Träningsmatch Boxholm-Borensberg

Idag spelades årets första utematch för Borensbergs damlag och det var en taggad skara som åkte till Boxholm. När vi kom till planen och såg hur grön och fin den var emot Maifs plan som vi tränat på ett antal torsdagar nu så kände man att detta skulle bli riktigt roligt!

Ett nytt lag, en ny tränare och en ny spelidé var det vi kom med. Damlaget har under vintern fått förstärkning underifrån av flickor födda 99-97 där de flesta av dem varit med under förra säsongen men vi är ändå ett lag som inte spelat ihop oss i en startelva. Inte heller hade vår tränare, Tommy, sett oss spela ute någon gång och han hade nog lite pirr i magen om hur detta egentligen skulle gå.

Vi ställde upp med följande lag:

SS

Lisa       Jenna      Carro      Wilma

Melander
Jaktfalk      Ellbrant       Lollo

Ida    Ebba                                                    Bänk: Jojjo, Sofie och Thilda

Vi gick ut på planen med högt huvud och med ett leende på läpparna efter direktiv av Tommy. Vi hälsade på domaren och matchen drog igång med vår avspark. Det rullade på riktigt bra de första 15 minuterna med fina passningar, bollen hölls inom laget och kantspelet fungerade. Vi fick tre hörnor med oss som Lollo skickligt slog in mitt i smeten i straffområdet. Det var ingen tvekan om att bollen skulle in i mål enligt oss men det blev tyvärr inget mål på någon utav hörnorna men som Tommy sa i halvtid ”det kunde lika gärna varit 0-2 till oss efter de första minuterna”.

En tredjedel in i matchen så började vi stressat spela in bollen i mitten hela tiden där Boxholm var överallt. De hade ett spel som gick ut på att slå långbollar på deras snabba forward men det som de inte hade räknat med var att vi hade en backlinje som gjorde allt för att stoppa henne samt SS i mål som inte var rädd för att själv gå ut. Tyvärr så kom ett mål till Boxholm efter ett tag och jag kan väl inte direkt säga att det var ett speciellt skickligt mål utan ett rent skitmål. Inget att hänga läpp över helt enkelt. Vi fortsatte att spela vårt spel och när SS fick ett skott mot sig och gjorde en sådan där typisk SS-slängning så lyckades hon skada knogen och vi fick nog alla en pulshöjare med tanken om vem som skulle få stå om SS inte kunde. Men som den fightern som hon är så stod hon kvar i mål så vi kunde alla andas ut. Matchen fortsatte och efter 45 minuter av matchen blåste domaren i pipan och första halvleken var slut med ställningen 1-0.

Vi fick ett litet peptalk och några små punkter att tänka på men överlag så verkade Tommy imponerad och stolt över spelet i första halvlek.

Andra halvlek började och det var inte mycket sämre nu. Vi spelade långa bollar på kanterna där Lollo och Ebba ibland var helt rena och hade världens yta att springa på. Vi visade fint spel men Boxholm verkade allmänt irriterade och var inte riktigt med på det domaren dömde. (Domaren fick till och med gå till publiken och säga till dem.) En stund in i andra halvlek fick Lollo en hård knuff i sidan men fick fördel och hon gav då igen med att dra boxholmsspelaren i tröjan så att hon snubblade omkring lite varav domaren blåste frispark till vår fördel?? Okej det domarbeslutet kanske var lite konstigt, det kan till och med jag hålla med om.

Senare in i matchen när Sofie var inne och röjde i straffområdet, för bollen skulle bara in, så bestämde hon sig för att sätta sig ner på en utav boxholmstjejernas fot vilket ledde till att stackaren fick linda foten och hoppa ut från planen. Där fick vi en chans att prata ihop oss och dricka lite vatten för att komma ut med nya krafter. Tyvärr så räckte inte det till att vi skulle göra något mål och domaren blåste av matchen (några minuter för tidigt enligt tränarna i Boxholm). Slutresultatet blev 1-0 och jag citerar Tommy ännu en gång: ”men som vi spelade, vi slet för varandra, vi täckte skott, vi spelade brett vi spelade djupt vi spelade högt vi spelade lågt vi spelade som ett lag fast vi knappt hade spelat ihop.” Jag tror vi alla var nöjda med vår första match i år trots förlust och med tanke på att detta var Boxholms fjärde träningsmatch i år så har vi all rätt att vara nöjda.

Jag vill nu ge en extra eloge till dagens högerback Lisa som kämpade som en galning och var överallt, rensade bort bollar från mål och orken tycktes aldrig ta slut. En helt grymt bra match Lisa tufft och starkt, så ska det se ut!
Även SS ska få en guldstjärna då hon stod i ett elva-mannamål för första gången på jag vet inte hur länge. Hon hade även jobbat natt och sagt nej till en innebandymatch för att stå i mål, starkt jobbat!

Som avslut vill jag tipsa er alla om vårt nya instagramkonto som Fiskis skapat för att ha något att göra under sina dagar som gravid kvinna. Där kommer det läggas upp bilder lite titt som tätt så ni som har instagram följ borensbergsifdam och ni som inte har instagram; skaffa och följ oss ni också!

Gör som Thilda och Lisa: Ta upp mobilen och gilla borensbergsifdam på instagram direkt!