BIf vs BIF

Söndag 14 maj, men också första BIF-dagen någonsin och det var dags för Boxholm att gästa Bergvallen som vad jag förstår är lite grusig och tovig men som dagen till ära ser rätt så kortklippt ut! Vi brukar ha vissa svårigheter mot Boxholm som i princip varje år vi spelar mot dem bjuder på det mest köttiga motståndet.

Matchen drar igång och Boxholm börjar med högt tryck och får under de första minuterna flera hörnor med sig och håller sig kvar och skapar farligheter på vår planhalva alldeles för länge utan att vi får tag i bollen. Rune frågar efter medicinväskan och under ett par sekunder i femte minuten när jag tittar mot avbytarbänken för att hitta väskan passar Boxholm på att göra ett snabbt mål, 0-1.

Boxholm fortsätter att hålla och föra spelet. Vi slarvar i passningar, pressen och känns inte riktigt på tå i början. I tionde minuten får vi äntligen fast bollen på deras planhalva. Erika som idag spelar vänsterback gör en kanonkrossboll till Ellen som kommer löpande på högerkanten, hon kan kontrollerat passa in bollen mitt framför mål där Sjösvärd elegant kan bredsida in bollen i mål, 1-1, härligt!

Nu känns det lite lugnare ett tag med mer köttande i mitten av planen tills Boxholm får ett kontringsläge med fyra spelare mot två, Melander går upp för att stöta men Boxholmsspelaren får med sig bollen förbi men sumpar som tur det läget. I artonde minuten får de ett till kontringsläge som leder till ett friläge, Anna rusar ut men den här gången går bollen via Annas ben in i mål, 1-2.

I tjugonde minuten får vi vår första hörna som Erika slår fint och som studsar framför mål, lite kaos i straffområdet och till sist är det Herman som skjuter bollen mot mål men utanför. Direkt efter får Boxholm en hörna, farlig men ingen utdelning. Spelet står nu och väger lite med ganska mycket långa bollar fram och tillbaka, inte helt bloggvänligt. Vi börjar i alla fall hitta först in i situationerna men Boxholm vinner varenda andraboll och då är det inte lätt att få tag på bollen och börja spela. I trettionde minuten får Boxholm en frispark i ett ganska farligt läge, de gör en kort variant med en passning in mot mitten av planen men inget mål. Melander slår sen en fin passning från mitten av planen upp till Sjösvärd vid straffområdet som inte riktigt får med sig bollen.

Vi har mycket spel mot oss, vi känns rätt stressade och får inte riktigt tag på motståndet. Boxholm får ytterligare ett kontringsläge som mynnar ut i en hörna. Annelie drar hur som helst sen matchen första fina kommentar till domaren efter flera misstänkta handssituationer ”domarn, kollar du eller?” och det hoppas jag att han gör men ibland kan man undra! Det sista som händer i första halvleken är att Boxholm får iväg ett skott mot mål, Anna slänger sig och landar helt fel på sin axel och bollen rullar in i mål, 1-3. Anna ligger kvar och domaren blåser av halvleken, det här känns inte helt bra, och Anna kan såklart inte spela mer idag.

Jag vet inte vad som togs upp i under pausen men det känns som att vi kommer ut mer taggade inför andra halvleken och spelet drar igång. Anna har som sagt fått gå av, Ida fått hoppa in i mål, Alma in som vänsterback då Erika har benhinneinflammation och Tove upp på topp. Efter femtio minuter kommer Tove springandes mot mål och målvakten i Boxholm rensar bollen rätt på Tove som så när sen får en tå på bollen men försvararen kan rensa innan hon hinner peta in den i mål. Det kommer sen ett långt inkast från Herman som Annelie nickar men som tyvärr går utanför. Vi börjar få lite mer tryck på dem i början av andra och det känns lite bättre, inget skönspel men mer köttande på deras planhalva. I sextionde minuten gör Melander en fin brytning men får lite ont i foten, inget hon inte är van vid och ställer sig såklart upp och haltar vidare. Det hela mynnar ut i en hörna för Boxholm som leder till totalt kaos i straffområdet men vi lyckas tillsist rensa. Boxholm får sen tillbaka lite tryck, vi tröttnar lite och orkar inte riktigt hålla upp laget och de får stå och spela alldeles för långt ner på vår planhalva för att det ska kännas tryggt för oss på bänken. Sen får vi får en frispark i sextiofemte minuten som inte riktigt når fram till straffområdet och de rensar bort bollen.

