både dåligt och fult vilket resulterade i gult kort och frisparkar till BIF. Linghem fick några farliga lägen men dom styrdes undan av Jojo och backlinjen och 3-2 stod sej matchen ut!
 
Det var en viktig seger på många sätt!
 
Matchens stjärnor:
Tre stjärnor - Ebba
Två stjärnor - Jenna
En stjärna - Ellen
 
Matchens ströis var inte lätt idag heller! Några tyckte domaren skulle haft den, men nej det var hon verkligen inte värd. Nån annan tyckte publiken, som stod ut med ösregn, skulle ha den. Fast nej, inte en ströis, men en STOR eloge för ert trogna och alltid så uppskattade stöd ska ni ha! Uppmärksammas bör Pappa Sjösvärd som tog motorcykeln till och från matchen. Ryktet säger att han var blöt ända in till fillingarna när han kom hem. Men det va det säkert värt!
 
Så vem får ströisen då? Ellen Fasth, för att du blev nermejad typ tre gånger av en galen Linghemare, sprang iväg med bollen längs med hela planen och fintar en hit och en dit i en oklar frisparkssituation (efterkonstruktionen säger att Lollo petade bollen först) men mest för att du efter Morsans uppmaning att gå till bollen vid inkast verkligen gjorde det. Med stilen som tävlings-gångare har. Skrattet på bänken retade sönder motståndare!
 
Tack förresten till Göran för den fina, nya lilla stereon han fixat! Den funkade finnemang :)
 
Ses inte ikväll tjejer, men träna hårt! Själv hade jag tänkt slå en kenyansk elitlöpare i Elimuloppet ikväll... Wish me luck!
 
Just ja, höll på att glömma matchens hundbild! Denna gång är det Krassus som får äran att vara modell, som vanligt med ryggen mot matchen men....
...den här gången fanns det en anledning! Han fick span på en Linghemspudding!
 
//Sjösvärd