Höstsäsongen sista match 2015

Alltid uppstår en viss sorgsen känsla vid säsongens sista seriematch och man vet att det dröjer många inomhusträningar och springturer i spåret innan vi intar den gröna, vackra men ofta något höga gräsplanen på Bergvallen igen. Denna gång var ändå något av det ovanliga. Förutom en grym match spelad mot Ljungsbro, som jag senare i inlägget kommer berätta om, fanns där en glädje, förmodligen pga. en väl spelad säsong, och visst, vi kom inte etta i serien men vi kom trots allt på en andra  plats.

Söndagen den 27 september visade sig vara en optimal dag för fotbollsmatch! Vädret var kanon med solsken och en behaglig, krispig höstluft. Ljungsbro har vi mött flertal gånger tidigare och särskilt tufft motstånd har det knappast varit, trots detta har vi en tendens till att spela sämre när vårt motstånd inte är lika tufft, därför bör man inte göra några hastiga slutsatser. Matchen drog igång kl 12 med en numera ”vanlig” laguppställning med vår grymma backlinje på Lisa, Lina, Carro och Thilda följt av en mittlinje på Lollo, Hermansson, Sjösvärd, Ida och Erika och slutligen Linnea på topp! Bänken: Wilma, Emmi, Emmy, Alma.

Domaren blåste i visselpipan och spelet började. Redan efter 1 minut och 45 sekunder får Borensberg ett läge där Hermansson har bollen och för in den enkelt i mål, 1-0 till oss! Inte långt därefter sker ett mycket stilrent mål följt av ett grymt anfallsspel varav Carro skjuter en lång, perfekt boll från backlinjen till Lollo på kanten där hon petar till bollen ytterligare en bit framåt där Linnea lyckas ta sig runt siste backen hos Ljungsbro, hon förblir därför ensam med bollen och målet framför sig och lägger en säker, lågboll mot mål och den går självfallet in. ”Träning ger färdighet” yttrar sig Tommy vid denna tidpunkt och ser lycklig ut, 2-0 till vita.

Ca 15 minuter in i matchen får Erika tag på bollen, hon vänder snyggt med en sträcka på ca 20 m från målet och är mer eller mindre ensam vilket gör att hon kan behålla lugnet och iskallt skjuta bollen högt mot mål vilken sitter som en smäck. Ställningen är nu 3-0.

Matchen rullar på med ett övertag från vår sida vilket är intressant med tanke på hur många positionsändringar denna match kommer att innehålla. Numera har Ida flyttats ner från mittfältet till högerback, och som Tommy säger, hon är en riktig all-round person som utför grymt jobb både som mitt och back. Efter ca 25 minuter slår Lollo en bra hörna som Sjösvärd nickar på, tyvärr hamnar bollen precis utanför målet. Tätt därefter får vi ytterligare ett vackert anfallsspel där Ellen har fört bollen längs vänster kanten och passar ner till Linnea som i sin tur finner Sjösvärd bakomsig och passar bak till henne varav Sjösvärd dundrarbollen på mål som går in, 4-0.

Jag som själv var skadad och medverkade därför inte på matchen fick istället agera sjuksyster åt först Lina som vrickade till foten och kom ut och lät ungefär såhär ”tejpa skiten bara, jag måste in och spela igen”, jaja svarar jag lite nervöst då jag inte alls är så haj på det där med skador men man lär sig ju mycket själv när man skadar sig….. Jag tejpar i alla fall hennes fot och hon rusar ut på planen igen! Inte många minuter efter Linas vrickning skadar Carro sin fot! Troligen en stukning då den gjorde riktigt ont och hon kunde dessvärre inte spela något mer den matchen. Bara att börja kyla ner och linda hennes fot. Detta orsakade självklart lite små trubbel då båda mittbackarna var skadade. Thilda gick in som mittback tillsammans med Lina vilka lyckades bra trots omständigheterna och vi fortsatte ha övertaget. Senare in i matchen byttes även Lina ut och Alma som nyss spelat högerback får hoppa in som mittback tillsammansmed Thilda, ett sprillans nytt mittbackspar som kämpade starkt tillsammans.

