Seriepremiär, BIF-Tallboda

Jaha då va det dags! Seriepremiär och en drös taggade brudar anlände till Tallbodas hemmaplan i söndags. I förväg visste vi att Tallboda är ett lag som slagits ihop med Linghem och spelade i div tre förra säsongen men var tvugna att flytta ner en division pga sammanslagningen. Tror även att dom har ett lag i trean i år så vissa spelare dubblar? Efter uppvärmningen precis innan matchstart så avslöjade Tommy att han hade hört hur snacket gick på planen. Vi är tydligen "bara ett division fyra lag", piece of cake att slå då tydligen? Vet inte om dom hängt med i svängarna men det här division fyra laget har slagit allt motstånd i Danske banks cup och därmed även två division två lag.
Matchen drog igång och det är ingen överdrift att säga att det va BIF som ägde spelat nästan hela tiden. Det spelades exemplariskt runt på backlinjen, till Anna, tillbaka till backlinjen, ut på en kant osv. Alla tog det lugnt och det märktes att det uppstod en del frustration hos Tallbodagänget. Tommys taktik: att dom förhoppningsvis ska bli förvirrade av vår uppställning. Resultatet? Irritation, förvirring och riktigt dålig stämning bland motståndarna! Vi på mittfältet hörde hur dom försökte styra upp sitt försvar men det blev alltid en över som var omarkerad! Dom skrek på varandra och var missnöjda med i princip allt. Mission complete. Vi skapade några lägen men i det stora hela tycker jag att vi saknade ett bra anfallsspel. Som Tommy sa igår så spelar vi oss framåt hur bra som helst med snygga överlappningar, kortpassningsspel osv men när vi ska slå den avgörande passningen blir det fel. Antingen slås den i panik rakt på en motståndare eller så blir passningen för lång mm. Dock fick vi ett par riktigt bra lägen som vi tyvärr inte tar tillvara på.Tallboda hade inte många anfall i första, mycket tack vare en hårt kämpande backlinje och exemplariska utrusningar av Anna. Paus och 0-0 efter första halvlek.
Andra kommer jag inte ihåg så mycket av, vi kämpar på men spelet svajar och det blir mycket byten på vissa positioner vilket medför att det blir ganska rörigt på plan. I en situation på mitten hamnar jag i duell med nån i Tallboda, slarvar och blir av med bollen, Tallboda anfaller med två spelare och på nåt sätt är en av dom i princip helt fri (mycket misstänkt offside/kommer från offside) och placerar säkert bollen till vänster om Anna, svårtaget. Inte alls rättvist med tanke på hur spelet sett ut. Vi fortsätter att försöka sätta press men det känns som vi inte riktigt orkar och slutar kämpa i vissa lägen. I matchens sista minut blir jag nerdragen precis utanför straffområdet och vi får frispark, tyvärr sitter den inte men går ut till hörna och vi får totalt två hörnor men det blir inget mål på dom.
Avslutningsvis kan man väl sammanfatta det så att vi saknade Lollo (inga mer musikaler på matchdagar från och med nu!), men som Tommy sa står inte ett lag och faller för att en spelare är borta. Enligt vår trogna publik spelade vi bra och det får vi ta till oss!
I samråd med Melander så har vi svårt att utse en ströis den här matchen så det får vänta till nästa match. En morot till alla att ge det där lilla extra framöver, ströis kan gå till vem som helst och är den finaste utmärkelsen bloggen har att dela ut! Vi vill dock dela ut lite extra beröm och det är till backlinjen med Lina i spetsen som visade riktigt bra inställning och kämpade hela tiden, kul att se!
Så då va det sagt, nu är det ingen idé att deppa mer över förlusten, det mest rättsvisa resultatet hade varit oavgjort eller vinst till oss om man ser till helheten! Tyvärr är fotboll inte alltid rättvist. Vi får ta nya tag och peppa inför ett par intensiva veckor med många matcher på schemat! Det börjar med hemmapremiär mot Zeros nu på söndag, känns redan nu som att det kommer bli en rolig och spännande match! På träningen igår tränade vi mycket på det som brast i matchen mot Tallboda och det va nog den roligaste, jobbigaste och mest givande träningen i år enligt mig. Riktigt bra inställning av alla som var där! Känns lovande inför söndag :)
Tack för mej! //Sjösvärd