En ursäkt, en "gästbloggare" och ett tipsresultat

Hej och jag går direkt på första delen av inlägget; en ursäkt. Det var aldrig med vilje som detta hände. Det var inte planerat. Men ibland sker det. Bloggen hinns inte med. Det är absolut ingentig som vi är stolta över, vi skäms. Hela tre matcher har nu spelats sedan senaste blogginlägget. Först mötte vi Tallboda på bortaplan. En match som, likt alltid när vi möter Tallboda, inte var så munter. Vi hade inte vårt spel och Tallboda tryckte på. Det resulterade i en uddamåls förlust och två tjuriga bloggansvariga som inte kände att bloggansvaret var överdrivet roligt just då (men bara just då!!), vilket kan ha varit en orsak till uteblivet blogginlägg.
Andra matchen spelades mot Ringarum på hemmaplan. Där var det lite mer glädje och lite mer mål! Efter ynka 2 minuter gjorde Ringarum mål men straxt därefter i 5:e minuten smällde Herman in den. I halvtid stod det fortfarande 1-1 men i andra halvlek kände Herman att hon ville klättra i skytteligan och gjorde 4 mål till och därmed ett äkta hattrick inom loppet av 11 minuter + ett till mål i 89:e minuten. Det resulterade i att Herman kom upp i 11 mål totalt och en andraplats i skytteligan gällande hela höstsäsongsserien. Det var definitivt mycket mer muntert efter matchen än söndagen innan. Men trots det kom blogginlägget aldrig upp...
Nu har dock den sista matchen spelats och då krävdes det ju ett blogginlägg! MEN då varken Sjösvärd eller jag (Melander) kunde vara med så fick ansvaret läggas på ingen mindre än Barthis som inte heller hon kunde delta men som i alla fall satt på sidan av planen och studerade minsta lilla detalj. Här kommer det, varsågoda:

Kimstad var det lag som stod för motståndet i den sista matchen för säsongen. Vi åkte dit med en helt ny trupp, med både nya ansikten och spelare på nya positioner. Till exempel Lollo som innermitt, Therese som mittback, Emma som startade på högerkanten och Sara Hindorf Johansson som gjorde sin debutmatch i A-laget.

Matchen började rätt rörigt, vi hade svårt att hålla i och vårda boll och Kimstads höga press bidrog till att vi hamnade lite efter. Backlinjen fick slita ordentligt när de matade bollar efter bollar på sina forwards som hela tiden kom med fart. Dock lyckades Alma, Therese, Annelie och Ellen reda ut det tillsammans med ett riktigt bra samarbete, trots den nya kombinationen. Efter ett tag kom dock vändningen. Therese slog en fin boll till Lollo som kom rättvänd med fart och enkelt kunde springa förbi Kimstads felvända backlinje. Och självklart förnedrar hon målvakten med en chip över henne, för det är ju Lollo vi pratar om.

Efter detta kvitterar Kimstad till 1-1 för att sedan utöka till 2-1 innan det var dags för halvtid (om jag inte minns helt fel?). Stämningen i halvtid var inte jättetaggad men Tommy gjorde sitt bästa för att peppa igång laget inför andra halvlek. För det var ju trots allt säsongens sista 45 minuter vi hade framför oss.

Rätt tidigt in i andra halvlek får vi en hörna från höger som Lollo springer ut för att lägga. Den tar i första stolpen och studsar sedan ut i ett förvirrat straffområde där Ida lyckas peta in den. Och vad vore ett mål av Ida utan ett vrål efteråt?  Efter detta var spelet aningen bättre från vår sida. Det bjöds på många fina kombinationer, men tyvärr utan resultat. Kimstad fortsatte pressa vilket gjorde att de gjorde 3-2 för att också sedan utöka till 4-2. Egentligen finns det inte så mycket mer att säga om deras mål än att vi ibland blev lite förvirrade vilket de utnyttjade. När det sedan var ca 3min kvar hoppar Anna upp för att rensa en av Kimstads hörnor men landar fel och gör illa foten. Rogga "springer" in för att hjälpa Anna av planen medan Annelie (tror jag) ropar till Ida att hon får ställa sig i mål. Ida som sitter ute på bänken svarar något i stil med "amen jag har ju för fan inga skor på mig". Men hon tar den för laget i vilket fall och springer in på planen för att ställa sig i mål, utan skor. Ja ni läste rätt, utan skor. Matchens sista 3 minuter bestod kortfattat av Ida som rensade boll efter boll samtidigt som ett "aj fan" varje gång ekade över Krokhagens IP.