En bit in i första halvlek blir Idas ben kapat av en motståndare, Ida tänker inte mer på det och slår hårt iväg foten som egentligen skulle träffa bollen men som istället träffar motståndaren. Det ser därför ut som en hämnd mot den nyligen utförda kapningen och motståndarna ryter till, inklusive deras tränare, så fel det kan bli ibland haha, vi visste ju å andra sidan att en revansch-kapning inte var Idas avsikt.

I 37e minuten kommer Linnea med ett rent läge mot mål, förbi både backar och målvakt men skjuter utanför, som tur var kunde vi skratta åt denna händelse då vi hade ett rätt stortövertag men hade detta varit mot Tinnis, ja då hade vi nog inte reagerat på samma sätt, så väl genomtänkt där Linnea;). 3 minuter efter visar dock Linnea var skåpet ska stå då Ellen först har bollen och är fri mot mål och skjuter ett hårt skott på målvakten varav målvakten tar bollen men tappar den lika snabbt och Linnea rusar fram som ett skott och skjuter in bollen in i nätet, 5-0 till oss.

Eftersom motståndet inte var av tuffaste laget hölls bollen, i majoriteten av tiden, på deras planhalva. Detta gjorde att våra backar ofta var fria och fick sällan hem passningar vilket är grunden till vår spelidé då vi använder backarna för att vända spelet. Detta är självklart synd och lite segt för backarna men när dessa vändningar väl skedde utfördes detta galant då Lina, kvick som hon är, rusar upp och får antingen en pass från någon mittfältare eller tar tag bollen från en motståndare, passar hem till Carro som antingen lägger ut den på kanterna till Lisa eller Thilda alternativt passar hem till Anna.

Andra halvlek startar även denna bra, efter endast fem minuter gör Ellen mål med ett snyggt anfallsspel, därav ställningen 6-0. I åttonde minuten lägger Hermansson en lång, djup pass till vår topp Linnea som hårfint missar målet.  I 24e minuten händer det tillslut, Ljungsbro spräcker nollan, en motståndare kommer förbi backarna och är alltså helt fri och då börjar Anna springa ut rakt mot henne och lyckas rädda första skottet men den studsar tillbaka vilket ger ett nytt läge för Ljungsbro och bollen går in i mål, 6-1.

I 31e minuten får Ellen en pass som ger henne ett bra läge att skjuta på mål, hon gör detta och slår en hög boll som går in i målet, 7-1 wohooo! Vi är inne 40e minuten och börjar alltså närma oss slutet. Anna börjar bli något rastlös och sugen på att göra mål, hon springer därför upp och medverkar på en hörnaoch då händer det som häpnar oss alla. Hörnan som Lollo slår är som vanligt av hög klass och en perfekt nickboll, detta utnyttjar den sugna Anna som nickar in bollen i mål! Otroligt bra och otroligt retligt dåman själv kämpar med att nicka in bollen på hörnor, ca varenda match men inte lyckats, och så gör Anna det på ett försök, ja vad ska man säga… Grymt var det i alla fall, ställningen är nu 8-1 och förblev 8-1. Vinst till oss. Serien är härmed avslutad och vi hamnar på en andraplats i tabellen, tätt efter vinnande laget, Tinnis. Känns självklart riktigt surt att snubbla på mållinjen men vi är ändå stolta över vår placering. Vi är så tacksamma för våra underbara tränare som har tagit vårt lag upp till en ny nivå och som ens gjort det möjligt för oss att faktiskt ha haft en chans att vinna serien.

Anna´s nickmål på bild!

En fin lagbild på ett fantastiskt lag samt en avslutningsfika med smörgåstårta och annat gott, lyxigt värre!

Nu laddar vi upp med nya tag inför den viktigaste matchen på hela året (föräldramatchen) vilken kommer att spelas imorgon, torsdag den 1 oktober, missa inte.  Ha det bra så länge!