Nu värmer Sara upp och verkar riktigt taggad på att komma in, det gillas starkt! Hon kommer in i sjuttionde minuten istället för Emelie som yttermitt. Thomas som sitter bredvid mig på bänken börjar plötsligt gestikulera, ropa och sparka i luften så fort Sara kommer i närheten av bollen, ganska underhållande för mig och plus i kanten till dig Thomas för engagemanget! Jag vill också å anonyms vägnar på bänken även passa på att framföra ett kort meddelande till alla som har bollen på offensiv planhalva runt straffområdet, ”för f*n ta skottet” istället för att passa! Vi ska, ni vet, tydligen våga vara egoister.

Tillbaka till matchen, Vi håller oss lite mer på deras planhalva och Herman tar ett par långa inkast som vi inte får någon utdelning på. Vi kämpar på och tar hemjobbet men Boxholm får straxt efter det ett friläge men hon skjuter högt över mål. Vi har nu arbetat oss in i matchen men vi hittar inga rena målchanser. Bollen hålls kvar på vår planhalva och tyvärr får Boxholm sen turligt med sig bollen förbi våra försvarare och blir fri med Ida men den här gången missar de inte, 1-4. Kort därefter får Boxholm en hörna, den slås ganska långt men en Boxholmsspelare får huvudet på bollen och den seglar in i mål, 1-5. Sara får sen med sig bollen på vänsterkanten, avancerar och passar in mot straffområdet där Herman får med sig bollen och kan som det ser ut från bänken bredsida in den i mål men drar på ett hårt skott som går förbi målet. Alla vet ju att det är mycket roligare att skjuta hårt!

Spelet går lite fram och tillbaka igen utan något direkt spel från vår sida. Bollen befinner sig i vårt straffområde och Ellen har en närkamp med en anfallare, vad jag kan se från bänken håller hon fast boxholmsspelaren en aning (läs ganska mycket) och deras tränare blir rätt sur och skriker nåt om att det borde vara straff varpå Annelie drar kommentaren ”domarn dömmer, chilla”, klockrent! Vi får sen en hörna i åttioåttonde minuten men den blir inte farlig, vi får dock tillbaka bollen på mittplan och Ellen dribblar enkelt av 4 Boxholmsspelare och skär in mot mål i straffområdet, skjuter vad jag tror är en tåpaj som tar i bortre stolpen och ut, synd! Annelie blir sen kapad och vi får en frispark i bra läge som Lisa slår, Annelie nickar men i famnen på målis och där blåser domaren av matchen.

Extraplus till Sara och Tove som kommer in, ger 100% och köttar järnet och såklart en guldstjärna till Ida som ställer upp och står i mål när det krisar!

Lite såhär känns det efter matchen. Men nu ser vi framåt mot nästa match, då ska vi ta med oss 3 poäng hem!
Tränarna går av planen efter en tung förlust men alla grejer glömdes visst kvar på avbytarbänken!

Nästa match måste vi vara först på både första och andra boll och försöka lugna ner oss lite och få igång passningsspelet för det kändes väldigt stressat under delar av matchen.

Vi kan väl säga att det inte var våran bästa match men vi får ända ta med oss att vi höjde oss i andra halvleken och det är imponerande även om en förlust alltid är surt!

/Lollo

Jag måste medge att Erikas idé är helt fantastisk! Att låta olika personer ta hand om bloggen varje gång gör bloggen så mycket roligare! Eller hur? Riktigt bra skrivet Lollo! Tråkigt att du inte själv kan vara med och spela, men gött att du liksom ändå är med! Och riktigt snygga bilder också (förutom den näst sista kanske...)

Jag har väl egentligen inte så mycket mer att tillägga. En trist match som inte blev som vi tänkt oss. Men vi lyfte oss något i andra halvlek och ger inte upp! Nu tar vi som, Lollo skrev, nya tag inför Mjölby då jag tyvärr inte kommer kunna vara med men jag hejar som en tok på er! Remember what they said last year? Visa att ålder bara är en siffra och åk hem från Mjölby med 3 goa poäng!