Matchen tre

Matchen tre = tre mål, tre stjärnor, tre poäng.

Wooopti wooooooop, damerna plockade som väntat med sej segern hem till Borensberg!
Det va en solig, fin kväll på Cloettavallen, vi på plan dränkte på order av kaptenen våra tröjor i vatten men publiken såg ut att mysa i värmen.

Men så självklar kändes inte segern från början. För att citera Cornelia Holmgren i bilen påväg hem från matchen: "Första tio va riktigt dåliga, vi på bänken satt med hjärtat i halsgropen hela tiden". Detta stämmer nog rätt bra med vad vi på plan upplevde. Det kändes stressat och vi missade en del passningar. Tycker ändå det ordnar upp sej tillslut och vi får till några riktigt vassa lägen, bland annat får Ellen till ett bra inlägg som nickas över. Men sen kommer det förlösande målet, både för mej och laget! Krumlinde skjuter, målis räddar men släpper retur och jag petar in den. ÄNTLIGEN!!! Efter det är det vi som pressar Ljungsbro mest hela tiden. Kanten med Ellen, Lollo o Erika Ellbrant sliter som djur och det leder till att bollen efter några minuter dimper ner framför mej, målis är långt ute och det är bara att lyfta den över och in i mål under ribban. Sen går det ytterligare några minuter och tack vare slitet på motståndarnas planhalva får vi en hörna. Vi hade redan provat "tåget" på en hörna innan så vi valde "kiosken" istället. Vilken skillnad! Istället för att som innan ställa sej som en mur omkring oss lät dom oss gå rakt in framför mål. Krumlinde lägger en perfekt hörna som dimper ner precis där jag står, behöver inte flytta mej en meter för att få den på pannan. Snacka om att bli serverad! Vi har 3-0 och det följer med oss ut till pausvilan.

Andra halvlek börjar också rätt svajigt. Tror vi blev nervösa, vi ville så gärna hålla resultatet och ta hem segern! Ljungsbro däremot hade troligtvis taktiken: kötta mot mål! Dom hade rätt bra tryck på oss, samtidigt som vi blev nervösa. Men det redde ut sej tack vare våra duktiga backar som plockade bort dom hela tiden och målvakts-Ellen som räddade flera gånger (riktigt snyggt med)! Vi fortsätter och får några bra chanser men målis i Ljungsbro gör faktiskt en rätt bra andra halvlek hon med. Hon tog det mesta, även höga bollar trots solen i ögonen. Vi va många som blev trötta, fick ont osv och behövde byta i andra. Men det fanns dom som slet hela matchen! Bland annat Erika Ellbrant som ägde sönder som forward. Matchen igenom slet du och du fick ofta med dej bollen. Fortsätt så!!

Jonas stjärnor

Tre - Seasword. Det kanske går hand i hand, tre mål och tre stjärnor? Det va mitt första hat trick och enligt wikipedia faktiskt ett äkta sådant! (tre mål på raken, straff räknas inte och under första halvlek). Erika sa att jag skulle skriva blogg själv idag så jag kunde skryta och nu är det gjort.

Två - Erika Ellbrant.
Givet att du skulle ha dom!

En - Lina Lindblad. Du slet bra som vanligt!

Matchens ströis: Ellen Fasth! Gult kort fick du och irriterade va dom på dej, precis det som krävs för att få bloggens finaste utmärkelse!

Matchens citat

Hört på bänken: Inkast som är vårt, men en Ljungsbro-spelare hinner först, tar bollen och tänker kasta. Lina Lindblad med hög ton: "MEN SLÄPP BOLLEN DÅ!!!!" Hade du lagt till nåt i stil med "idiot" hade du konkurrerat om matchens ströis! Men det är absolut inget som vi på bloggen vill uppmuntra till...

Amanda i omklädningsrummet, när vi lyssnar på musik vars text är lite inte så jätte passande innan match:
"Det märks vilken typ av a-lag vi är!" Haha, det va så kul där och då!

Glada tjejer innan match!

Kul att inställningen hos alla i laget håller i sej! Nu fortsätter vi såhär, vi ska ha tre poäng till hemma på söndag när LiU står för motståndet!

//Seasword
#1 / / Fiskis:

Tyckte du kunde vart lite fyndig o döpt det till SEAWORLD!! :)

#2 / / Seasword:

Haha fyndigt du! Kom på att jag glömde skriva att ljungsbro gjorde 3-1 i 80e minuten och att det blev slutresultatet!