Trots att så många spelade på positioner de inte var vana vid tyckte jag att alla gjorde väldigt bra ifrån sig. Dock vill jag ge lite extra cred till Sara som spelade sin första match i A-laget och gjorde en grym match! Självklart förtjänar Ida också cred för sitt målisinhopp. Jag säger bara att Anna har konkurrens  Detta var ju dessutom Tommy och Roggas sista match med laget, men så sa de ju förra säsongen också. Och vi alla vet nog att de inte kommer kunna hålla sig borta

/Barthis

Jag säger då det, bloggen kanske har fått en ny bloggansvarig? Mycket bra skrivet trots sen förfrågan från mig + bra med nya bilder! Gillas!!

Jag kan inte säga så mycket mer om matchen eftersom att jag själv inte bafann mig i Kimstad. Istället hoppar vi vidare till tipsresultatet.
Det är otrooooligt jämnt! Vi har spelat 8 matcher denna höstsäsong och vinnaren har prickat in rätt på 5 av dem. MEN det var hela 12 stycken som lyckades med det. Tur att vi har så många utslagsfrågor.
Efter noga studerade svar på utslagningsfrågorna har vi ett resultat.

På 3:e plats med 5 måls skillnad från förstaplatsen kommer Julia Nilsson

På 2:a plats med 3 måls skillnad från förstaplatsen kommer Göran Tilly!

På 1:a plats kommer ingen mindre än *trumvirrvel* vår alldeles egna Ellen Andersson!

Grattis till er alla! Och tack till alla ni som deltagit.
Nu börjar vi blicka framåt mot inomhussäsongen och försäsongen. Men först hoppas vi på en föräldramatch på torsdag som kommer äga rum om vi är tillräckligt många. Så leta fram dina fotbollsskor och kom till B-plan på torsdag 17.30. Föräldramatch är alltså inte bokstavligt talat föräldramatch utan snarare föräldra/syskon/sambo/särbo/man/fru/what ever- match. (Julia, Göran och Ellen hoppas jag kommer för då ska ni få era pris!!)

/Melander

Kimstad var det lag som stod för motståndet i den sista matchen för säsongen. Vi åkte dit med en helt ny trupp, med både nya ansikten och spelare på nya positioner. Till exempel Lollo som innermitt, Therese som mittback, Emma som startade på högerkanten och Sara som gjorde sin debutmatch i A-laget.

Matchen började rätt rörigt, vi hade svårt att hålla i och vårda boll och Kimstads höga press bidrog till att vi hamnade lite efter. Backlinjen fick slita ordentligt när de matade bollar efter bollar på sina forwards som hela tiden kom med fart. Dock lyckades Alma, Therese, Annelie och Ellen reda ut det tillsammans med ett riktigt bra samarbete, trots den nya kombinationen. Efter ett tag kom dock vändningen. Therese slog en fin boll till Lollo som kom rättvänd med fart och enkelt kunde springa förbi Kimstads felvända backlinje. Och självklart förnedrar hon målvakten med en chip över henne, för det är ju Lollo vi pratar om 😉

Rätt tidigt in i andra halvlek får vi en hörna från höger som Lollo springer ut för att lägga. Den tar i första stolpen och studsar sedan ut i ett förvirrat straffområde där Ida lyckas peta in den. Och vad vore ett mål av Ida utan ett vrål efteråt? 😉 Efter detta var spelet aningen bättre från vår sida. Det bjöds på många fina kombinationer, men tyvärr utan resultat. Kimstad fortsatte pressa vilket gjorde att de gjorde 3-2 för att också sedan utöka till 4-2. Egentligen finns det inte så mycket mer att säga om deras mål än att vi ibland blev lite förvirrade vilket de utnyttjade. När det sedan var ca 3min kvar hoppar Anna upp för att rensa en av Kimstads hörnor men landar fel och gör illa foten. Rogga "springer" in för att hjälpa Anna av planen medan Annelie (tror jag) ropar till Ida att hon får ställa sig i mål. Ida som sitter ute på bänken svarar något i stil med "amen jag har ju för fan inga skor på mig". Men hon tar den för laget i vilket fall och springer in på planen för att ställa sig i mål, utan skor. Ja ni läste rätt, utan skor. Matchens sista 3 minuter bestod kortfattat av Ida som rensade boll efter boll samtidigt som ett "aj fan" varje gång ekade över Krokhagens IP.

Trots att så många spelade på positioner de inte var vana vid tyckte jag att alla gjorde väldigt bra ifrån sig. Dock vill jag ge lite extra cred till Sara som spelade sin första match i A-laget och gjorde en grym match! Självklart förtjänar Ida också cred för sitt målisinhopp. Jag säger bara att Anna har konkurrens 😉 Detta var ju dessutom Tommy och Roggas sista match med laget, men så sa de ju förra säsongen också. Och vi alla vet nog att de inte kommer kunna hålla sig borta

#1 / / Sjösvärd:

Jag skäms för att inte bliggat om matchen mot Ringarum 😔 Men som sagt så har tiden runnit iväg och det glömts bort! Tur Emmy steppade upp o skrev den här gången, given bloggare framöver! 🎉